سرفیس مایکروسافت، تعریف دوباره تبلت
تبلت سرفیس Surface مایکروسافت این هفته رونمایی شد. در دنیای تبلتها که در آن آیپد به تنهایی حکمرانی میکند، آمدن سرفیس را باید به فال نیک بگیریم. سرفیس با همه رقبای قبلی تفاوتهایی دارد، نقطه برتری این تبلت را نباید در خصوصیات سختافزاری آن جستجو کنیم، بلکه طراحی بکر و کاربردپذیری این تبلت است که آن را منحصر به فرد میکند. درست به همین خاطر است که رویکرد جامعه وبلاگنویسان آیتی به این تبلت مثبت بوده است.
ویندوز هفت مایکروسافت، جبران شکست ویندوز ویستا بود، هنوز معلوم نیست که ویندوز فون بتواند شرکت نوکیا را نجات بدهد، زون را کسی دوست نداشت و بینگ را خیلیها کلون میدانند و کمتر کسی است که این روزها از هاتمیل استفاده کند.
واقعیت این است که مایکروسافت، یک دهه است که دست و پا میزند و فقط به اندیشه بقا بوده است و موفقیتی مثل اندروید اپل یا کامیابیهای درخشان اپل را نداشته است. اما به گمانم سرفیس مایکروسافت حتی اگر نتواند محصولی موفق از نظر تجاری باشد، دستکم خواهد توانست اعتبار برای مایکروسافت به ارمغان بیاورد.
هنگامی که تبلت معرفی میشد، پشت کامپیوتر نبودم تا شخصا بتوانم رویداد را دنبال کنم، اما نویسندگان مهمان «یک پزشک»، رویداد را برایتان در بامداد روز سهشنبه به وقت ایران، گزارش کردند. در راستای اینکه که «شنیدن کی بود مانند دیدن»، دیروز ویدئوی همایش را دانلود کردم، چون حتم داشتم ویدئوی مراسم رونمایی بتواند به مراتب بیشتر از نوشتهها، بینشی کلی در مورد این محصول در من ایجاد کند. دیدن این ویدئو باعث شد، ناخودآگاه دست به کیبورد شوم، تا چیزهایی که در مورد این تبلت به نظرم میرسد، با شما به اشتراک بگذارم.
شکها و تردیدها: باید اعتراف کرد که تا زمانی که سرفیس به صورت عمومی در دسترس عموم یا دستکم بلاگرها و خبرههای کار قرار نگیرد، نمیتوان حکم درستی در مورد سرفیس داد. سؤالات زیادی ناخودآگاه در ذهن آدم ایجاد میشود:
– صفحه نمایش نسخه «پرو»ی سرفیس فول اچدی است، اما، واقعا این صفحه چقدر کیفیت دارد، آیا کاربری مثل من که به صفحه رتینای آیپد عادت کرده، صفحه نمایش سرفیس را هم دوست خواهد داشت، میزان glare این صفحه چقدر است؟ در زیر نور آفتاب و در محیطهای روشن، آیا میشود به آسانی با این صفحه کار کرد؟
– کسانی که در همایش، سرفیس را معرفی میکردند، طوری تبلت را در دست میگرفتند که حس میکردیم با گجت سبکی سر و کار داریم. حالا فرض کنید که شخصی علاقهمند نسخه پروی سرفیس شود، آیا این تبلت یک کیلوگرمی واقعا چیز پرتابلی خواهد بود؟
– روانی اجرای سیستم عامل و اپلیکیشنها در چه حدی است؟ کسانی که محصولات اپل را دارند، اصلا میانه خوبی با تأخیر اجرای اپها یا کرش کردن ندارند. آیا سرفیس هم چنین محیطی را فراهم میآورد؟
– پشتیبانی از 3G و 4G
کسانی که محل همایش رفته بودند، تنها 90 ثانیه وقت برای تست سرفیس داشتند، آنها نتوانستند کیبورد سرفیس را که عنصری کلیدی است، آزمایش کنند.
کاربران ایرانی، مخصوصا آنهایی که تجربه کار با تبلتها را ندارند و به صورت مستمر اخبار آیتی را دنبال نمیکنند، پیش از این هم تردید زیادی در خرید تبلتها و یا لپتاپهای پرتبال داشتند. سرفیس دشواری انتخاب را برای آنها بیشتر میکند. آیا ارزش دارد که آنها چندین ماه منتظر بمانند؟ دو نسخه سرفیس واقعا چه زمانی وارد بازار خواهند داشت؟ قیمت آنها در چه حدی خواهد بود؟
سیمای زیبا و دلفریب سرفیس خیلیها را وسوسه میکند که بلافاصله تهیهاش کنند، اما از سوی دیگر میزان مجهولات واقعا زیاد هستند؟ علاوه بر چیزهایی که در بالا نوشتم، باید بگویم که فعلا اصلا مشخص نیست که باطری سرفیس چقدر جوابگوست. ظاهرا سرفیس نخواهد توانست به 10 ساعت زمان شارژ آیپد برسد، اما بالاخره باطریاش چند ساعت میتواند نیروی تبلت را تأمین کند. این مطلب خیلی مهم است. چهار ساعت؟ شش ساعت؟!
با وجود هم این شک و تردیدها، ما خوشحالیم که نیروی جدید و توانمندی وارد بازار فناوری شده است. برای نخستین بار در تاریخ، مایکروسافت به صورت جدی وارد بازار سختافزار شده است.
جابز باور داشت بهترین فناوریها آنهایی هستند که کدنویسی و سختافزار را با هم ادغام کرده باشند و حالا مایکروسافت هم چنین سمت و سویی را انتخاب کرده است.
درست است که سرفیس با هدف ipad killer شدن وارد بازار نخواهد شد، اما تلاش بسیار موفقی به نظر میرسد. شاید خود مایکروسافت با اندیشه شکست دادن اپل، سرفیس را روانه بازار نکرده باشد، مایکروسافت فقط میخواهد در لیگ معتبر تبلتها، یک تیم بالای جدولی داشته باشد و فعلا در اندیشه قهرمانی نیست. از این رو شاید سرفیس بیشتر از آنکه بازار آیپد را به خطر بیندازد، موقعیت تبلتهای اندرویدی و آمازون را به خاطر بیندازد.
