آیا یک سیستم عامل جدید موبایلی دوام خواهد آورد؟

علی ارغوان: شاید زمانی را به خاطر بیاورید که سیمبین نوکیا غول دنیای سیستم عامل های موبایلی محسوب می شد و تنها رقیب آن گوشیهای بیزنس بلک بری و پاکت پی سی هایی بودند که به تازگی قابلیت مکالمات تلفنی را پیدا کرده بودند، اما گرانتر از آنی بودند که به عنوان یک گوشی موبایل در جیب عموم مردم جایی داشته باشند. اما در سال ۲۰۰۷ بود که دنیا به لطف اپل و آیفون مفهوم جدید از «اسمارت» و رابط کاربری متفاوت و کاربرپسند را تجربه کرد و از آنجا بود که تولیدکنندگان دیگر متوجه شدند که دیگر نمیتوانند با تغییرات کوچک نرمافزاری به موفقیت خود ادامه دهند.
کم کم اسمارتفونهای سیمبین نیز لمسی شدند و تولیدکنندگان اصلی پاکت پیسی ها مانند اچ تی سی به فکر افتادند که با ساخت پوستههایی مانند Touch Flo کمی از ظاهر زمخت و بیروح ویندوزموبایل را بپوشانند. زیاد طول نکشید که اندروید نیز وارد رقابت شد و با رابط کاربری بهتر نسبت به ویندوز موبایل و سیمبین، عرصه رقابت را بر این دو تنگ کرد. تا اینکه مایکروسافت یک سیستم عامل تازهنفس را به میدان فرستاد و به لطف سابقه و نفوذ خود توانست تعداد محدود اما مهمی از برنامهنویسان را جذب این سیستم عامل کند تا جایی که سیستمعاملهای موبایلی iOS، اندروید، ویندوز موبایل ، ویندوزفون، سیمبین، بلک بری و WebOS شرکتکنندگان اصلی این ماراتون محسوب می شدند. اما حالا همانطور که میدانید در این رقابت تنها سه سیستم عامل iOS، اندروید و ویندوزفون باقی ماندهاند و دیگران یا به طور کامل منقرض شدهاند و یا در حال انقراض هستند.
در این میان آیا شما جایی را برای یک سیستمعامل جدید و تازه وارد قائل هستید یا نهایت تلاش آن را کاربران اندکی مانند سیستم عامل بادا میدانید؟ حتماً Nokia N9 را با سیستم عامل MeeGo می شناسید؛ این گوشی که در ابتدا با رابط کاربری منحصر به فرد و ویژگیهای خاص خودش نوید یک سیستم عامل آیندهدار را در غول قدیمی دنیای موبایل نوکیا می داد ناگهان در پی تصمیم نوکیا برای همکاری با مایکروسافت و تولید ویندوزفونها مورد بیمهری این شرکت قرار گرفت و نوکیا اعلام کرد N9 اولین و آخرین گوشی این کمپانی با سیستم عامل MeeGo خواهد بود. اما خبرها حاکی از آن است که MeeGo آنطور که فکرش را میکردیم نمرده است و گروهی از کارمندان و مهندسان سایق نوکیا شرکت جدیدی را در فنلاند تأسیس کردهاند و قصد دارند پروژه MeeGo را با نام جدید Jolla ادامه دهند. به گفته این گروه:
«نوکیا چیز فوقالعاده ای را خلق کرد : بهترین اسمارتفون دنیا. این اسمارتفون سزاوار است که راهش ادامه پیدا کند و ما این کار را با تمامی افراد روشن و با استعداد پروژه MeeGo ادامه خواهیم داد… تیم Jolla متشکل از مهندسان و برنامهنویسان اصلی MeeGo است و به شدت از استخدام استعدادهای این پلتفرم استقبال میکند.»
هفته گذشته همچنین خبر رسید که کمپانی چینی D.Phone قصد همکاری با تیم Jolla را دارد و سختافزار مورد نیاز را در اختیار این شرکت قرار خواهد داد تا به گفته مدیر گروه Jussi Hurmola بتوانند به مرور زمان بهترین اسمارت فون دنیا (!) را تولید کنند.
