بسته شدن مگاآپلود و دستگیری صاحب عجیبش
کمتر کسی است که تا به حال فایلی از مگاآپلود دانلود نکرده باشد و با این سایت آشنا نباشد. روز پنجشنبه با حکم وزارت دادگستری آمریکا، این سایت بسته شد و هفت شخص مرتبط با این سایت به اتهام نقض کپیرایت و پولشویی، تحت تعقیب قرار گرفتند. پنج نفر از این افراد تا به حال دستگیر شدهاند.
یکی از دستگیرشدگان، کیم اشمیتز، ملقب به کیم دات کام است که مؤسس سایت مگاآپلود بود، او 37 ساله است و در هنگ کنگ و نیوزیلند اقامت داشت.
مگاآپلود روزانه 50 میلیون نفر بازدیدکننده داشت و 4 درصد کل ترافیک اینترنت از آن این سایت بود.
دولت معتقد است که این سایت تا به حال از طریق انتشار غیرقانونی موسیقی، شوهای تلویزیونی، کتابهای الکترونیک و گیمها، پانصد میلیون دلار به شرکتها زیان وارد آورده است.
مگاآپلود 150 میلیون کاربر داشت و مورد نفرت شرکتهای فیلمسازی بود.
کیم اشمیتز البته به جز مگاآپلود صاحب سایتهای اشتراک فایل دیگری هم بود، تخمین زده میشود که درآمد او تنها در سال 2010، حدود 42 میلیون دلار بوده باشد. بررسی حسابهای PayPal نشان میدهد که تنها از طریق این سایت 110 میلیون دلار از طریق کاربران برای افتتاح حسابهای premium و دسترسی به فایلها، جابجا شده است.
برآورد کلی این است که از زمان افتتاح مگاآپلود در سال 2005، این سایت 150 میلیون دلار از محل افتتاح حساب کاربری و 25 میلیون دلار از محل آگهیها، درآمد برای صاحبانش داشته است.
به دنبال توقیف مگاآپلود و دستگیری جمعی از عوامل آن، گروه ناشناس یا Anonymous با حملات DDoS به سایتهای Justice.gov، UniversalMusic.com و RIAA.com در پی تلافی برآمد و این سایتها روز پنجشنبه داون بودند.
همین چند وقت پیش که ترانهای تبلیغی برای تبلیغ مگاآپلود با هنرمندی اشخاص مشهوری مثل پاف ددی، آلیشیا کیز، کیم کارداشیان، کریس براون، کین وست، جیمی فوکس و … خوانده شده بود. شما میتوانید این ویدئوی جالب را در اینجا ببینید.
کیم اشمیتز متولد سال 1974 است، او اصالتا آلمانی است و پیش از اینکه سایت مگاآپلود را تأسیس کند، جرایم رایانهای در زمینه کارتهای اعتباری و هک داشت، به همین خاطر در سال 1988 به دو سال زندان محکوم شده بود. جالب است بدانید که او یکی از علاقهمندان پرشور اتوموبیل هم است، آخرین خودرویی که به نام وی ثبت شده بود، یک مرسدس بنز ML63 بود. اما جالبتر است که بدانید که او پلاکهای اختصاصی برای اتوموبیلهای خود سفارش میداد، پلاکهایی که روی آنها نوشته شده بود: Evil، Guilty و حتی God!
اشمیتز مالک ویلایی 30 میلیون دلاری در اوکلند هم است.
این نوشتهها را هم بخوانید
خبر بسیار جالبی بود … :)
سایت قوی بود ولی چون دسترسیش رو در ایران محدود کرده بودن دیگه از ایران کمتر بازدید داشت. در کل امیدوارم سایتهایی مثل رپیدشیر و بخصوص مدیافایر به این سرنوشت دچار نشن :(
این مقاله به نظر من یک نقد کاملاً غیر منصفانه و یک طرفه بر ضد مگا آپلود بود. میشه هزاران دلیل آورد که چرا مگا آپلود یا حتی کاربرانی که محتویات رو به اشتراک میگذارند کاملاً بی گناه هستند و برعکس RIAA و امثال اونهان که جامعه رو دارن نابود میکنن.
ولی این مطلب طوری نوشته شده که انگار یه مشت آدم خلاف کار و بدجنس دارن استادیوهای بی گناه فیلم سازی که روز به روز سودشون کم میشه رو تهدید میکنن. اصلاً اینطور نیست!
