نه! کامپیوترهای دسکتاپ هرگز نمیمیرند!

زمانی که استیو جابز برای اولین بار آیپد را به مردم معرفی کرد، گفت که همه ما به زمانه پس از پیسی رسیدهایم، از سوی دیگر به زودی ویندوز 8 عرضه خواهد شد و با آمدن انواع تبلتهای ویندوز 8، ممکن است کاربران بیش از پیش از کامپیوترهای دسکتاپ فاصله بگیرند.
آیا انقراض دسکتاپها نزدیک است؟
نه! به دلایل زیادی بر این باوریم که در سالیان پیش رو، دسکتاپها همچنان به زندگی خود ادامه خواهند داد.
1- کامپیوترهای دسکتاپ ارزان هستند: شما چه در زمان خرید یک دسکتاپ نو و چه زمانی که قصد تعمیر یا ارتقای دسکتاپ قدیمیتان را داشته باشید، متوجه میشوید که آنها نسبت به لپتاپهایی با کارایی مشابه، به میزان قابل ملاحظهای ارزانتر هستند. سختافزارهایی که در وسایل موبایل استفاده میشوند، باید کوچک و صرفهجو از نظر مصرف انرژی ساخته شوند و همین نوع طراحی آنها را گرانتر هم میکند، اما در دسکتاپها چنین محدودیتهای وجود ندارد.
هنگام خرید یک کامپیوتر دسکتاپ، خیلی اوقات نیازی نیست که وسایل جانبی مانند اسپیکر، کیبورد و ماوس هم تعویض شوند، اما هنگام خرید لپتاپ ناگزیر باید پول این اجزای جانبی را بدهید.
دستکم لپتاپ ها حدود 60 دلار نسبت به دسکتاپهایی با کارایی مشابه گرانتر هستند. برای مثلا شما کامپیوتر دسکتاپ Dell XPS 8500 را در نظر بگیرید، این کامپیوتر با داشتن یک پردازشگر نسل سوم Core i7، هشت گیگ رم، یک ترابایت حافظه و یک کارت گرافیک خوب AMD Radeon 7570 تنها 799 دلار بها دارد.
در صورتی که یک لپتاپ مشابه مثل Dell Inspiron 14z که آن هم پردازشگر نسل سوم Core i7، هشت گیگ رم و پانصد گیگ حافظه و یک کارت گرافیک AMD Radeon HD 7570M دارد، بهایش 999 دلار است.
2- کامپیوترهای دسکتاپ قدرتمندتر هستند: مقایسه توان پردازشی کامپیوترهای دسکتاپ با وسایل موبایل خندهدار است، دسکتاپها مجبور نیستند که به پردازشگرهای موبایل ARM قناعت کنند و کمبودی از نظر فضا و محدودیتی از نظر مصرف انرژی ندارند، هیچ نگرانیای هم در دسکتاپها از نظر افزایش دمای پردازشگر وجود ندارد. این را هم در نظر بگیرید که پردازشگرهای دسکتاپها را میتوان خیلی آسانتر اُورکلاک کرد.
3- شما میتوانید تا دلتان بخواهد وسایل جانبی به دسکتاپهای وصل کنید: در دسکتاپهای امروزی تا دلتان بخواهد پورتهای USB 2.0 و USB 3.0 وجود دارد، در واقع امروزه کمتر دسکتاپی را میشود پیدا کرد که کمتر از 4 پورت USB 2.0 داشته باشد، اما در مقابل بعضی از وسایل پرتابل مثل آیپد اصلا پورت USB ندارند و لپتاپها هم تعداد پورتهایشان محدود است. رابطهای eSATA, VGA, DVI, HDMI که در دسکتاپها چیزهای پیش پا افتادهای هستند، تنها در لپتاپهای گرانتر های اند یا آنهایی که مخصوص گیم هستند، پیدا میشوند.