اما با وجود رقابت سنگین با حضور غولهای فناوری جهان اپل، گوگل و مایکروسافت آیا شانسی برای یک شرکت مستقل کوچک وجود دارد؟
هورملا می گوید:
«رابط کاربری یک مورد مهم و یکی از دلایلی است که ما MeeGo را انتخاب کردهایم. با اندروید فقط میتوانیم کپی کنیم، اما با MeeGo میتوانیم چیز جدیدی را به بازار معرفی کنیم. ما میخواهیم در رابط کاربری و تکنولوژی پیشرو باشیم و نمیخواهیم از سیستمعاملهای دیگر کپیبرداری کنیم.»
اما یک سیستم عامل برای موفقیت به چه چیزی نیاز دارد؟ در ادامه چند مورد را به صورت خلاصه بررسی می کنیم:
۱- زیربنا و هسته اصلی آماده
یک سیستم عامل جدید که از صفر شروع شود نیازمند نوشتن میلیونها خط کد و برنامهنویسی است؛ بر طبق نوشته سایت The Verge برنامهنویسان و مهندسان شرکت پالم از اواسط سال ۲۰۰۶ تا اواسط سال ۲۰۰۹ یعنی چیزی حدود سه سال برای ساخت WebOS زمان صرف کردند و یک سال دیگر طول کشید تا آمادهسازی های نهایی و هماهنگی با سختافزار های مختلف انجام شود.
از آنجایی که هیچ شرکتی چنین زمانی ندارد و روز به روز عرصه رقابت تنگتر میشود، بهتر است هسته اولیه و اصلی یک سیستم عامل جدید آماده باشد. گروه Jolla هم همین طور که گفتیم به علت آزادی بیشتر در طراحی رابط کاربری MeeGo را برگزیده است. به این ترتیب این سیستم عامل جدید بر روی زیربنای یک هسته از پیش کدنویسی شده و آماده ساخته میشود، اما با رابط کاربری و اکوسیستم جدید کاملاً جدید و تازه به نظر میرسد.
۲- اپلیکیشنها، شاهرگ های حیاتی یک سیستم عامل
حتماً میدانید زمانی که سیستم عامل سیمبین در گوشیهای نوکیا از نظر رابط کاربری تفاوت زیادی با گوشیهای دیگر اصطلاحاً Dumb phone این شرکت نداشت، چیزی که کاربران را به سمت اسمارتفونها جذب کرد اپلیکیشنهای متنوع بود. یک اسمارتفون امروزی بر اساس قابلیتهای اجرای اپلیکیشنهای جانبی تعریف می شود. سیستم عامل جدید باید حداقل دهها اپلیکیشن محبوب و پرطرفدار دیگر پلتفرمهای محبوب را داشته باشد و یک اکوسیستم جداگانه و شاید چند اپلیکیشن اختصاصی بتواند Jolla را کمی بیشتر برای کاربران ترغیب کننده جلوه دهد.
دلیل اصلی اینکه میگوییم احتمال موفقیت یک سیستم عامل جدید پایین است همین تنوع اپلیکیشنهاست و شاید سختترین کار برای تیم Jolla هم جذب برنامهنویسان از سیستمعاملهای دیگر باشد. ترغیب برنامهنویسان از آن جهت دشوار است که آنها در حال حاضر بر روی پلتفرمهای موفق و اثبات شدهای مانند iOS و اندروید متمرکز شدهاند و پول خوبی هم از این راه کسب میکنند. مایکروسافت با وجود نفوذ و سرمایه بسیار برای متقاعد کردن برنامهنویسان مجبور به پرداخت پول به بعضی از آنها و اهدای ویندوزفونهای رایگان شد. جالب است بدانید شرکتهای جداگانهای هستند که تنها به سبب ارتباط نزدیک با گروه یا مجموعهای از برنامهنویسان بزرگ موبایل ساخته شدهاند و تنها کارشان خوشحال و راضی نگه داشتن آنهاست.
مایکروسافت با نفوذ بالای خود توانست فروشگاه اپلیکیشنهای ویندوزفون را تقریباً با اپلیکیشنهای ضروری و محبوب پر کند، اما تلاش بلک بری حتی با فراهم کردن امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید روی تبلت PlayBook به جایی نرسید.
