خبر فوری: استعفای استیو جابز
نامه استعفای جابز در بامداد روز پنجشنبه (به وقت ما) منتشر شد:
«به اعضای هئیت مدیره و انجمن اپل:
همیشه گفته بودم که اگر روزی فرا برسد که نتوانم از عهده وظایفم و انتظاراتی که از من به عنوان رئیس اپل میرود، برآیم، اولین نفری خواهم بود که شما را آگاه خواهم کرد. متأسفانه این روز فرا رسیده است.
به این وسیله از ریاست اپل استعفا میدهم. اگر هیئت مدیره صلاح بداند، مایلم به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیر و کارمند اپل ، خدمت کنم.
توصیه میکنم که طرح جانشینیمان را اجرایی کنیم و «تیم کوک» را به عنوان رئیس اپل برگزینیم.
باور دارم که روشنترین و خلاقانهترین روزهای اپل، در پیش هستند و انتظار دارم که با نظارت و مشارکت به «کوک» در نقش جدیدش، یاری برسانیم.
من شماری از بهترین دوستان زندگیام را در اپل پیدا کردهام، از همه شما، به خاطر سالهای زیادی که به من اجازه کار در کنارتان دادید، ممنونم.
استیو»
منبع: سایت اپل
آقای جابز 56 ساله، چندین سال است که با سرطان دست و پنجه نرم میکند و از ماه ژانویه امسال به دلایل پزشکی، به صورت روزمره فعالیت نمیکرد.
در سال 2004 به علت سرطان پانکراس، جابز تحت یک عمل جراحی قرار گرفت و در سال 2009، پیوند کبد جهت وی انجام شد.
تأثیر جابز روی اپل انکارناپذیر است و کمتر شرکت بزرگی را میتوان سراغ داشت که در آن یک فرد، اینقدر شاخص و تأثیرگذار باشد. در دهه گذشته، جابز با شم بسیار قوی که به وی اجازه میداد نیازهای مردم را بهتر از خودشان پیشبینی نماید، گجتهای بسیار موفقی را وارد بازار کرد.
اپل با آیپاد، تعریف تازهای از تجارت در دنیای موسیقی ارائه کرد، با آیفون دنیای گوشیهای هوشمند را متحول کرد و با آیپد دنیای رسانه و سرگرمی را شوکزده کرد.
بسیاری اعتقاد دارند که سرسختی و خطرپذیری جابز نسبت به نبوغ یا کاریزمای او، نقش مهمتری در موفقیت او بازی کردهاند. بدون جابز، گمان نمیرفت که اپل شهامت قبول ریسکهایی را داشته باشد که در دهه قبل و با معرفی هر گجت تازه، پذیرفته است. قضاوت و کمالگرایی جابز، تا آن حد بود که او با تکیه بر آنها و با صرفنظر کردن از آزمایش عملی احتمال توفیق گجتها در بازار، هر بار از رقیبان پیشی میگرفت.
گرچه استیو دیگر رئیس اپل نیست، اما همچنان در اپل خواهد بود و به عنوان رئیس هیئت مدیره، انجام وظیفه خواهد کرد. حالا همه چشمها به تیم کوک خیره شده است. او پسر یک کارگر کارخانه کشتیسازی و یک زن خانهدار است و در نوامبر سال 1960 در روبرتسدال آلاباما به دنیا آمد.
تیم کوک
کوک، تا به حال نقش مهمی در تأمین قطعات مهم و حیاتی گجتها از طریق انعقاد قراردادهای مهم بازی کرده است. در سایه تلاشهای او بوده است که اپل میتواند بهای گجتهای خود را در حد معقول پایین نگاه دارد و رقبا را از تولید گجتهایی که توانایی رقابت داشته باشند، باز دارد.
کوک، در اپل دارای سابقه زیادی است و در دنیای صنعت، فرد محترمی به شمار میرود، با این همه مثل استیو فردی نیست که همه جا او را بشناسند.
با اینکه نگرانیهای زیادی در مورد سلامت استیو جابز وجود دارد، اما کارشناسان معتقدند که نباید نگران اپل بود چرا که جابز به تدریج در زمان ریاست خود، گروهی از مدیران قوی را پرورش داده است. تیم کوک هم شناخت خوبی از اهداف، شیوه راهبری و بینش جابز در این مدت پیدا کرده است. به علاوه باید در نظر داشت که اپل سیاستهای طولانیمدتی برای تولید محصولاتش دارد و در کوتاهمدت به خاطر فقدان یک شخص، برنامههایش تحت تأثیر قرار نمیگیرد.