4- نمایشگرهای دسکتاپها در مقایسه با صفحات کوچک لپتاپها: برخی از تحقیقات نشان دادهاند که صفحات نمایش بزرگتر یا چندگانه، آدم را خلاقتر هم میکنند، بزرگترین صفحه تمایش در لپتاپ تنها 17.3 اینچ است، ولی این روزها دیگر کمتر کاربری پیدا میشود که برای دسکتاپش نمایشگر کوچکتر از 22 اینچ بگیرد و حتی برخیها هم نمایشگر 27 اینچی برای سیستم خود میخرند یا از چند نمایشگر استفاده میکنند، گرچه میشود یک لپتاپ را هم در صورت لزوم به یک نمایشگر خارجی وصل کرد، اما باید در نظر داشت که کارت گرافیک لپتاپهای اغلب از تأمین یک وضوح نمایش بالا روی یک مانیتور خارجی عاجز است و این کارتها به اندازه همتایان دسکتاپ خود در دادن تصویر به چند نمایشگر، توانمند نیستند.
5- گیمهای واقعی را تنها در دسکتاپها تجربه کنید!: بله! میدانم، لپتاپهای مخصوص گیم هم وجود دارند، مثلا شما Alienware M17x R4 را در نظر بگیرید، نمیدانم این لپتاپ اصلا در ایران پیدا میشود و قیمتاش چقدر خواهد بود، این لپتاپ یک پردازشگر Core i7-3720QM و یک کارت گرافیک GTX 680M discrete دارد، اما آیا این لپتاپ «های اند» قابل مقایسه با دسکتاپهای مخصوص گیم است؟
شما مثلا دسکتاپ Maingear Shift Super Stock را در نظر بگیرید، که پردازشگر Core i7-3960X و سه کارت گرافیک AMD Radeon HD 7970 دارد!
گیمها میتوانند هر سیستم کامپیوتری را به نفسنفس بیندازند، بنابراین اگر گیمر حرفهای هستید تنها به یک دسکتاپ خوب فکر کنید و بیجهت پولتان را برای لپ تاپ هدر ندهید چرا که با هزینه اضافی که برای لپتاپهای گیمینگ گران میدهید میتوانید چیزهایی مثل کارت صدای حرفهای، وسایل جانبی گیم، سیستم خنککننده مایع و سیستمی با چند کارت گرافیک بخرید!
6- تعمیر یک دسکتاپ واقعا ساده است: تصور کنید که یک مکبوک گران خریده باشید و بعد مثلا کارت گرافیکش مشکل پیدا کرده باشید، اگر داخل ایران باشید که این خرابی برایتان در حکم فاجعه خواهد بود، اما در خارج ایران هم تعمیر برایتان چند صد دلاری آب خواهد خورد.
اما در یک دسکتاپ تعمیر واقعا راحت است، شما حتی اگر مهارت چندانی نداشته باشید، میتوانید شخصا قطعه معیوب را شناسایی و تعویض کنید.
تازه مسئله فقط هزینه نیست، چیز مهمتر ارزش زمانی است که در هنگام تعمیر یک لپتاپ از دست میرود، تصور کنید که تعویض نمایشگر یک لپتاپ چقدر طول میکشد.
7- دسکتاپها خلاقترتان میکنند: هنگام کار با فتوشاپ یا ادوبی پریمیر، واقعا دسکتاپها با نمایشگرهای بزرگ و ماوس با یک لپتاپ و صفحه نمایش و ترکپدشان قابل مقایسه نیستند.
گرچه لپتاپها برای وبگردی مناسب هستند، اما وقتی نوبت به تولید محتوا و خلاقیت میرسد، این دسکتاپها هستند که رفاه لازم را فراهم میآورند.
برای خود من اصلا قابل تصور نیست که با یک لپتاپ متنها بلند را بنویسم و وبلاگنویسی کنم، چون همیشه برای این کار به یک صفحه نمایش بزرگ و یک کیبورد بزرگ نیاز دارم!
8- زندگی زمان سالخوردگی دسکتاپها مؤثرتر است!: اگر لپتاپ شما قدیمی شما و کارایی اولیهاش را از دست دهد، با آن چه میکنید؟ ممکن است حتی خریداری برای آن پیدا نکنید و کسی پول خوبی برای آن به شما ندهد، در نهایت شاید مجبور شوید لپتاپ را به کودکانتان بدهید تا با آن سرگرم شوند، اما با یک دسکتاپ قدیمی میشود کارهای زیادی کرد، میشود از بعضی از قطعات آن به سادگی در دسکتاپ نو استفاده کرد، یا اینکه از آن برای کارهای اختصاصی که نیاز به قدرت پردازشی کمی دارند استفاده کرد، مثلا میشود از آن به عنوان سرور خانگی استفاده کرد، حتی میشود با آن آکواریوم هم ساخت!
