چرا نباید از تلفن همراهتان بترسید

به تازگی یکی از مؤسسات وابسته به سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که ممکن است رابطهای بین موبایل و سرطان وجود داشته باشد. براساس گزارش این سازمان مرور شواهد حاکی است که نمی توان افزایش خطر ابتلا به تومور بدخیم مغزی در اثر استفاده از تلفن های موبایل را مردود دانست. با این حال به گفته این سازمان «به طور روشن ثابت نشده است» که استفاده از تلفن همراه «باعث سرطان در انسان می شود.»
این خبر ممکن است باعث نگرانی بعضیها شود. اما بیایید کمی دقیقتر به خبر دقت کنیم و خطر نسبی کاربری موبایل را تخمین بزنیم.
سازمان بهداشت جهانی گفته است که تلفن موبایل باید به عنوان عاملی که «شاید سرطان زا» باشد طبقهبندی شود زیرا احتمال دارد به نوعی از سرطان مغز – گلیوما – مرتبط باشد. این طبقهبندی عمدتا بر مطالعهای استوار است که نشان داده است، کسانی که به مقدار زیاد از گوشیشان استفاده میکنند، ممکن است 40 درصد بیشتر مبتلا به گلیوما شوند.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
1- در ایالات متحده سالانه 22 هزار مورد سرطان مغز بروز پیدا میکند که حدود سی درصد یا هشت هزار مورد از آنها، گلیوما هستند. از سوی دیگر 96 درصد جمعیت امریکا، یعنی چیزی حدود سیصد میلیون نفر موبایل دارند. اگر فرض کنیم که استفاده از موبایل، 40 درصد خطر ابتلا به گلیوما را در کل جمعیت بالا ببرد، بروز سالانه گلیوما در آمریکا سه هزار نفر افزایش پیدا میکند، یعنی خطر ابتلا به گلیوما به میزان یک در صد هزار نفر در سال افزایش پیدا میکند، که عدد بزرگ و قابل توجهی نیست.
اما باید توجه داشته باشید که سازمان بهداشت جهانی اظهار داشته است که خطر ابتلا به گلیوما فقط در کاربرانی که به صورت مفرط از موبایل استفاده میکنند، چهل درصد بیشتر میشود. فقط ده درصد کاربران موبایل در آمریکا در دسته کاربران افراطی موبایل هستند. پس با این حساب میزان افزایش موارد گلیوما که میتوان در هر سال منتسب به موبایل کرد، باز هم پایینتر میآید.
ولی هر چه باشد باز هم میتوان صدها مورد جدید گلیوما را در هر سال به استفاده از موبایل نسبت داد و وقتی صحبت از جان انسانها به میان میآید همین چند صد نفر، هر چند در میان جمعیت چند صد میلیونی آمریکا، عددی به حساب نمیآیند، اما باز از لحاظ انسانی حائز اهمیت هستند.
2- چرا نگران باقی عوامل خطر بیماری نیستیم: ما در شرایطی نگران احتمال ارتباط کاربری موبایل به سرطان هستیم که به اندازه کافی به بقیه عوامل خطر بیماریها توجه نمیکنیم و سعیای در کاهش آنها به عمل نمیآوریم. مثلا شیوه تغذیه خود را اصلاح نمیکنیم و مصرف گوشت قرمز را کم نمیکنیم، عینک آفتابی یا کرم محافظ به صورت نمیزنیم، به اندازه کافی سبزیجات و میوه مصرف نمیکنیم و اطرافیان خود را تشویق به ترک سیگار نمیکنیم.
3- اما حتی اگر نگران این خطر احتمالی هم باشیم و از بیماری هولناک گلیوما واهمه داشته باشیم، باید بدانیم که خیلی ساده میتوانیم خطر کاربری موبایل را برای خودمان کم کنیم. مثلا اگر زیادی با موبایل صحبت میکنیم کافی است که:
– از هندز فری استفاده کنیم یا اگر برایمان امکان دارد، میتوانیم گوشی را روی اسپیکر بگذاریم. از هندز فریهای بلوتوث یا وایرلس باید اجتناب کرد.
– در گوشههای اتاقها یا آسانسور کمتر با موبایل صحبت کنیم: در این مناطق آنتندهی کم میشود و همین مطلب باعث میشود که میزان انرژی رادیویی ساطعشده از گوشی برای جبران، بیشتر شود.