چند سال است که مایکروسافت در پی ساختن سیستم عاملی است که بتواند در تبلتهای لمسی به خوبی عمل کند. در شرایطی که متحدان سنتی مایکروسافت مثل سامسونگ، آسوس، دل و اچ پی، سعی کرده بودند با تبلتهایشان اپل را به چالش بکشند و در این راه موفقیتی کسب نکرده بودند، مایکروسافت صلاح دید خود آستینها را بالا بزند و به تبلتهای ویندوز 8 ای اعتماد نکند که ناخودآگاه مایکروسافت را احمق جلوه دهند. سرفیس پدیدهای است که شاید به بقیه تبلتسازان یاد بدهد چطور میتواند تبلت ویندوزی بسازند، البته پیشبینی میشود که کپیکنندههایی هم از آیپد و هم از سرفیس الهام بگیرند!
با سرفیس، مایکروسافت میکوشد که آینده را دستان ما قرار دهد. اما چه تضمینی وجود دارد به مانند Zune سرفیس هم کابوسی برای مایکروسافت نباشد؟ مایکروسافت در سال 2006، این پخش کننده موسیقی را وارد بازار کرد، اما زون برایش فاجعه بود و نتوانست با آیپاد رقابت کند.
زون محصولی بود که خیلی دیر وارد بازار شده بود به علاوه این محصول راه و شیوه متفاوتی نسبت به اپل را در پی نگرفته بود، مثلا نگاهی متفاوت در رابط کاربری یا شیوه خرید موسیقی ارائه نداده بود، پس کاربران هم نخواستند که از یک محصول بیهویت استقبال کنند.
اما سرفیس فرق دارد، وقت زیادی برای طراحی ظاهر آن صرف شده است. شاید مثل آیپد جدید زرق و برق دار به نظر نیاید، اما طراحیاش به نوعی صورت گرفته که «کاربردی» باشد. پایه پشتی سرفیس طوری طراحی شده که در نگاه اول اصلا دیده نمیشود، اما همین قطعه کوچک نقشی اساسی در استفاده از آن به عنوان یک لپتاپ کوچک و هنگام تایپ دارد، گویی که سکویی است به سوی افزایش تولید محتوا یا productivity! پایه از جنس ویپر مَگ VaporMG با ضخامت 0.65 میلیمتر است که با بدنه به صورت یکپارچه قالبریزی شده است.
اما جاذبه بدون رقیب سرفیس، بیشک کیبورد آن است، این کیبورد یک شتابسنج دارد که با تکیه با آن میتواند بفهمد چه زمان باز شده و در جلوی سرفیس برای تایپ قرار گرفته، این کیبورد میزان فشار را میتواند متوجه بشود و بنابراین وقتی کاربر برای رفع خستگی دست روی آن مینهد، این فشار را با لمس انگشتان برای تایپ اشتباه نمیگیرد. این کیبورد تنها سه میلیمتر ضخامت دارد و یک تاچ پد هم دارد.
بله! درست است، برای آیپد هم کیبوردهای زیادی به عنوان وسایل جانبی تولید شده بود، اما کیبوردهای آیپد چیزهای جذابی نیستند و هیچ یک از آنها به نازکی و یکدستی کیبورد سرفیس نبودهاند.
مایکروسافت اگر این کیبورد را به همراه تبلت به عنوان یک وسیله جانبی در درون باکس محصول و نه به عنوان یک وسیله جانبی اختیاری عرضه کند و اگر بتواند قیمت این مجموعه را معادل آیپد نگاه دارد، میتواند به موفقیت سرفیس امیدوار باشد.
سرفیس با اتکا به همان پایه و این کیبورد، تعریف جدیدی از تبلت و پیسی ارائه خواهد داد، دنیای تبلتها و لپ تاپها دیگر مانند قبل از هم جدا نخواهد بود. در شیوه نگرش قبلی، تبلتها ابزاری برای مصرف محتوا بودند تا تولید محتوا. اما این زاویه دید که اپل به آن باور داشت، ممکن است واقعا درست نبوده باشد.
این چند ساله، پی سی برای کسانی که تجربه کار با تبلتها و گوشیهای «های اند» را دارند مترادف شده است با با وسیله کسلکننده با رابط کاربری نه چندان خوب و نرمافزارهای سنگین. اما مایکروسافت میخواهد با تبلت/پیسی سرفیس این نگرش را هم تغییر دهد و از این طریق ویندوز 8 را به محصول راهبردی خود تبدیل کند.
دیگر تولید محتوا، عنصر گمشده در تبلتها نیست! من آیپدم را دوست دارم، از زمانی که آیپد دارم، دیگر بیشتر وبگردی خودم را با آیپد انجام میدهم، با آیپد است که گوگل ریدر میخوانم، با آیپد است که آخرین اخبار را با استفاده از اپهای سایتهای بزرگ و خبرگزاریهای دنبال میکنم، با آیپد است که شبکههای اجتماعی را چک میکنم، توییتهای دوستانم را میخوانم و عکسهایشان را در اینستاگرام میبینم، با آیپد است که سوژه برای وبلاگم پیدا میکنم. اما وقتی میخواهم چیزی بنویسم، کامنتها را اپروو کنم، پاسخ ایمیلها را بدهم پشت پیسی میآیم. به عبارتی همیشه به تبلت به عنوان یک محصول مصرف محتوا نگاه کردهام، تا تولید محتوا.
یکی از روزنامهنگاران حاضر در همایش مایکروسافت تعریف میکند که یکی از نگهبانها به مک بوک ایرش اشاره کرده بود و از او پرسیده بود که آیا درست است که وقتی کسی کاربر مک میشود، دیگر راه برگشت ندارد؟!
خیلی جالب بود که در محل همایش مایکروسافت، بیشتر خبرنگاران از مک بوک ایر استفاده میکردند، این اصلا یک توطئه سازماندهیشده نبود، ژرونالیستها نیاز دارند که در خارج از دفتر روزنامه مقداری زیادی تایپ کنند و چه چیزی بهتر از مک بوک ایر؟
لپتاپها سالهای سال در دنیای گجتهای پرتال پادشاهی میکردند، تبلتها موقعیت آنها را به خاطر انداختند، اما چون تبلتها به ذات، وسیلهای برای تولید محتوا نبودند، نمیتوانستند به صورت کامل روزنامهنگاران، بلاگرها و دانشجوها و .. را جذب کنند، اما یک تبلت / لپ تاپ ویندوزی با یک کاور کیبوردی و ظاهری که میتوان به افتخار کرد، هر کسی را وسوسه میکند که داشته باشدش!
طراحی، اولیت اصلی در تولید سرفیس: در همایش در مورد مراحل دشوار و پیچیده ساخت تبلت، پروتایپهای فراوان و سیستم تزریق فلز مایع توضیح داده شد. در این همایش گفته شد که طراحی در ساخت سرفیس در درجه اول اهمیت قرار گرفت تا کاربران هنگام در دست گرفتن سرفیس، حس و حالی خوبی داشته باشند.