9- دسکتاپها بیشتر عمر میکنند و ایمنتر هستند: دسکتاپها پرتابل نیستند، اما همین نقیصه باعث میشود که بیشتر عمر کنند و اطلاعات شما در آن ایمنتر باشند. معمولا شما اگر یک دسکتاپ های اند بخرید، تا سه چهار سال میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید و سیستم شما برای هیچ کاری حتی گیمها معمولا کم نمیآورد، اما در مورد لپتاپهای اصلا چنین تضمینی وجود ندارد، ممکن است حتی لپتاپی که از یک برند معتبر هم گرفتهاید، در همان سال اول مشکل جدی پیدا کند، به علاوه بعید است که یک لپ تاپ بعد از یک سال همچنان لپتاپ بهروزی محسوب شود.
10- شما میتوانید یک دسکتاپ اختصاصی برای خودتان بسازید: این مورد آخر به خصوص برای ما ایرانیهای محسوستر است، در خارج کشور مردم عادی بیشتر عادت دارند که دسکتاپهای آماده برندهای معتبر را بخرند، اما در ایران معمولا دوست داریم که خودمان سیستم «جمع» کنیم.
اگر کاربر بهروزی باشید، با چند روز وقت گذاشتن و مطالعه، میتوانید متناسب با کارایی خود قطعات مورد نیاز را انتخاب کنید و از بازار بخرید و سیستم را سفارش دهید یا خودتان مونتاژ کنید.
ما وقتی میخواهیم موبایل، تبلت یا لپتاپی بخریم، همیشه با یک محدودیت روبرو هستیم، ما مجبور هستیم بین مدلهای موجود «انتخاب» کنیم و مثلا نمیتوانیم سفارش بدهیم که یک گوشی گلکسی اس 3 با رم سه گیگ برای ما ساخته شود!
اما شما میتوانید متناسب با بودجه و کارایی خود یک دسکتاپ مطابق با سلیقه خودتان بسازید، اگر از نظر بودجه محدودیت نداشته باشید، شما میتوانید دسکتاپهایی داشته باشید که از هر نظر برتر و بینقص باشند، دسکتاپهایی با کیسهای زیبا، پردازشگرهای قدرتمند، حافظه و رم بالا و گرافیک حیرتآور اما خیلی بعید است که شما حتی بین لپتاپهای گیمینگ لپتاپی پیدا کنید که از همه جهت سَر باشد.
خیلی وقتها دوستانی با من برای خرید لپتاپ مشورت میکنند، واقعیتاش این است که شخصا من ترکیب یک دسکتاپ برتر و یک لپتاپ با کارایی متوسط پرتابل را توصیه میکنم. به نظر من نباید برای یک لپتاپ گران پول هدر داد، آن هم با در نظر گرفتن شرایط خاص ایران که خبری از گارانتیهای معتبر و خدمات بعد از فروش نیست.
آیا شما به تازگی دسکتاپ نو و مطابق سایقه خودتان جمع کردهاید؟ لطفا تجربههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
درود بر آقای مجیدی .
واقعا برای من همیشه یک بحث بوده که تا وقتی دسکتاپ هست لپ تاپ چه کارایی میتونه داشته باشه به غیر از پرتابل بودن . برای کارهای گرافیکی و تماشای فیلم یا بازی کردن که قطعا لپ تاپ نمیتونه یک گزینه مناسب باشه . حتی تصور انجام دادن یک کار گرافیکی با مانیتور 13 یا 15 یا حتی 17 روی یک لپتاپ برای من عجیب هست .
من که هیچ وقت دسکتاپم رو با یک لپ تاپ عوض نمیکنم . و اینکه لپ تاپی با صفحه 17 دیگه دقیقا پرتابل نمیشه گفت .
مطلب خیلی مفید و خوبی بود . ممنونم .
مطلب جالبی است اما تجربه من در کار با پی سی این بود که به علت اسمبل در داخل کشور مرتب دچار اختلال می شد و نیاز به نصب ویندوز داشت.
اما از وقتی که لپ تاپ خریدم دیگر مشکل فوق الذکر را نداشتم
عالی بی نقص و کاملا قانع کننده.
