بی‌نظیر بوتو ، دختر شرق – اتوبیوگرافی و خاطرات بوتو – معرفی کتاب

امروز مصادف است با سالگرد ترور و کشته شدن بی‌نظیر بوتو. در آن روز در سال 2007، این خبر در صدر اخبار شبکه‌های خبری گرفت و در رسانه‌های اجتماعی فارسی و وبلاگ‌های ایرانی هم واکنش بسیار زیادی را برانگیخت. واقعیت این بود که بوتو در ایران هم محبوب بود.

اما واقعا ما درباره بی‌نظیر بوتو و اوضاع سیاسی پاکستان چه می‌دانیم؟

تفسیر سیاسی اوضاع پاکستان حتی برای کارکشته‌های سیاست بسیار دشوار است، مذهبی‌ها، نظامیان، سکولارها، سیاست‌مدارها و بنیادگراها هر کدام یک قدرت تعیین‌کننده در پاکستان هستند و هر چند سال یک بار اتحاد تعدادی از آنها با یکدیگر و یا افتراقشان از هم، بازی سیاست در پاکستان را دستخوش دگرگونی می‌کند.

در مورد بی‌نظیر بوتو چه می‌دانیم؟ علت محبوبیت او در ایران چیست؟

نخستین زن مسلمان که نخست‌وزیر شد؟ مادر ایرانی‌اش؟ یا شخص دیگری که قربانی هدفش برای پیوند سنت و مدرنیته و ایجاد دموکراسی در یک کشور جهان سومی شد؟

اتوبیوگرافی بی‌نظیر بوتو، می تواند پاسخگوی بسیاری از کنجکاوی‌ها ما باشد. اتوبیوگرافی بی‌نظیر بوتو در سال 1989 تحت عناوین «بی‌نظیر بوتو، دختر شرق» و «بی‌نظیر بوتو، دختر سرنوشت» به چاپ رسیده است.

روزنامه اطلاعات زمانی این کتاب را به صورت پاورقی و با ترجمه «علیرضا عیاری» چاپ می‌کرد و بعدا این پاورقی‌ها کتاب شد.

بی‌نظیر بوتو

بی‌نظیر بوتو مقدمه این اثر را چنین آغاز می‌کند:

‎‏ من این زندگی را انتخاب نکردم بلکه این زندگی است که مرا انتخاب کرده است. ‌‏

در کشور پاکستان به دنیا آمدم و زندگیم در برگیرنده حالات مختلفی از ناآرامیها، ناملایمات و ‏لحظات غم انگیز و در عین حال پیروزیها و اوقات خوش است . ‌‏

پاکستان یکبار دیگر مورد توجه جهانیان قرار گرفته است . تروریست‌ها تحت پوشش و با نام ‏اسلام ثبات و آرامش این کشور را خدشه دار کرده‌اند. نیروهای دموکراتیک بر این باورند که ‏تقویت و توسعه اصول آزادی موجب ریشه کن شدن و حذف تروریسم خواهد شد. ترس و ‏نگرانی از دست دادن قدرت شرایط و فرصتها را به گونه‌ای رقم زده تا آتش تروریسم روشن تر و ‏نیروها و عوامل طرفدار توسعه و پیشرفت به حاشیه رانده شوند. ‌‏

‎‎ پاکستان را نمی‌توان با سایر کشورها مقایسه کرد . زندگی مرا نیز نمی‌توان همچون زندگی ‏سایر افراد معمولی و آرام فرض کرد . پدر و دو برادرم کشته شدند. مادرم، همسرم و من هر ‏کدام مدتی را در زندان به سر بردیم . از طرفی برای مدتهای زیادی در تبعید بودم . علی رغم ‏مشکلات طاقت فرسا و غمها و نگرانیهایی که داشتم همچنان احساس رضامندی دارم. از این ‏جهت رضامند و خشنود هستم که توانستم با در هم شکستن و نابودی بسیاری از سنّتها و ‏افکار عجیب و غریب و طی انجام انتخاباتی سالم به عنوان اولین بانوی مسلمان نخست وزیر ‏انتخاب شوم . نقش و تأثیر گذاری زنان مسلمان و انجام انتخابات برای مدتها مورد توجه محافل ‏سیاسی جهان بود. با تلاش‌هایم ثابت کردم که زن مسلمان می‌تواند به عنوان نخست وزیر ‏انتخاب شود و ضمن حکومت بر این کشور، رفته رفته قلوب مردان و زنان پاکستان را نیز اشغال ‏نماید . از توجّه و محبّت ملت پاکستان نسبت به اینجانب بسیار سپاسگزارم . ‌‏

