آینده‌ی نمایشگرهای سه‌بُعدی: خداحافظ عینک مخصوص

5

حامد همائی راد: دیر زمانی است که تصاویر سه‌بُعدی راه به خانه‌های ما پیدا کرده‌اند ولی همان‌طور که می‌دانید تمامی تلویزیون‌ها و نمایشگرهای سه‌بُعدی از یک محدودیت رنج می‌برند: الزام استفاده از عینک مخصوص.

اخیرا برخی نمایشگرهای سه‌بُعدی بدون نیاز به عینک نیز معرفی شده‌اند، اما هیچ کدام آنها چه از لحاظ کیفیت تصویر تولیدی و چه از لحاظ تکنولوژی مورد استفاده آن قدر موفق نبوده‌ است که بتوانند تبدیل به استانداردی در صنعت نمایشگرها شود.

محققان دانشگاه MIT در حال حاضر مشغول تحقیق روی دو طرح اولیه هستند که امید دارند این روند را تغییر داده و در سال‌های آتی راه را برای خلق پنل‌های نسل بعدی جهت خلق تصاویر سه‌بُعدی و مشاهده‌ آنها بدون نیاز به عینک مخصوص هموار سازد. این پنل‌های جدید دارای عمق تصویر و زاویه‌ دید بیشتری نسبت به راه‌حل‌های فعلی بوده و به نوعی محدودیت‌های فعلی در آن‌ها کاهش یافته است.

در نمونه‌ تحقیقی اول که نازک‌تر است، صفحه نمایش تشکیل شده از 2 پنل LCD و لنز مابین آن‌ها. واحد روشنایی پشتی منحصربفرد آن نیز می‌تواند نور را سمت‌دهی کند.

LCD,لنز

اما نمونه‌ دوم دارای 3 پنل LCD است که با یک واحد روشنایی پشتی از نوع معمولی، تصاویر سه‌بُعدی را خلق می‌کند.

LCD

در هر دوی این نمونه‌ها، محاسبات آنیِ نرم‌افزاری، در هر لحظه، تصویری متفاوت بصورت متناوب روی هر پنل به نمایش می‌گذارد. از این رو در این فناوری تصاویر تولید شده‌ی سه‌بُعدی، محصول محاسبات نرم‌افزاری هستند، نه وابسته به سخت‌افزار گران‌قیمت و شیشه‌ عینکی که شما را قادر به مشاهده‌ آن‌ها کند. همان‌طور که در عکس زیر مشخص است، این تصاویر سه‌بُعدی به قدری واقعی هستند که بیننده با توجه به محل نشستن خود، تجربه‌ای متفاوت از تصویر پخش شده را خواهد داشت. درست مثل اینکه با تغییر جا، زاویه‌ی دید شما نسبت به عمق تصاویر فرق کند.

تلویزیون سه بعدی

آزمایشگاه تحقیقاتی MIT امیدوار است این فناوری در پنج سال آینده بتواند بصورت عمومی عرضه شود. اگرچه استفاده از 2 یا 3 پنل ‌LCD در این روش باعث افزایش هزینه‌ تولید این نمایشگرها می‌شود، ولی باید در نظر داشت که روش‌های پیشنهاد شده‌ی دیگرِ فعلی که عمدتا اساسی سخت‌افزاری دارند، گران‌تر از این روش هستند. جهت آشنایی هرچه بهتر با این دو روش می‌توانید ویدئوی معرفی آن‌ها را مشاهده نمایید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

همه چیز در مورد رمان رابینسون کروزوئه، نوشته دانیل دفو + روجلدهای خاطره‌انگیز این کتاب

رابینسون کروزوئه رمانی نوشته دانیل دفو است که اولین بار در سال 1719 منتشر شد. این رمان داستان مرد جوانی به نام رابینسون کروزوئه را روایت می‌کند که بر خلاف میل خانواده‌اش راهی دریا می‌شود و در جزیره‌ای متروک در سواحل آمریکای جنوبی غرق…

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

آیا ماری آنتوانت واقعاً گفته بود مردمی که در قطحی نان هستند، کیک بخورند؟! حقیقت درباره یکی از…