آقای کوک هماینک 50 سال دارد، او از سال 1998 به اپل پیوسته است و نخست، زنجیره تأمین قطعات اپل را مدیریت میکرد. وی سپس در قسمت فروش و شاخه مکینتاش، انجام وظیفه کرد. کوک از سال 2007 عضو هیئیت مدیره اپل شد.
از لحاظ شخصیتی جابز و کوک، دو قطب متفاوت هستند، در حالی که جابز تند و آتشینمزاج است، کوک، آدم ملایمی است و به نرمی صحبت میکند.
به سبب منتشر نشدن اخبار مربوط به سلامت جابز، هم اپل و هم خود شخص جابز از سوی سرمایهگذاران مورد انتقاد قرار میگرفتند. اخبار استعفای جابز هم بعد بسته شدن بازارها در روز چهارشنبه، منتشر شد.
تحت ریاست جابز، بیش از 314 میلیون آیپاد، 129 میلیون آیفون و 29 میلیون آیپد فروخته شد، چنین فروش خیرهکنندهای باعث شد که تابستان امسال، اپل حتی از شرکت نفتی بزرگ «اکسون موبیل» هم پیشی بگیرد و لقب ارزشمندترین شرکت آمریکا را بگیرد.
خبر استعفای جابز در حالی منتشر شد که بسیاری منتظر معرفی آیفون جدید هستند، آیفونای که انتظار میرود پردازنده قویتری داشته باشد و سبکتر و نازکتر باشد و از دوربینی با وضوح بالاتر بهره ببرد.
در ادامه این پست، مروری سریع خواهیم داشت بر روزهای مهم جابز و شرکت اپل:
اول آوریل سال 1976: جابز 21 ساله و استیو وزنیاک 25 ساله، شرکت اپل را تأسیس کردند. سرمایه اولیه شرکت 250 هزار دلار بود.
سال 1977: استیو و کامپیوتر اپل 2
ژانویه 1984: معرفی نخستین مکینتاش با بهای 2495 دلار
سال 1985: جابز در کنار «جان شولی». شولی از شرکت پپسی به اپل پیوسته بود و جابز میانه خوبی با او نداشت. دو سال بعد از ورود او، جابز با واگذار کردن یک جنگ قدرت، اپل را ترک کرد. او در مورد شولی گفته بود: «آیا میخواهید بقیه عمرتان آب شکرزده بفروشید یا در پی ایجاد یک تغییر در دنیا هستید؟»
بیستم دسامبر سال 1996: بازگشت استیو به اپل – زمانی که جابز در اپل نبود، شرکتی به نام next را تأسیس کرد. بعدها اپل این شرکت را خرید و در پی این خرید، جابز به اپل برگشت. این خرید اجازه داد که اپل از سیستم عامل جدید استفاده کند. جابز در سالهای دور از خانه شرکت پیکسار را خریده بود، شرکتی که او در سال 2006 با بهای 7.4 میلیارد دلار به والت دیسنی فروخت.
ششم می سال 1998: اپل آیمک را معرفی کرد:
31 جولای سال 2004: جابز در ایمیلی به کارمندان اپل خبر داد که سرطان پانکراس از نوع سلولهای جزیرهای نورواندوکرین دارد. او نوشت که این تومور به موقع تشخیص داده شده است و با عمل برداشته است. در ماههایی که او دوره نقاهت را طی میکرد، تیم کوک وظایف او را انجام میداد. عکس مربوط به همایشی در سال 2004 است.
نهم ژانویه سال 2007: جابز آیفون را معرفی کرد:
14 اکتبر سال 2008: در جریان یک همایش جابز اطمینان داد که حالش خوب است.
14 ژانویه سال 2009: جابز اعلام کرد که به خاطر مسائل پزشکی به صورت موقت، اپل را ترک خواهد کرد.
23 ژوئن سال 2009: بیمارستان متودیست واقع در ممفیس تأیید کرد که جابز تحت عمل پیوند کبد قرار گرفته است.
29 ژوئن سال 2009: بعد از پنج ماه، استیو به اپل بازگشت.