‎‎‏ در حالی که بحث و تبادل نظر بین طرفداران اصلاحات و پیشرفت کشور از طرفی و افراطیون از ‏سویی دیگر ادامه دارد باید اذعان نمایم که از زمان به قدرت رسیدن و سوگند خوردنم در دوم ‏دسامبر سال 1988 تا کنون شاهد گسترش و پیشرفت‌های عظیمی در بین زنان مسلمان ‏سراسر دنیا هستیم. ‌‌ با نگاهی به تاریخ جهان به این باور و نتیجه می‌توان رسید که در واقع ‏تعداد افرادی که توفیق داشته‌اند موجب ایجاد تغییراتی در دنیا شوند چندان هم زیاد نیست ؛ ‏افرادی که بتوانند دوران پیشرفت و نو آوری و تمدن را به کشوری بیاورند که صرفاً در ابتدای راه ‏و پیرو اصول اولیه است. کشوری که نقش زنان در آنجا آنچنان حائز اهمیت نیست و در نهایت ‏تغییرات و امید تازه‌ای ایجاد کرد که میلیونها نفر از مردم آنجا هرگز حتی نسبت به انجام تغییر ‏امیدوار نیز نبودند.
‌‏

‎‎‏با نگاهی به تاریخ زندگیم به این نتیجه می‌توان رسید که این شیوه زندگی الزاماً مورد انتخاب ‏من نبوده است، اما باید بگویم که زندگیم مملو از فرصت‌ها، مسئولیت‌ها و شرایطی برای ‏ادای تکلیف بوده است . قاطعانه بگویم بر این احساس و باورم که باید در آینده شاهد مبارزات و ‏تغییراتی در کشور پاکستان و زندگیم باشم.

بیست سال پیش و در آستانه بروز تحوّلاتی در زندگیم که مصادف با ترور پدرم، زندانی شدن ‏ خودم و مسئولیت پذیری بیشتری برای ورود و انتخاب عرصه یک زندگی تواأم با مبارزه و عالم ‏سیاست بود، هرگز انتظار خوشوقتی، عاشق شدن، ازدواج کردن و بچه‌دار شدن را نداشتم . ‏همچون الیزابت اول، ملکه انگلستان که در دوران خودش متحمل نا ملایماتی در زندگی بوده و ‏همچنان مجرد ماند، من نیز هرگز حتی فکر ازدواج کردن را نیز نمی‌کردم. اما باید گفت مقدر ‏شده بود که زندگی شخصی من به گونه‌ای دیگر رقم بخورد که من اصلاً انتظار آن را نداشتم .