مایکروسافت حتی به صدای بسته شدن پایه سرفیس هم توجه کرده بود و این صدا را در یک اتاق بیپژواک تست کرده بود، مایکروسافت میخواست این صدا بیانگر طراحی دقیق تبلت باشد تا هر وقت که کاربر پایه را میبندد درست مثل صاحب یک خودروی لوکس هنگام بستن در خودرو یا دارنده یک جواهر قیمتی، هنگام باز گردن سگک جواهرش، حسی از رضایت در نهادش ایجاد شود.
تا پیش از این تنها یک شرکت را سراغ داشتیم که اینگونه مشتاقانه در مورد مراحل ساخت گجتش توضیح بدهد و اینقدر به طراحی محصولاتش اهمیت بدهد، آن شرکت اپل است، اما گویا مایکروسافت با سرفیس و کیبورد و پایهاش، اپلیتر از خود اپل عمل کرده است!
سرفیس پورتهای فراوانی دارد، پورت USB آن خیال ما را از نقل و انتقال فایلها راحت میکند، برای کاربران ایرانی این موضوع یک نعمت است، چون برخلاف کاربران دیگر نقاط جهان آنها نه امکان خرید فایلهای چندرسانهای را دارند و نه دیدن ویدئوهای یوتیوب و دیگر سرویسهای پخش جاری ویدئو و موسیقی برایشان آسان است، پس آنها باید به نحوی فایلهای مورد نیاز خود را با سرعت به تبلت منتقل کنند، پورت USB از این لحاظ مشکلشان را برطرف میکند.
اما سرفیس مجهز به خروجی میکرو HDMI و مینی DisplayPort هم است که این تبلت را برای پرزنتیشن و کاربردهای آموزشی بسیار مناسب میکند.
قیمت، فاکتوری کلیدی: مایکروسافت هنوز چیزی در مورد قیمت نسخه RT و «پرو»ی سرفیس نگفته است و به رقابتی بودن قیمت بسنده کرده است. با استناد به همین کلکه رقابتی میتوان حدسهایی زد:
– میتوان حدس زد که نسخه سرفیس RT قیمتی معادل تبلتهای ARM داشته باشد، 600دلار برای نسخه 32 گیگ و 700 دلار برای نسخه 64 گیگی. حتی ممکن است مایکروسافت صد دلاری هم قیمت را پایان بیاورد تا کاربران بیشتری را مشتاق خرید کند.
– میتواند حدس زد که قیمت مدل پروی سرفیس معادل اولترابوکها باید باشد، یعنی از هزار دلار تجاوز خواهد کرد، حالا سؤالی که مطرح میشود این است که آیا سرفیس به اندازه کافی جاذبه خواهد داشت که کسی از اولترابوکی صرفنظر کند و سرفیس را بخرد؟
زمان عرضه هم برای خودش مسئلهای است، تصور میرود که نسخه RT در اواخر سال 2012 و نسخه پرو سه ماه بعد از آن وارد بازار شود. طولانی بودن زمان بین رونمایی تا عرضه سرفیس، ممکن است شور و شوقی که فعلا در کاربران برای تهیه سرفیس ایجاد شده، کم کند. به علاوه امکان نمونهبرداری و کپی از ویژگیهای سرفیس توسط سازندگان تبلتهای اندرویدی هم وجود خواهد داشت.
اپلیکیشنها: اپل دو و نیم سال جلوتر از مایکروسافت است، در حال حاضر 170 هزار اپلیکیشن اختصاصی برای آیپد وجود دارد و البته با احتساب اپهای دیگر، تعداد اپها به 550 هزار اپلیکیشن میرسد.
هنوز معلوم نیست که توسعهدهندگان رابط کاربری مترو را بپسندند یا نه و نوشتن اپ برای iOS به مراتب سودآورتر از پلتفرمهای دیگر است، با این حساب یک توسعخدهنده چرا باید وقتش را برای نوشتن اپ برای ویندوز تلف کند؟
در شرایطی که گوگل و آمازون نتوانستهاند مزاحم اپل در زمینه تبلت بشوند، آیا مایکروسافت خواهد توانست، تغییری در روند ایجاد کند و یا دستکم از سهم 73 درصدی اپل در بازار، چیزی بکاهد؟
بله! اجرا شدن نرمافزارهای آفیس مزیت بزرگی است، اما آیا در سرفیس معادلی برای فلیپبورد یا مثلا اینستاگرام پیدا خواهیم کرد؟ آیا توسعهدهندگان رغبت میکنند که برای ویندوز هم اپلیکیشنهایی با رابط کاربری عالی بنویسند؟
سرفیس برای گروههایی از مردم، وسوسهبرانگیزتر ظاهر خواهد شد:
1- کسانی که میخواهند از همه قابلیتهای ویندوز و برنامههای روتنیش استفاده کنند و کاربران حرفهای محصولات آفیس: میتوان حدس زد که شایعه عرضه آفیس مایکروسافت برای iOS دیگر هیچ وقت دیگر مطرح هم نشود، چون مایکروسافت عاقلتر از آنست که برگ برنده خود را به رقیب بدهد. آفیس برای تبلت میخواهید؟ سرفیس بخرید!
اما خب! دهها برنامه معادل آفیس در iOS میشود خرید، مثل مجموعه نرمافزاری iWork اپل.
2- کاربران بعضی از کشورها مثل ایران: گرچه انتظار نمیرود سرفیس در بازار جهانی و به خصوص امریکا حالا حالاها حریف آیپد شود، اما در بازار کوچک ایران مسئله شاید به کلی متفاوت باشد.
خوانندگان «یک پزشک» بارها با ایمیل از من خواستهاند که در مورد خرید تبلت راهنماییشان کنم، آنهایی که صرفا پیش از این با ویندوز کار کردهاند و اسمارتفونها هم نتوانستهاند دورنمایی از محیط تبلتها به آنها بدهند، از وارد شدن به محیطی ناآشنا میترسند.
کاربری را در نظر بگیرید که تازه می خواهد یک تبلت بخرد و فقط با ویندوز آشناست، او باید مدتی وقت را صرف یادگیری ساخت اکانت در آیتونز، کارهای معمول، چگونگی خرید اپلیکیشنها یا جیل بریک کردن محصول خود و یافتن معدلهای نرمافزاری کند.
چنین کاربری وقتی سرفیس وارد حوزه انتخابش شود، بیشک ترجیح میدهد به جای وارد شدن به میدان ناآشنای آیپد و یا تبلتهای اندرویدی، یاری آشنا برای خود برگزیند، یاری که ظاهرش شیک و مدرن شده است.
3- بعضی از مشاغل خاص مثل پزشکان: آیپد با اپلیکیشنهای تخصصی پزشکی، انتخاب اول همه پزشکان است. اما سرفیس به آنها امکانات ویژهای میدهد.
