آیا اپل واقعا با مشکل مواجه شده است؟

10

اخیرا با مروز نشریات و وبلاگ‌ها جو خاصی احساس می‌شود، احساس می‌شود که اپل در حال افتادن به دردسر است و در حال لغزیدن است!

تقاضا برای آی‌پد و آی‌فون کاهش یافته است، درواقع مشکلات از آن زمان شروع شد که «برداشت کلی جامعه» این شد که اپل دیگر چیز هیجان‌انگیزی در محصولاتش ارائه نمی‌دهد.

این برداشت تا چه میزان صحیح است؟

آی‌پد و مشتری کم، آی‌پد مینی و مشتریان زیاد
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که شارپ که یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان نمایشگرهای آی‌پد است، تولید خود را کاهش داده است، این امر به احتمال زیاد به علت کاهش تقاضای آی‌پد است. در واقع میزان تقاضای آی‌پد در سه ماهه چهارم سال 2012، از حد مورد انتظار کمتر بود.

اگر این اخبار و گزارش‌های واقعیت داشته باشند، می‌توان دو دلیل برای توجیه آن آورد. اول آنکه بالاخره دنیای اندروید کار خودش را کرده و برای اولین بار توانسته سلطنت آی‌پد برای دنیای تبلت‌ها را با مخاطره روبرو کند. یک شاهد برای این امر، فروش بهتر نکسوس 7 در ژاپن نسبت به آی‌پد است.

01-21-2013 10-12-20 AM

دلیل دوم هم چیزی نیست جز آی‌پد مینی! آی‌پد مینی آنقدر محبوب بوده که فروش برادر بزرگ‌تر خود را کاهش داده است. در واقع این تبلت آنقدر فروش داشته است که باعث شده است که اپل در تولید به اندازه تقاضا مشکل پیدا کند و ناگزیر، عرضه آی‌پد مینی در چین، دو هفته دچار تأخیر شود.

iPad-mini-holding-with-two-fingers

آی‌فون کسل‌کننده شده و نمی‌تواند اشتیاق بازار را پاسخ بدهد
البته خیلی‌ها عیده دارند که آی‌فون همچنان محبوب است، آنها عقیده دارند که اپل دست‌بالا را گرفته بود و در برآوردش غلو کرده بود، وگرنه میزان فروش آی‌فون قابل قبول است. برخی‌ها هم عقیده دارند که اپل در حال مهیا شدن برای عرضه آی‌فون 5S است و به صورت مصنوعی فروش را پایین آورده است. خیلی‌ها هم اصلا افت فروش را در حد قابل توجه نمی‌دانند.

البته هنوز اپل در زمینه گوشی آی‌فون با بحرانی مواجه نیست، در واقع سال 2013، را خیلی‌ها سالی می‌دانند که اپل در اوج خواهد بود، طوری که 22 درصد کل گوشی‌های هوشمند، یعنی تقریبا یک پنجم سهم بازار از آن اپل خواهد بود. اما در این میان، در مورد موفقیت سامسونگ چه باید گفت؟ این شرکت در سال 2010، تنها 8 درصد بازار گوشی‌های هوشمند را داشت، اما در سال 2012، 30 درصد بازار را قبضه کرد.

اگر اوضاع به همین روال پیش برود، پس از این اوج، ما باید شاهد افول تدریجی آی‌فون باشیم، بعضی‌ها گمانه‌زنی می‌کنند که مشکل جدی روبرو، فروش روزافزون گوشی‌های اندرویدی چینی خواهد بود.

در خود بازار چین، برند لنوو که ما آن را بیشتر با لپ‌تاپ‌هایش می‌شناسیم، توانسته است عرصه را به شدت هم بر اپل و هم بر سامسونگ تنگ کند. در حالی که لنوو 14.8 درصد سهم بازار را دارد، سهم اپل و سامسونگ به ترتیب 6.9 درصد و 16.7 درصد است.

اما شاید خطر پنهان دیگر سیستم‌عامل‌های تازه باشند، سیستم‌های عامل‌های سوای ویندوز فون 8 یا بلک‌بری 10! در حال حاضر سامسونگ و ایتل در حل کار پشتیبانی از پلتفرم تایزن هستند که بر مبنای میگو است و توسط بنیاد موزیلا آماده می‌شود. به علاوه سیستم عاملی موبایلی بر مبنای اوبونتو هم در حال آماده شدن است و HP هم دارد روی طرح webOS کار می‌کند.

01-21-2013 10-14-44 AM

اصولا برخی‌ها گمان می‌کنند که دلیلی اینکه گوگل با مشارکت مستقیم شرکایش، گوشی‌های نکسوس را می‌سازد یا دلیل خرید موتورولا، احساس نگرانی گوگل از سیستم عامل‌های موبایلی تازه باشد.