سلام
کاملاً طرفدار PC هستم . یعنی تا وقتی PC باشه نباید از لپ تاپ استفاده کرد ! :دی
سلام خیلی پست قشنگی بود .
در مورد پست 5 هم باید بگم قیمتش آخرین بار که دیدم قبل از بالا رفتن دلار 3,500,000 بود که اصلا برای من منطقی نیست . من به شخصه با 1.5 میلیون ی سیستم عالی برام خودم جمع می کنم.
دلایل موجود در این پست را می توان به این صورت خلاصه کرد
دسکتاپ ارزانتر است (دلیل یک و دو و پنج هرسه همین هستند و تاحدودی دلیل 8. چرا که با پول بیشتر میتوان لب تاپ قدرتمند تر داشت، پس قدرت دسکتاپ نسبی است و تابعی از هزینه است.)
دسکتاپ صفحه نمایش بزرگتر دارد( دلیل 4 و7 -دلیل خلاقیت را هم صفحه نمایش بزرگتر گفته اند)
استفاده و نگهداری دسکتاپ راحت تر است.( دلیل 3 و 6 و کمی هم 10 و کمی هم 8 – همیشه تکنولوژی های قدیمی تر ساده ترند .مثلا تعمیر و استفاده از ماشین سمند یا پراید در ایران بر هر برند خوب جهانی برتری دارد. دلیل ان اثر شبکه ای است. یعنی وجود مصرف کنندگان زیاد)
دلیل 9- امنیت بالاتر که اصولا با وجود گسترش روز افزون کلود ها و اینکه ما بک-آپ های آنلاین از فایل های مهم داریم ، اگر هم الان دلیل مهمی باشد در آینده نزدیک نخواهد بود.
دلایل بالا هر کدام الان دلیل جالبی به نظر میرسند ولی اصولا از نظر من در چند سال آینده هیچکدام نمیتواند دلیل خرید یک دسکتاپ باشد، چرا که لبتاپ ها دارند ارزان میشوند و این ارزان شدن سریع و سریعتر است .
نیاز به پردازش بالاتر روی دستگاه ما با وجود شبکه های کلود به زودی از بین میرود و شما میتوانید با اشتراک نامحدود هر میزان پردازش و رم مجازی داشته باشید در واقع سوپر کامپیوتر امروزی رو در دستگاه موبایل خود حمل کنید. لذا فاکتور هایی مثل اورکلاک-پردازنده-کارت گرافیک و کلا سخت افزار نمی تواند تضمین حضور دسکتاپ ها باشد.
تکلیف صفحه نمایش بزرگتر هم همین است. با وجود تکنولوژی هایی چون گوگل گلاس که صفحه نمایشی عظیم به وسعت جهان را به شما میدهد با شبکه کلود پر سرعت، کی از تخت خواب خود بیرون میآید برود پشت پی سی بازی و وبگردی کند؟
خلاصه من اگز جای دکتر بودم، عنوان این پست را می نوشتم، چرا هنوز دسکتاپ ها باقی مانده اند!!
very good 🙂
درسته.قبول دارم مطلبتون رو.
با خواندن این مطلب چند نکته تکمیلی به ذهنم رسید که خوب است مطلبی بیاشکال باشد:
1- تفاوتی وجود دارد بین سیپییو لپتاپ با دسکتاپ. و شاید عمده تفاوت کارآیی نهایی لپتاپ و دسکتاپ مربوط به همین مورد باشد. و آن اینکه هر مدل از سیپییوی مثلا اینتل، اگر در نام مدلش حرف «ام» را داشت، به معنی موبایل است. و همیشه مدل ضعیفی است. مثلا ممکن است یک آی7 باشد. اما فقط دو هسته داشته باشد! یا کش خیلی کمی داشته باشد.
2- مطمئن نیستم منظورتان همین باشد. اما حتما میدانید سیپییو «ARM» فقط در گوشیهای موبایل و تبلتها یافت میشود. و نه در لپتاپها.
3- حتی کارت گرافیک هم در مدل موبایل و مدل دسکتاپ متفاوت است. حتی هارد هم مسلما تفاوت عملکرد دارد وقتی یکی 2.5 اینچ است و یکی 3.5 اینچ. حرفتان در مورد قویتر بودن مطلق دسکتاپ درست است.
