چه کسانی جهان را اداره می‌کنند؟! یک تصویرسازی جالب از اقتصاد جهان

زمانی که جنبش اشغال وال استریت راه افتاده بود، شعار معروف شرکت‌کنندگان این بود که «ما 99 درصد هستیم»، منظور این عده این بود که  در دنیا عملا یک درصد مردم، کنترل 99 درصد بقیه را در اختیار دارند.

جیمز بی گلتفلدر و همکارانش در اکتبر سال 2011، به شیوه‌ای دیگر در طی یک پژوهش در مورد اقتصاد جهانی، کاری انجام دادند که به صورت مشابهی نشان می‌داد که اقتصاد دنیا، بازیگران عمده‌ای دارد که همه راه‌ها به آنها ختم می‌شود.

به تازگی در طی همایش TED در زوریخ، گلتفلدر در طی یک سخنرانی در این مورد توضیح داده است، هدف او از این پژوهش این بود که قوانین حاکم بر اقتصاد دنیا را بشناسد.

جیمز بی گلتفلدر

همکاران او در این مطاله جالب، استفانیا ویتالی و استفنانو بتیستون بودند. این سه نفر جزو تئوریسین‌های سامانه‌های پیچیده هستند، چیزی که می‌تواند یک مجموعه را به صورت کل توضیح بدهد. ما سامانه‌های پیچیده‌ زیادی در پیرامون خود می‌شناسیم، از مغز انسان گرفته تا یک کلونی مورچه‌ها. رفتار این سامانه‌ها را به کمک این تئوری می‌توان در قالب تعاملات بین بخش‌های مختلف آن توضیج داد وقوانین ساده‌ای برای تببین آنها، استخراج کرد.

بررسی علمی اقتصاد و سیاست، چیزی است که خیلی وقت‌ها با ایدئولوژی‌های شخصی محققان آلوده می‌شود. اما پژوهش‌های علمی اینچنینی، می‌تواند ما را با این امور پیچیده، از زوایای دیگری آشنا کند.

به سؤال عنوان این پست برمی‌گردیم: به راستی چه کسانی دنیا را کنترل می‌کنند؟

محققان برای پاسخ به این سؤال، شبکه‌های مالکیت را مورد بررسی قرار دادند و آنها را به نقاط nodeها (برای مثال شرکت‌ها، افراد، دولت‌ها و بنیادها)، ارتباطات (درصد مالکیت) و ارزش‌ها تقسیم کردند.

آنها در کل، 13 میلیون وضعیت مالکیت، 43 هزار شرکت فرامیلتی، 600 هزار نقطه و یک میلیون لینک را کشف کردند.

با بررسی آنها، در نهایت آنها توانستند یک نمودار سه‌بعدی بسیار جالب ایجاد کنند.

آنها در نهایت 737 شرکت معظم را پیدا کردند که 80 درصد اقتصاد دنیا را کنترل می‌کنند. بیشتر آنها در آمریکا و بریتانیا قرار دارند.

تصویر سازی از قطب های اقتصادی جهان

10 شرکت، مؤسسه و نهاد اقتصادی برتر اینها هستند:

– بارکلیز
– گروه اقتصادی کاپیتال
– شرکت FMR
– AXA
– شرکت استیت استریت چیس و شرکا
– جی پی مورگان
– گروه Legal & General
– گروه Vanguard
– UBS AG
– مریل لینچ و شرکا

شما می‌توانید فایل اکسل این 737 شرکت را از اینجا دانلود کنید.

توصیه می‌کنم، سخنرانی گلتفلدر را حتما ببینید.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

10 دیدگاه

  1. دکتر تشکر می کنم از مطالبتون

    در مورد TEDx Tehran هم در آینده مطلب بنویسید تا بیشتر شناخته بشه

    موفق باشید

  2. دکتر جان اگر ممکن هست زحمت زیرنویسش رو هم بکشید آخه من خیلی این رو لازم دارم ولی زبان صفر.
    با تشکر

  3. این مبحث من رو یاد کتاب ثروت و ملل ادام اسمیت انداخت.
    درسته که کنترل 80 درصد اقتصاد جهان با این 737 شرکته.البته در علم اقتصاد چیزی به نام عدالت معنی نداره بلکه سود بیشتر و بهینه یابیه که اهمیت داره.یا به قول جان نش بازی برد-برد مطرحه.ولی با این امریکا و بریتانیا در کشورهاشون به مفاهیمی از جمله توزیع عادلانه درامد و ضریب جینی که از مفاهیم اقتصادی-اجتماعی هست توجه دارند.ممنون به خاطر اسامی شرکتها

  4. راه موفقیت در کسب و کارهای شکست خورده….

    http://amoozande.com/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%87/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]