سرفیس برای کار با صفحات گسترده و سیستم الکترونیک اسناد پزشکی بسیار مناسب است، اصولا پزشکان کشته و مرده قلم هستند، به کمک قلم آنها میتوانند در حاشیه عکس و اسناد و فایلهای PDF کتابهای حاشیهنویسی کنند، به علاوه اگر نابغهای پیدا بشود که بتواند یک OCR با توانایی تشخیص خط پزشکان را بنویسد، نسخههای دیجیتال هم دور از دسترس نخواهند بود! به یاری پورتها میتوان سرفیس را به وسایل جانبی متصل کرد و در همایشها پرزنتیشن داد. پس سرفیس میتواند یک انتخاب خوب برای پزشکان باشد، گرچه مسلما غنای اپلیکیشن آیپد را ندارد.
اما یک چیز جالب در مورد سرفیس این است که انتخاب بین دو مدل سرفیس هم کار آسانی نیست! من هنوز نمیدانم که سرفیس پرو را بخرم یا سرفیس RT را.
چون آیپد دارم، مسلما تحمل یک تبلت با صفحه نمایش کمتر از فول اچدی را نخواهم داشت، پس بیشتر تمایلم به خرید نسخه پرو است که پردازشگر سریعتری هم دارد، اما نسخه پرو یک کیلوگرم وزن دارد که چیز کمی نیست! از طرفی مطئنم نسخه RT هم پشیمانم خواهم کرد.
به عبارتی من حس میکنم به نوعی عرضه همزمان دو نسخه سرفیس در یک سال میتواند یک رقابت درونی ایجاد کند، اپل چنین سیستمی را اصلا نمیپسندد، اما مایکروسافت، اپل نیست و تصور میکند که باید به کاربران امکان انتخاب داد.
این نوشتهها را هم بخوانید
بهتره به این تبلت از دو دیدگاه جهانی و ایرانی نگاه کنیم. برای افرادی که در دیگر نقاط جهان زندگی میکنن شاید مقایسه آیپد و سورفیس مهم باشه و لی برای من که در ایران زندگی میکنم و توهینی که شرکت اپل به هموطنان من در خرید محصولات اپل در آمریکا کرده، مثلما انتخاب فقط یکی خواهد بود. البته جدای انعطاف پذیری و سایر نقاط برجسته ویندوز که برای کاربران ایرانی داره.
من با شما موافق نیستم. به خصوص اینکه شما حتی زبان خودتون رو خوب بلد نیستید و “مسلما” رو اونطوری نوشتید. اون رفتار هم فعلا فقط از طرف یکی از فروشگاه های اپل بوده. یه سوال دیگه هم که باید از خودتون بپرسید اینه که اگه فردا مایکروسافت، سامسونگ و بقیه هم این کار رو کردن شما کلا لپ تاپ و تبلتتون رو نمی خرید یا دور می اندازید؟
چقدر این زیاد بود: چون آیپد دارم!!!!!
با تشکر از دقت شما ، به شخصه مدل آر تی را ترجیح میدهم ، اول از همه با پردازنده با معماری ARM دارای امنیت بیشتری است ، مصرف باتری کمتری خواهد داشت و مهم تر از همه قیمت مناسب تری ، البته کمبودها در قسمت نرم افزار وجود دارد که از کمپانی مانند مایکروسافت و بستر های مناسب برای توسعه دهندگان انتظار میرود به زودی بسیاری از برنامه های موجود برای این نسخه نیز پورت شوند…
سلام؛
جناب آقای مجیدی ممنونیم از توضیح های شما…
ولی شما فکر نمیکنید که باید توضیحی درباره تبلت ایرانی یعنی DIMO بدهید؟؟؟
چرا مردم ایران اینقدر شیفته ی محصولات خارجی هستند؟؟؟؟
فکر نمی کنید همین زیاده روی ها دلیلش باشد؟؟؟؟
لطفا در باره ی تبلت ایرانی هم بنویسید.
ممنون
آی پد دکتر و عشقه که صفحه زیر رتینا رو دیگه نمی پسنده
اول یه توضیحی بدم در مورد اپلیکشن های ویندوز 8 که الان شده دعدغه کاربرها ! همین اول بگم هیچ شک و تردیدی وجود نداره که همزمان با عرضه ویندوز 8 اینقدر برنامه توی استورش باشه (اینترفیس مترو) که کل سایت های تکنولوژی شروع کن به نوشتن در مورد این موضوع . دلیل هم دارم
ببینید توسعه اپلیکشین های ویندوز 8 برای اینترفیس مترواز کنفرانس build شروع شد یعنی از تاریخ 13 سپامبر 2011 و اگه درست یادم باشه فقط توی اون کنفرانس مایکروسافت 4000 تا تبلت ویندوز 8 بین دولوپرها پخش کرد اینجا رو ببنیند
http://www.buildwindows.com/
نکته بعدی وجود خود ویندوز 8 و اینترفیس مترو اینترفیس مترو فقط روی تبلت های ویندوز 8 نیست بلکه روی پی سی اولترابوک ال این وان و حالا با با ویندوز فون 8 یکسانه(و توی ایکس باکس بعدی هم از هسته ویندوز 8 استفاده میشه) . در واقع مایکروسافت مترو رو همجا اورده و توی ویلاگ ویندوز 8 نوشت برنامه هایی که برای اینترفیس مترو درست میشن بین پردازندهای arm اینتل و ای ام دی مشترک هستن . یک بار برای همیشه . خب دلوپر از این چی بیشتر میخواد؟ (داریم درباره ویندوز صحبت میکنیم ) بهترین مکان برای رشد برنامه همن الان اگه به استور ویندوز 8 بروید با کلی برنامه رنگارنگ روبرو میشید(البته استور هنوز به صورت رسمی باز نشده ) واین نکته مهم رو هم فراموش نکنید که استیو بالمر چی گفت فرموندند!”ویندوز قلب و روح مایکروسافته ” این جمله کوتاه اینقدر بزرگه که ادمو به فکر میبره . وشاهد این قضیه هم surface ها هستن . موضوع بعدی ابزار برنامه نویسی برای وییندوز 8 هست . (اینجا به مترو اشاره میکنم ) ویندوز توی حالت دسکتاپ از لحاظ برنامه بی رقیبه .. حالا یه شرکت (مثلا Cyberlink) که اپلیکیشن دسکتاپ برای ویندوز 8 داره دیگه نیازی نداره که دوباره همون رو برای اینترفیس مترو بنویسه . فقط تنها کاری که لازمه انجام بده اینترفیس مترو رو برای برنامه ش آماده کنه کد ه ها هم که آماده هستن . به سرعت میاد توی مارکت (که الانPowerDVD با اینترفیس مترو اماده است )برای بقیه شرکت ها هم همینطور .. در کل خیالتون از بابت برنامه ای مترو ویندوز 8 راحت راحت باشه . نکته بعدی هم انتخاب بین surface ارم هست با اینتل . اگه بخوایم از لحاظ پردازنده بگیم کدوم باید با ایپد رقابیت کنه که surface ارم هست . ولی موضوع مهم اینکه کارایی surface ارم خیلی خیلی بیشتر از ایپده ! شما با یک کامپیوتر کامل طرف هستید با و.یندوز 8 ( البته امکان نصب برنامه های x86/64 روی surface ارم وجود نداره) شما افیس 15 را روی surface ارم دارید شما فایل اکسپلورر ویندوز 8 رو دارید فایل کپی کنید عکس فیبم موزیک فلش وصل کنید . یعنی هر کاری که به ذهنتون خطور میکنه (به غیر از نصب برنامه های x8د6/64) گوشیتون رو شارژ کنید ایپدتون رو شارژکنید تبلت اندرویدی تون رو وصل کنید روش اهنگ بازی و.. بریزید میبینید . نسخه اینتلش که نیازی به توضیح نداره هر کاری که میخواید بکنید .1 ایتونرز نصب کنید روی ایپد برنامه بریزید رام تبلت اندرویدی رو عوض کنید!!!!!!!!!!!!!!!1
از رو گیگابایت s1080 و s1081 کپی کرده من s1080 دارم حرف نداره
تازه پورتای این نسبت به گیگابایت ناقصه و هاردشم کم ظرفیت تره گیگا 320گیگ هارد داره از بابت پورت و … گیگابایت اخرشه کیبردشم عالیه
www.gigabyte.com/…/product-page.aspx?pid=4123#sp
و
www.gigabyte.com/…/product-page.aspx?pid=3690#sp
با شایان موافقم!