‏علی رغم رویارویی با شرایط و جریانات بسیار سخت، من توانستم ازدواج بسیار موفقی ‏داشته باشم . با خشنودی اعلام می‌نمایم که همسرم طی نوزده سال گذشته با شجاعت و ‏وفاداری کامل نسبت به من در کنارم بوده است . طی این سالها و در زمان حضور در دفتر  نخست وزیری و یا به عنوان زندانی سیاسی که البته بخشی از آن متوجه در کنار من بودن او ‏می‌باشد، با هم زندگی خوشی داشته‌ایم . با وجود جدایی و به دور ماندن از یکدیگر و حتی ‏تلاش برای ایجاد اختلاف بین ما و رو در رو قرار دادنمان، باید اعتراف کنم که علاقه ما نسبت ‏به یکدیگر بیشتر شده است. ‌‌ نه، این زندگی نبوده است که من آن را انتخاب کرده باشم، اما ‏به جرات اعلام می‌کنم که هرگز جای خودم را با زن دیگری در این دنیا عوض نخواهم کرد . ‌‌ به ‏عنوان یک زن پاکستانی مسلمان، به میراث مذهبی و فرهنگی این کشور بر خود می‌بالم . ‏نسبت به اسلام – دین تحمل و شکیبایی و کثرت گرایی – متعهد و وفادار بوده و از اینکه شاهد ‏بی‌مهری‌هایی از سوی تروریست‌ها نسبت به این دین ارزشمند هستم نگرانم . من می‌دانم ‏که اینجانب نیز بخشی از مجموعه‌ای هستم که طالبان و القاعده نیز خود را جزء این کل ‏می‌دانند.

من به عنوان یک زن مسلمان سیاستمدار برای آوردن و توجه به پیشرفت و توسعه، ‏ارتباطات و تعلیم و تربیت و نوآوری به پاکستان مشغول مبارزه هستم. بر این باور و اعتقاد ‏هستم که اگر چنانچه حکومت پاکستان مبتنی بر دموکراسی باشد، این کشور مورد توجه و ‏تقلید یک میلیارد مسلمان واقع شده و آنها بر همین اساس نسبت به بعضی از افکار خود ‏تجدید نظر خواهند کرد .‏


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این عکس‌های تاریخی را پیش از این در کمتر جایی دیده‌اید

یک سرباز صربستانی در کنار پدرش که برای ملاقات او به خط مقدم نزدیک بلگراد آمده، خوابیده است. سال گرفتن شدن عکس، حدود 1914/1915یک نگهبان مرزی آلمان شرقی در صبحی که دیوار برلین سقوط کرد، گلی را از طریق شکافی در دیوار برلین هدیه می‌دهد،…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

ژاک شارل: کسی که اولین بالون هیدروژنی تاریخ را به پرواز درآورد

در 4 ژوئن 1783، برادران مون‌گلفیه اولین بار یک بالون هوای گرم را در جنوب فرانسه به نمایش گذاشتند. این بالون که از گونی محکمی پوشیده شده با کاغذ ساخته شده بود و تا نزدیک به 2 کیلومتر بالا رفت و به مدت 10 دقیقه در هوا باقی ماند.خبر موفقیت…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…

اولم، یکی از عجیب‌ترین جانداران روی زمین – شبیه جنین نارس یا موجودات سری فیلم‌های بیگانگان

جانداری به نام Proteus anguinus که همچنین به عنوان اولم olm شناخته می‌شود، گونه‌ای سمندر است که بومی آب‌های زیرزمینی آلپ در جنوب شرقی اروپا است. این جاندار از معدود مهره‌داران غارنشین است و به دلیل شکل سر و دست‌ها  رنگ سفید مایل به صورتی و…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / نهال بادام / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /Hannover messe 2024 /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /جارو استخری /میکروبلیدینگ / اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
15 نظرات
  1. Ashkan می گوید

    salam aziz jan.
    madare ishan kurd e IRAN boode ,na esfehani.

  2. آریا می گوید

    باورش خیلی سخته. مخصوصا وقتی عکسها و تصاویر قبل از ترور شدنشون رو می بینم.

  3. astm1834 می گوید

    عالی بود….عالی.

