ابن الوقت‌های شبکه‌های اجتماعی!

8

در زمان زلزله آذربایجان، در کنار همه دردها و همچنین جلوه‌های زیبای همیاری مردم ایران با هم، شاهد یک پدیده عجیب حاشیه‌ای در شبکه‌های اجتماعی هم بودیم. کاربرانی پیدا شده بودند که به طمع لایک و محبوب شدن، عکس‌های خبرگزاری‌ها یا دیگر کاربران را برمی‌داشتند و با مخدوش کردن واترمارک عکس‌ها، آنها را به نام خود جا می‌زدند، آنها حتی گاهی از عکس‌هایی که اصلا مربوط به حادثه هم نبودند استفاده می‌کردند.

هم در ایران و هم در دیگر کشورها گاه کاربرانی پیدا می‌شوند که با اهداف خاص با انتشار عکس‌ها و ویدئوهای جعلی، باعث می‌شوند که کار دیگر شهروند-خبرنگارها لوث شود.

و جالب است که حالا در پی توفان «سندی» هم چیز مشابهی رخ داده است، طوری که آتلانتیک، یک صفحه از سایت خود را به جدا کردن و غربال عکس‌های جعلی از عکس‌های حقیقی اختصاص داده است.

متمایز کردن این عکس‌ها گاهی اصلا راحت نیست. مثلا این عکس را شاید بعضی از ماها فتوشاپی بدانیم، در صورتی که این عکس واقعی است و مادر طبیعت بعد از خشم خود خواسته است، جلوه‌ای متفاوت با خلق یک رنگین‌کمان دوگانه بیافریند:

این عکس هم، شاخص‌هایی دارد که آدم را به شک می‌اندازد که نکند دستکاری شده باشد، اما این عکس هم جعلی نیست، ساختمانی که در میان انبوه ساختمان‌های به خاموشی رفته دیگر، به یاری ژنراتورهای برق؛ روشن باقی مانده است، مقر «گلدمن ساکس» است.

اما عکس‌هایی هم منتشر شده‌اند که جعلی‌اند، مثلا این عکس از فیلم The day after tomorrow گرفته شده است:

این عکس فتوشاپی هم قدیمی است و ربطی به توفان سندی ندارد:


شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اشتراک عکس و ویدئو بالقوه امکان اتتشار سریع خبر و محتواهای چندرسانه‌ای مردم عادی را می‌دهند، اما چون فاقد یک مکانیسم کنترلی هستند، امکان دارد که در هنگام وقوع حوادث مهم، حاوی اطلاعات، عکس و ویدئوهای جعلی یا گمراه‌کننده هم باشند.

البته با یاری گرفتن از خرد جمعی می‌توان در بسیاری از اوقات، این اطلاعات غلط را غربال کرد، تکنیک‌های مختلفی برای این کار وجود دارند:

– پیش از هر چیز ذهنمان باید آماده باشد که هر چیزی را که می‌بینیم، یک امر مسلم تلقی نکنیم و لایک‌های پرشمار قبلی، باعث نشوند که ما هم همرنگ جماعت شویم.

– در بسیاری از موارد مطابقت دادن خبرها با هم، باعث می‌شوند که خبر نادرست خودش را نشان بدهد.

– در مورد محتواهای چندرسانه‌ای، کارشناسان می‌توانند به سادگی نظر بدهند، به علاوه مردم عادی هم می‌توانند در بسیاری از موارد متوجه تناقضات حاکم بشوند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

۲۰ برنده عکاسی از طبیعت در سال ۲۰۲۲ در مسابقه عکاسی IPA

جوایز بین المللی عکاسی (IPA) در سال 2022 بار دیگر از مجموعه‌ای خیره کننده از عکس های طبیعت پرده‌برداری کرد که قلب و ذهن بینندگان در سراسر جهان را تسخیر کرده است. این تصاویر برنده استثنایی ما را به قلمروهای مسحورکننده طبیعت منتقل می‌کنند،…

چرا غذاها در کتاب‌های مصور و انیمیشن‌ها اینقدر اشتها برانگیزند؟!

دوران کودکی خودم را که به یاد می‌آورم، یاد کتاب‌های داستان مصور می‌افتم که در بعضی از صفحات آن عکس میزهای پر از غذا درج شده بود. نقاشی‌های آنقد آنقدر خوب بودند که تصور می‌کردم میوه‌ها و مرغ و بوقلمون و سوسیس فرنگی‌ها مسلما باید کیفیت…

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. senaps می گوید

    ————–
    اما این طوفان ای کاش جایی بود که میشد عکس های مربوط بهش رو دید که چی شده و چیکار میکنن… میتونه درس خوبی برای ماها باشه!

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      امیدوارم قسمت اول کامنت شما فقط یک خاطره شخصی باشد که تنها برای شما رخ داده باشد.

  2. مریم می گوید

    جالب بود. فکر می کردم فقط کاربرای ایرانی از این بی اخلاقی ها دارن. واقعا هم با وجود شبکه های احتماعی تشخیص اخبار درست از غلط معضلی شده و دیگه به هیچ خبری نمیشه اعتماد کرد.

  3. پامج می گوید

    ممنون یک پزشک عزیز

  4. حسین می گوید

    سلام!
    مرسی اقای دکتر من همیشه این حرفارو میزدم ولی کسی ازم قبول نمیکرد! ولی حالا چون توی سایت اسم و رسم دار شما اومده قبولش خواهند کرد!ممنون

  5. احمد هنرجو می گوید

    از اخبار شبکه یک ساعت 7.5 هم دیدم که تصویر انفجار در مترو نیویورک رو به انفجار نیروگاه هسته ای مربوط دونست

  6. فرهاد می گوید

    البته گمان نمی کنم تعداد “لایک” بالای یک عکس یا پست اعتباری به آن ببخشد، فقط نشانه ی اقبال عمومی از آن است. همانگونه که برای مثال پربیننده بودن سریال اوشین با فیلم اخراجی ها دلیل بر ارزش یا اعتبار هنری، اجتماعی یا تاریخی آنها نیست.

  7. علی می گوید

    یک پست خوب با یک تیتر هوشمندانه. ممنون!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.