اما هنوز یک روزنه امید باقیست؛ شاید در جریان باشید که بازی محبوب کشتن زامبیها در اندروید و iOS به نام Dead Trigger در ابتدا به قیمت ۰.۹۹ دلار عرضه شد اما به گفته سازنده این بازی به علت فراوانی نسخههای کرک شده بازی به اجبار رایگان شد و خریدهای داخل بازی یا In-App Purchase به تنها راه درآمد این شرکت بدل شده است. حالا اگر Jolla بتواند سیستمی جهت جلوگیری از کپی غیرقانونی و کرک کردن اپلیکیشنها پیدا کند، شاید هنوز شانس داشته باشد تا برنامهنویسان بیشتری را به سمت خود جذب کند.
به هر حال مگر اینکه در آینده نزدیک تمامی اپلیکیشنها به طرز اعجابآوری تحت وب و از طریق فناوریهایی مانند HTML5 بر روی همه پلتفرمها اجرا شوند، تیم Jolla کار بینهایت دشواری را پیش رو دارد.
۳- متفاوت باش یا بمیر!
شاید از خود بپرسید این همه تلاش و هزینه این تیم وقتی کاربران میتوانند از گجتهای با سیستم عامل موفق و پر اپلیکیشن اندروید و iOS استفاده کنند، چه سودی دارد؟ اندروید، ویندوزفون و iOS هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و هر کاربر با هر سلیقهای نهایتاً به یکی از آنها راضی خواهد شد.
به این ترتیب یک سیستم عامل جدید باید چیزی کاملاً متفاوت و کاربردی داشته باشد که بتواند کاربران حرفهای و عادی را راضی کند که تنوع اپلیکیشنها را فدای این قابلیتهای جدید کند.
این قابلیت جدید به طور مثال در رابط کاربری میتواند یک اینترفیس انقلابی در جهت سهولت استفاده باشد و یا یک رابط کاربری بسیار قابل تغییر و شخصی سازی باشد که بتوان در آن حتی رینگتون را هرتز به هرتز و اندازه پنجرهها را پیکسل به پیکسل تغییر داد. شاید یک تکنولوژی جدید انتقال فایل بین گوشیهای این سیستم عامل و یا یک استفاده جدید و هوشمندانه از تکنولوژی NFC بتواند Jolla را به این هدف برساند.
هورملا میگوید: «چیزی که Jolla را از دیگر سیستمعاملهای موبایل متمایز میکند رابط کاربری است، و این توسط ما انجام خواهد گرفت. Jolla قصد دارد چیزی متفاوت از اندروید و iOS تولید کند؛ ما قصد داریم ویژگیهای منحصر به فردی از MeeGo مانند مالتیتسکینگ پیشرفته ذاتی (Native Multitasking) و یکپارچگی اپلیکیشنها و دیتا را برداشت کرده و آنها را کاملتر کنیم. من به شخصه برای تمامی کارهای موبایلی خودم از N9 استفاده میکنم و از این که همه اپلیکیشنها همواره در حال اجرا هستند لذت می برم. ما میخواهیم کاربران از دغدغه باز و بسته کردن اپلیکیشنها رها شوند. رابط کاربری همچنین باید قابل شخصی سازی باشد.»
به هر حال واضح است که این قابلیت های جدید باید بسیار ترغیبکننده باشد، چرا که با وجود نوآوریهایی در سیستم عاملهایی مانند MeeGo در نوکیا N9 و سیستم عامل webOS کماکان کاربران رغبت بیشتری به اندروید و iOS و اکوسیستم غنی آنها دارند. حتی در این میان ویندوزفون نیز با وجود موفقیت و رضایت فوق العاده کاربران از نوکیا لومیا ۹۰۰ فاصله زیادی تا رقبای گوگلی و اپلی خود دارد.
حالا نظر شما چیست؟ آیا Jolla با وعدههای هورمولا و تیم تحسینبرانگیز او موفق میشوند و یا مانند پروژههای دیگری مثل webOS یا Bada در فضای پر رقیب امروز محکوم به شکست هستند؟
منابع: PocketNow، Wikipedia
با اومدن Jolla کاربران اولیه گیکهایی خواهند بود که دنبال آزادی هستند، چیزی که iOS و آندروید ندارند.
