.

داستان یوتیوب

خوب ، همانطور که حتما تا به حال متوجه شده‌اید ، شرکت اینترنتی گوگل اعلام کرده است که سرانجام سایت یوتیوب (YouTube) را به بهای یک میلیارد و 650 میلیون دلار خریده است.

نخستین بار سایت یوتیوب را در 24 خرداد 84 ، در وبلاگم در بلاگر و تحت عنوان “فلیکر ویدئویی” معرفی کردم. در روزهای اول استقبال چندانی از این سایت توسط کاربران ایرانی نمی‌شد ، حتی یادم می‌آید ، تنها ویدئویی که درباره “ایران” می‌شد در آن پیدا کرد ، ویدئویی بود که هودر” درباره انتخابات آپلود کرده بود.

اما صرف‌نظر از تاریخچه ارادت وبلاگ من به یوتیوب! ، اگر می‌خواهید بیشتر با این سایت آشنا شوید به ادامه این پست توجه کنید :

همانطور که می دانید ، یوتیوب یک سایت محبوب اشتراک ویدئو است که به کاربرانش اجازه آپلود ، تماشا و اشتراک کلیپ‌های ویدئویی را می‌دهد. این سایت در فوریه سال 2005 به وسیله 3 کارمند شرکت پی‌پال راه‌اندازی شد. یوتیوب از فن‌آوری فلش شرکت ادوب برای نمایش ویدئوها استفاده می‌کند. ویدئوهایی که می‌توانید در این سایت پیدا کنید ، طیف گسترده‌ای دارند ، از قطعات فیلم‌ها و کلیپ‌های تلویزیونی گرفته تا تا ویدئوهای کاملا آماتور و ویدئوکلیپ‌های موسیقی.

فکر می‌کنید که یوتیوب با این همه عظمت و گستردگی چند کارمند داشته باشد؟

جواب شاید برایتان عجیب باشد : تنها 67 کارمند!

تاریخچه یوتیوب

یوتیوب به وسیله چاد هرلی Chad Hurley ، استیون چن Steve Chen و جاود کریم Jawed Karim ، که همگی کارمندان شرکت پی‌پال بودند ، به وجود آمد. قبل از کار در پی‌پال ، هرلی در دانشگاه ایندیانای پنسیلوانیا ، طراحی می‌خواند و چاد و کریم در دانشگاه ایلینویز ، دانشجوی کامپیوتر بودند. دومین YouTube.com دقیقا در 15 فوریه 2005 فعال شد و سایت رفته‌رفته در ماه‌های بعد راه‌اندازی شد. 6 ماه بعد در ماه می 2005 ، سایت به طور رسمی و عمومی افتتاح شد و سایت کار رسمی خود را آغاز کرد.

چاد هرلی و استیون چن

جالب است که بدانید که محل اولیه سایت یوتیوب یک دفتر شیک در یک آپارتمان تجاری نبود ، صاحبان سایت در ابتدا محلی بهتر از یک گاراژ را برای شروع کار نتوانستند پیدا کنند. در نوامبر 2005 ، یک شرکت سرمایه‌گذاری به نام Sequoia ، مبلغ 3.5 میلون دلار را به یوتیوب اختصاص داد.

همین شرکت در آوریل 2006 ، 8 میلیون دلار دیگر به یوتیوب کمک کرد.

شعبه اصلی یوتیوب در سن‌مترو

در حال حاضر یوتیوب یکی از برترین سایت‌ها از لحاظ سرعت رشد است و طبق آمار سایت Alexa ، جزو 10 سایت محبوب در سطح جهان است و سرعت رشدش حتی از سایت MySpace هم پیشی گرفته است.

البته اعلام شده که با وجود فروخته شدن این سایت به گوگل ، همچنان یوتیوب به طور مستقل به کار خود ادامه خواهد داد و 67 کارمندش هم مشغول کار خواهند بود.

پی‌نوشت : این را هم اضافه کنم که از 1.65 میلیارد دلار ، شرکت Sequoia Capital ، که در دو مرحله مجموعا ، 11.5 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده ، 495 میلیون دلار سهم خواهد برد و هر یک از 3 بنیان‌‌گذار یوتبوب ، 200 میلیون دلار.

به عنوان حسن ختام این پست ، به ویدئویی که در خود سایت یوتیوب پیدا کردم و در آن چاد هرلی و استیون چن درباره فروش یوتبوب به گوگل صحبت می کنند ، توجه کنید. هرلی 27 ساله و چن 29 ساله ، حالا واقعا میلیاردرهای خوشبختی هستند و حق دارند اینقدر بشاش باشند:

منبع : ویکی‌پدیا


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

5 دیدگاه

  1. سلام دکتر!
    ماه ها است که به وبلاگ شما سر می زنم. هر چند یکی دو بار بیشتر نظر ندادم.
    الله وکیلی فکر کنم نود درصد مطالب تون توی این دو ماهی که سر زدم در مورد همین یوتیوب بوده! بابا این همه سایت خوب!‌ چرا گیر دادین به یوتیوب!‌ شما بیشتر سابقه دارین ولی ولله بالله این کار وبلاگ رو زرد می کنه ها! از من گفتن بود!

  2. هر وقت کلیپی را در یوتیوب تماشا می کنم پس از چند دقیقه وقت کشی از من می خواهد شیر share شوم اما پس از کلیک شی زمان زیادی می گذرد و خبری نمی شود.لطفا راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]