4- استفاده از یک دسکتاپ قدیمی برای کارهای پیشپاافتاده خانگی تقریبا یک رسم است. حداقلش این است که سیستم قدیمی مثلا پنتیوم 3 خودتان را منحصر بگذارید برای دانلود فایل و روشن بودن 24 ساعته سیستم. یا حتی کارهایی مثل تایپ برای وبلاگ را با آن انجام دهید.
ممنون به خیلی از سوالات من جواب داده شد
imacs are like laptop i waste my money for that
دسکتاپ از لحاظ ارگونومی هم بسیار مناسبتره. من زمانی که با لپ تاپ کار میکنم بیشتر خسته میشم تا با دسکتاپ. از نظر هزینههای جانبی هم بسیار مقرون به صرفه تره.
سلام
کاملا موافقم. من شبانه روز بیشتر از 12 ساعت پای دسکتاپ هستم و اصلا نمیتونم کار جدی با لپتاپ انجام بدم. واسه همین اصلا سراغ خریدنش هم نرفتم.
یک دلیل دیگر باید به دلایل خود اضافه می کردید
تایپ کردن
بله تایپ کردن در کامپیوتر رومیزی بخاطر فاصله صفحه کلید با مانیتور و امکان جابجایی آن بسیار راحت تر است. آیا هیچ کس حاضر است محل کار از لپ تاپ استفاده کند. برای کارای حرفه ای یک دسکتاپ لازم است.
سلام
مطلب خیلی جالبی بود ممنونم از شما
من پارسال سیستم مورد علاقه ی خودمو جمه کردم
مادربورد:ASUS p8p67
سی پی یو:intel i5 3.3ghz 2500
گرافیک:sapphire ATI 6950 2G GDDR5
رم:تا 4 گیگ
هارد:1TB western digital
مانیتور:Asus 22″ vs228
موس:tsco 3200dpi
پارسال که این سیستم و جمع کردم به اضافه ی کیس و پاور و کیبورد و سایر لوازم جانبی سرجمع 2.200.000 تومان هزینه برام برداشت
الان این روزا همش دارم حسرت این و میخورم که چرا اون موقع یه هارد SSD نخریدم چون ضعیفترین قسمت سیستمم الان هارد هستش.
زیبا و جالب
دستتون دردنکنه 😉
سلام آقای دکتر
بنده مدتی است که برنامه وبلاگتان را از طریق مایکت بر روی گوشیم نصب کردم و تقریبا تمام مطالب اخیر رو مطالعه کردم
واقعا ممنونم
اما صفحه موبایلم کوچیکه و بزرگنمایی هم برای برنامه تعریف نشده و خیلی برای خواندن مشکل دارم
لطف میکنید اگه راهنمایی کنید
بازم خیلی ممنونم
سلام .خدمت آقای مجیدی.اگه زحمتی نیست یه بررسی تخصصی از تبلت اسپین که تازه در نمایشگاه دیجیتال رونمایی شد بزارید مخصوصا مدل 2هسته ایشو .فکر کنم واسه همه جالب باشه.
سلام
خیلی جمع و جور و واقعی بود
منم خودم طرفدار پی سی هستم
خیلی خوب بود دکتر ممنونم
جناب مجیدی
منظورتون از سرور خانگی چیه؟!
در حقیقت این یک مقاله خوب نیست. متاسفانه حتی ذره ای از حد ترجمه جلوتر نرفته. و باز متاسفانه حتی در نسخه ی انگلیسی هم این مقاله دارای تاریخ انقضای کوتاه مدتی هست، نمیدونم شاید 6 – 8 سال. ما قبلن هم شاهد تحولاتی در این زمینه بودیم. مثلن میدونیم که مشخصات یک دسکتاپ قوی دو سال پیش رو میشه الان تو یه لپ تاپ جا داد. یا اینکه زمانی از حافظه ی کلاود خبری نبود و الان بخاطر اون نیاز کمی به حافظه ی سنگین احساس میشه.