دلیلی‌تراشی‌های خسته‌کننده دیگر!
1- هر سال ما شاهد تکرار یک چرخه تکراری هستیم: اپل یک آی‌فون تازه روانه بازار می‌کند، بازار را برای چند ماه در دست می‌گیرد، سپس بازار خسته می‌شود و حدس و گمان‌ها در مورد آی‌فون بعدی شروع می‌شود. ما در حال حاضر در دوره بعد از آی‌فون 5 و دوره پیش از آی‌فون 5S هستیم. پس ممکن است همه این تحلیل‌ها چیزی جز فراز و نشیب‌های سالانه نباشد!

2- گوشی‌های اندرویدی خیلی ارزان شده‌اند. طبقه‌ای از مردم را در نظر بگیرید که شرایط اقتصادی‌شان تا به حال طوری نبوده که گوشی هوشمند بخرند، تعداد آنها را می‌شود چندصد میلیون نفر تا دو میلیارد نفر تخمین زد. آنها تا به حال امکان خرید نداشتند، اما حالا دیگر شرایط برای آنها مساعد شده است،. بنابراین قسمتی از سمت‌گیری بازار از iOS به سمت اندروید، ناشی از ورود این مشتری‌های است.

3- گوشی‌های اندرویدی از لحاظ اندازه بسیار بزرگ شده‌اند! با آمدن فبلت‌ها دیگر گوشی‌ آی‌فون یکی از کوچک‌ترین صفحات نمایش را در میان گوشی‌های موبایل هوشمند دارد! خواهی نخواهی گوشی‌های بزرگ طرفداران بسیار دارند.

4- اپل محافظه‌کار است و با محافظه‌کاری نمی‌شود محصولی را زیاد تغییر و تحول داد.  مردم از طریق وبلاگ‌ها و روزنامه‌نگاران اطلاعات خود را در مورد گوشی‌های تازه کسب می‌کنند. وبلاگ‌ها و روزنامه‌نگاران هم وقتی چیز تازه رخ بدهد، سوژه برای نوشتن پیدا می‌کنند.

راهبرد اپل این است که دیدگاه واحدی را در زمینه گوشی‌های هوشمند تعقیب کند و یک فرایند تکراری را ادامه بدهد. اما دنیا اندروید، دنیای تنوع و آزمایشات متعدد است. آی‌فون همیشه کمتر از حد توقع مردم، بلاگرها و روزنامه‌نگاران تحول پیدا می‌کند.

5- آی‌پد مفهومی نو بود یا بهتر است به صورت دقیق‌تر بگویم، «نوسازی»شده توسط اپل بود. برای دو سال آی‌پد حاکم مطلق در دنیا تبلت‌ها بود، اما این وضعیت عوض شده است و بقیه هم با درک نیاز مردم و کاربری آن، سهی از بازار می‌خواهند.

6- نشریات و وال استریت، سال‌های 2010 و 2011، بسیار اپل را ستودند، این شرکت را کامل دانستند، استاد‌ی‌اش را در طرای ستایش کردند، در مورد زنجیره تأمین قطعاتش نوشتند و … در همین زمان ارزش سهام این شرکت بسیار بالا رفت. در حقیقت در برآورد میزان موفقیت اپل، در این سال‌ها مقداری غلو انجام شد.

اما …

سخن پایانی:

تا دلتان بخواهد، می‌شود با استفاده از آمارهای مختلف، در مورد میزان موفقیت اپل یا احتمال افتادنش به سراشیبی صحبت کرد. می‌شود گوشی‌های چینی را اصلا به حساب نیاورد یا برعکس خطر سیستم عامل‌ها تازه را برجسته کرد. می‌شود اپل را خسته‌کننده دانست یا برعکس از ثبات آن تعریف کرد.

اما حقیقت این است که اپل واقعا در عرض دو سال گذشته موفق بوده است و امروز هم موفق است، اندروید سهم زیادی از بازار را در اختیار دارد و در آینده به میزان بیشتری بازار را در دست خواهد گرفت، اما در این میان شما باید به حاشیه سود اپل هم توجه کنید. در حالی که شرکت‌های تولیدکننده گجت‌های اندرویدی سود اندکی بابت فروش هر دستگاه می‌برند، اپل واقعا سود زیادی با فروش هر آی‌دیوایس می‌برد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر قرار بود در طراحی بدنه و اجزای داخلی خودروها، فرهنگ و هنر هر کشور در نظر گرفته می‌شد

طراحی خودرو فرآیند پیچیده ای است که شامل عوامل مختلفی است تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی& ایمن، کارآمد , زیباست و نیازها و خواسته های مصرف کنندگان را برآورده می کند. فاکتورهای زیر برای مثال موثرند:ایمنی: ایمنی در طراحی خودرو از…

چه می‌شد اگر انیمیشن‌های استودیو جیبلی را کسی با آبرنگ می‌کشید – کاری که لوئیز تریر کرده!