سیستم عاملی که مثل آندرویید و بقیه سیستم هایی که بر پایه لینوکس هستند همه رایگانند….حداقل اسمی… پس کاش می شد یه گوشی یا هر وسیله ای می گرفتیم روش ۲ تا یا بیشتر سیستم عامل اجرا می شد مثل کامپیوتر که خیلیا ویندوز و لینوکس رو با هم دارند
شاید برای این شرکت که تازه شروع کرده ریختن این سیستم عامل رو گوشیای دیگه حداقل بتونه مقداری پشتیبانی سخت افزاری رو بیشتر کنه
من نه کارشناس هستم نه گوشیم سیستم عامل داره…از دید مصرف کننده با جیب کوچیک و توقع زیاد گفتم 😀
آفرین علی ارغوان
شدنی اما به نظرم کار بسیار سختی در پیش دارند یک نابغه مثل جابز و یک شرکت بسیار بزرگ به عنوان حامی نیاز است
مشکل اکوسیستم نرمافزاری رو دو چیز بسیار تاثیرگذار خواهند بود:
۱. جولا مثل تایزن و میگو و اندروید و خیلی از سیستمعاملهای دیگه مبتنی بر هستهی لینوکس هستن و امکان استفاده از اکوسیستم غنی اندروید و همینطور برخی سطوح بنیادین توسعهی نرمافزاری مشترک رو دارن که کار این سیستم عاملهای تازه نفس رو راحت میکنه
۲. اپلیکیشنها دارن از تکنولوژیهائی مثل C/C++/Java به تکنلوژیهای دنیای وب مثل HTML5 روی میارن. گسترده شدن شبکهی مبتنی بر IP و جا افتادن محاسبات ابری سبب شده به اکوسیستم مستقل از پلتفرم فکر کرد.
(باید این مقاله به تایزن هم اشاره میکرد که سیستم عاملی با اسپانسرهای بسیار قوی هست)
کاربر دنیای امروز فقط دنبال اپلیکیشن هست!
مولتی تسکینگ هم خوبه ولی انقدر سرعت گوشی های جدید بالا هست که دلیل انتخاب منِ کاربر این نباشه!!
اینه که میبینیم سیستم عاملی مثه iOS حتا با اینترفیس ساده اش نسبت به آندروید هیچ مشکلی در فروش نداره! و حتا به نظر خیلی ها بهتر هم هست این سادگیش!
همچنین میبینیم که مثلن در آندروید خیلی راحت از خود مارکت میشه تعداد زیادی لانچر های مختلف گرفت که خیلی هم قابلیت کاستوم بالایی دارن! و مثلن یوزر اینترفیس htc رو روی همه گوشی های آندرویدی دیگه هم میشه نصب کرد و حس کار با یه گوشی جدید رو داشت!
بنابراین به نظر من اینترفیس نمیتونه بحث خوبی باشه! و همچنان دلیل شماره یک خرید اپلیکیشن های خوب خواهد بود، و این یعنی سیستم عامل های جدید باید فکرشون خیلی بیشتر از اینا کار کنه!
من جای سیستم عامل نویس های عزیز بودم فکری به حال مارکت اپلیکیشن ها میکردم! مثلن اگر درست یادم باشه آندروید مارکت نصف پول فروش رو برای خودش بر میداره(اگر اشتباه میکنم ببخشید) حالا اگه یه سیستم عاملی بیاد بگه من مثلن تا ۱ سال اول هیچ پولی از سودتون رو نمیخوام برنامه نویس ها خود به خود جذب میشن! یا یه همچین چیزهایی!!!
اگه فروشگاه برنامه ها طوری باشه که کاربری که برنامه ای رو قبلا تو یه فروشگاه دیگه مثل اپ استور خریده، بتونه رایگان یا با تخفیف از فروشگاه سیستم عامل جدید دانلود کنه، میتونه کمک زیادی به سیستم عامل جدید بکنه.
با سلام.