ضمنا سیم کارت خوره و LAN , Bluetooth , WiFi رو با هم داره D-Sub هم داره که مخصوصا به درد دانشجویایی مثل من میخوره. تو پرزنتیشن با پاورپوینت خیلی کار رو راحت کرده.
هم عجله داشتى، هم اونقدر زیاد بود که خودتم حوصله نکردى از اول تا آخرشو یه دور بخونى. البته من لطف کردم خوندم. خلاصه توش پر از غلط غولوط هاى نگارشى بود!
من به شما توصیه میکنم حتما نسخه پرو رو بخرید. من خودم ASUS B121 دارم. برای حمل و نقل مشکلی ندارم باهاش، درسته سنگینه ولی از لپتاپ خیلی راحتتره. همه کارهام رو هم باهاش انجام میدم و یک هارد یک ترابایت هم ضمیمه اش کردم که دیگه مشکلی از نظر فضا نداشته باشم. من قصد دارم ویندوز 8 رو روی تبلتم نصب کنم بنابراین هیچ وقت سورفیس رو نخواهم خرید.
ایراد این نوشته این بود که نویسنده از ویندوز 8 اطلاعات نداره:
اولاً وقتی شما نسخه پرو رو بخری به میلیون ها نرم افزار واقعی ویندوز دسترسی داری و مطمئناً احتیاجی به اپ های آیپد نداری گرچه مطمئنم همه اونها به سرعت وارد محیط ویندوز 8 میشن
دوماً نوشته: روانی اجرای سیستم عامل و اپلیکیشنها در چه حدی است؟
شما اگه یکبار ویندوز 8 کار کرده باشی معنی روان بودن رو متوجه میشی
سوماً نوشته: دیگر تولید محتوا، عنصر گمشده در تبلتها نیست!
دقیقاً هنوزم نقطه ضعف تبلت ها همین هست چرا؟ مثلاً شما نرم افزاری داری که میتونی باهاش فایل های اتوکد رو باز کنی ولی ویرایش نه اما تو ویندوز نسخه پرو هیچ محدودیتی نیست. یا مثلاً از همرده های آفیس نام بردی ولی همه اونا یک مشکل دارن آفیس نیستن آفیس کارهای حرفه ای میدونن من چی میگم کلاً ایپد برای مشاهده ساخته شده نه تولید محتوا
شما میتونی آیپدت رو به یک تبلت ویندوزی وصل کنی ولی عکسش امکان پذیر هست؟
خیلی حرف ها هست که همش تو یک نکته خلاصه میشه آیپد خوبه ولی فقط یک آیپاد بزرگ هست نه یک مکینتاش لمسی یعنی بدون پی سی استفاده از آیپد ممکن هست ولی سخت هست
به احترام کامل خدمت دکتر باید بگم با علیرضا موافقم . دکتر واقعا در ایپد غرق شده. اگر یک بار ویندوز 8 rp رو نصب میکردن (روی یک سیستم با مشخصات خیلی خیلی کم . مثلا پردازنده اتم و 1 گیگ رم )
و با ویندوز 8 کار میکردن (چه خود محیط دسکتاپ و چه مترو نصب برنامه از استور ویندوز8 ) بدون هیچ شکی در مورد سرعت و عملکر بالای ویندوز 8 شک نمیکردن .
خیلی میشه روی این موضوع بحث کرد ولی تا وقتی خود دکتر ویندوز 8 رو تجربه نکنه (به خصوص روی صفحه نمایش لمسی چون میخوام ثابت کنم که تجربه کار محیط مترو روی صفحه لمسی رو هیچ اینترفیسی نداره . بازم تاکید میکنم تجربه کار محیط مترو ویندوز 8 روی صفحه نمایش لمسی رو هیچ سیستم عامل و اینترفیسی نداره) البته فراموش نکنید که اینترفیس مترو برای صفحه کلید و موس هم بهینه شده . .