این مطلب جنبه های زیادی داره که بی توجه به اونا نوشته شده. مثلن اینکه این وسط “نیاز” تاثیر خیلی زیادی داره. اگر من یه لپ تاپ یا تبلت بخوام، فقط به خاطر اینکه دسکتاپ راحت تر تعمیر میشه یا اینکه عمر بیشتری داره نمیرم سراغ دسکتاپ. یا به این توجه نمیشه که الان فقط حدود 10درصد از مردم با توجه به نیازهایی مثل قدرت پردازش داده های خیلی زیاد، صفحه کار بزرگ، ابزار ورودی خرجی سریع، مثلن مهندسین نرم افزار، مدیر پروژه ها، عکاسا و فیلمبردارای حرفه ای و ناشرین بزرگ به معنای واقعی به دسکتاپ نیاز دارن. 90 درصد بقیه با لپ تاپ و تبلت و حتی تلفن هوشمند کارشون راه میفته.
اما مسئله اصلی اینه که تحولات موجود در سخت افزار هم در این مقاله درنظر گرفته نشده. شاید کامپیوتر دسکتاپ با توجه به این تعریف که برای کارای سنگین به کار برده میشه از بین نره، اما مفهومش میتونه تغییر کنه. مثلن تبلت تا چهار سال پیش یک وسیله ی ضعیف بود که خاصیت اصلیش داشتن صفحه لمسی بود. اما با آیپد مفهومش به پس-از_پیسی تغییر کرد. یا اینکه با آلاینوانپیسی مفهوم دسکتاپ خیلی بزرگ و سنگین و غیرقابل حمل هم تغییر کرد. با تحقیقات و پیشرفت هایی که در زمینه سخت افزار داریم می بینیم، مثل هارد رشته ای، صفحات انعطاف پذیر، صفحات هولوگرافیک، سخت افزارهایی که دارن کوچک و کوچک تر میشن و غیره، دور نیست زمانی که مفهوم دسکتاپ به کلی تغییر کنه و حتی با لپ تاپ و تبلت یکی بشه و اسم دیگه ای بخودش بگیره.
درنهایت میدونم حرفایی که زدم تا حدودی داخل ایران بیمعنیه اما بهرحال باید جایی در مطلب جا میگرفت چون دسکتاپ همیشه اینجوری باقی نخواهد ماند.
سلام
دلایل بسیار جالبی بود.
اما ما باید این موضوع را قبول کنیم که تا چند سال آینده فقط برنامه نویسان، گسترش دهندگان، شبکه کارها، طراحان و به طور کلی تنها کسانی که از کامپیوتر برای خلق چیزی بزرگ و جدید استفاده می کنند نیازمند استفاده از دسکتاپ ها هستند.
اما عموم مردم چه در ایران چه در کشوری مانند آمریکا، از تمام توان یک کامپیوتر استفاده نمی کنند (به غیر از گیمرهای حرفه ای)
مردم عادی می خواهند فیلمی ببینند، موزیکی گوش بدهند، وبگردی کنند، نامه ای آماده کنند، ایمیلی بزنند، برنامه های کاری خود را منظم کنند و بازی انجام دهند و از یکسری اپ ساده استفاده کنند. این افراد نه تنها نیازی به کامپیوتری بسیار قدرتمند مانند سیستم های امروزی ندارند بلکه به مرور از این سیستم ها به علت پیچیدگی ها و رسیدگی های که عموما یک سیستم رومیزی نیاز دارد متنفر می شوند. تبلت برای آن ها بسیار دوست داشتنی و همراهی بی دردسر خواهند بود.
این در حد ذهن من و آنچیزی است که در جوامع مختلف دیده ام
منم با شما موافقم و همیشه اینو میگم
من خودم لپ تاپ با گرافیک بالاتر بود ولی هیچ وقت باهاش فقط یک بار بازی نکردم و بازی هام رو نگه داشتم تا بعدا یه کارت گرافیک براش بخرم و بازی کنم
من اصولا از لپتاپ ها به اندازه دسکتاپ ها خوشم نمیاد
کاملا قبول دارم. هر چیزی باید در جای خودش استفاده بشه.
اما این مطلب برای اون دسته از افرادی که از رایانه فقط برای وبگردی، پخش موزیک و ویدئو استفاده میکنند قابل درک نیست.
الآن بیشتر مردم با موبایل خیلی سریع تایپ میکنند. اما پشت کامپیوتر یک انگشتی تایپ میکنند. به نظر شما این شخص کدوم دستگاه رو بهتر میدونه؟
یا اینکه طرف از نسخه ویندوزی بازی میگذره. پشت کامپیتور میشینه و با موبایلش بازی میکنه.
