از واکمن تا آی‌پاد: فناوری موسیقی درباره «نوآوری» چه چیزهایی می‌تواند به ما بیاموزد؟

9

در سال 1978، مهندسان سونی با موفقیت یک وسیله جمع و جور پخش موسیقی را که دارای یک هدفون بود ساختند، این وسیله نسخه ابتدایی محصولی بود که به یک پدیده در سطح دنیا تبدیل شد. در سال 1979، واکمن به بازار ژاپن معرفی شد، در سه ماه اول 30 هزار دستگاه واکمن به فروش رسید.

سونی به سرعت از رقبای خود فاصله گرفت، یک دهه بعد از معرفی واکمن، این وسیله پنجاه درصد سهم بازار وسایل پرتابل پخش موسیقی در آمریکا و 46 درصد سهم بازار را در ژاپن در اختیار داشت و این در شرایطی بود که قیمت واکمن حدود 20 دلار بیشتر از وسایل مشابه بود.

در اواخر دهه 1990، زمانی که آفتاب نوارهای کاست غروب کرد و نوبت به دیسک‌های فشرده و فایل‌های mp3 رسید، همه منتظر بودند که ببینند چه شرکتی می‌تواند موفیت سونی را این بار در زمینه تولید وسایل پخش mp3 تکرار کند.

در سال 1998، شرکت ساهان Saehan Information Systems کره جنوبی، اولین پخش‌کننده پرتابل موسیقی دیجیتال را ساخت و آن را MPMan نامید. در سال اول، 50 هزار عدد از این وسیله در دنیا فروخته شد.

زمانی که در سال 2001، اپل، آی‌پاد را وارد بازار کرد، در بازار آمریکا 50 مدل مختلف پخش‌کننده Mp3 وجود داشت، اما هیچ کدام از شرکت‌هایی که این پخش‌کننده‌ها را ساخته بودند، نتوانسته بودند، موفقیت 20 سال پیش سونی را تکرار کنند.

در مقایسه با واکمن و کاست، داستان mp3 متفاوت بود. شما نمی‌توانستید آنها را به مانند کاست‌ها از فروشگاه‌های خرده‌فروشی موسیقی بخرید. دانلود قانونی یا غیرقانونی یک آلبوم موسیقی هم در آن زمان وقت‌گیر بود.

اصلا اهمیتی نداشت که MPMan در این عرصه، اولین باشد یا بیستمین و چهلمین محصول با تونایی پخش mp3. چرا که بدون وجود یک سیستم گسترده و جامع فروش موسیقی و اینترنت پرسرعت، طرح عقیم می‌ماند و نمی توانست جلب توجه کند.

سرانجام بازار پخش‌کننده موسیقی‌ها توسط آی‌پاد شرکت اپل قبضه شد. آی‌پاد توانسته بود یا وجود سه سال تأخیر نسبت به MPMan برنده شود. اما چرا اپل توانسته بود با وجود این تأخیر، برنده نهایی شود؟


اپل شکیبایی بسیاری برای به بازار فرستادن آی‌پاد به خرج داد، اپل آنقدر صبر کرد تا بالاخره بتواند یک وسیله ساده و جذاب پخش را که با یک نرم‌افزار هوشمند پشتیبانی می‌شد به بازار بفرستد، در ان زمان هم فرمت mp3 و هم اینترنت پهن‌باند در تمام دنیا جا افتاده بودند و مورد استفاده قرار گرفته بودند.

نخستین نسخه آی‌پاد با ظرفیت پنج گیگ، 399 دلار قیمت داشت و می‌توانست حدود هزار قطعه موسیقی را در خود جای بدهد. این وسیله طراحی رابط کاربری خوبی در زمان خود داشت و سبک بود. ولی ارزش عمده این گجت، در نرم‌افزار مدیریت موسیقی آی‌تونز نهفته بود.

در آوریل سال 2003، اپل فروشگاه موسیقی آی‌تونز را افتتاح کرد، فروشگاهی که در آن کاربران می‌توانستند موسیقی‌های دلخواه را خود جستجو کنند و هر قطعه موسیقی را با 99 سنت و هر آلبوم را با 9.99 دلار بخرند. در سال 2005، این فروشگاه 1.5 میلون قطعه موسیقی داشت.

از آنجا که هر قطعه موسیقی فقط با 99 سنت به فروش می‌رسید و اپل تنها 10 درصد این مبلغ را دریافت می‌کرد، سود اپل از فروشگاهش ناچیز بود. اپل تا پایان سال 1009، توانست 8 میلیارد قطعه موسیقی به فروش برساند و حدود 800 میلون دلار سود کسب کند که البته باید هزینه جاری فروشگاه را از این سود کم کرد.

پس در قیاس با 22 میلیارد دلاری که اپل در این فاصله زمانی از فروش خود آی‌پاد به جیب زده بود، سودش از فروش موسیقی در آی‌تونز بسیار اندک بود، اما علت اشتیاق اپل را در احداث این فروشگاه را می‌توان نوعی مشروعیت دادن به آی‌‍پاد از طریق اجازه دسترسی و خرید قانونی موسیقی دانست.