دکتر خیلی سعی کرده بودی که بی طرف بنویسی ولی باز هم نشد! در نهایت کل مطلب به نفع اپل بود (مثل همیشه) ولی باز هم مشکلی نیست. در شرایطی که اکثریت بلاگ ها از سارفیس تعریف و تمجید کردن این یک رویکرد متفاوته
مورد دیگه اینکه بیشتر در مطلب این مطرح بود که سارفیس رقیب آیپده و به اون به دید یک تبلت نگاه شده بود ولی در حقیقت سارفیس یک اولترابوک+تبلت+پی سی. این یعنی اپل باید نگران از دست دادن بازار مک بوک ها، آیپد و آی مک ها باشه
در مورد کثرت App های iOS هم که به عنوان برگ برنده ای مطرح شده به نظرم نباید اپل به این مورد بسنده کنه چون مایکروسافت اعلام کرده هم نرم افزارهای آیپد و هم ویندوز به راحتی روی ویندوز 8 پورت میشن که این در نوع خودش یک قابلیت انقلابیه و با توجه به ید طولایی که مایکروسافت در برنامه نویسی و ساخت IDE داره باید انتظار استقبال گسترده برنامه نویسان از این قابلیت رو داشته باشیم
کلا معتقدم در قرن حاضر 3 وسیله واقعا کاربردی ساخته شدن: آیفون، کینکت و سارفیس
ولی همونطور هم که اشاره کردید تا زمانی که امتحانش نکنیم نمیشه قاطعانه نظر داد و به نظرم اصلی ترین عامل موفقیت سارفیس قیمت اونه
من که خودم خیلی مشتاقم که بیاد واقعا میتونه این گجت های اضافه رو در یک محصول جمع کنه و خیلی عالی بشه
به علاوه اگر نابغهای پیدا بشود که بتواند یک OCR با توانایی تشخیص خط پزشکان را بنویسد.
واقعا میشه
ببخشید در پاراگراف سوم، اندروید “گوگل” درست است نه اپل.
جناب دکتر ،مطلب تون صرف نظر از چند غلط املایی تابلو،خیلی خیلی جالب و پر محتوا بود ممنون.
به نظر من سرفیس پرو و مدل های مشابه داک و تبلت، جای اولترا بوک ها رو نمیگیرن چون صفحه نمایش کوچکی دارن و به نسبت اندازه گرون تر هم هستن.
من به شخصه از 13 اینچ کمتر رو نمیتونم باهاش کنار بیام.
اگه توی وب سایت با ارتفاع زیاد وارد بشی و یک مطلب خاص رو بخوای پیدا کنی مجبوری چندین بار اسکرول کنی تا پیداش کنی. یا مثلا اگه بخوای با نرم افزار های مثه فوتوشاپ کار کنی و بخوای کل تصویر رو در یک قاب ببینی باز هم با مشکل بر میخوری.
واسه برنامه نویسی هم باز همین مشکل هست، یه ارور که پیدا میشه نمی تونی کل یک تابع رو یک جا ببینی و آنالیز کنی، مجبوری هی اسکرول کنی، تمرکز از دست میره.
و…
عموما نرم افزار ها دو نوع هستند
نوع اول نرم افزار های تولید محتوا هستن که بیشتر تخصصی هستند و دارای امکانات زیاد و پیچیده ای هستند که این نرم افزارها در محیط دسکتاپ ویندوز اجرا میشن.
نوع دوم نرم افزارهای نمایش محتوا هستند که محتواهای تولید شده رو نمایش می دهند که از این نوع نرم افزارها در آندروید و آی او اس زیاد وجود دارد و متاسفانه ویندوز از این نمونه نرم افزار ها بی بهره است . مثل اینستاگرام یا اپلیکیشن فیسبوک یا …. . به نظر من اگر مایکروسافت بتواند این دسته از نرم افزارها در محیط مترو پیاده سازی کند می تواند هم در زمینه تولد محتوا و هم در زمینه نمایش محتوا موفق باشد.
باتشکر
تصحیح کن !
پروتایپ>پروتوتایپ
اندروید اپل>اندروید گوگل
معدل های نرم افزاری>معادل های نرم افزاری
127 هزار اپلیکیشن اختصاصی برای آیپد >225 هزاراپلیکیشن اختصاصی برای آیپد
پست شما زیبا و کامل بود دکتر ، اما…
منم مث شما iPad جدید با صفحه رتنا دارم ، میدونین که اگر با رتنا کار کنین باقی صفحه ها بسیار به نظرتون بی کیفیت میان… آیا مایکروسافت میتونه صفحه ای برای رقابت با رتنا بده بیرون؟ من که میگم نه…
دوم اینکه توی این عکسا ضخامت سرفیس یکم زیاد به نظر می رسه!
شما خودتون میدونین که مارکت پلیس به هیچ وجه حتی قابل مقایسه با اپ استور نیست! من یه تبلت نمیخرم چون فقط UI قشنگی داره، همونجور که زیاد از WinPhone هم استقبال نشد!
به نظر من Surface هم مانند تبلت های اندرویدی ، در ابتدا فروش خوبی خواهد داشت ، اما کم کم سر و صدا ها شروع میشه و باز مردم منتظر یه iPad killer دیگه می مونن و البته این چرخه همینجوری تکرار میشه! ( خدایی بدون تعصب نوشتم )
با سلام به شما و خوانندگانتون و نقدی که کردید.
لازم دیدم چند تا نکته در مورد سورفیس بگم شاید قبل از نقد های دقیق موقع فروش سورفیس اینها جالب باشه واسصون.
من طراحی بدنه سورفیس رو خیلی خوشم اومد ازش ولی اونقدر ها که میکروسافت میگه کاربردی نیست. اگه از سایت سورفیس . کام عکس هاش رو بگیرید متوجه میشید که جای پورت ها توش خوبن ولی ایده ال نیست . مثلا جای usb بالا سمت راست بدنه هست بهترین جا نسبت به این تبلت بوده ولی باید به این فکر کرد که همیشه یه چیزی اون گوشه زده بیرون . جالب اینه که همین یه پورت usb هم وجود داره
اسپیکر ها جاشون خوبه چون هیچی مزاحمشون نیست و نمیتونه باشه . عکس ها از سمت چپ سورفیس 1 دونست تو سایت !!
تنظیم صدا سمت چپ قرار داره و جاش مناسبه اما یه سوراخ اونجاست که احتمالا جایه شارژرشه مثل لپ تاپ ها اون هم تو بالا ی سورفیس!!! که این یعنی یه سیم که مدتی باید اویزوون بمونه تا سورفیس غذاشو بخوره بدترین جایه ممکن بود واسش.
در ادامه باید بگم شاهکار مایکروسافت تو اینه که پلتفرم ویندوزش رو طوری طراحی کرده که با اکثر سخت افزارای بازار توانایی هماهنگی رو داره و در ازاش صفحه مرگ آبی رنگش رو به ما هدیه کرد نمی دونم چجوری اینو توی سورفیس حل کرده ؟!؟! در مورد نرم افزار باید بگم که خیلی سریع پتانسیل پر کردن خلا ش رو داره الان به نظر خودتون چند تا از خوانندگان تو VB.net یا C#.net برنامه نوشتن حتی در حد همون دبیرستان ؟؟ همون ها قابلیت تبدیل به App های سورفیس رو دارن به راحتی برنامه های قبلی هم طبق دستورالعملی که مایکروسافت منتشر کرده میتونن سازگار بشن اکثرا پس پتانسیلش خیلی بالاست واسه پر کردن خلاش .