من حدود دو سال هست که کاربر سیستم عامل بادا هستم و samsung wave s8500 اولین تجربه من از یه اسمارت فون تا به امروز بوده. من تا قبل از خرید این گوشی متاسفانه برای نرم افزار در مقایسه با سخت افزار ارزش کمتری قائل بودم و مجذوب سخت افزار فوق العاده این گوشی البته در زمان خودش شدم. اما بعد از چند ماه کار کردن با این گوشی دلیل اینکه چرا قیمتش (با وجود سخت افزاری حتی کمی قدرتمند تر از iphone4 ) یک سوم آیفون بوده رو متوجه شدم.
این سیستم عامل به نظرم جاوایی است در لباس آندروید.
و مشکلات اساسی در multi tasking و مدیریت ram دارد. و با وجود اینکه حدود ۱۰۰۰۰۰ application در فروشگاه نرم افزاریش وجود دارد اما به جرات میتوان گفت فقط حدود ۵۰ نرم افزار در زمینه های مختلف در این فروشگاه هستند که کیفیت خوبی داشته باشند. البته این وضع کم و بیش در platform های دیگر نیز برقرار است.**
البته دو هفته ای میشود که با سیستم عامل android 4.0.4 که روی همین گوشی port شده است کار کرده ام و کیفیت application های آن هم چندان به نظرم در حد تبلیغات گسترده ای که در باره یکی از دو غول عرصه موبایل میشود نبود. و حتی رابط کاربری آن هم از رابط کاربری بادا چندان برتر نبود.***
دلیل ستاره های بالا را در ادامه توضیح میدهم. اما برگردیم به بحث اصلی . اینکه آیا یک سیستم عامل نوپا میتواند در بازار رقابتی امروز موفق شود؟
به نظر من بله. شما فقط کافیست یک سیستم عامل با هسته اختصاصی شرکتتان آماده کنید. تعداد زیادی برنامه نویس بازنشسته از شرکت های تراز اول استخدام کنید و فرصت را از دست ندهید. به سرعت کار کنید اما کیفیت را فدای سریع آماده شدن سیستم عامل نکنید. استفاده از هسته دیگر سیستم عامل ها یک ریسک بزرگ است. همان کاری که سامسونگ با بادا انجامش داد و شکست خورد. سیستم عامل جدید باید قدرت نرم افزاری بالایی داشته باشد برای مثال پشتیبانی از کدکهای زیاد در video player . توانایی کار با فایلهای زیپ. تعداد بسیار زیادی از application هایی که در پلت فرم های دیگر است برای پوشش دادن ضعف هایی نرم افزاری سیستم عامل تهیه و دانلود میشوند. برای مثال بهترین نرم افزار های پخش فیلم یا file manager در بادا همان نرم افزار های پیشفرض سامسونگ است.البته قبول دارم که با اینکار سیستم عامل سنگین میشود اما نگران نباشید. تا دو سال دیگر سخت افزار و تکنولوژی باتری به طرز فوق العاده ای پیشرفت خواهند کرد و حتی اگر سیستم عامل بدون نقص نوشته شود مانند ios با وجود سنگینی روان کار خواهد کرد. نگران تعداد application ها هم نباشید. به قول مدیر عامل بلک بری لازم نیست که هفتاد نرم افزار برای تقلید صدای …. در فروشگاهتان داشته باشید.**
برای نوشتن نرم افزار ها زرنگی کنید. فقط کافیست به قسمت top rated یا most visited فروشگاه های نرم افزاری رقیبانتان سر بزنید و application هایی با کیفیت بالاتر از آنها تولید کنید. یا اگر نمیتوانید سری به قسمت info برنامه های پر فروش بزنید و با تولید کنندگانشان قرارداد ببندید که انها را برای سیستم عامل شما تهیه کنند. برای بازی ها هم با شرکت های gameloft یا EA قرار داد ببندید. درست همان کاری که سامسونگ در بادا انجام داد . البته به شخصه معتقدم بهترین بازی ها برای موبایل بازی های دو بعدی بر اساس قوانین فیزیک هستند. بازی هایی مانند BIA3 یا infinity blade2 فقط بدرد به رخ کشیدن قدرت گوشی بین فامیل میخورد. و انجام این بازی ها در موبایل هیچ لذتی ندارد و تنها فایده اش خالی کردن سریع باتری موبایل است.
multy tasking را نباید فراموش کرد. بعد از طراحی سیستم عامل نوبت رابط کاربری است.*** فقط یک چیز اینجا مهم است. نو آوری. ایده های واقعا زیادی در این زمینه دارم که برخی را ذکر میکنم.