این یکی از بدنام‌کننده‌ترین داستان‌های تاریخ است: روایت این است که ملکه ماری آنتوانت وقتی شنید که دهقانان فرانسوی آنقدر فقیر شده‌اند که توانایی خرید نان ندارند، پاسخ داد: "بگذارید کیک بخورند." این افسانه برای قرن‌ها نقل شده است و به این…

عکس‌های تاریخی که با دیدن آنها درمی‌مانیم که آنها واقعا در گذشته گرفته شده‌اند یا در یک آینده بهتر و…

گذشته بهتر بود یا آینده. این یک سوال باستانی است. معمولا ما تصور می‌کنیم که ترجیح دادن گذشته، تنها یک حس نوستالژیک خام است. چیزی که بن‌مایه فیلم نیمه‌شب در پاریس هم بود.اما گاهی ما پیش خودمان فکر می‌کنیم که این ترجیح و دوست داشتن، شاید…

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    البته برای ایجاد چنین سکانسی که تغییر زاویه تا این حد تاثیر داشته باشه باید حداقل از سه زاویه مختلف با سه دوربین سه بعدی فیلمبرداری کرد.
    با توجه به تغییر تصویر پخش شده از زوایای مختلف، حالا دیگه لازم شد کارگردان‌ها و سازندگان زاویه دید بیننده رو هم در کارشون لحاظ کنن. حتماً و بدون قطع با چنین پیشرفتی شاهد سبک جدیدی از فیلم‌ها و برنامه‌ها یا حتی نرم‌افزارهای کامپیوتری در آینده خواهیم بود.

    یادمه بچه بودم یه بار اونقد توی سکانس پخش شده غرق شده بودم که میخواستم پشت کاراکتر رو به دوربین رو ببینم، سرم رو به اطراف حرکت میدادم تا به پشتش دید داشته باشم! 😀

  2. مهرداد می گوید

    عالی بود ممنون !

  3. MIMIC می گوید

    اگه چنین تکنولوژی عملی شود می توان گفت انقلابی در تکنولوژی خواهیم دید. چند سال پیش شرکت شارپ نیز روی چنین تکنولوژی بصورت آزمایشی کار می کرد و در این رابطه مقاله ای را در نشریه IEEE Spectrum منتشر کرد. لینک : http://spectrum.ieee.org/semiconductors/devices/sharp-offers-3d-viewing-without-glasses
    چند ماه بعد شرکت نینتندو و توشیبا نیز عنوان کردند که قصد دارند برای محصولات جدید خود از نمایشگرهای جدید بدون عینک استفاده کنند. آنها در این رابطه در همین نشریه مقاله ای را نیز ثبت کردند. لینک : http://spectrum.ieee.org/consumer-electronics/audiovideo/3d-without-four-eyes/1
    البته این تکنولوژی به نظر بیشتر شبیه تکنولوژی شارپ است ولی کمی پیشرفته تر. ولی به نظر من مسئله ای که این بین روشن می شود, رشد تکاملی بازار عرضه و خرید است. چراکه هنوز از طرف شرکت های بزرگ به نظر موانعی برای جلوگیری از کاهش سود دهی در فروش محصولات فعلی وجود دارد. نمونه های این مسئله را می توان در بازار تبلت ها و گوشی های هوشمند و تلوزیون های با تکنولوژی 3D به همراه عینک دید چون همه ی این محصولات در مدت کوتاهی از طرف شرکت های بزرگ در بازار خرید جا باز کردند. البته همیشه اینگونه بوده که یک شرکت بزرگ پیش قدم شده و به دنبال آن شرکت های دیگر نیز وارد بازار می شوند و تا مدتی بازار را در دست دارند. با تشکر از شما.

  4. kaghaz می گوید

    سلام
    آینده از آن نمایشگرهای این چنینی است ، اما نکته جالب برای من اینست که پایه و اساس نمایشگر های سه بعدی فریب ذهن انسان است ، و ما از این فریب لذت خواهیم برد ! جالبه نه ؟
    ممنونم

  5. نورا زاهدی می گوید

    مر30

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.