درباره نقد فیلم

12

یک چیزی که برایم خیلی جالب است و مدت زیادی می‌خواهم اینجا
درباره‌اش بنویسم مربوط می‌شود به نوع نقد منقدها و نشریات سینمایی ما از فیلم‌های
خارجی.

برای اینکه نوشته را شروع کنم، مثالی برایتان می‌زنم من فیلم
«پیرمردها به بهشت نمی‌روند» ساخته برادران کوئن را مدتی پیش دانلود کردم و دیدم،
انصافا نقاط برجسته زیادی داشت، یک فیلم برجسته که در میان فیلم‌های تریلر جاده‌ای
می‌درخشد، بازی «باردم» هم با ان نگاه‌ها و بازی زیرپوستی و البته آرایش عجیب و
غریب و مویش برایم جالب بود.

فیلم‌های برادران کوئن را همیشه دوست داشته‌ام، فیلم‌هایی که
آمیزه‌ای از خشونت، درام و طنز هستند. این فیلم نامزد اسکارهای متعدد شده و منتقدان
خارجی رویکرد بسیار مثبتی به ان دارند، منتها بگذارید من به خودم جرأت بدهم و بگویم
که علیرغم همه شایستگی‌های این فیلم به قول یکی از دوستان، فیلم چیزی کم دارد، که
نمی‌دانم چیست! همان چیزی که باعث می‌شود، رغبت چندباره دیدنش را نداشته باشم و یا
اگر لیستی از 50 فیلم برتر بخواهم در ذهنم بسازم، این فیلم در این فهرست نباشد!

همیشه وقتی فیلمی اینقدر در ابعاد جهانی سر و صدا به پا می‌کند،
مشتاق هستم نقدهای مستقل متفاوت را بخوانم. اما دریغ! نقدهای داخلی‌های همه
نوشته‌هایی هستند که به شدت از منتقدهای خارجی و مجلات معتبر سینمایی تأثیر
گرفته‌اند.

منتقدان که بارها نشان داده‌اند که آنقدر باجرأت هستند که گاه
کارگردان‌هایی مثل حاتمی و یا مخملباف را به کل خلع درجه می‌کنند، وقتی پای
فیلم‌های خارجی می‌رسد در خود جرأت ایستادن در برابر نوشته‌های ورایتی و یا راجر
ایبرت را پیدا نمی‌کنند.

علاقمندان برادران کوئن امیدوارم مطلب و نظر شخصی من را جدی
نگیرند و شاید در فرصتی دیگر نوشته مفصلی در مورد این فیلم نوشتم و آنجا با هم در
این مورد بحث کردیم، ولی واقعا مدت بسیار زیادی بود که می‌خواستم بدانم شما هم چنین
حس و حالی در مورد نقدهای منتقدان ما از فیلم‌های غیر ایرانی داشته‌اید؟ دنبال نگاه
متفاوت یک منتقد شرقی بوده‌اید؟


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید.حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…

لوگو‌های جالب و دیدنی بر اساس ابرقهرمانان و تبهکاران محبوب که این طراح ایجاد کرده

طراح گرافیک، سرگئی کرمانوف، طرح‌های لوگوی برخی از محبوب‌ترین ابرقهرمانان، تبهکاران و دیگر شخصیت‌ها را ایجاد کرده که تایپوگرافی را به طرز شگفت‌آوری در خود جای داده‌اند.«برای من جالب بود که تصاویر شخصیت‌ها را با متن نوشته‌هایشان ترکیب…

بهترین سایت‌ها برای پیدا کردن کتاب‌هایی که با سلیقه شما جور هستند

آیا می‌خواهید از مطالعه کتاب لذت ببرید؟ در اینجا سایت‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که کتاب‌هایی خوبی بر مبنای مطالعات لذت‌بخش قبلی به شما توصیه می‌کنند.هیچ چیز دلهره آورتر از رفتن به یک کتابفروشی بدون فهرست خرید نیست. شما کلی وقت…

مشهورترین ستاره‌های هالیوود قبل از اینکه مشهور شوند (طنز!)