notification area قابل پیمایش به چپ و راست که البته سامسونگ در GS3 این ایده رو از ذهن من دزدید!! پشتیبانی سیستم عامل از حالت های مختلف سوایپ کردن با تعداد انگشت های مختلف برای اجرای یک دستور. تکنولوژِی مشابه سوایپ بدون لمس سونی البته اینبار در اکثر قسمت های سیستم عامل. تشخیص صدای آفلاین. استفاده نوآورانه از سنسور های حرکتی مثلا در پخش موزیک و ویدئو و …
, و در نهایت یک سخت افزار فوق العاده قوی برای اولین موبایلتون انتخاب کنید. طوری که مثل یه بمب تو اینترنت سر و صدا کنه . دوربین و صفحه نمایش میتونن خیلی تاثیر گذار باشن.
حالا شما یک موبایل دارید که طراحی هسته سیستم عاملش ۶ سال از رقیباش جلوتر هست. برنامه های پر فروش سیستم عامل های رقیب هم براش نوشته شده. سیستم عامل پر از نوآوری هست و به قوی ترین سخت افزار ممکن و یک طراحی زیبا مجهز هست. حالا شما میرید رو سن و ادعا میکنید طراحی این سیستم عامل ۶ سال از زمان خودش جلوتر هست.
فقط کافیه که شما به سود دو یا سه سال بعدتون فکر کنید نه ضرر امسالتون.
به نظر مدیر عامل خوبی برای شرکت های موبایل میام. این طور نیست !؟
من اندروید دارم
بعد از سیمباین سری ۶۰ رفتم به اندروید
ظاهر متفاوت ، سرعت ، کیفیت ، نرم افزار ها و بازی های جالب که یکی از اون ها هم به زور توی سیمباین پیدا میشه
به هر حال جذب اندروید شدم و هیچ وقت حتی تا همین الان ارزشی برای بادا ندارم چون سرعت پایینی داره ، رابط کاربرش جالب نیست
در کل یکی از دوستام بادا داشت ولی اصلا جالب نبود
میگفتم
تقریبا ۲.۵ سال مدیر یکی از انجمن های اندروید بودم و شده بود همه زندگیم ، نمی شد من یک هفته با یک رام به سر ببرم
پشت سر هم برنامه بریز بازی کن
خب ولی اینکه همیشگی نیست
درسته بازی کردن لذت داره ولی نه برای همیشه
منم الان اگه گوشیم رو چک کنی توش ۱۰ تا نرم افزار بیش ندارم که ۵ تاش هم معمولا ایرانیه
به نظرم اینا هوس گذرانه
نمیدونم شاید شما عاشق s3 باشی ولی من تمایلی ندارم
خب اخرش چی؟یک گوشی جدید با بازی های جدید و بازم هدر کردن وقت . به نظرم سیستم عامل باید در عین سادگی به سر ببره
الان چند ماهی میشه رفتم روی ویندوز فون …
همه کار های حرفه ایم رو توی کامپیوتر انجام میدم
بازی هنوز هم راسته دست کنسوله و نرم افزار ، کامپیوتر
هر چیزی جایی داره
به هر حال میدونم نظرم به نظر شما جالب نمیاد ولی هر کی نظر شخصی خودش رو داره ؟! نداره ؟
راستی جریان اون ** و *** رو نگفتی چیه !!
اون علامت ** و *** وسط کامنتم گذاشتم کامنت رو با دقت بخونی متوجه میشی.
من گفتم بادا خوبه؟
گفتم آندروید مزخرفه؟
گفتم گوشی جایگزین pcمیشه؟
شما مطمئنی داری به نظر من جواب میدی نه کس دیگه؟!!
من فقط نظر خودم رو گفتم
مثل شما …
من نظر خودم رو گفتم که خلاصش این میشه
اینده دست مایکروسافته …
موافقم اما با کمی تردید.
عزیزم نمیدونم اینا رو از کجا کپی کردی.ولی اگه یه کم مطالعه کنی میفهمی که سامسونگ هم خودش میگه که بادا یک سیستم عامل واسطه هستش برای افرادی که میخان از یه گوشی غیر هوشمند به هوشمند مهاجرت کنند.
