نامه‌ای به پدرم: روزی همه ما از پشت فرمان نشستن معاف می‌شویم

9

دوست خوبم -رضا مقدری- بعد از مدت‌ها ما را به خواندن یک نوشته مهمان کرده است و در آن به مسئله پذیرش فناوری، از زاویه تازه‌ای نگاه کرده است:

رضا مقدری:

چند روز پیش پدرم به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کرد برای تعویض گواهینامه‌اش، طبق روال معمول وقتی که رفته بود برای معاینه پزشکی دکتری که چشمانش را معاینه کرده بود وضعیت آنها را برای رانندگی مناسب ندانسته بود و به وی گفته بود نمی‌تواند رانندگی کند. پدرم در آستانه ۸۰ سالگی‌ست و راستش این اتفاق برایش چندان خوشایند نبود و می‌گفت کم کم باید بپذیرم که دیگر توان انجام برخی از کارها را ندارم.

07-02-2013 04-06-18 AM

راستش را بخواهید من فردی هستم که تنها سرگرمی، تفریح و دلخوشی زندگیم تکنولوژیست، تکنولوژی را دوست دارم چون به نظر میرسد هر راه‌حل در آن منجر به یک مشکل جدید می‌شود، که البته بعد برای آن مشکل جدید یک راه حل دیگر پیدا می‌شود و البته مسلماً باز آن راه حل مسائل و چالش‌های جدیدی را پدید می‌آورد .می‌توان خیلی راحت از همین قضیه نتیجه‌گیری کرد که مهندسین نیز مثل وکلا قادر و توانمند هستند تا ابد جامعه را نیازمند شغل خودشان کنند!

برای توضیح آنچه که گفتم مثلاً ‌SMS یا همان پیامک (این اسم را اصلاً دوست ندارم!) را در نظر بگیرید، SMS راه‌حل ایده‌آلی است برای افرادی که بسیار درگیر کار هستند و فرصت پاسخگویی به ایمیل و تلفن را ندارند یا در شرایطی هستند که نمی‌توانند به تلفن و ایمیل جواب بدهند ولی همین راه حل منجر می‌شود به یک دردسر و مشکل جدید، حالا اگر فردی مشغول رانندگی باشد و بخواهد SMS جواب بدهد، دیگر نمی‌تواند به رانندگی و مسیری که مشغول رانندگی در آن است توجه و نگاه کند. خوب باز یک راه‌حل جدید پیدا می‌شود و این بار یکی از غول‌های تکنولوژی یعنی گوگل صحبت از ماشین‌هایی به میان می‌آورد که خودشان و بدون نیاز به دخالت انسانی که در آنها نشسته است قادر به رانندگی کردن هستند.

07-02-2013 04-06-38 AM

گوگل در این چالش نسبتاً بزرگ پیشرفت قابل توجه و حیرت‌آوری را کسب کرده است. ماشین‌های این کمپانی که بی‌نیاز از راننده هستند به دفعات در خیابان‌ها و بزرگراه های دره سیلیکونی دیده شده‌اند، آنهم بدون اینکه برای کسی دردسری درست کنند. کالیفرنیا یکی از سه ایالتی است که برای این آزمایش گوگل مجوز صادر کرده است و شرطش نیز برای آن این بوده است که در هریک از این ماشین‌های روبوتیک باید یک انسان حضور داشته باشد و در صورت ضرورت در عملکرد روبات مداخله کند. کمپانی‌های بسیاری در گوشه و کنار با دقت و اشتیاق هرچه بیشتر این تجربه گوگل را دنبال می‌کنند چون به خوبی می‌دانند بازاری پر از نیاز در برابر آن‌ها در حال گشوده شدن است. در حال حاضر هر ماشین معمولی فعال در این پروژه دارای بیش از ۱۰۰ سنسور ریز پردازنده است که وظیفه نظارت بر همه چیز از عملکرد صحیح موتور تا سیستم‌های سرگرمی درون خودرو را بر عهده دارند.