27 ژانویه سال 2010: جابز آیپد را معرفی کرد:
26 می سال 2010: اپل با پشت سر گذاشتن مایکروسافت، ارزشمندترین شرکت فناوری شد. ارزش داراییهای این شرکت در این زمان بیش از 221 میلیارد دلار شد که اندکی بیشتر از 219 ملیارد دلار مایکروسافت بود.
17 ژنویه سال 2011: جابز مجددا به خاطر مشکلات پزشکی اپل را ترک کرد:
دوم مارس 2011: جابز برای معرفی آیپد 2 به صحنه بازگشت:
نهم آگوست 2011: اپل از «اکسون موبیل» هم پیشی گرفت. ارزش داراییهای اپل در این زمان به بیش از 374 میلیارد دلار رسید که بیش از 346 میلیادر دلار شرکت اکسون موبیل بود.
24 آگوست سال 2011: استعفای جابز از ریاست اپل و جانشینی تیم کوک.
لینکهایی که توصیه میکنم:
– اگر با زندگی جابز آشنا نیستید، توصیه میکنم این پست من را حتما بخوانید: زندگی باورنکردنی و پر نشیب و فراز استیو جابز
– خبر استعفای جابز باعث سقوط ارزش سهام این شرکت به میزان پنج درصد شده است که معادل 18.6 میلیارد دلار سقوط دارایی این شرکت میشود. (+)
– رؤسای اپل از آغاز تا اکنون: آنقدر به ریاست جابز بر اپل عادت کردهایم که شاید تصور نکنیم، این شرکت تا به حال رؤسای متعددی داشته است. در اینجا میتوانید با رؤسای اپل از آغاز تا به حال آشنا شوید.
– در اینجا میتوانید ببینید که اشخاص مهم بعد از شنیدن خبر استعفای جابز در توییترشان چه گفتهاند.
– مشیبل کار جالبی کرده و 10 ویدئو مربوط به لحظات و برهههای حساس در زندگی جابز را گردآوری کرده است.
– در اینجا کاورهای مهمی و به یادماندنی مجلات و نشریههای معتبر را که در آنها جابز به تصویر کشیده شده، میتوانید ببینید.
این پست «ممکن است» به تدریج کاملتر شود!
این نوشتهها را هم بخوانید
استیو :(((
واقعا حیف شد. معلوم نیست با این وضعیت باز هم اپل میتونه قدرتش رو حفظ کنه یا نه؟!
برای پرزنتیشن ها چی؟ اونا رو خود جابز ارائه میده؟
هیچوقت جانشینان به اندازه افراد موسس یک شرکت مشهور و کاریزماتیک نیستند.
به عنوان کسی که مدتها در برابر قدرت کاریزمای او و جاذبه محصولاتش مقاومت کردم تا اسیر جو و ظاهر نشوم تحسینش می کنم. به تدریج که او را بیشتر شناختم متوجه نبوغش شدم. نابغه کسی است که قاعده را از روی رفتار او می سازند نه بر عکس.
امیدوارم سلامت باشد.
صفحه 404
صفحه درخواستی وجود ندارد!
ممنون. فکر کنم منظورتون لینک پست زندگی استیو جابز بوده باشه که لینک اصطلاح شد.
اپل بدون جابز دیگه اپل نیست. باورم نمیشه گاهی یه نفر توی پیشرفت تکنولوژی اونقدر مهم میشه که اگر نباشه سرعت پیشرفت کند میشه.
نامه استعفای اپل در بامداد روز پنجشنبه (به وقت ما) منتشر شد
در تیتر بجای اپل نام استیو رو بنویسید
ممنون. وقتی داشتم مطلب را مینوشتم چند بار اپل را جابز نوشتم. از بس این دو تا با هم عجین هستن!
خوب البته برای ما که عادت داریم تا وقتی نمردیم تو شرکتمون باشیم و بعد از مرگمون هم پسرمون بشه رئیس،این ناراحت کننده هستش….
همونجوری یبل گیتس کنار کشید، عمو استیو هم کنار کشید….
فکر میکنم چیزی که این دو و خیلی های دیگه به دست اوردن،خیلی مهم تره از سمتشون به عنوان مدیر شرکت!!