کیفیت نرم افزارهای آندروید پایینه؟ جای دیگه ای نگی میخندند بهت.
شاید آندروید یه مشکلاتی داشته باشه ولی این مشکل رو نداره
عزیزم میتونی منطقی به صحبتام نگاه کنی. البته به شرطی که فقط به صحبتهام نگاه کنی نه به تعداد مثبت هایی که زیر کامنتم هست در حالی که زیر کامنتت عدد صفر درج شده.
در ضمن لازم نیست که به من سیاست های سامسونگ رو یاد بدید چون ۵ سال هست که شب و روز دارم تو وب سایت های ایرانی و خارجی در باره موبایل تحقیق میکنم اما تو این ۵ سال هیچ وقت به خودم اجازه ندادم که فقط به خاطر اظهار وجود به کاربری که یه کامنت جالب میذاره و بقیه تاییدش میکنن حمله ور بشم.
هنوز هم سر حرفم هستم. کیفیت برنامه های اندروید با اختلاف از برنامه های مشابه در ios پایین تر است.
ممنون جالب بود
مطلب خواندنی و مفیدی بود. بد نبود به سامسونگ و سیستم عامل بادا هم اشارهای میکردید.
بادا دیگه ادامه داده نمیشه
به جاش با اینتل رو tizen کار میکنه
ما که هیچی نمیدونیم از اینده
خدا رو چی دیدی شاید یه روزی همین گروه کوچیک غول ها رو شکست بده
مطلب خوبی بود. اما صحبتی از سیستمعاملهای مطرح دیگه مثل firefoxOS یا tizen نشد.
سلام
اول: بهتر بود لینک به منابع میدایدن و نه فقط عنوان منابع رو میذاشتین. یکی از اولین اصول رفرنس دهی رو انجام ندادین.
دوم: این جمله را نوشتید: “اندروید، ویندوزفون و iOS هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند و هر کاربر با هر سلیقهای نهایتاً به یکی از آنها راضی خواهد شد.”
حرفتون رو چگونه اثبات میکنید؟ من خودم یک مثال نقض هستم، هم اندروید و هم ویندوز فون رو استفاده کردم و از هر دو هم راضی بودم و هم ناراضی! ولی اینطور نبوده که نهایتا بگم فقط فلان سیستم عامل به درد من میخوره و بس.
سوم: نوشتید که ایجاد بازار فروش سخته ولی روزنه وجود داره. چون بقیه سیستم عامل ها امنیت ندارن، همه برنامه نویس ها به سیستم عاملJolla روی می یارن! خیلی غیر منطقیه، خیلی خیلی زیاد! همین الآن سیستم عامل مک برای خرید و فروش نرم افزارهای خودش امنیت بیشتری نسبت به ویندوز داره، آیا همه برنامه نویسا ترغیب شدن که فقط برای مک برنامه بنویسن؟
چهارم: نوشتید که “به این ترتیب یک سیستم عامل جدید باید چیزی کاملاً متفاوت و کاربردی داشته باشد که بتواند کاربران حرفهای و عادی را راضی کند که تنوع اپلیکیشنها را فدای این قابلیتهای جدید کند. این قابلیت جدید به طور مثال در رابط کاربری میتواند یک اینترفیس انقلابی در جهت سهولت استفاده باشد و یا یک رابط کاربری بسیار قابل تغییر و شخصی سازی باشد که بتوان در آن حتی رینگتون را هرتز به هرتز و اندازه پنجرهها را پیکسل به پیکسل تغییر داد….”
هیچ سیستم عاملی نمیتونه همه کاربران رو راضی نگه داره! این خاصیت تخصص افراده و ربطی به سیستم عامل نداره. سیستمی که بسیار قابلیت شخصی سازی شدن داشته باشه، خودش یک سیستم عامل حرفه ای و پیچیده محسوب میشه.
