بیماری مشاهیر : گریز تجزیه‌ای آگاتا کریستی

در هفتان لینک جالبی در مورد آگاتا کریستی گذاشته شده بود و پیشنهاد ترجمه مقاله داده شده بود.

خوب ، ترجمه کلمه به کلمه خیلی زمان‌گیر است و از سوی دیگر تجربه نشان داده که یک متن بلند در اینترنت هیچگاه چنان که باید و شاید ، خوانده نمی‌شود.

موضوع از این قرار است که آگاتاکریستی ، نویسنده بزرگ آثار جنایی ، در سال 1926 ، 11 روز عجیب و غریب را طی کرده‌ است. (خودمانیم این انگلیسی‌ها با آن خبرنگاران کنجکاوشان هم دیگر شورش را درآورده‌اند ، پرونده آدم مرده را هم بیرون آورده‌اند.)

شخصی به نام اندرو نورمن با تحقیقاتی که انجام داده ، مدعی شده آگاتاکریستی در آن 11 روز دچار یک اختلال روانپزشکی به نام “گریز تجزیه‌ای” یا fugue state شده است.

شرح ماجرا به این صورت بوده است که روزی آگاتا کریستی بدون علت خاصی از خانه بیرون زده و هیچ نشانی از خودش باقی نگذاشته است ، در مدت 11 روز شایعاتی در مورد سرونوشت آگاتاکریستی در نشریات منتشر شد ، از جمله اینکه خودش را غرق کرده و یا اینکه به علت خیانت شوهرش فرار کرده است. اخبار مربوط به گم شدن کریستی به صفحات نیویورک تایمز هم رسیده بود.

کریستی سرانجام پیدا شد ولی در وضعیتی که ماجرا را بیشتر مغشوش میکرد : تنها ، و در شرایطی که از اسم مستعار استفاده می‌کرد. آن موقع دو تئوری در مورد کریستی وجود داشت ، یکی اینکه تصادف کرده و از دست رفتن حافظه‌اش به این علت بوده و دیگری اینکه همه این کارها برای برهم زدن نقشه شوهرش برای گذراندن تعطیلات با خدمتکار خانگی‌شان بوده!

اما حالا آقای نورمن در کتاب جدیدش می‌گوید که اختبار کردن نام جدید از سوی کریستی -ترزا نیل- و ناتوانی کریستی در شناسایی عکس‌های خودش در روزنامه‌ها و پذیرش یک هویت جدید ، همه و همه نشان‌دهنده یک نوع فراموشی روانزاد پس از یک  دوره افسردگی هستند.

به گفته نورمن ، کریستی بعدها در اتوبیوگرافی خود در قالب شخصی به نام “سلیا” ، حالت آن دورانش را شرح داده است.

کریستی در سال 1928 از شوهر اولش طلاق گرفت و با یک باستان شناس ازدواج کرد.

اینها چیزهایی بودند که در سایت گاردین در این مورد نوشته شده بود ، اما توضیح مختصری درباره “گریز تجزیه‌ای”:

بر طبق معیارهای DSM-IV ، گزیز تجزیه‌ای یا Dissociative Fugue با این موارد خودش را نشان می‌دهد:

– مسافرت غیرمنتظره و ناگهانی از خانه یا از محل کار معمول شخص با ناتوانی در به یاد آوردن گذشته

– پریشانی در مورد هویت شخصی یا تصور داشتن هویتی جدید

– یا پریشانی و آسیب‌پذیری قابل توجه

Merck Manual ، گریز تجزیه‌ای را اینطور تعریف می‌کند: یک یا چند حمله فراموشی که در ان شخص از به یاد آوردن همه یا قسمتی از گذشته خود ناتوان است ، به همراه فراموش کردن اطلاعات مورد به هویت و یا اختیار کردن هویت جدید و یا مسافرت غیرمنظره و باهدف از خانه

و در جای دیگر گریز تجزیه‌ای اینطور تعریف شده است: ناتوانی در به یاد آوردن اطلاعات شخصی ، که معمولا بعد از تروما و یا حوادث موجب استرس ، اتفاق می‌افتد و آنقدر گسترده است که با فراموشی معمولی نمی‌تواند توجیه شود.

شیوع : تخمین زده می‌شود که 0.2 درصد جمعیت ، گریز تجزیه‌ای را تجربه می‌کنند ، البته بعد از حوادث استرس‌آمیزی مانند جنگ شیوع این اختلال بیشتر می‌شود.

