بزرگ‌ترین عکس گرفته شده در فضای بسته!

11

همیشه به عکس‌های پانوراما علاقه داشته‌ام، امروز در Wired خواندم که بزرگ‌ترین عکسی که تا به حال در فضای بسته گرفته شده است، منتشر شده است. این عکس را عکاسی 34 ساله به نام جفری مارتین از یک کتابخانه قدیمی در پراگ گرفته است.

کتابخانه مورد نظر قدمتی 868 ساله دارد و در صومعه استراهاو واقع است و یکی از جاذبه‌های ترویستی چک محسوب می‌شود. این کتابخانه حدود 42 هزار کتاب دارد که بعضی‌ها از آنها واقعا نادر هستند. تا پایان قرن هجدهم این کتابخانه هر کتاب مهمی را که در اروپای مرکزی منتشر می‌شود، جمع‌آوری می‌کرد و در واقع زمانی چکیده هم دانش بشر بود. اما زیبایی و وجه هنری این کتابخانه هم واقعا بی‌نظیر است.

به همین خاطر بد که جفری مارتین تصمیم گرفتع در اقدامی جالب و با استفاده از وسایلی که در دسترس داشت، یعنی یک دوبین کانون 550D و یک روبات آلمانی GigaPanBot، یک عکس پانوراما از این کتابخانه تهیه کند. این روبات وظیفه داشت که دوربین را به صورت دقیق و طبق یک برنامه هدایت کند، طوری که به تدریج از سقف تا کف کتابخانه مورد تصویربرداری قرار گیرد.

آقای مارتین پنج روز تمام از اول صبح تا پنج عصر، وقت سرف کرد تا تصویربرداری تمام شد. به او اجازه مخصوص تصویربرداری داده شده بود. در مجموع 2947 عکس گرفته شد.

مرجله دشوار بعدی، یکی کردن این عکس‌ها بود. یک روز تمام صرف تصحیح رنگ عکس‌های خام گرفته شده شد. بعضی از عکس‌ها روشنی زیاد داشتند و بعضی از گوشه‌ها هم تاریک‌تر از بقیه بودند، میزان روشنی باید یکسان می‌شود. 20 ساعت هم وقت صرف تصحیح ناموازی بودن ردیف‌های کتابخانه و 111 ساعت صرف تولید پانورامای نهایی شد.

حاصل کار، عکسی چهل گیگاپیکسلی با 283 گیابایت حجم کلی شد. روز سه‌شنبه هفته قبل این عکس در وب‌سایت عکاس منتشر شد.

برای کاربرانی که اینترنت استاندارد دارند -که در ایران در کمتر جایی پیدا می‌شود!- شاید بازدید مجازی از این کتابخانه از بازدید واقعی هم دقیق‌تر و بهتر باشد!

برای مشاهده این پانوراما به اینجا بروید.


برای تبلیغ موزه‌ها و کتابخانه‌ها و عمارت‌های دیدنی ایران، هیچ چیز بهتر از تهیه این پانوراماها نیست. ای کاش شخص تصمیم‌گیری این سطور را می‌خواند. تهیه یک GigaPanBot و یک دوربین دیجیتال و پیدا کردن چند عکاس و برنامه‌نویس سایت، برای یک وزارتخانه یا نهاد کار دشواری نیست و بودجه چندانی هم نمی‌خواهد.

خلاصه اینکه آدم حیف‌اش می‌آید پروژه اخیر هنری گوگل یا این کار آماتوری زیبا را ببیند و شاهد تلاش‌های مشابه در ایران نباشد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تراژدی ایگناتس زملوایس: پزشکی که پیشگام شستن دست ها بود

نزدیک به ۱۵۰ سال از اقدامات پیشگامانه لوئی پاستور و رابرت کخ می‌گذرد که به پایه‌گذاری نظریه میکروب بیماری کمک کرده است. با این حال، متقاعد کردن ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای جدی گرفتن شستن دست‌ها هنوز یک چالش است. مراکز کنترل و…

کودکی که از کتابخانه عمومی شهر می‌خواستند بیرون بیندازندش، اما فضانورد شد!

