آینده‌ی اینتل با قلم نویسندگان مطالب علمی-تخیلی رقم می‌خورد

نویسنده مهمان: محمد مقدس
می‌خواهم کمی به گذشته فکر کنید، زمانی که مجله‌ی دانشمند یا کتاب‌های ژول ورن از پرطرفدارترین مطالعات ما بودند و اوقات فراغت خود را با خواندن داستان‌های علمی-تخیلی و فرو رفتن در رؤیا صرف می‌کردیم، حال به زمان فعلی بیاندیشید. امروزه بسیاری از این تخیلات به واقعیت پیوسته‌اند. از ماهواره‌های عجیب گرفته تا مدارهای الکترونیکی که در پوست جاسازی می‌شوند.

اینتل، با توجه به این موارد و جهش عظیم عصر فناوری، شروع به استخدام نویسنگان مطالب علمی-تخیلی کرده تا دیدی وسیع از سمت و سوی جریان فناوری در کوتاه مدت و بلند مدت به دست اورد. این تجربه سال قبل و با استخدام چهار نویسنده آغاز شد تا آنها با حضور در پروژه‌های تحقیقاتی اینتل و مشاهده‌ی پژوهش‌های مختلف، درباره‌ی وضعیت فناوری و چگونگی استفاده از یک تکنولوژی در آینده‌ی نزدیک قلم‌فرسائی کنند. محصول نهایی که بصورت گلچین، جمع‌آوری شد و «پروژه‌ی فردا» نام گرفت، به عنوان راهنمایی در راستای طراحی آینده‌ی آن تکنولوژی‌ها به کار گرفته شد.

حال، اینتل قصد دارد تا با استفاده از بیان ساده و شفاف زبان تخیل، مهندسان خود را در مسیری قرار دهد که با توجه به نیاز و میل مصرف‌کننده، به توسعه‌ی تکنولوژی‌ها بپردازند.

Brian David Johnson به عنوان آینده‌نگر این شرکت، رهبری تیمی از جامعه‌شناسان و انسان‌شناسان را به عهده دارد. وظیفه‌ی این گروه بررسی زندگی اجتماعی مردم جهت درک میزان و چگونگی استفاده‌ی آنان از تکنولوژی و خواست مردم از تکنولوژی‌های آینده است.

یه عنوان مثال، یکی از دستاوردهای این تیم، توسعه‌ی چیپ مرکزی دستگاه Google TV است. بررسی‌های این تیم شاهدی بر این واقعیت بود که مردم در کنار استفاده‌ی بصری از تلویزیون، علاقمند به گردش وب توسط آن و بدون نیاز به PC نیز هستند. حاصل این پژوهش باعث شد تا تیم طراحی، در مسیر آمیختن این قابلیت و توسعه‌ی چیپ، به نحوی که نیاز مردم را پوشش دهد گام بردارند.
هرچند که شاید روند کند پیش‌روی این پروژه ندای عدم موفقیت آن را سر دهد، اما در عین حال باید اعتراف کرد که چنین دست‌یافتی از زمان خود پیشرفته‌تر است. همچنین بدون درنظر گرفتن این موارد، تلاش اینتل در به چالش کشیدن طراحی تکنولوژی‌های آینده و کسب رضایت مشتری، جای تأمل و ستایش دارد.

در این ویدئو، بیننده‌ی توضیحات آینده‌نگر اینتل، Brian David Johnson، درباره‌ی روند این پروژه‌ها خواهید بود.

با وجود این توضیحات، این کار به نظرتان بی‌هوده به نظر می‌رسد؟! منتظر باشید تا در یکی از پست‌های آینده «یک پزشک» با دلایلی چند، نظر شما را عوض کنیم!

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

3 دیدگاه

  1. با تشکر از این مطلب خوب باید عرض کنم:
    1- آینده‌نگاری یکی از مباحث جدید و جذاب مدیریت و سیاست‌گذاری است. این‌که شرکت اینتل قصد پیش‌بینی آینده را با بررسی علایق مردم داشته باشد، نکته‌ی عجیبی نیست و سال‌هاست شرکت‌های بزرگ دنیا دارند محصولات‌شان را براساس همین روش توسعه می‌دهند.
    2- نکته‌ی جالب این خبر دقیقا تلاش اینتل برای بهره‌گیری از تخیل است. تا جایی که من خبر دارم، تیم درگیر این پروژه داستان‌نویسان علمی تخیلی هستند؛ نه انسان‌شناس و جامعه‌شناس.
    3- در ادبیات علمی موضوع در زبان فارسی Futurist را آینده‌نگار ترجمه می‌کنند؛ نه آینده‌نگر.

    1. ممنون از اطلاعات شما. البته در منبع این مقاله دقیقا نوشته شده: Intel’s resident futurist, Brian David Johnson, has been leading a team of sociologists and anthropologists at Intel.
      البته نگارش آینده که در واژه آینده‌نگار مستتر است به نظر من متناقض است، مفهوم واژه کسی است که توانایی و صلاحیت تخیل و پیشبینی برای خبر دادن از آینده دارد، بنابراین استفاده از واژه «نگارش»، تا حدی حالت غیرفعال passive را تداعی می‌کند.

  2. babate sayte khobeton mamnonam

    ye kahhesh dahstam age emkanesh hast mamnoon misham ye khorde dar morde dastanhaye elmi takhayoli o behtariin nevisande ha o behtarin ketbaha bishtar matlab bezarin

    tashakor

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]