تنها چیزی که مایکروسافت شاید توش عقب بمونه (البته نمیدونم استراتژیش چیه واسه این کار؟ ) استفاده از ابزارهایه توسعه دهنده سخت افزاریه . همون طور که میدونیم اپل با استفاده از داک شارژ و اتصالش امکاناتیو به طراحای سخت افزار میده که میتونن ابزار واسش بسازن وسیله هایی که الان تعدادشون کم هم نیست و نکته جالب اینه که محل اون داک پایین و درست در مرکز ایپد قرار داره که ذاتن جای خوبیه واسه ابزار هایی که بعدا میتونن وصل بشن در نقطه مقابل
سورفیس فقط یه port USB و WIFI رو داره که USB هم در محل خوبی نیست تا هر ابزاری بهش وصل شه .
در آخر اشاره میکنم به این نکته که فلسفه طراحی اپل گرفتن آزاد اون به هر سمتی ولی ترجیحا عمودی Portrait بوده در حالی که سورفیس افقی و Landscape رو ترجیح داده که هر کدوم مزیت های خودشونو داره .
دوستان هم اگه نقد های خودشونو بگن خیلی خوشحال میشم.
با تشکر
البته این یادم رفت که بگم خودم به خاطر کار و شرایطم تنها تبلت های ویندوزی جوابگوم هستند و امیدوارم سورفیس بتونه همشونو براورده کنه
استیو جابز هم نظرش رو در مورد سرفیس می گفت، این همه از اپل تعریف نمی کرد و دنیا رو حول محور اپل نمی چرخوند!
http://www.youtube.com/watch?v=4QRWa68MtLc
دکتر مثل همیشه، دقیق،گیرا و جامع، واقعا نمیشه کامنت نذاشت.
من فکر میکنم مایکروسافت شانسى نداره و تجربه هاى تلخ گذشته رو تکرار میکنه،شخصا بعنوان کاربر لینوکس احترام به کاربر رو در روح محصولات اپل حس میکنم و نقطع ى ضعف مایکروسافت تولید فله اى و سود محور محمصولاتشِ
نسخه پرو بیش از یک سانت ضخامت داره!!…چیزی در این تبلت آزارم میده لبه های زیرین سرفیسه که برخلاف آیپد گرد و نرم نیست و در دراز مدت در دست گرفتنش کاملا به چشم میاد و آزار دهندست. نمیدونم در نسخه پرو یک نفر در اون اینچ کم چه کار حرفه ای میتونه بکنه…کارهای گرافیکی؟ ( در طراحی در لپ تاپ 13 اینچ که فلج میشم چه برسه به داستان 10 اینچو…) کار برنامه نویسی؟( که پردازنده قوی لازم نداره در ضمن به چشم فشار میاد.) میکس و صداگذاری و تدوین فیلم؟ ( که غیر منطقیه مگر برای کار خانگی که در آیپد برای تدوین فیلم imove هست.) کار وبلاگ نویسی هم که پردازنده قوی نمیخواد…به قول شما که اگه صفحه نمایشش کمتر از رتینا باشه که کلا هیچی…نظر مثبتی نسبت به این تبلت ندارم . باید بدونیم که هر چیزی جایگاه خودشو داره و تبلت گجتیه برای پر کردن یک فضای خالی نه جایگزینی برای گجتی دیگر.
من فعلا توی این مسئله موندم که چطور سه پلتفرم ویندوز 8، ویندوز ارتی و ویندوز فون همزمان پیشرفت خواهند کرد؟
ویندوز 8 که با معماری 86 هست قابلیت اجرای بینهایت نرم افزار رو داره ولی ویندوز ارتی صرفا سیستم عاملی هست که ویندوز 8ه ولی قادر به اجرا کردن نرم افزارهای اون نیست. به عبارتی هنوز توی پله اوله.
ویندوز فون 8 چطور؟
آیا میشد به جای نسخه ارتی، ویندوز فون 8 رو بهتر و قابل اجرا در تبلت ها کرد تا نیازی به جدا شدن مسیر سه سیستم عامل نباشه؟
برای مثال منی که توسعه دهنده یا برنامه نویس یه اپ هستم، برای اینکه اپم توی هر دو نسخه سرفیس کار کنه در صورتی که تیم داشته باشم باید دو هفته زمان صرف کنم برای پورت از پرو به ارتی. همچنین مدتی نا مشخص برای پورت به ویندوز فون.
این مسئله کمی منو مردد کرده.
علیرضا جان این سه نسخه دقیقا یکی هستن هسته های یکی ابزار برنامه نویسی یکی شما میتونید برنامه ای که مینویسن رو به راحتی و همزمان برای هر سه نسخه که در اصل یکی هستن منتشر کنید .
تشکر از مطلب مفیدتان.
فقط یک نکته. شما که نشان داده اید علاقه تان به محصولات اپل کاملا منطقی و به دور از تعصب است، خوب است درباره رفتار توهین آمیز فروشگاه های اپل در نفروختن آی پد به فارسی زبانان (ر.ک. بی بی سی فارسی) هم مطلبی بنویسید.
بازار بزرگ تقاضا یی که برای ویندوز وجود داره چیزیه که هیچ توسعه دهنده ای نمی خواهد از دستش بده.سرفیس تنها بازیگر دنیای تبلت های ویندوز 8 نیست و به زودی (و همون طور که در کامپیوتکس دیدم) تبلت ها (و اولترابوک های شبه تبلت) بیشماری با این سیستم عامل و با تنوع بیشماری در امکانات عرضه خواهند شد.این عرضه گشترده ی تبلت ها و البته نسل جدیدی از کامپیوتر ها که با پردازنده ی آرم (طبق گقته ی کوالکوم) و همین طور هدف گیری، ایجاد اشتیاق و جهت دادن توسعه دهندگان به برنامه های مترو توسط مایکروسافت، نتیجه ای جز انبوه برنامه های تحت مترو ندارد.
مقایسه ی بازار گسترده ی تقاضا و عرضه ی ویندوز و تعداد توسعه دهنگان اون با همین موارد در آی او اس واقعا اشتباهه.درسته که آی او اس به واسطه ی آی پد چیزی در حد 80 درصد از بازار را در دست داره اما فراموش نکینم که تبلت ها هنوز دارن دوران اولیه ی عمرشون رو سپری می کنن و به نظر من تبلت های کنونی نیاز به حضور در زمینه ی تولید محتوا را دارند.