یه کاربر عادی چطوری میتونه با همچنین سیستمی کار کنه که بخواد شخصی سازیش کنه؟ نمونش سیستم عامل لینوکس که قابلیت شخصی سازی زیادی داره ولی باز هم فقط کاربرای حرفه ای ازش استفاده می کنن. یا مثلا نرم افزار هایTweakی که برای ویندوز نوشته میشه و قابلیت بالای شخصی سازی به کاربران میده. ولی این نوع نرم افزار ها فقط توسط کاربرای حرفه ای قابل استفادست، انقدر گزینه های پیچیده داره که کاربر عادی رو گیج میکنه! حالا برای موبایل هم همچین سیستم عاملی بیاد همین میشه..
ممنون از نظرتون
اول: در مورد منبع باید بگم که تصمیم با آقای مجیدی هست؛ اما در کل مقالاتی به این شکل نظر خود نویسنده هست و خواننده ای که روی لینک این مطلب کلیک می کنه باید انتظار داشته باشه نظرات شخصی نویسنده رو بخونه. من از منبع به صورت صرف ترجمه نمی کنم، ممکن هست با بعضی قسمتاش مخالف باشم و اونها را تغییر بدم. شما هم اگر بری بخونی نظر یک فرد دیگه رو داری می خونی و ممکن هست با بسیاری قسمتهای اون مخالف باشی (همونطور که هستی). این رفرنسی که شما مدنظرتونه بیشتر برای اخبار هست که نیاز هست به چیزی استناد بشه.
دوم: «شاید از خود بپرسید»؛ شاید هم نپرسید چون راضی نمیشید.
سوم: من فاکتورهای زیادی رو مثال زدم؛ به نظر شما امنیت در برابر کرک شدن برای یک برنامه نویس عامل مهمی نیست؟ شما مک و ویندوز رو مثال زدید. خب معلومه که برنامه نویسا به سمت ویندوز تمایل دارند و دلیلش هم کاربرای فراوانشه، چیزی که یک سیستم عامل نوپا نداره
چهارم: دقیقاً به جمله توجه نکردید: «یک اینترفیس انقلابی در جهت سهولت استفاده باشد» این قسمتش یعنی ممکنه یک اینترفیس بسیار ساده حتی راحت تر از iOS برای کاربر مخاطب جذب کنه و یا قابلیتی برای شخصی سازی فراوان. (یعنی حالت اول کاربرای آسان طلب و حالت دوم کاربرای حرفه ای رو به سمت خودش جذب کنه)
موفق باشید
به قول ریچارد استالمن، بهتره بجای ساخت سیستم عامل جدید، سیستم عامل های بازمتن قبلی را ارتقا بدید.
سیستم عامل های گنو/لینوکس طرفدارهای خاصی دارن که کم هم نیستن. ولی سیستم عاملی برای همه نیست. و اینکه گفته شد یک سیستم عامل نمی تونه همه قشری رو راضی نگه داره کاملا درسته.
سیستم عامل هایی مثل میگو فوق العاده هستند ولی برای کسانی که دوست دارن در استفاده از دیواس خودشون آزاد باشن.
شاید میگو نتونه بازاری مثل اندروید پیدا کنه ولی میتونه انتخاب خوبی برای قشر گیگ باشه که از محدودیت های اپل و همچنین اندروید ناراضی هستند.
همچنین میگو سیستم عاملیه که از تجربه های موبلین و مائمو استفاده کرده و به پختگی خیلی خوبی رسیده.
مطلب جالب خوبی بود.
ممنون
راستش وقتی به گذشته شرکتها نگاه میکنیم گوگل همیشه یک ابزار راحت در اختیار میگذاشت و خود کاربران برنامه های گوگل را تکمیل میکردند و همیشه مبتنی به یک شعور جمعی بوده مثل گوگل ارث که با استفاده از ابزار راحت اسکچ آپ هر کسی میتواند محل سکونت خود را سه بعدی نماید یا ترانسلیتور که هر کسی میتواند معنی لغاتی که میبیند و میداند وارد کند اما نهایتا این گوگل است که صاحب کل تصاویر سه بعدی شده یا بانک اطلاعاتی دیکشنری های زبانهای مختلف میشود ، حال این نگرش را در ارائه اندروید هم داشته و رقابت با آن کار راحتی نیست
عالی بود علی
لذت بردم
ضمنا تبریک!!!
من احساس می کنم در آینده این سیستم عامل به عنوان plan B نوکیا شروع به فعالیت خواهد کرد و از حمایت های مالی نوکیا بهره مند خواهد شد.