اینا همش به این خاطره که خیلیها بلد نیستد از دستگاهشون استفاده بهینه کنند.
بگذریم از این که خیلیها فکر میکنند چون لپتاپها جدیدتر و گرانترند لابد قویتر هم هستند.
بی نهایت با حرف شما موافقم
خیلی عالی بود.
بعضی ها هم انگار عقده حافظه ی کلاود و این جور چیزها دارن…
من توی خونه تقریبا همیشه از دسکتاپ استفاده میکنه و خیلی خیلی کم پیش میاد که توی خونه لپ تاپ روشن کنم اما بیرون کارامو با لپ تاپ انجام میدم. یه کسی با کارایی من هرگز نمیتونه دسکتاپ رو فراموش کنه.
دلایلی که شما ذکر کردید بقای دسکتاپ ها را تضمین نمی کند.
در آینده ای نه چندان دور، تکامل تکنولوژی ، دسکتاپ ها را از میان میبرد.
تیتر این مطلب به وضوح تعصب شما را به دسکتاپ ها نشان می دهد.
باتشکر
کامپیوترهای portable مثل انواع Tablet و Laptop گزینه های بسیار خوبی هستن اما واقعیت اینه که هنوز خیلی راه داریم تا به روزی برسیم که desktop کلا از کره زمین delete بشه ! راحت بودن تعویض قطعات ، قیمت مناسب تر و همینطور قدرت بیشتر desktop ها رو نمیشه نادیده گرفت.
با دلائلتان موافقم ولی غالبا این موارد تا حدودی بومی و ملی در نظر گرفته شدهاند به بیان دیگر خرید و اسمبل کردن قطعات برای کاربران داخلی امری عادی و معمولی است اما در دنیای مدرن تقریبا هیچیک از کاربران آماتور٫ نیمه حرفهای و حتی حرفهای نیز جمع کردن قطعات را بر خرید یک کامپیوتر کامل با یک برند معتبر مثل Dell، HP یا سونی با قیمتی کاملا مناسب ترجیح نمیدهند من نیز کاملا موافقم که قدرت یک دسکتاپ بسیار بالاتر از یک نوتبوک است، پورتهای بیشتری دارد، از دوام بالاتری برخوردار است و صفحهنمایشهای بسیار باکیفیتی را ارائه میدهد اما متاسفانه واقعیت این است یک مسئله یعنی شرایط بشدت بحرانی دنیای اقتصاد و تجارت، شرکتهای بزرگ را به توقف خط تولید دسک تاپهایشان وادار نموده است.
سرمقاله John C. Dwark در PC Magazine این ماه دقیقا به همین موضوع اشاره دارد دوارک به این مسئله اشاره میکند که در حال حاضر بجز اپل و ایسر تقریبا تمامی شرکتهای دسکتاپ ساز دنیا از جمله بزرگترینهای آنها یعنی HP، سونی و Dell دست از تولید کامپیوترهای شخصی برداشته و همه به تولید لپتاپ یا تبلت روی آوردهاند و این همان واقعیت تلخ یعنی مرگ دسکتاپ حداقل برای کاربریهای عادی ست. شکی نیست که کاربران حرفهای پردازشی، گرافیکی و مولتی مدیائی بازهم به انتخاب قطعات کاستوم برای ساخت یک PC قدرتمند ادامه میدهند ولی باید قبول کنیم که عمده کاربران عادی بخصوص در دنیای متمدن مزیت چندانی در خرید قطعات جداگانه که علاوه بر قیمت بالا، دانش بالائی نیز در setup آنها نیاز است نمیبینند.
با تشکر آرش
بله دسکتاپ نمیمیره و به صورت آل این وان مثل ایمک باقی میمونه ولی با کیس باید خداحافظی کنیم
این درسته که یک PC در مقایسه با لپتابی با مشخصات فنی برابر، Performance بهتری دارد؟
آیا انقراض دسکتاپها نزدیک است؟
نخیر ، کامپیوترهای دسکتاپ به هیچ عنوان اکسپایر نخواهند شد و ارتقاء پیدا میکنند
ممنون از اطلاع رسانی شما