برخی معتقند ترکیبی از تبلت با کامپیوتر نادرسته و اصولا تبلت ها با چیزی مثل آی پد تعریف می شوند.اما واقعیت اینه که آیا کسی مرزی در این زمینه در نظر گرفته؟آیا واقعا میشه کسی استانداردی رو برای تبلت ها در نظر بگیره (یا گرفته باشه)؟
این واقعبینانه ترین پستی بود که توی این چند روز اخیر به دور از هرگونه جو گرفتگی و حمایت کورکورانه از یک محصول یا برند خوندم.ممنونم
آدم به هر چیز خوبی عادت کنه دیگه به کمتر از اون رضایت نمی ده
man be shakhse fekr mikonam ke in tablet be khatere system amele Windows 8 ye saro gardan az baqie roqabash ke system amelhaye Android , IOS va … daran kheili kheili behtar bashe va ink qabeliathaye bishtario tosh mibinam
مثل همیشه عالی بود دکتر عزیز.
بسیار عالی و جامع بود. دستتون درد نکنه. کاملا منصفانه و به دور از غرض ورزی.
راستی آقای دکتر 2 تا سوال بی ربط :
1 – مگه برای ipad، اپلیکیشن instagram رو داریم ؟
2 – من یه new ipad خریدم، از وقتی جیل برک کردم به طور عجیبی باتری مصرف می کنه. می خواستم بدونم شما در چه حدی از ipad تون استفاده می کنید که 10 ساعت براتون شارژ نگه می داره ؟
این تبلت میتونه کمبود های نرم افزاری آی پد رو به خوبی پوشش بده— برای آی پد 170 هزار نرم افزار وجود داره ولی برای ویندوز میلیون ها نرم افزار -پس مطمئنا اگر بخوای عاقلانه رفتار کنی تبلت مایکروسافت بهترین انتخابه
نسخه پروی این تبلت به طرز خاخ العاده ای وسوسه کننده است. فکرش رو بکنید یه پردازنده اینتل corei5 همراه با تمام نرم افزارهای سنگینی که روی پی سی دارید همیشه همراهتون باشه.
آیپد و بقیه تبلتها به هیچ وجه نتونستند تبلت رو با دسکتاپ گره بزنند.
ماکروسافت چند تا اشتباه داشت که باعث شد از قافله عقب بمونه ولی انگار اومده که دیگه اشتباه نکنه.
لطفا اصلاح کنید گجت حدود ۵۰۰-۶۰۰ گرم وزن داره ( یادمه ۵۱۰ یا ۵۲۰ )
وای به اون روزی که اپل محصولاش تو معرفی طبق سنت دیرینه ماکروسافت هنگ کنه
یه اشاره ای هم به جایگذینی این تبلت وسط معرفی می کردید بد نبود ملت حق دارن بدونن پولشون رو کجا می ریزن
دوست عزیز ویندوز هنوز در نسخه پیش نمایشه که این چیز ها طبیعه
Milit عزیز دقیقن نکته اینجاست . . .
من همواره شما مطالب شما رو به خاطر طرفداری مغقول و بدون تعصب نسبت به اپل دنبال میکردم
همونطور که شما انتظار دارید ما به اپل احترام بگذاریم و بدون تست کردن محصولاتش بد و بیراه نگیم نمیگم سورفیس رو ولی لطفا ویندوز ( چه بهتر که ۸ باشه ) تست کنین ٬ به خصوص در ۸ خواهید دید هنوز هم برنامه هایی که رو ۷ کار میکردن رو ۸ ( نسخه Pro ) هم کار میکنن و علاوه بر این امکان پورت کردن ( خیلی فراتر از بچه بازی های آندروید ) ٬ برنامه های مجازی سازی فراوانی که روی ویندوز کار میکنن و … مایکروسافت کم نمیاره + شما تو اون مارکت بسیار بزرگ واقعا چند برنامهی خیلی کاربردی دارید فقط اونها هم به ویندوز بیان ( که حتما میان ) بسه + روی پلتفرم .net بیسار بیشتر از پلتفرم های مورد استفاده اپل ( همشون با هم ) کار شده و این باعث راحی تر شدن کار برنامه نویس شده ( لطفا Visual Studio رو هم به این لیست اضافه کنین – تقریبا قوی تری IDE روی کره خاکیه )
هر جا خلاقیت به کار رفت هم سیاست اپلی نیست ( این یک شرکت رویایی و جابز هم یک جابز – و یا سایر مدیران – رویایی هست که شما متصور شدین ) مگرنه مایکرو سافت در گذشته با کپی کاری از اپل جلو نزد !
پ.ن. لطفا Office رو با هیچ برنامه دیگه ای مقایسه نکنین این یکی رو استفاده کردین و میدونین رقیب نداره !
من ویدیو رسمی مایکروسافتو تازه دیدم. فوق العاده است. یعنی واقعا نقطه قوتش همین کیبرد و سخت افزارشه. البته نمیدونم چرا اولش هنگ میکرد.ولی مطمئنم ایراداتش را رفع میکنن و روانه بازار میکنن.
مایکروسافت سال 95 تعریف جدیدی از رابط کابری ارائه کرد و الان در 2012 هم دوباره رابط کابری را جانی دوباره بخشید.
دکتر جان سلام
اینجانب سالها بود که خواننده دو آتیشه وبلاگ شما بودم و حتی روزی چند بار به وبلاگتون سر میزدم تا ببینم پست جدیدی گذاشتید یا نه، اما حدود یک سال و نیمه که ماهی یک دفعه هم که به سرم میزنه بیام به وبلاگت پشیمون میشم، دلیلش اینه که از یه سال و نیم پیش وقتی که یه اسمارت فون چهار و سه دهم اینچی خریدم، دیگه تمام وب گردی هام رو بوسیله اسمارت فونم انجام میدم، سایتهایی مثل وبلاگینا و نارنجی و… نسخه موبایل و پی سیشون یکیه و مشکلی ندارن، بعضی ها هم که نسخه موبایل دارن میتونیم بین نسخه موبایل یا پی سیشون انتخاب کنیم، ولی نسخه موبایل وبلاگ شما به خواننده ای که با موبایل میاد تحمیل میشه، من با آیفون تستش نکردم ولی با گلکسی اس دو و چند تا گوشی اندرویدی دیگه با نسبت صفحه های متفاوت که تستش کردم افتضاح بود، هم از نظر بهم ریختگی و هم از نظر امکانات، نمیگم نسخه موبایلش رو درست کنید، چون شاید سرتون شلوغ باشه و فرصتش رو نداشته باشید، ولی تو رو خدا یه لینکی، چیزی زیر نسخه موبایلی بذارید که کاربر بیچاره ای که با موبایل وارد وبلاگتون میشه بین نسخه موبایل و پی سی حق انتخاب داشته باشه.
ممنون.
این مشکل به زودی برطرف میشود.