من اینجام! مروری بر سرویس‌های اجتماعی مبتنی بر موقعیت

7

خانم «جوردن ویاتور» که در کنفرانس جنوب از جنوب غربی شرکت کرده، در فاصله بین جلسات، وقتی به رستوران می‌رود یا وارد اتاق‌های مختلف کنفرانس می‌شود، موبایلش را از کیفش بیرون می‌کشد و یا استفاده از برنامه Foursquare، موقعیت دقیقش را جار می‌زند، تا همگان بدانند که در آن لحظه کجاست!

ممکن است برای ما ایرانی‌ها که به محافظه‌کار بودن  و آهسته آهسته قدم برداشتن برای پرهیز از هرگونه آزار گربه‌ها، خو گرفته‌ایم! چنین کاری نابخردانه باشد، ولی خانم ویاتور بی‌خیال این حرف‌هاست، او توانسته با Foursquare خودش را تنهایی درآورد، چرا که از قضای روزگار چند تای دیگر از دوستانش هم در همین کنفرانس شرکت بودند و وقتی متوجه شدند که ویاتور هم همانجاست، با او پیوستند.

البته خانم ویاتور، که مدیر ارتباطات یک شرکت غیرانتفاعی است، به گفته خودش، تنها موقعیتش را به دوستانی که حوصله‌شان را دارد و آن هم در وقتی که خودش صلاح بداند، می‌گوید.

این روزها اگر پست‌های وبلاگ‌های معتبر فناوری اطلاعات را بخوانید، نام Foursquare مرتب تکرار می‌شود و شما هر قدر بخواهید از خواندن این پست‌ها صرف نظر کنید، باز هم آن قدر این نام جلوی چشمتان ظاهر می‌شود که به احتمال زیاد دست آخر حس کنجکاوی‌تان تحریک می‌شود و شاید مثل من، سری به وب‌سایت Foursquare می‌زنید.

بعد از ثبت‌نام در Foursquare، شما می‌توانید اپلیکیشن آی‌فون، بلکبری، آندرویید یا پالم را در گوشی‌تان نصب کنید. هر وقت تمایل داشتید می‌توانید اپلیکیشن را اجرا کنید و check-in کنید. با check-in کردن، با استفاده از GPS، برنامه موقعیت شما را درمی‌یابد و لیستی از اماکن نزدیک را به شما اعلام می‌کند. اگر دوستی دور و بر شما بود، شما می‌توانید با او، در یکی از این جاها قرار بگذارید.

نگران نباشید! تا زمانی که check-in نکرده‌اید، Foursquare موقعیت شما را متوجه نمی‌شود. گرچه Foursquare را در بسیار از نقاط دنیا می‌توان مورد استفاده قرار داد، اما با توجه به اینکه گوشی‌هایی که پشتیبانی می‌کند، در ایران کم‌فروش هستند، بعید می‌دانم در ایران استفاده از آن رواج پیدا کند. همچنین شک دارم که Foursquare فهرستی از مکان‌های مختلف شهرهای ایران را در پایگاه داده‌های خود داشته باشد.

ایده شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موقعیت، چیزی نیست که در انحصار یک شرکت باشد. سرویس گوگل لتیتود و لوپت هم کار مشابهی می‌کنند و موقعیت شخص را روی نقشه به دوستانش نشان می‌دهند. اما Foursquare توانسته، این پدیده را نزد کاربران محبوب‌تر سازد.

در واقع دو مدل کلی برای سرویس‌های مبتنی بر موقعیت وجود دارد:
1- مدل «چک این» کردن به صورت متناوب:
کاربر گاه و بیگاه، هر وقت صلاح دانست، «چک این» می‌کند و موقعیت خود را مشخص می‌کند.
2- مدل رصدی یا
track نمودن به صورت پیوسته: کاربر هر وقت صلاح دانست، ویژگی اعلام موقعیت به دوستان را در اپلیکیشن فعال می‌کند، برنامه در پشت زمینه اجرا می‌شود و به صورت پیوسته موقعیت کاربر را نقشه مشخص می‌کند.

