رآکتور هستهای مخفی شرکت کداک

مطابق خبر جالبی که gizmodo منتشر کرده است، شرکت کداک تا شش سال پیش در مقر این شرکت واقع در روچستر نیویورک، یک واکنشگر (رآکتور) هستهای با نزدیک به 1.6 کیلوگر اورانیوم غنیشده داشت.
آشکار نیست که چرا این شرکت باید یک واکنشگر مخفی با اورانیومی غنیشده داشته است یا چطور این شرکت اجازه داشتن چنین تجهیزاتی را پیدا کرده است و چرا این واکنشگر در قلب شهر پرجمعیت نیویورک قرار داشت!
مقامات این شرکت تأیید میکنند که هیچگاه به صورت عمومی این مسئله را اعلام نکرده بودند و هیچ مقام رسمی شهر، پلیس یا آتشنشانی هم تا زمانی که که اخیرا یک کارمند سابق، مسئله را افشا کرد، از این موضوع آگاه نبودند. فقط تعداد کمی از مهندسان و کارمندان فدرال موضوع را میدانستند.
معمولا به شرکتهای خصوصی اجازه داده نمیشود به چنین موادی دسترسی داشته باشند. ظاهرا شرکت کداک برای کنترل ناخالصیها و آزمایش عکسبرداری نوترون از این واکنشگر استفاده میکرده است.
واکنشگر از نوع CFX یا Californium Neutron Flux multiplier بود و در سال 1974 خریداری شده بود و با نزدیک به 1.6 کیلوگرم اورانیوم غنیشده که پیرامون هسته کالیفرنیوم 252 قرار داده شده بود، پر شده بود.
البته از این واکنشگر به خوبی محافظت میشد و دیواره بتنی به ضخامت 60 سانتیمتر از آن محافظت میکرد.
کداک به جزئیات بیشتر مثلا در مورد گروهی از کارکنانش که مسئول نگهداری از واکنشگرش بودند اشاره نکرده است.
این واکنشگر حتی بعد از حوادث یازده سپتامبر هم فعال بود و سرانجام در سال 2006 برچیده شد.
«شرکت چند ملیتی کداک (Kodak) در سال 1889 توسط جرج ایستمن (George Eastman) تاسیس شد.
جرج ایستمن (1932- 1854) در واترویل نیویورک به دنیا آمد. وی در همین شهر در حال تجربهاندوزی در زمینه عکاسی بود که حلقه فیلمی اختراع کرد که خشک، شفاف وانعطافپذیر بود. ایستمن، بلافاصله اختراع خود را به ثبت رساند و در سال 1889شرکت کداک را پایهگذاری کرد.
او پس از این، نه تنها به تولید و پخش فیلم حلقهای مشغول شد، بلکه دوربینی هم روانه بازار کرد که چندی بعد عکس گرفتن را به سرگرمی همگانی میلیونها نفر در سراسر جهان بدل ساخت. شعار شرکت کداک برای تبلیغ این محصولات شگفتانگیز این بود: «شما دکمه را فشار دهید، ما بقیه کارها را انجام میدهیم!»
دفتر مرکزی این شرکت که تولید کننده دوربین عکاسی، تجهیزات، مواد خام و ارائه کننده خدمات عکاسی است، در شهر روچستر ایالت نیویورک آمریکا قرار دارد.
شرکت معتبر ایستمن کداک، مخترع نخستین دوربین عکاسی دستی نیز است و این اختراع سبب فراگیری هنر عکاسی در بین عموم مردم جهان شد.
کداک از جمله قدیمیترین و مشهورترین تولیدکنندگان دوربین عکاسی و تجهیزات آن است؛ به طوری که نخستین تصویر به ثبت رسیده فرود انسان بر کره ماه توسط یکی از دوربینهای این شرکت گرفته شده است.
شرکت عظیم و چند ملیتی آمریکایی ایستمن کداک ۱۹ ژانویه سال 2012 و پس از 123 سال فعالیت، رسما اعلام ورشکستگی کرد.
این شرکت که خودش پایه گذار فناوری عکاسی دیجیتال بود؛ تعییرات محیطی را درست درک نکرد و از رقبای خود عقب افتاد.
شرکت کداک که در دهه ۱۹۸۰ میلادی در اوج فعالیت بود و در گوشه و کنار جهان ۱۴۵۰۰۰ کارمند داشت، سرانجام با ۱۹۰۰۰ کارمند اعلام ورشکستگی کرد.» (+)
در مورد پاراگراف دومتون، شهر روچستر از شهرهای کوچیک شمال ایالت نیویورکه و با شهر پرجمعیت نیویورک فاصله داره.
ممنون از مطلب جالبی که نوشتید. خواستم نکته ای رو یادآوری کنم که روچستر در مرکز شهر پر جمعیت نیویورک قرار ندارد و در واقع شش ساعت فاصله رانندگی زمینی با شهر نیویورک دارد. روچستر بیشتر نزدیک کاناداست تا نیویورک. ممنونم از مطالب جالبتون.
من هم از مطالب جالبتون ممنونم و در عین حال، برای این که از قافله عقب نیفتم عرض میکنم که شهر روچستر ربطی به شهر نییورک نداره و در ایالت نیویورکه! :)
دکتر جان از شما بعید بود ، روچستر تا نیویورک مثل رشت تا تبریزه!
خیلی راهه! :دی
گفتم همه گفتن من چرا نگم :دی
ماا که پسیخان بالاتر رو ندیدیم :))
Rochester to New York City: http://g.co/maps/p36uf
around 300 miles apart