– در حال حرکت با موبایل صحبت نکنیم: در حین حرکت، گوشی مرتب دنبال BTSهای با آنتندهی بهتر جستجو میکند و همین مسئله تشعشع دریافتی را زیاد میکند.
– همیشه گوشی را در کنار بدنمان مثلا در جیب با کیفی که به دست داریم، نگذاریم و وقتی در محل کار هستیم در صورت امکان گوشی را روی میز یا داخل کشوی میز بگذاریم.
– با هر دو گوش با موبایل صحبت کنیم: گاهی به صورت عادتی، هنگام مکالمه همیشه گوشی را با دست راست میگیریم و روی گوش راستمان میگذاریم. اما بهتر است هر چند دقیقه یک بار گوشی را روی گوش دیگرمان بگذاریم تا میزان تشعشع دریافتی سمت راست یا چپ مغز، نصف شود.
4- معیارهایی برای میزان تشعشع گوشیهای برندهای مختلف وجود دارد. میزان انرژی جذب شده توسط بدن بستگی به SAR یا میزان جذب مخصوص یک گوشی دارد. در آمریکا و کانادا بر اساس قوانین عدد SAR یک گوشی نباید از 1.6 وات بر کیلوگرم بیشتر باشد. اما اروپاییها بر عدد 2 توافق دارند.
همه ما هنگام انتخاب گوشی به بزرگی صفحه نمایش و کیفیت آن، سیستم عامل گوشی، وضوح دوربین، سبکی، شارژ باطری، خوشدست یا زیبا بودن آن توجه میکنیم، اما تصور میکنم کمتر کسی پیدا شود که به فاکتور تشعشع کمتر توجه داشته باشد.
گوشیهایی مثل ساتیو یا Xperia X10 Mini Pro سونی اریکسون یا HTC Desire یا Droid موتورلا عدد SAR نزدیک به 1.6 دارند و جزو بیست گوشی با تشعشع بالا طبقهبندی میشوند.
شما میتوانید میزان تشعشع مدلهای مختلف سه برند مهم را با رفتن به لینکهای زیر ببینید:
آیفون – سامسونگ – نوکیا و HTC
ما میتوانیم برندهای معتبر دنیای موبایل را تشویق به طراحی گوشیهایی با میزان تشعشع کمتر کنیم.
منابع: بیبیسی فارسی – سینت – brandimposter – forbes
Just keep these tips in mind :
Reduce phone usage the most you can.
Use headphones or hands-free kits, as they keep you away from the radiation emitted by the phones. You could also use the speaker mode while calling.
If available use a land-line phone.
Text instead of calling.
Keep your calls short.
Strive for minimal usage in areas having low signal (1 bar) such as rural areas.
Don’t allow small children to use mobile phones, unless necessary. Radiation may penetrate deeper due to their skulls still being in a development stage.
Don’t cover the area, where the internal antenna is located within your phone (mostly in the middle-back part of your phone), with your hand. When you cover it, the phone emits more waves to find a proper signal. Refer to your phone manual to check the exact position of the internal antenna.
Use phones having low SAR (specific absorption rate.) This is a measure of how much Radio Frequency (RF) energy the body absorbs.
Use a 3G phone. There are reports that state that they emit lesser radio waves to the brain.
این ابزاری که برای کم کردن تشعشع به بازار امده واقعیه؟ اگه خوب باشه بریم بخریم
دوست عزیز مطمئن باش اگر وسیله خوب و کاربردی بود، خود شرکت به طور پیش فرض روی گوشی نصب می کردن.
خسته نباشید آقای مجیدی واقعا مطالب سایت شما جالب هستند.
سلام
خسته نباشید
انتهای مقاله یک لینک اشتباه داده اید .
جایی که نوشته اید “شما میتوانید میزان تشعشع مدلهای مختلف سه برند مهم را با رفتن به لینکهای زیر ببینید:” در قسمت سامسونگ به جای لینک
http://reviews.cnet.com/2719-6602_7-291-13.html
که تشعشعات گوشی های سامسونگ است لینک
http://reviews.cnet.com/2719-6602_7-291-3.html
را که معرفی بیست تا از گوشی های کم تشعشع است را گفته اید. تصحیح کنید ممنون میشم . با تشکر.
salam in dastgah arzones ya gerones chandes
مطلباتون خوب بود به نظرم درست بود.
من خودم زخم خوزده تومور مغزی ام منتها ربطی به موبایل نداشته:-(