در تعطیلات سال 2004، فروش وسایل پرتابل پخش‌کننده CD، هنوز دو برابر پخش‌کننده MP3 بود. ولی بین سه ماه سوم سال 2004 و سال 2005، فروش آی‌پاد به ناگاه 616 درصد افزایش یافت. در آن زمان کاربران شروع به خرید مدل‌های تازه‌تر آی‌پاد کردند، سود اپل بیشتر شد و در سال 2008، اپل 48 درصد بازار پخش‌کننده mp3 را در اختیار گرفت. این در حالی بود که نزدیک‌ترین رقیب ‌آی‌پاد در آن زمان که Sansa شرکت SanDisk بود، تنها 8 درصد بازار را در اختیار داشت.

کمتر کسی منکر کیفیت آی‌پاد است، اما آیا در سال 2008، کیفیت آی‌پاد نسبت به رقیبش واقعا آنقدر بیشتر بود که 8 برابر بیشتر فروش داشته باشد،؟

نتیجه‌ای که می‌شود گرفت این است که گاهی تأخیر در ورود به بازارهای تازه، شاید هوشمندانه‌تر باشد. در این مورد خاص استیو جابز همانند همان کاری که با آی‌فون انجام داد، آنقدر صبر کرد که  شرایط برای عرضه یک محصول انقلابی مهیا شود.

جابز در اظهار نظر جالبی گفته است که می‌توان امواج فناوری را پیش از حرکتشان مورد مشاهده قرار داد و بعد عاقلانه تصمیم گرفت که بر کدام موج سوار شد. اگر انتخاب نابخردانه‌ای کنید، انرژی زیادی را از دست می‌دهید، اما اگر عاقلانه تصمیم بگیرید، موفق می‌شوید.

در سه سال فاصله‌ای که بین MPMan و آی‌پاد بود، اکوسیستم پخش‌کننده‌های Mp3 مساعد شد. اپل دیگر مجبور نبود که منابع زیادی صرف کند و وقت زیاد بگذارد، اپل درست زمانی به چهارراه شلوغ رسیده بود که چراغ راهنمایی سبز شده بود ومی‌توانست به سرعت به سمت موفقیت حرکت کند و در این زمان بود که آی‌پاد از سوی نشریه اکانومیست، واکمن قرن 21 لقب گرفت.

اشتباه نکنید! منظورم از این پست، «برند»پرستی یا تحسین اپل یا شخص جابز نبود، مراد از این پست این بود که نوآور بودن برای موفقیت، ظرف و زمان خاص خود را طلب می‌کند. گاهی اکوسیستم کلی برای عرضه یک محصول مناسب نیست، گاهی از لحاظ سخت‌افزاری باید منتظر یک جهش ماند، تا به گنجاندن آن پیشرفت یک سخت‌افزار انقلابی را وارد بازار کرد.

در اینجا بد نیست، پستی را که چند ماه پیش در مورد پنج گجتی که علیرغم جلوتر بودن از زمانه خود، به دلایل مختلف نتوانستند موفق شوند، بخوانید، این گجت‌ها  و دلایل عدم کامیابی‌شان را یک بار دیگر مرور کنید، تا بار دیگر به این نتیجه برسید که همیشه اول بودن یا پیشگام بودن نمی‌تواند تضمیمن‌کننده موفقیت باشد.

خواندن این پست «یک پزشک» را هم توصیه می‌کنم: داستان واقعی «واکمن» و وسایل قابل حمل پخش موسیقی

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال 1923 توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد.سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

نمونه‌هایی از بازسازی و دکوراسیون جدید خانه که می‌توانند الگویی برای ما باشند

به سبب نوع معماری، خانه‌های ما معمولا خیلی زود دمده یا به اصطلاح کلنگی می‌شوند. شرکت‌‌های بازسازی خانه مدتی است بسیار زیاد شده‌اند.اما شک و تردید زیادی در مورد میزان کارایی بسیاری از آنها وجود دارد. برخی از آنها اصلا به تقویم کاری متعهد…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

تصور کنید که در یک دنیای تخیلی، هری پاتر را استودیو جیبلی می‌ساخت

استودیو جیبلی یک استودیوی مشهور انیمیشن‌سازی ژاپنی است که به دلیل سبک هنری متمایز، داستان‌سرایی پر از تخیل و انیمیشن‌های هیجان‌انگیزش مشهور است. استودیو جیبلی که توسط هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا تأسیس شد، تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
9 نظرات
  1. اشکان افشار می گوید

    جالب 🙂

  2. parham می گوید

    این لینک آخر پست که در رابطه با داستان واقعی واکمن است,موجود نسیت.
    از مطالبتون هم واقعا متشکرم

  3. دکتر کتابفروش می گوید

    میشه یه پست بنویسید که چه واکمنی تو شرایط فعلی کشور ما بهتره؟
    اینطور میشه گفت که شما کار بزرگی کردید!

  4. آرش... می گوید

    لینک انتهایی پست ارور 404 میزنه ( با این عنوان: “داستان واقعی «واکمن» و وسایل قابل حمل پخش موسیقی” ) لطفا این نظر رو تایید نفرمایید، جهت اطلاع در مورد ارور نوشتم

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      لینک اصلاح شد.

  5. sam می گوید

    ghashang bud
    tashakor

  6. sam می گوید

    من وقتی بچه بودم واکمن داشتم و یادمه که به همه میگفتم که mp3
    دارم(فکر میکردم اسمش اینه)!
    این پست خاطراتم رو زنده کرد!
    ممنون

  7. fasane می گوید

    با سلام
    علاقه مندان موسیقی بد نیست سری هم به این وب لاگ بزنید
    http://reviewland.mihanblog.com

  8. ساعد می گوید

    بسیار سپاسگذارم از مطالب مفیدتون !

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.