با میدجرنی می‌شود چهره‌ها را جوان کرد، اما تصور کنید که این کار را در مورد شخصیت‌های تخیلی فیلم‌ها انجام بدهیم و تصور کنیم آنهایی که جوانی‌شان را ندیده‌ایم، قبل از پا به سن گذاشتن چگونه بوده‌اند.یودادوایت شروتتانوس…

واقعیت دگرگون: اگر استالین یا تزارها به سبک هنر شوروری یا روس‌ها، ساختمان‌های مهم دنیا را می‌ساختند!

هنر شوروری و روس‌ها و البته خلاقیت‌ها و ظرافت‌ها و جزئیات خودش را دارد. اما در این بین ساختمان‌های زمخت عظیم زیادی هم توسط آنها ساخته شده که بیشتر ابهت و پیشتازی و قدرت را می‌خواستند بنمایانند.حالا تصور کنید که ساختمان‌های مهم دنیا را…

زره نمادین فلزی پیچیده‌ برای گربه‌ها و موش‌ها – کار یک هنرمند باذوق!

دشمنی بین گربه‌ها و موش‌ها به قدمت تاریخ است. اگر قرار بود آنها مثل آدمیان در برابر هم صف‌آرایی کنند چه چیزهایی برای این نبرد می‌ساختند؟کار یک هنرمند کانادایی تقریباً در همین سمت و سو است. جف دی بوئر با الهام از فرهنگ‌های باستانی و…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
12 نظرات
  1. آرش می گوید

    یک مثلی بود که می گفت: «اگر کسی بتواند فیلم بسازد، می سازد. اگر نتواند، فیلم سازی را درس می دهد. اگر هیچ کدام، نقد سینمایی می نویسد.»
    حالا اگر این مثل را هیچ رقم قبول ندارید، خب ندارید. چاره یی نیست. ما هم می گردیم ببینیم منتقدی باب میل شما پیدا می کنیم یا نه. اما در مورد «باجرأت» بودن منتقدین وطنی: به شدت محل تردید است قربان؛ بسته گی دارد که باد از کدام جهت بوزد.

  2. علیرضا می گوید

    با درود
    صفحه وب شما home page مرورگر من بود ولی با اطلاع از اینکه تمایل به رنگ قرمز دارید سعی می کنم خودمو راضی کنم حداکثر ماهی یه بار از این سایت بازدید کنم
    موفق باشید

  3. ا.ح می گوید

    علیرضا مجیدی عزیز، البته باید اول دید منظورت کدام منتقدان ایرانی فیلم خارجی است، اگر منظورت باقی مانده منتقدان یا نویسندگانی است که در باره فیلم های خارجی می نویسند باید گفت که بسیاری از آنها در همین چند سال اخیر وارد این حیطه شده اند و هنوز نگاه شخصی در نوشته هایشان چندان قابل مشاهده نیست. معدود منتقدانی که همچنان و گاه در اینترنت می نویسند و سابقه ای بیشتر از ده، بیست و یا سی سال نقد فیلم نویسی دارند کم و بیش به آن نگاه شخصی دست یافته اند و اغلب هم برای ورایتی و راجر ابرت تره هم خرد نمی کنند. اگر هم بخواهند به کسی استناد بدهند از پالین کیل پایین تر و از نیولفت ریویو یا سایت اند ساند پایین تر نمی آیند.

  4. rouzbeh می گوید

    درباره پیرمردها ی کوئن ها با تو موافقم فیلم را دیدم یکبار هم دیدم و بیشتر هم برایم جذاب نیست که ببینم ولی برادر کجایی را 5 باری دیده ام و بارتون و فینک و ریزینگ آریزونا را بسیار دوست دارم درباره باردم هم نمی تواند نقش منفی دلخواهم باشد وقتی دنیرو در کیپ فیر یا آنتاچبلز یا حتی نقش منفی آپوکالیپتو و خیلی های دیگه وجود دارند و بزرگترین مشکل من با فیلم این بود که کوئنی نبود یک کلام
    پاسخ: پس من تنها کسی نبودم که اعتقاد داشتم فیلم کوئنی نبود. ممنون!

