گوگل همه کتاب‌های جهان را شمرد! همه 129,864,880شان را!

15

به تازگی یک هنرمند اهل اسلواکی، دست به کار جالبی زده است، وی در سردر موزه هنرهای مدرن بولونا، یک تونل احداث کرده است که دیواره‌های آن از هزاران کتاب درست شده است. انبوهی کتاب‌ها و انعکاس جلدهای آنها هر کسی را شگفت‌زده می‌کند و ممکن است پاره‌ای را هم تشویق به خواندن کتاب کند.

این عکس‌ها را که دیدم، به این فکر افتادم که واقعا انسان‌ها چند کتاب نوشته‌اند! دقایقی بعد در کمال تعجب در جای دیگری به پاسخ سؤال خودم رسیدم:

سرویس کتاب‌های گوگل یا Google Books پروژه جاه‌طلبانه‌ای است ک قصد دارد همه کتاب‌های جهان را دیجیتالی کند. وبلاگ رسمی این سرویس گوگل، دیروز در پستی مطلب جالبی را مطرح کرد: آیا واقعا می‌شود برآوردی از کل کتاب‌های منتشر شده توسط نوع بشر داشت؟!

نخستین دشواری در راه رسیدن به پاسخ این سؤال این است که ما واقعا چه نوع انتشاراتی را کتاب محسوب کنیم. بنابراین باید تعریف درستی از وازه کتاب داشت. دشواری بعدی این است که آیا باید نسخه‌های مختلف از یک کتاب، مثلا باید چاپ‌های مختلف کتاب «هملت» را به صورت جداگانه شمرد یا نه. یا مثلا باید تفاوتی بین چاپ جلدسخت یک کتاب با چاپ معمولی آن ثائل شد یا نه.

کتاب‌ها شمارگان متفاوتی دارند، مثلا کتاب‌ فرشتگان و شیاطین دن براون، میلون‌ها جلد چاپ شده شده، در حالی که بعضی از پایان‌نامه‌های فقط دو سه جلد دارند. آیا باید کتاب‌های با شمارگان بسیار محدود را هم در آمار منظور کرد؟

ISBN یا سیستم بین‌المللی استاندارد شماره‌بندی کتاب‌ها، از نیمه دهه 1960 تعریف شد و تا سال‌های اولیه دهه هفتاد به صورت گسترده مورد پذیرش قرار نگرفت. به علاوه این سیستم عمدتا منحصر به کتاب‌های منتشر شده در دنیای غرب باقی ماند. بنابراین بسیاری از کتاب‌هایی که پیش از این تاریخ منتشر شده بودند یا توزیع تجاری نداشتند و یا اصلا در مناطق دیگر دنیا چاپ شده بودند، به وسیله این سیستم نمایه نشدند. مشکل دیگر ISBN وجود نقایصی در ان است. مثلا گوگلی‌های متوجه شدند که پاره‌ای از اوقات چندین کتاب یا یک شماره ثبت شده‌اند یا این سیستم انتشارتی به غیر از کتاب مثل CD را هم نمایه کرده بود. بنابراین گوگل تکیه بر این سیستم را صلاح ندانست. گوگلی‌ها متوجه شدند که سیستمها فهرست‌بندی کتابخانه‌های بزرگ دنیا مثل کتابخانه کنگره آمریکا هم نمی‌تواند به آنها در شمارش کل کتاب‌های دنیا کمک کند.

بنابراین گوگل تصمیم گرفت که خودش آستین را بالا بزند و با جمع کردن فراداده یا متادیتاهای کتاب از کتابخانه‌های مختلف، کاتالوگ‌های کتاب و توزیع‌کنندگان تجاری کتاب، اقدام کند. محاسبه اول، یک میلیارد جلد کتاب بود، اما با آنالیزهای چندباره و حذف کتاب‌های که بیش از یک بار منظور شده بودند و استفاده از یک الگوریتم، نهایتا گوگل به عدد 210 میلیون جلد رسید. با حذف کردن شمارش میکروفیلم‌ها، استاد صوتی، ویدئوها، نقشه‌ها و همچنین اشتباهات شماره‌بندی سریال کتاب‌ها، نهایتا گوگل به عدد 129,864,880 رسید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

چگونه با بدشانسی کنار بیاییم + گالری عکس از انواع بدشانسی‌ها!