ضمناً من دیروز از این سایت دانلود کردم. تا دیروز که کار میکرد!
من بیشتر خبر را نقل کردم و دید شخصی خودم را وارد نکردم. رسانههای رسمی، لحنشون غالبا در موردخبر همین طور بود: ذکر خبر دستگیری و توقیف و آوردن اطلاعات دارایی و سود و ترافیک مگاآپلود.
از لحاظ حقوقی و همین طور در مورد نفش کار سایتهای آپلود، حرف و حدیث بسیار است.
چرا از ماضی بعید استفاده کردید؟!؟ مگر این دارایی ها مصادره شده اند؟
نه، ولی گویا اصلا اوضاع برای صاحبان سایت خوب نیست. با این همه به قول شما فعلا باید از فعلهای زمان حال استفاده میکردم!
دکی اینجا سر سایتت دعواست! کامنتهارو بخون
http://narenji.ir/3881?page=1
:) زاویه دید «یک پزشک» و «نارنجی» متفاوت هست و همین تفاوت زاویه دید باعث شده مخاطبان متفاوتی در طول زمان جمعآوری کرده باشیم. چیزی که مهمه احترام و حریمی هست که فارغ از دعوای «برند» باید بین کاربران و میان کاربرها و صاحبان وبلاگها برقرار باشه. بدیهی است که خیلی از پستهای غیرآیتی یا پستهایی که در یک پزشک در مورد گجت نیستن اصلا از سوی بعضی از خوانندهها خوانده نمیشن و در اونها دقتی صورت نمیگیره. جای گله نیست، چون علایق و سلیقهها متفاوته.
متاسفانه بعضی از نظرات در اون سایت حالت اهانت آمیزی داشتن اگرچه مهم نیست ولی این وسط واقعیتی وجود داره و بهانه ای شد تا مطرح کنم:
اینکه برای منش آدما سه حالت وجود داره…
دسته اول افرادی هستن که بالا تر از حدی (سطح شخصیت) که هستن صحبت میکنن یعنی شخصیتش اصلیشون بایینتر از این حده و در حال تظاهرن.
دسته دوم عده ای هستن که پایین تر از سطح شخصیتشون صحبت میکنن که نیازی به توضیح نیست و معلوم الحالن.
دسته سوم هم عده ای هستن که به اندازه شخصیتشون حرف میزنن.
اگه به کسی که به هتاکی و بی احترامی روی آورده بگیم” به اندازه شخصیتت صحبت میکنی! “به شدت ناراحت میشه
خیلی دلم میخواد ازاین دسته افراد ( چه در جامعه واقعی چه مجازی) بپرسم واقعا خودشون رو جزو کدوم یکی از سه دسته بالا میدونن؟ اگه به این سه دسته دقت کنیم میبینیم که به نفعشونه که دسته سوم رو انتخاب کنن! با توجه به رفتار ناپسندی که پیشه کردند کم ضررترین گروه دسته سومه. دسته سوم همان حرفی رو میزنه که که اونها در وهله اول از شنیدنش خشمگین میشن:
هر کسی به اندازه شخصیتش حرف میزنه
مطلب جالبی بود، واقعا آدم عجیبی از نظر ظاهر هست واقعا !:)
با این حساب، باید کلی بگیر و ببند بشه…!
دکتر صاحبش همچین عجیب هم نیست
کسب همچین درآمدی از اینترنت واقعا هنره
امروز همه راجع به اینکه این کیم اشمیتز چه آدم عجیب و سابقه دار و فلانی بوده حرف میزنن. ولی آخرش اتفاقی که میافته اینه که یک روز بعد از این همه جار و جنجال بر سر سوپا و پیپا مگاآپلود بسته میشه. بی.بی.سی. حتی داشت از پیدا شدن اسلحه توی مقر سایت در نیوزلند حرف میزد. امیدوارم به بقیه سایتهای به اشتراک گذاری مشابه تعمیم پیدا نکنه.
امیدوارم مدیا فایر به این زودیها به این سرنوشت دچار نشود): …در مورد سایت نارنجی هم حق با جناب آقای مجیدی است سلیقها متفاوت است فارق از این که همه نارنجی رو برای مقالهای ای تی و خبرهای گجتی میشناسند. ولی یک پزشک بسیار باز تر و فارق از سبک و رشته کار میکند و به نظر من نه تنها این یک ایراد نیست بلکه یک مزیت هم حساب میشه….