  5. sima می گوید

    آخه نمیشه یک فیلم اینهمه کاندیدای اسکار بشه، کلی هم ازش تعریف بشه ولی فقط «یک چیز» کم داشته باشه که آدم دیگه حاضر نباشه دوباره ببینش یا توی لیست 50 که هیـــــــچ توی لیست 150 فیلم برتری که دیده بذارش …. کاش به من هم میگفتید اون «یک چیز» ناقابل چیه . چون من اصلا از فیلم خوشم نیومد. چکار دارم خوش ساخته ، خوش نقشه ، زیر پوستیه مهم اینه که آخر فیلم از خودم بابت اینکه نشستم و تا آخر نگاهش کردم لجم گرفت

  6. احمد زاهدي می گوید

    نقد فیلم‌های منتقدان وطنی علی‌الخصوص مجله‌ی فیلمی‌ها کاملاً حساب‌شده و برنامه‌ریزی شده برای اشاعه‌ی یک جریان مسخره‌ی در دفاع از سینما به عنوان تفنن است. و آن‌ها چیزی برای عرضه به مخاطبان نوجو و اندیشمند ندارند.

  7. ارش می گوید

    سلام اقای دکتر

    واقعا از سایت شما لذت می برم یکی از بهترین سایتهایی که من هر روز میام سر می زنم و منتظر مطالب جالب شما هستم

    بازم ممنون

    راستی یه خبر عجیب بالاترین (فیل .) شده و از اون عجیب تر اینکه سایت کلوب هم در استانه ی (فیل .) شده هستش

  8. رضا می گوید

    من که موافقم. این قضیه دو وجهیه البته. از اون ور کافیه که یک فیلم با نقدهای منفی روبرو شه و تو خوشت بیاد برای اینکه محکوم به خیلی چیزا نشی اصولا جرات نمیکنی نسبت بهش ابراز علاقه کنی!

  9. درخت زندگي می گوید

    سلام دکترجان…
    من لینکهایی که داده بودید رو می خودنم ..یک ایده خوب به ذهنم رسید ..شما بیاید ودر سایتتون ودیگر سایتهای دوستان یک طرح برای طراحی لوگوی گوگل در ایام عید بگذارید تا دوستنان ایرانی طرحهای مختلفی از گوگل را اماده کنند و توسط شما ویا دیگر دوستان به گوگل ارائه کنند …دیدن لوگوی گوگل با طراحی ایرانی خیلی جالب و زیباست واین اولین باره که مردم یک سرزمین برای گوگل یک لوگو بانگاه هنر سرزمینی خود طراحی می کنند ..فکر کنم استقبال بشه

  10. پيام طراوتي می گوید

    ببینم، پیرمردها وطنی ندارند، اسم فیلم نبود؟
    آها منم اونقدر از این فیلم خوشم نیومد که از سویینی تاد خوشم اومد!

  11. الهام می گوید

    سلام. لطف می کنید از 50 فیلم برتری که دیدید چند تاش رو نام ببرید. با توجه به اینکه مدتی است وبلاگتون رو می خونم و به اون علاقه دارم برام جالبه که فیلمهای مورد علاقه تون رو بدونم. حدس می زنم لیست قشنگی باشه.

  12. مریم می گوید

    چقدر قدیمیه این پست!
    منم این فیلم رو دوست نداشتم و بهش 6 از 10 دادم. واقعا هم متاسفانه یه جور جوگیری بدی بین فیلم بین ها و حتی سریال بین های ایرانی شایعه. نمی دونم علتش اینه که جرات ابراز عقیده خودشون رو ندارن یا اینکه اصلا در این موارد عقیده ای از خودشون ندارن! اگه روزی کسی به خودش جرات بده و یه فیلم تحسین شده رو زیر سوال ببره یه دفعه فوجی از آدمهای صاحب نظر متعصب! می ریزن روی سرش و به جرم نداشتن قدرت درک فیلم های شاهکار طرف رو می کوبن. شده مثل حکایت لباس جدید پادشاه.
    کاش پست های فیلم محور بیشتر می گذاشتین. ظاهرا شما هم فیلم باز هستین ولی چگالی این حور پست ها توی وبلاگتون خیلی پایینه 🙁

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.