محاسبات پوشیدنی: چگونه فناوری به بدن‌های ما دوخته خواهد شد

1

کامپیوترهای پوشیدنی، چه یک مچ‌بند گیکی باشد که حتی در حمام هم زنگ خوردن گوشی‌تان را به شما خبر می‌دهد، یا عینک گوگل که یک «بار» در سیاتل پیشاپیش استفاده از آن را ممنوع کرده است، این روزها به یکی از بحث‌های داغ در دنیای فناوری تبدیل شده‌اند.

برای آشنا شدن بیشتر با این مقوله، در ادامه ترجمه مصاحبه‌ای را خواهید دید که گیک‌وایر با جنیفر دارمور (Jennifer Darmour) یکی از طراحان Artefact انجام داده است. این شرکت که مقر اصلی آن در شیکاگو قرار دارد، به طراحی محصولات مرتبط با فناوری می‌پردازد.

JenniferDarmour

گرچه شرکت‌های زیادی سعی دارند به این حوزه جدید وارد شوند، اما هنوز موانعی بر سر راه همه‌گیر شدن چنین محصولاتی وجود دارد. مثلا اکثر محصولات این حوزه زمخت بوده و طراحی یکپارچه و زیبایی ندارند. دارمور که از متخصصین حوزه کامپیوترهای پوشیدنی است و بلاگی با نام Electricfoxy دارد، سه چالش بزرگ این حوزه را این‌ها می‌داند:

  1. دستگاه‌ها اکنون بیشتر بر روی سخت‌افزار متمرکز شده‌اند و به لحاظ زیبایی‌شناسی و پیروی از مد چندان موفق نبوده‌اند. به Nike+ FuelBand یا FitBit فکر کنید.
  2. داده‌ها به شدت بزرگ‌تر و پیچیده‌تر می‌شوند. چگونه باید این داده‌ها را جمع‌آوری و قابل‌استفاده کرد؟
  3. تعامل با ابزارهای پوشیدنی هنوز مختل‌کننده است و مزاحم کاربر می‌شود.

 دارمور رویای دنیایی را در سر می‌پروراند که فناوری بتواند به ما در انجام کارهای روزمره‌مان کمک کند نه این‌که مزاحم فعالیت‌های ما شود. او می‌گوید: «من دوست دارم به جای چسباندن و آویزان کردن فناوری به خودمان، به جایی برسیم که آن را به زیبایی با زندگی‌مان ترکیب کنیم تا تجربه انسانی‌مان را غنی‌تر کند. نه این‌که مزاحم باشد و کارها را به هم بریزد.»

دارمور به چهار اصل اساسی اشاره می‌کند که باید رعایت شوند تا ما را از سایبورگ شدن نجات دهند و از دید او باعث شوند مردم عادی نیز به فناوری‌های پوشیدنی روی بیاورند. این چهار اصل این‌ها هستند:

  1. زیبایی: اگر از مردم می‌خواهیم که این ابزارها را بپوشند، زیبایی آن‌ها اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.
  2. پاسخ‌دهی: کامپیوترهای پوشیدنی باید حساس‌تر و پاسخ‌گوتر باشند و برای فعال شدن و کار کردن به اقدامات کمتری از سوی کاربر نیاز داشته باشند.
  3. توجه به تمام جوانب و امکانات: این موضوع به آن‌چه به چشم می‌آید و آن‌چه از دید پنهان می‌ماند مرتبط می‌شود. دارمور به این نکته اشاره می‌کند که با توجه به همه جوانب و امکانات می‌توانیم راه‌های جدیدی برای مصرف داده‌ها (البته به غیر از تلفن هوشمند!) بیابیم. به عنوان مثال او به کفشی اشاره می‌کند که با GPS داخلی خود و نورهای کوچکی که دارد مسیر حرکت را به کاربر نشان می‌دهد.
  4. مفهوم: داده‌ها باید برای ما معنی‌دار باشند و چیزی بایدبه ما بگویید که با این اطلاعات چه کنیم.

دارمور برای نشان دادن نحوه رفع این مشکلات، در حال کار بر روی نمونه‌ای از پیراهن هوشمند به نام Move است. این لباس می‌تواند حرکات بدن را ردگیری کرده و انعطاف بدن کاربر را بهبود بخشد.