اما غالبا به افرادی که دچار این اختلال می‌شوند ، برچسب “تظاهر از روی عمد” malingering زده می‌شود. گریز تجزیه‌ای معمولا تنها قسمتی از حافظه را که شامل اطلاعات شخصی است ، درگیر می‌کند و برای مثال حافظه مربوط به دانش شخص را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

مثل بسیاری از اختلالات روانپزشکی دیگر در مورد این  “گریز تجزیه‌ای” هم فیلم‌هایی ساخته شده است که در این صفحه ویکی‌پدیا به آنها اشاره شده است.

سری هم به سایت آگاتاکریستی با طراحی جالب و قابل توجه بزنید.
آگاتا کریستی در ویکی‌پدیا


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر مجموعه ارباب حلقه‌ها را پیکسار بازسازی کند …

مجموعه فیلم ارباب حلقه‌ها به کارگردانی پیتر جکسون و بر اساس رمان فانتزی حماسی نوشته جی. آر. آر. تالکین، دارای شخصیت‌های متنوعی بود. برخی از آنها اینها هستند:فرودو بگینز (با بازی الیجا وود): قهرمان داستان، فرودو، هابیتی است که تبدیل به…

یک عکاس از هوش مصنوعی برای تصور اینکه شخصیت‌ها و سلبریتی‌های تاریخی امروز چه شکلی می‌شدند، استفاده…

یک عکاس از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرده است تا تصور کند شخصیت‌های تاریخی مانند آل کاپون، بنجامین فرانکلین و شارون تیت اگر امروز به دنیا می‌آمدند چه شکلی بودند.این عکاس به نام آلپر یسیلاتس که در استانبول ترکیه زندگی می‌کند، پرتره های فوق…

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

چرا بعضی‌ها وقتی پا به سن می‌گذارند جذاب می‌شوند یا دست‌کم کمتر زشت به نظر می‌رسند؟ عکس‌های قدیمی…

خب، این هم بحثی است که نمی‌دانم شما تا حالا در موردش با کسی صحبت کرده‌اید یا خیر. برخی در جوانی واقعا چهره یا قامت غیرقابل تحملی دارند. مثلا زیاد زمخت هستند، بینی یا فک یا گوش‌های بزرگ دارند. تناسب چهره ندارند. کلا جزو زیباروها به حساب…

مجموعه عکس‌های چیزهای عجیب و ترسناکی که مو بر تن راست می‌کنند

چرا گاهی دوست داریم داستان‌ها یا فیلم‌های ترسناک را ببینیم؟ خود آزاری؟!در این پست که تعدادی عکس نستا ترسناک (بیشتر عحیب) خواهید دید، می‌خواهم نخست کمی در این مورد حرف بزنم.دلایل لذت بردن افراد از وحشت می‌تواند از فردی به فرد دیگر…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. sibegazzade می گوید

    دوست عزیز از این که لینکی را که داده بودم ترجمه کردی ممنون.

  2. پیمان می گوید

    دوست عزیز کاشکی میشد از بیماری ما ایرانیها که هویت جمعی و ملیمونو 30 ساله ! که فراموش کردیم ، صحبت میکردی و اینو با یکی از اون بیماریهای عجیب غریبی که میشناسید سنخیت میدادید!

  3. mehdi می گوید

    سلام. دکتر جان تازگیا اشتباه چاپی تون زیاد شده.
    دقت بیشتری بفرمایید. ممنون.
    پاسخ : سعی می‌کنم. شما به بزرگواری خودتان ببخشید.

  4. سولوژن می گوید

    مکانیزم چنین اختلالی چیست؟

  5. پرویز - ح می گوید

    با سلام ، همواره از کودکی پزشکان را انسانهایی تک بعدی و محصور در چارچوب مطب یا بیمارستان می پنداشتم ، البته بعدها آشنایی با دوستی پزشک ( دکتر حسین آزادی ) این گمان کمی تخفیف پیدا کردوبا آشنا شدن با سایت شما کاملا تعدیل شد و در خاتمه نقل قولی از پزشک دهکده کافکا و ختم کلام. ((ای بیماران شاد باشید ، پزشک را در رختخواب شما خوابانده اند ))

نظرات بسته شده است.