اینها واقعا دنیای ما رو،اینده ی ما رو تغییر دادن و به سمت بهتر شدن هدایتش کردن،که بابتش ازشون شخصا ممنونم
هنوز دارم مقاومت میکنم تا در دسکتاپ سیستم عاملی غیر از ویندوز بکار نبرم اما شاید از این به بعد مجبور بشم دنبال OS X هم برم
تا اینجا جدا از کاربردی تر بودن ویندوز و مسایل فنی اون ظاهر ویندوز جذاب تر بنظر میاد اما با رفتن جابز احساسم میگه خیزشی جهانی در بکار بردن سیستم عامل اون بپا بشه
:(
با اینکه از جابز خوشم نمیاد اما از خبر استعفاش ناراحت شدم
امیدوارم اپل با قدرت ادامه بده (اما همیشه زیر مایکروسافت باشه)
استیو از سمت ریس هیئت مدیره استفاده داد. احتمال میدم که مدیرعامل بشه.
اصلا مهم نیست.
به اقای کاشانی میگیم بره تو شرکت اپل مدیریت کنه.
بعد از 1 ماه اپل . . .
چرا؟ آخه چرا؟ :( اپل بدون جابز یعنی گلابی!
اوه استیو نکن این کارو
ممنون از مطلب خوبتون . با اجازه در سایتم http://www.iraniananimation.com
ازش استفاده میکنم
جابز عزیز واقعا از صمیم قلب برای سلامتی تو دعا می کنم تکنولوژی تا آخرین زمان مدیون تو خواهد بود و دنیا به تو نیاز داره
2 خط اول استعفا فوق العاده بود جا داره بعضی از مدیر های ما هم یلد بگیرن
یکی دیگه از این بهتر میاد!
جان اسکالی تلفظ صحیح مدیر فروش پپسی است که به اپل پیوست.
این یعنی اوج انسانیت و درک و فهم ، وقتی می بینه که دیگه از لحاظ فکری و جسمی و روحی توانایی مدیریت رو نداره بدون هیچ اصراری در اوج افتخار و محبوبیت می ره کنار . واقعا این انسان هم از لحاظ فکری و مدیریت اسطوره است و هم از لحاظ انسانیت ( البته نباید فراموش کنیم که بیل گیتس هم چنین کاری را انجام داده )
درود بر استیو کبیر
چقدر فهمیده و منطقی عمل کرد واقعا مرد فوق العاده ایه !!!
واقعا حیف !!! استیو جابز از اون شخصیت هایی هست که همه مردم دوستش دارن.. امیدوارم دست کم حالش رو به بهبودی باشه و سایش از سر اپل کم نشه..
چه پایان دردناکی اما خدمت عظیمی به تکنولوژی کرد….
بزرگترین مدیر دنیا رو از دست داد. البته وجود جابز همیشه موفقیت آمیزه و دنیا رو با ایده هاش دگرگون میکنه ، به امید سلامتی و موفقیت روز افزون جابز …
افکار متفاوت
بزرگترین سخنی که از استیو به جا مانده.
عاشقشم
اپل نباید تا این حد به جابز وابسته باشد،درست است که یکی از بهترین و موفق ترین مدیر های خود را البته نه به طورِ کامل از دست داده ولی همان طور که اشاره شد،آقایِ جابز مدیران خوبی طی چندین سال پرورش داده که می تواند جای او را گرفته.
به هر حال آرزوی سلامتی برایِ این مردِ بزگوار می کنم.
شاد و موفق باشید!
استیو جابز از بیل گیتس هم باهوش تره
استیو جابز فوت کرد علیرضا :((
استیو جابز درگذشت , روحش شاد و یادش گرامی باد ؛ وی بیانگذار ارتباط واقعی بین دنیای مجازی و واقعیت بود و اهداف او بسار بلند است و نامش با اپل همیشه جاویدان است
درود ، شخصیت اثرگذار برخی افراد را نمیشود نادیده گرفت. کتاب سرگذشت جابز در این زمان کوتاه با وجود قطور بودن و البته قیمت بالای ان در ایران به چاپ سوم رسید. امید دارم که در ایران هم به افراد با استعداد میدان عملکرد داده شود چرا که اگر فردی شخصیت تند و رک گوی جابز را داشت در ایران نابود میشد. ما هنوز به صراحت لهجه عادت نداریم حتی اگر بدانیم دلسوز ماست.
پیروز باشید