  4. سردبير ديپلم می گوید

    آقا سلام
    این پی دی افش خیلی باحاله و جالب وممنون از این لینک باحالت برای دانلود راحت بود و خوب
    و من واقعن ناراحت شدم از ترور بی نظیر بوتو

  5. رهام می گوید

    برادر ما زیاد میام اینجا مطلب میخونیم و لذت می بریم اما خوب هیچ وقت نشده بود تنبلیم برنده نشده باشه !
    بعد خوندن این متن شدیدا مورد حجمه افکار عجیب غریب قرار گرفتم !
    دقیقا از بازگشت به پاکستان داشتم به نقشش فکر میکردم توی جهان خصوصا جهان اسلام هووم میشه گفت نقش گوگل رو داشته در عالم سیاست
    اون موقع ها که صبح امروز میخوندم یا همشری از دست بابام میقاپیدم تا لوگوشو رنگ کنم! اسمش خیلی عجیب بود برام ! حتی سر ماجرای حجاریان و ترور نمی دونم چی شد که فراموشش کردم ولی گاهی یادم میومد اسمش ! دیروز که خبرو خوندم چند دقیقه بی هیچ صبری سرچ کردم ! فقط بفهمن کشته شده یا نه! و هنوزم منتظرم بگن سالمه! عجیب بود !نوستالژی هم داشت

  6. setaare می گوید

    mamnoon aghaye dr
    kheili khoob bood,man ke roozi chand baar inja sar mizanam . mataalebetoon aalie,pirouz bashid.

  7. kaveh:delawaz می گوید

    سلام علیرضا
    دردناک بود . البته با تهدیدات اخیر ، قابل پیش بینی بود . واقعا متاسفم که کشور ما و همسایگانش ، اینقدر نا آرام هستند .

    یاد فیلم 5 عصر سمیرا مخملباف افتادم و دختری که خانم بوتو ، برایش الگویی بود ، و میخواست رییس دولت افغانستان شود . او هم کشته شد .

  8. نگارنده می گوید

    مادر ایرانی اش؟! این رو نمی دونستم….محبوبیتش رو ظاهرا میشه توجیه کرد! شرقی بودن مسلمان بودن و الخ…!

  9. علیرضاآقائی راد می گوید

    سلام
    برای بعضی ها از همان ابتدا انتهای راه معلوم است.آنان خود این راه را برمیگزینند با آگاهی کامل از مشکلات پیش رو.احساس میکنم این افراد قابل احترام ترین انسانهای روی زمین اند.سمبل انتخاب آگاهانه.
    وهمچنان این ادبیات بی پیر در وبلاگ ارجمند شما جایی ندارد!!!!!
    پاسخ: برای پست ادبی نوشتن، باید مطالعه ادبی هم داشت که این روزها اصلا فرصتش را ندارم.

  10. ناشناس می گوید

    وبلاگ خوبی است اما اگر خواستید فیلم ترور بینظیر بوتو رو ببینید حتما ایمیل بدهید 100%واقعی

  11. امیر می گوید

    خوشگل باهوش باسواد نصف ایرانی اونهم اصفهانی شیعه واینکه پدیده ای بود در جهان تیره وتار (…).ابن همه دلیل برای اینکه دوستش داشته باشیم.ولی دوست داشتنی ها رفتنی اند.حالا پاکستان سیاه روز ماند وان دو سبیل کلفت .دیگه از اسم پاکستان هم بدم می اید.

  12. الهه می گوید

    راه بعضیها ستودنی است و اراده شان ستودنی تر

    امیدوارم همه ما به جای تفکر در مورد چهره و نسب و دین و…
    بی نظیر کمی فقط کمی از اراده آهنین او عبرت میگرفتیم.

  13. ali می گوید

    او به سزای اعمالش رسید.اه کودکان وزنان اواره افغان دامنت را گرفت.حالا ببینم دران دنیا هم قدرت داری یا نه

  14. aseman می گوید

    سلام
    این کتاب همین 125 صفحه است؟ به نظر نصفه میاد، همینطوری صفحه 125 متوقف می شه؟!
    پاسخ: بقیه‌اش را باید در سایت اطلاعات بخوانید.

  15. عباس پوررشیدی می گوید

    با سلام.خیلی ممنون از pdf که عالی بود .سوالی دارم به نظر این pdf کامل نیست . مابقی آن را به چه صورت می توانیم بگیریم. با تشکر

نظرات بسته شده است.

••4 5