در این نقاشی‌های زیبای لوئیز تریر، طرفداران استودیو جیبلی فورا انیمیشن‌های یه یاد ماندنی را که از آنها الهام گرفته شده، تشخیص خواهند داد.لوئیز تریر، نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی با الهام از شخصیت‌های انیمیشن‌های شناخته شده از استودیو جیبلی،…

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

یادآوری داستان تصویر تولیدشده زنی که در اینترنت وحشت آفرید و تفسیر کنونی آن ماجرا در عصر انفجار…

او در جایی بیرون است و در جهان موازی احتمالا به کمین شما نشسته. تنها کاری که باید انجام دهید تا او را به وجود بیاورید این است که دستور درست را در یک تولید‌کننده تصویر هوش مصنوعی تایپ کنید!مانند یک طلسم دیجیتالی، کلمات شما مانند یک «ورد…

شوخی‌های تصویری دانشگاهی – دوران عزیز پرمخاطره و گاه پرمشقت با بازدهی‌های نامعلوم

دوره دانشگاه و سختی تطابق‌های دانشجوهایی از طبقات مختلف اجتماعی و نواحی مختلف کشور و آمیزه جالب کنار هم قرار گرفتن آنها هر فعالیت عادی دیگر اجتماعی می‌شود مانند نگاه کردن به فوتبال و هر امتحان یا حتی کلاسی خاطره‌انگیز می‌شود.در اینجا…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
10 نظرات
  1. نيما می گوید

    آقا قالب جدید مبارکه
    بسیار جذاب شده استفاده از اچ تی ام ال 5 هم که واقعا زیباش کرده
    موفق هستی … موفق تر باشی

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنون

      1. محمد هادی می گوید

        در زیبا بودن قالب هیچ شکی نیست
        ولی تایپوگرافی پزشک توی لوگوی “1پزشک” خیلی ضعیف کار شده
        البته ایده ی گذاشتن دکمه پاور بجای 1 هم بسیار زیبا کار شده

        1. آبتین می گوید

          نمیدونــــــم! اما به نظر من لوگوشـــم خوب کار شده!

  2. مهرداد می گوید

    درود

    ..:: قالب جدید مبارک باشه ::..

  3. سینا می گوید

    سلام
    اون 5مورد دلیل تراشی نیست حقیقت محضه

  4. اونیکس می گوید

    واقعا این همه بررسی آمار و ارقام فروش،سود و.. شرکت ها چه سود و نفعی وسه ما داره؟
    سود و ضررش رو یکی دیگه میکنه (که مطمئنا خودشون بهترین تحلیل گیر های اماری رو در اختیار دارن) و بررسیشو شما؟

  5. reza می گوید

    دکتر پوست اندازی سایتتون را تبریک!

  6. بهزاد می گوید

    اکو سیستم های بسته (مانند چیزی که اپل ارایه می کنه) بسیار شکننده و خطر پذیر هستند. کنترل بسیار زیاد روی نرم افزار و سخت افزار پیشرفت اون ها رو بی نهایت کند و تنوع رو محدود می کنه. در مقابل چیزی که به دست میاد محیطی یک پارچه است که خطا در اون به حداقل رسیده و سازگاری در بالاترین درجه است. این عوامل به همراه طراحی عالی سخت افزار تا حالا باعث موفقیت شگفت انگیز اپل بودن. اما مساله در صرفا موفق بودن نیست. مساله موفق موندنه. اندرویید به خاطر اکوسیستم کاملا باز به شدت در حال رشده. این مساله به این مفهومه که تنها یک شرکت از موفقیت اندرویید نفع نمی بره. تعداد کسانی که روی توسعه محصولا مرتبط با ios کار می کنند در مقایسه با اندرویید ناچیزه. اندرویید رو همه جا می تونید پیدا کنید از کوشی های هوشمند تا یخچال و ماشین لباس شویی. مشکل عدم سازگاری با بالغ تر شدن سیستم عامل کمتر و کمتر می شه (هرچند که هرگز از بین نمیره) و به خاطر اینکه هزاران نفر خارج از شرکت صاحب پلاتفورم روی اون کار می کنند سرعت نوآوری در اون شگفت انگیزه. اپل از سال 98 که رشد سریعش رو شروع کرد تا به حال مدام در حال ایجاد خط محصولات جدید بوده. آی مک مک او اس و مک بوک ها از 98 تا 2002، ipod و itunes از 2002 تا 2007، iphone و ipad از 2010 تا کنون. کافی به سهم سود هر کدوم از محصولات بالا در کل سهم سود اپل نگاهی بندازید. اپل به سادگی برای رشد مجبور بوده بازارهای جدید ابداع کنه چون محصولاتش مدام در حال به حاشیه رونده شدن بودن. اکو سیستم های بسته محکوم هستند که به حاشیه رونده بشن. اتفاقی که برای Mac در برابر Windows افتاد و یا گوشی های هوشمند که پخش کننده های موسیقی دیجیتال رو از دور خارج کردند و حالا دوباره اندرویید که ios رو تحت فشار قرار داده. اپل اگر می خواد همچنان بزرگ ترین شرکت دنیای فن آوری بمونه باید خیلی سریع به فکر نه یک محصول نو بلکه یک تفکر نو باشه.

  7. مصطفی رمضانی می گوید

    دکتر جان! حتی اگر اندازه ی دایناسور هم باشی اگر نتونی خودتو با شرایط جدید وفق بدی منقرض میشی!
    اپل هم داره منقرض میشه!!!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.