وقتی سرویس‌های مبتنی بر موقعیت باب شدند، ابتدا از مدل دوم استفاده می‌شد، اما از آنجا که آیفون، یعنی گوشی‌ای که در دنیای غرب بین جوانان موقعیت ویژه دارد، در آن واحد اجازه اجرای یک برنامه را می‌دهد، این نوع موقعیت‌یابی به مشکل برخورد و شرکت‌ها ترجیح دادند موقعیت‌بابی منقطع به صورت «چک این» متناوب را امتحان کنند.

Yelp، هم سرویسی است که هدف از تأسیس آن این است که  نظر مردم را در مورد فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها و سالن‌ها زیبایی و … گردآورد و به تفکیک شهر مرتب کند. به این ترتیب هر کس، در هر شهری که باشد، می تواند به بسته به سلیقه خود مثلا انتخاب کند که در کدام رستوران نهار را صرف کند. به تازگی Yelp هم سرویس موقعیت‌یابی خود را فعال کرده است.

فیس‌بوک هم به زودی ویژگی مشابهی را در اختیار چهارصد میلیون کاربرش قرار می‌دهد.

اگر چک کردن موقعیت، مبدل به یک فعالیت معمول کاربران موبایل شود، صنعت آگهی موبایل، دچار تحول شگرفی خواهد شد. چون صاحبان بسیاری از خدمات و فروشگاه‌ها، حاضر هستند، مبلغ زیادی بپردازند که تا نام محل کسب آنها به نقشه برنامه‌های مختلف موقعیت‌یابی راه یابد.

جد بزرگ Foursquare را باید Dodgeball دانست که فعالیت خود را از سال 2004 آغاز کرد، این سرویس اجازه می‌داد که کاربرانش موقعیت خود را با پیام کوتاه به دوستان خود اعلام کنند. در آن زمان مثل حالا، بیشتر گوشی‌ها GPS نداشتند. اما این سرویس در سال 2005، به گوگل فروخته شد، گوگل این ایده را پی نگرفت و مؤسس این سرویس –دنیس کرولی– تصمیم گرفت که بعدها Foursquare  را پایه بگذارد.

در حال حاضر Foursquare ، پانصد هزار نفر کاربر دارد و هر هفته 1.6 میلیون نفر «چک این» می‌کنند.

یکی از دغدغه‌ها صاحبان سرویس‌های موقعیت‌یابی این است که هر چه بیشتر کاربران خود را به «چک این» کردن عادت بدهند (یا به عبارتی معتاد کنند)، برای همین آنها از ترفندهایی مثل دادن نمره یا هدایای مجازی استفاده می‌کنند به این امید که روی آنها مثل توییت کردن «چک این» کنند.

Hot Potato، سرویس دیگری است که اجازه ایجاد چت روم مبتنی بر موقعیت را به کاربرانش می‌دهد، مثلا به کمک آن شرکت‌کنندگان در یک نسرت می‌توانند با هم چت کنند.

Whrrl، MyTown و Gowalla هم هر یک با تفاوت‌هایی شبکه‌های مشابه مبتنی بر موقعیت هستند.

منبع: نیویورک تایمز


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

کشف خانه‌ای متروکه در فرانسه که پر از عروسک‌های به ظاهر شیطانی است!

برایان سانسیرو می‌نویسد که خانه‌ای متروک در فرانسه کشف کرده که به‌طور کامل توسط درختان انگور پوشانده شده  بود و گویی از دنیا پنهان بود. خود خانه عادی است، اما برخی آن را می‌توانند بدترین کابوس خود بدانند. اتاق‌ها مملو از چیزهای غیرعادی…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

سلبریتی‌ها اگر کاری عادی داشتند – پاسخ‌های تصویری میدجرنی

چه می‌شد اگر یک هنرپیشه نامدار در سنی طلایی امکان جذب شدن در رشته بازیگری را پیدا نمی‌کرد یا بحرانی خانوادگی او را وادار به سال‌ها کار عادی می‌کرد. چه می‌شد اگر نخستین کسانی که تست بازیگری از او می‌گرفتند، به کلی مایوس و دلسردش می‌کردند.…

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
7 نظرات
  1. یک دبیر می گوید

    ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیارمون گذاشتین.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.