این لباس که بیشتر مخصوص Pilates طراحی شده است، با چهار حسگر کشش و خمش که در جلو، پشت و کناره‌های لباس تعبیه شده‌اند، در هنگام انجام حرکات کششی و نرمش، حرکات بدن کاربر را ارزیابی کرده و بازخوردی آنی فراهم می‌کند. این اطلاعات به یک اپ موبایل فرستاده می‌شود تا کاربر بعدا بتواند حرکات خود را مورد بررسی قرار دهد.

Move_ui_white

البته دارمور برنامه‌ای برای عرضه تجاری Move ندارد و می‌گوید هدف او بیشتر نمایش امکانات و فواید کامپیوترهای پوشیدنی بوده است، چه برای Pilates یا برای بازی گلف یا حتی کنترل وضعیت نشستن و فرم کمر در اداره. او می‌گوید: «ما نباید با فناوری تعامل کنیم، این فناوری است که باید با ما تعامل کند.»

در آخر بد نیست ویدیوی Sight را ببینید. دارمور آن را نمونه‌ای از فناوری مزاحم (Obstructive technology) می‌داند و توضیح می‌دهد که چگونه تماس‌های چشمی دایم با کامپیوترها (مساله‌ای که درباره عینک گوگل هم صادق است) می‌تواند تعامل اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد. حداقل دارمور که امیدوار است که بالاخره ابزارهای پوشیدنی (البته با تعریف خودش) را ببیند که تجربه انسانی را غنی‌تر می‌کنند نه این که به آن آسیب بزنند.

منبع (+)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هوش مصنوعی یکی از تخیل‌های کودکی ما را تصویرسازی کرد: کشتزارهایی از همه چیز: بستنی قیفی –…

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

آینه‌ها در فیلم‌ها: فیلمسازها چگونه دوربین‌ها را موقع فیلمبرداری از آینه‌ها ناپدید می‌کنند؟!

هنگام تماشای فیلم، برخی از بینندگان دوست دارند به دنبال خطا‌هایی باشند، مانند یافتن شواهدی از دوربین‌ها و پرسنل ضبط فیلم یا بوم صدابرداری مشخص در یک صحنه و امثال آن. یکی از موقعیت‌های دشوار برای فیلمسازهای، زمانی است که یک صحنه شامل آینه‌ها…

بهترین سایت‌ها برای پیدا کردن کتاب‌هایی که با سلیقه شما جور هستند

آیا می‌خواهید از مطالعه کتاب لذت ببرید؟ در اینجا سایت‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که کتاب‌هایی خوبی بر مبنای مطالعات لذت‌بخش قبلی به شما توصیه می‌کنند.هیچ چیز دلهره آورتر از رفتن به یک کتابفروشی بدون فهرست خرید نیست. شما کلی وقت…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…

عکس این درخت‌های عجیب در دوره جنگ جهانی دوم اصلا ویرایش نشده‌اند!

این عکس شگفت‌انگیز جنگ جهانی دوم ممکن است عکس ویرایش شده یا فیک به نظر برسد. اما واقعا این طور نیست.در این عکس سورئال، که بخشی از آرشیو عکاسی نیرو‌های دفاع فنلاند است، یک ماشین ارتش فنلاند در امتداد جاده‌ای در چند مایلی مرز با اتحاد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. پیام می گوید

    به نظر من بخاطر همین دلایلی که این خانوم گفتن، عینک گوگل چندان موفق نخواهد بود و مردم عادی به اون رغبت نخواهند داشت و هیچ وقت مثل اسمارت فون ها وارد زندگی روزمره ی افراد نمیشه مخصوصا مهمترین سد در مقابل گوگل گلس بحث حفظ حریم شخصی هست که خیلیا و تقریبا اکثریت در مقابلش کوتاه نمیان…
    حالا بحث زیبایی بمانند که فاقد هارمونی زیبا شناسی هست اون هم مخصوصا در مورد عینک که هارمونی و تعادل حرف اول رو میزنه! در مقام قیاس میشه گوگل گلس رو به پیراهنی با آستین های تا بتا تشبیه کرد!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.