چین سریع‌ترین ابررایانه دنیا را ساخت (دو برابر سریع‌تر از آمریکایی‌ها)

7

بر اساس خبر تازه‌ای که منتشر شده است، دانشگاه ملی فناوری‌های دفاعی چین موفق شده است که سریع‌ترین ابررایانه دنیا را در «گوانگژو»ی چین بسازد، این ابررایانه مبتنی بر لینکوس است و تیانهی-2 نام دارد.

این ابررایانه 32 هزار پردازه زئون دارد که توسط 48 هزار شتاب‌دهنده زئون فی Phi و یک پتابایت حافظه پشتیبانی می‌شود و سرعت آن 33.86 پتافلاپ است. (هر پتافلاپ معادل انجام یک کوادریلیون عمل ریاضی در ثانیه است.)

Tianhe-2

به زبان ساده، دیگر ابررایانه تیتان آمریکایی در آزمایشگاه ملی Oak سریع‌ترین ابرریانه دنیا نیست، سرعت تیتان 17.59 پتافلاپ است.

با این همه مسابقه اصلی، رسیدن به عملکرد یک اگزوفلاپی (یعنی انجام یک کویینتریلیون عمل ریاضی در ثانیه) است! اعتقاد بر این است که ما در عرض یک دهه می‌توانیم چنین ابررایانه فوق‌العاده‌ای را بسازیم.

تیانهی-2 حدود 17.8 مگاوات انرژی مصرف می‌کند، یکی از مشکلات و محدودیت‌های عمده در راه ساختن ابرریانه‌ای سریع‌تر همین میزان مصرف انرژی است، معماری‌ای که از سال 2010 به بعد در زمینه ساخت ابرریانه وجود دارد، بر شتاب‌دهنده/پردازنده چند هسته‌ای متمرکز است، اما این فناوری رفته رفته کارایی خود را از دست داده است و باید فناوری‌های تازه‌ای پیدا شوند تا میزان مصرف انرژی از یک تا دو مگاوات به ازاری هر پتاوات کمتر شود.

باید ببینیم که آیا تا پایان سال میلادی جاری تیانهی -2 میتواند تاج پادشاهی را بر سر داشته باشد یا زودتر از آنچه تصور می‌شود، ساقط خواهد شد!

از 500 ابررایانه برتر دنیا، 65 تای آنها در چین و 253 عدد آنها در آمریکا قرار دارند. پردازنده‌های اینتل در 80 درصد آنها استفاده می‌شوند. برای ورود به این فهرست سرعت ابررایانه باید چیزی حدود 76 تا 96 ترافلاپ باشد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بهترین سریال های هندی | 49 سریال هندی تماشایی به همراه توضیحات

محتوای شرقی به صورت عام و فیلم‌ها و سریال‌های هندی به صورت خاص طرفداران خاص خودشان را دارند. به خصوص با توجه به کم‌مایه شدن سینما و تلویزیون آمریکا روز به روز افراد بیشتری رو به سریال‌های کره‌ای یا سینمای مستقل‌تر کشورهایی مثل اسپانیا و…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

لوگو‌های جالب و دیدنی بر اساس ابرقهرمانان و تبهکاران محبوب که این طراح ایجاد کرده

طراح گرافیک، سرگئی کرمانوف، طرح‌های لوگوی برخی از محبوب‌ترین ابرقهرمانان، تبهکاران و دیگر شخصیت‌ها را ایجاد کرده که تایپوگرافی را به طرز شگفت‌آوری در خود جای داده‌اند.«برای من جالب بود که تصاویر شخصیت‌ها را با متن نوشته‌هایشان ترکیب…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
7 نظرات
  1. ashkan15 می گوید

    خدا رو شکر این رقابتا فقط به بهتر شدن کیفیت و پیشرفت
    علم و فناوری کمک میکنه
    امیدوارم ایران خودمون هم به جمعشون اضافه شه

  2. Marilyn می گوید

    شاید با این کار از ترنیتی زود تر پرده برداری بشه
    باید به متخصصین نرم افزار چینی یک تبریک جدی گفت که اینقدر هسته پردازشی رو با هم سینک کردن چون از نظر سخت افزاری زیاد (زیاد) سخت نیست پردازده “فی” رو روی “فت توین” بزاری اما نرم افزار جددا مشکل مشه اینقدر هسته پدازشی سینک کرد

    1. امیر مسعود می گوید

      اتفاقا به نظرم مشکل اصلی قسمت سخت‌افزاری است. نرم‌افزاری که برای ارتباط بین هسته‌ها مورد استفاده قرار میگیره MPI هست که حدود ۱۰-۱۵ سال پیش استاندارد شده و الان به خوبی کار میکنه. این روزها تقریبا با پایتون هم میشه هزاران پردازنده رو با هم سینک کرد با چند خط کد.

      1. Marilyn می گوید

        من جددا نمی دونم چرا دوستان لااقل یه نگاه نمیدازن که خود طراح این مجموعه خودش چی گفته که از چه نرم افزار و سخت افزاری استفاده کرده بعد بیان نظر بدن راحت ترین کار تو این مبحت سخت افزار عزیزم 10 15 سال پیش اخه …….. ترا فلاپ
        عجب حرفای اینروزا میشنویم

        1. Marilyn می گوید

          Kylin اینم اسم نرم افزار دوست عزیز تازه با همین ابر … فکر کنم از 10 15 پیشم استدانداری نداره

  3. بهزاد می گوید

    یک بخریم برای شرکت 🙂

  4. حمید می گوید

    ایران 200 سال دیگم یه ابر رایانه ی معمولی رو نمیتونه بسازه،این ابر رایانه ای که الان میگن ایران ساخته رو بیشتر قطعاتش چینیه،وگرنه ایران همچین چیزی نمیتونه بسازه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.