هنوز قانون SOPA اجرا نشده… . با این وضعیت بعد از اجرای اون قانون هیچ سایت اشتراک فایلی نمیتونه فعالیت کنه! بدتر از اون وضعیت تورنت. پس باید فاتحه تورنت رو خوند! ما ایرانیها چه کنیم؟ حالا نرم افزار و بازی به کنار. فیلمهای روز دنیا رو دیگه چطور ببینیم؟؟
این کار به خاطر قوانین جدیدی هست که در آمریکا با نام SOPA داره تصویب میشه.
اگه این قوانین تصویب بشه دیگه ویکی پدیا و فیس بوک و سایت های اشتراک فایل و خیلی از سایت های دیگه بسته می شود.
دیگه فاتحه اینترنت خوانده است ، ما هم همون بهتره به فکر اینترنت ملی خودمون باشیم.
سلام دکتر ببخشید که سوال غیر مرتبط میپرسم
…
فعلا چیزی به نظرم نمیرسه، یکی دو مورد هست باید بررسی کنم، اگه مناسب بودن، به شما اطلاع میدهم.
به نظر من یه مشکل ماهوی با مسئله محتوا در اینترنت وجود داره. اصولا نمیشه چندان روی قانون کپی رایت چه توی نرم افزار، چه محتوای چندرسانه ای و حتی کتاب حساب کرد. ذات این شبکه بر اساس اشتراک محتواست.
سیستم هائی مثل Donation به نظر من راهکار بهتری هستن یا موزیکهای DRM-free.
در مورد موسیقی به طور اخص فرض کنین که کیلیپ یه خواننده اصولا گوش دادنش آزاد باشه ولی فقط کسی که خیلی با اون آهنگ ارتباط برقرار کرد (والبته امکان مالی و فرهنگشو) داره مبلغی رو به اختیار خودش Donate کنه اینجوری منصفانه تر هم هست. بعضی معتقدن که سیستم فروش فعلی باعث رشد حبابی و غیرمنصفانه ای از ثروت در بین افراد زیادی مثل هنرمندان عرصه موزیک و فیلم (ونه رقص و نقاشی و ….)، شرکتهای کامپیوتری و دلالهای صفحه پرکنی شده
بهرحال این روند باید اساسا تغییر کنه
اینو اضافه کنم که بحث Donation وقتی معنی داره که واسطه های صفحه پرکنی حذف بشن و این کار برخلاف 10 سال قبل، امروز ممکنه و ارتباط بین هنرمند و مردم میتونه مستقیم برقرار باشه
عجب بابا، بیچاره سایت آپلود داره دیگه، حالا ملت هر چی میخوان آپلود کنن
اینا هم حسودیشون میشه ها
آمریکا تو این قضیه مثه ایران عمل کرد، انگولک
خبر جالبی بود. ظاهر انسان ها فقط ظاهرشان است و نباید بر اساس ان در مورد عقیده شان نظر داد.
کسب درآمد و ساخت کاخ بر روی زیان دیگری کار خوبی به نظر نمی رسد، فکر کنید خودتان صاحب یکی از شرکت هایی هستید که این سایت به آن زیان وارد کرده است.
می توان با کمی فکر راه های بهتری برای کسب و کار درست و صحیح و حلال بدست آورد.
بله، راههای کسب درآمد آنلاین پرسود زیاده، یکی استارتآپ موفق میسازه و واقعا خلاقه، یکی هم شیوه دیگری را انتخاب میکنه. ظاهر اصلا مهم نیست،
در این که سایت های اپلود خسارات زیادی به شرکت ها وارد میکنن شکی نیست ! ولی خب بسیاری هم هستن که فیلم ها و… خودشون رو در سایت ها قرار میدن و خب اونها هم حقوقشون از بین میره !
ولی خب گفتن که دولت امریکا برای این تونسته جلوی فعالیت این سایت رو بگیره چون که توی امریکا و فکر کنم در ایالت ویرجینیا چند تا سرور داشته و از طریق اونها اقدام کردن !
ولی هنوز که قانون سوپا و.. اجرا نشدن چجوری اینکارو کردن ؟
و این که یعنی قبلا این قانون وجود نداشته ؟
خدا کنه این بلا سر مدیافایر نیاد!
همه امید ما در اینترنت به مدیا فایره!
مرسی جالب بود