دو برادر به نام‌ها رونالد (چپ) و کارل مک نیر (راست) با 10 ماه اختلاف در جنوب جدا شده به دنیا آمدند. این دو در دوران کودکی تا بزرگسالی جدایی‌ناپذیر بودند.در سال 1959، رونالد مک نیر 9 ساله به یک کتابخانه عمومی در لیک سیتی در کارولینای…

موجودات شگفت انگیزی که اکنون منقرض شده‌اند: بقایای باورنکردنی آنها از گذشته‌های طولانی

مادر طبیعت هرگز دست از شگفت زده کردن ما بر نمی‌دارد و در طول میلیون‌ها سال موجودات باورنکردنی، از ظریف گرفته تا خشن زایش کرده است.وقتی تاریخ جانداران را مرور می‌کنیم، حشرات به اندازه یک انسان، خزندگان با ابعاد بزرگ، و جوندگان با شاخ …

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

اگر در زمان این شخصیت‌های معروف مجله تایم وجود داشت و قرار بود روجلد شماره شخصیت سال شوند!

مجله تایم یک نشریه خبری هفتگی معروف است که طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله سیاست، رویداد‌های جهانی، علم، فناوری، سرگرمی و غیره را پوشش می‌دهد. اولین بار در سال 1923 منتشر شد و از آن زمان به یکی از تأثیرگذارترین و شناخته شده‌ترین مجلات در…

عکس های رنگی مردم «عادی» در دوران استالین که توسط یک دیپلمات آمریکایی که به دلیل جاسوسی اخراج شد،…

زندگی مردم عادی چیزی است که آنچنان که باید و شاید ثبت نمی‌شود. مورخی را تصور کنید که پنج دهه بعد بخواهد در مورد تاریخ الان ایران تحقیق کند. او احتمالا انبوهی از روزنامه‌های و مجلات و کتاب‌ها و مصاحبه‌های شفاهی و آمارها یا اطلاعات سایت‌ها را…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
11 نظرات
  1. سیامک ساداتی می گوید

    سلام
    ممنون از بابت این مطلب زیبا

    یک نکته در این مطلب نظر منو جلب کرد و اینکه عکس 40GP بود ولی با 297 شات عکس گرفته شده !!
    این یعنی هر عکس باید 134MP باشد ! در حالی که دوربین ذکر شده 18.7MP است
    احتمالا تعداد عکس ها 2970 بوده که برای هر عکس 13.4 مگاپیکسل می شود که با توجه به دوربین و همچنین میزان کراپ در ساخت پانوراما قابل توجیه تر است
    با تشکر فراوان از زحمات شما

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      2947 صحیح است، حین تایپ یک عدد را جا انداختم!

  2. tohid می گوید

    واقعا عالیه
    کارهایی مثل اینها رو اون قدیم قدیما ایرانی ها هم میکردن ولی الان مگه طبیعت غالب شده اجازه این کارها رو میده

  3. حامد می گوید

    سلام . با تشکر از زحمات شما
    خواستم بدونم به چه نرم فزاری میشه عکسهای که به یکدیگر به هم وصل شدند رو به این صورت در آورد؟

  4. فرید می گوید

    ممنون بابت مطلب. اما من وقتی این عکسو دیدم یه اشکالی داشت.
    نمیدونم شاید از اینترنت من بود اما هرچی عقب جلود کردم برای دانلود 2باره باز همون مشکل بود.
    جلوی در چند نفر وایسادن. پاهای اونا رو دیدین چطوری بود؟

    1. امید می گوید

      نه فرید جان ایراد از اینترنت شما نیست خود عکس مشکل داره هر چند کار خیلی زیبایی هستش ولی خالی از ایراد هم نیست فقط کافی با زوم بالاتر و دقت بیشتر نگاه کنین مثلا پنجره سمت راست بالا وقتی که رو به اون چند نفر نگاه میکنین تو زوم دارای انحنا عجیبی هستش

  5. حمید می گوید

    با سلام و تشکر… من عید میخواستم برم سفر یزد؛ تو اینترنت گشتم برای اطلاعات. سایت میراث فرهنگی استان یزد گردشگری مجازی داره که توش 360 درجه همه اماکن دیدنی استان یزد هست. کیفیت معقولی هم داشت. یعنی کلا از لحاظ اطلاع رسانی اینترنتی عملکرد خوبی داشتند.

  6. کسری می گوید

    وقت صرف کرد درسته نه وقت سرف کرد!

  7. علي می گوید

    پانوراما از ابنیه های اصفهان در این سایت موجود است. فکر کنم کار جالبی باشه http://tourism.isfahancht.ir

  8. setare می گوید

    Salam, majmooe ee az ax haye panorama baraye bish az 70 asare tarikhi az shahre esfahan tahie shode va dar dvd be name firooze arze shode ast, shoma mitoonid az ghesmat haye mokhtalefe har yek az in asare tarikhi (masalan kelisaye vank) didan konid. kheyli mofid va jalebe.

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنون.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5