کنار آمدن با بدشانسی یا شرایط ناگوار می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین استراتژی وجود دارد که می‌تواند به ما برای کنار آمدن با این شرایط کمک کند:احساسات بعد رخداد را بپذیرید: طبیعی است که هنگام مواجهه با بدشانسی احساس ناامیدی،…

25 آزمایش روانشناسی تاثیرگذار و به‌یادماندنی در تاریخ کدام‌ها هستند؟

تأثیرگذارترین آزمایش‌های روانشناختی در تاریخ رشته روانشناسی، یک رشته آزمایش گسترده هستند که هر یک در حیطه حوزه‌های تخصصی کوچکتر شکل گرفته‌اند. هر یک از این حوزه‌های تخصصی در طول سال‌ها با مطالعات و تحقیقات و آزمایش‌های به دقت طراحی شده،…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

تصور واقعیت دگرگون به کمک میدجرنی – گالری عکس

تاریخ دگرگون یک ژانر جذاب است که به بررسی چگونگی تغییر مسیر تاریخ در صورت رخ دادن برخی رویداد‌های کلیدی به گونه‌ای متفاوت می‌پردازد.یک تغییر جزئی یا یک واگرایی عمده می‌تواند تخیل ما را به کار بیندازد تا آینده‌ای کاملا متفاوت که الان جزو…

اگر سیمپسون‌ها در دنیا وستروس بودند! گالری عکس

وستروس یک سرزمین یا قاره تخیلی و یکی از مکان‌های اصلی مجموعه رمان‌های فانتزی «آواز یخ و آتش» نوشته جورج آر آر مارتین است. انکاتی در مورد وستروسجغرافیا: وستروس در غرب قاره اسوس قرار دارد و با دریای باریکی که به نام دریای باریک شناخته…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
15 نظرات
  1. شمس می گوید

    سلام

    به نظر نمی آید این عدد ۱۲۹,۸۶۴,۸۸۰ درست باشد. خیلی بیشتر از این باید باشد.

    البته شاید هم درست باشد، ما ندانیم!

  2. Milad می گوید

    بسیار عالی بود اما یک سوال این کتابها همه به زبان انگلیسی بودند یا فارسی هم توشون هست؟

  3. مسعود می گوید

    وااااااااااااااای… چقدر نخونده و ندونسته هامون زیاده

  4. saleh می گوید

    سلام
    دکتر یه متنی بفرست در مورد ساخت اکونت جدید در گوگل اخه خیلی گیر میده تازگی ها شماره تلفنت و میخواد تازه وقتی بهش میدی میگه این سیستم توی ایران فعال نیست یه راهنمایی بکن
    ممنون

  5. misssdandelion می گوید

    وایییییییییییییییییییییییییییییی خیلی باحال بود مرسی

  6. saeed می گوید

    جالب بود
    من گمون کنم چیزی حدود 1000 جلد کتاب رو خونده باشم ( منم خیلی از کتاب ها رو از فهرست خونده هام حذف کردم ! ) در نهایت چیزی نمونده همه کتابها رو تموم کنم فقط صد وبیست و نه میلیون و هشتصد و شصت و سه هزار و هشتصد و هشتاد تای دیگه مونده که اگر از نظر زبان نوشته ها مشکلی نداشته باشم و بتونم بطور متوسط روزی یک کتاب رو کامل بخونم فقط حدود 356000 سال دیگه زمان لازم دارم !

  7. رضا می گوید

    جالب بود . من فکر میکردیم خیلی بیشتر از این تعداد کتاب داشته باشیم. یعنی کل میراث مکتوب بشری همین یه ذره است؟

  8. saviour می گوید

    interesting,thx

  9. اشکـ+ـان می گوید

    کار خیلی جالبیه. تشویق خوبی میشه واسه کتابخونی.
    مخصوصاً این ایده کتابخوانی الکترونیکی.
    من خودم که یکی از همین افرادم که شاید اینجوری کتابخوندنم 10 برابر بشه!!!

  10. شب می گوید

    با اجازهی صاحب وبلاگ به صالح : برای اکانت گوگل یه جیمیل درست کن : وقتی میخوای درست کنی یه آدرس ایمیل برای چک کردنش بده حل میشه

  11. شب می گوید

    میکنه به عبارتی برای هر 100 نفر دو تا کتاب نوشته شده، فکر کنم رشد جمعیت از تالیف کتاب سریع تر باشه(؟) اگر نسبت رو ثابت بگیریم، میکنه به عبارتی 4000 تالیف کتاب در روز. خب؛ یه سره صب تا شب بخونی برای هر کتاب بیست ثانیه در روز وقت داری …

  12. ولايتي می گوید

    جالب بود،ممنونم

  13. iranew می گوید

    تعداد کتابها دقیقا سه میلیاردو خورده ای هستش فک کنم. یا چهار میلیارد نمیدونم دقیقا

  14. مرضیه می گوید

    این تعداد اندک، فقط آنهایی است که به چاپ رسیده و مشخص شده است.

  15. bahar می گوید

    mc mc khili jaleb bod

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.