فعالان صنعت خودرو معتقدند در این بین مانع اصلی دیگر مباحث فنی نیستند. یک مانع بحث قانونی قضیه است: چه کسی در صورت رخ دادن سانحه توسط یک ماشین با قابلیت رانندگی بدون دخالت انسان مقصر شناخته می‌شود؟ مانعی دیگر بعد روانی آن است: آیا مردمی که با صفحه آبی مرگ روی کامپیوترهایشان آشنایی دارند و از آن خاطره خوشی ندارند آیا حاضر می‌شوند جان خود را به دست خودروهایی بسپارند که کامپیوتر آن‌ها را هدایت می‌کند؟

در مورد بعد روانی من به شخصه دو تئوری دارم، افراد جوان همواره سریعتر از سایر افراد با تکنولوژی‌های جدید کنار می‌آیند و آن را در آغوش می‌گیرند. اما این بار یک استثناء وجود دارد و مسن‌ترها می‌توانند در پذیرفتن این تکنولوژی پیشگام باشند. با‌ گذشت زمان دیر یا زود من هم مثل پدرم خواهد شد، روزی می‌رسد که مهارت رانندگی‌ام را از دست بدهم و آن روز است که به ماشین‌های روباتیک که خودشان می‌توانند رانندگی کنند خوش‌آمد می‌گویم، حتی اگر امروز به پدرم می‌گفتم چنین تکنولوژی آماده استفاده است و قیمتش معقول، به احتمال زیاد دیگر غم مردود شدن در تمدید گواهینامه را فراموش می‌کرد.

برای سایرین کم کم این به صورت یک اصل اجتناب‌ناپذیر در می‌آید که باید رانندگی را به خودرویشان واگذار کنند و وقتی او مشغول رانندگیست آن‌ها می‌توانند فیس‌بوک را چک کنند، ایمیل بزنند یا با تلفن مکالمه کنند. این اصل زمانی اجنتاب ناپذیر می‌شود که آمارها حکایت از این داشته‌ باشند که خودرهای خود راننده تصادفات و خطای کمتری در قیاس با انسانهای راننده داشته‌اند و کمپانی های بیمه تصمیم بگیرند افرادی که هنوز قصد دارند خودشان رانندگی کنند را شارژ بیشتری کنند و قوانین نیز در مورد این افراد سخت‌گیرهای بیشتری کند و جریمه‌ها برای هر خطای کوچک سر به فلک بگذارد. پس جا دارد بگویم پدرم هیچ جای ناراحتی نیست روزی همه ما از پشت فرمان نشستن معاف می‌شویم!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…

آیا ماری آنتوانت واقعاً گفته بود مردمی که در قطحی نان هستند، کیک بخورند؟! حقیقت درباره یکی از…

این یکی از بدنام‌کننده‌ترین داستان‌های تاریخ است: روایت این است که ملکه ماری آنتوانت وقتی شنید که دهقانان فرانسوی آنقدر فقیر شده‌اند که توانایی خرید نان ندارند، پاسخ داد: "بگذارید کیک بخورند." این افسانه برای قرن‌ها نقل شده است و به این…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

بهترین سایت‌ها برای پیدا کردن کتاب‌هایی که با سلیقه شما جور هستند

آیا می‌خواهید از مطالعه کتاب لذت ببرید؟ در اینجا سایت‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که کتاب‌هایی خوبی بر مبنای مطالعات لذت‌بخش قبلی به شما توصیه می‌کنند.هیچ چیز دلهره آورتر از رفتن به یک کتابفروشی بدون فهرست خرید نیست. شما کلی وقت…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
9 نظرات
  1. پیامک و اس ام اس نوند می گوید

    در متن برای خودروهای خودکار از عبارت خود راننده استفاده شده است
    با اجازتون کلمه «خودران» را برای این خودروها پیشنهاد می کنم

  2. سعید می گوید

    از نظر من این تکنولوژی هنوز کامل نیست و از نظر من زمانی کامل می شود که ماشین ها بتوانند با هم تعامل کنند. یعنی ماشین جلویی به ماشین عقبی ارتباط برقرار کند و اطلاعاتی مانند سرعت و مقصد خود را به ماشین عقبی اعلام کند که مثلا ماشین عقبی بداند که در تقاطع بعدی این ماشین قصد دارد کدام مسیر را بپیماید. ولی دیر یا زود دیگه وقتشه که گواهینامه هامونو بندازیم سطل آشغال و فقط از روی GPS مقصدمونو انتخاب کنیم و منتظر بشینیم که به مقصدمون برسیم. شاید بهتر باشه توی این انتظار کتاب بخونیم یا به قول شما ایمیل هامونو چک کنیم.

  3. علی می گوید

    همیشه پای گوگل در میان است …

  4. reza می گوید

    من کاملا با این نظریه مخالفم این پروژه در نهایت برای استفاده در صنایع خاص یا موقعیت های ویژه کاربرد داره نه برای استفاده در خیابان چون رانندگی به جز اینکه عملی برای جابجا شدن افراد و بار هست یک کار لذت بخش و یک تفریح هم محسوب میشه

    1. سامان می گوید

      همین صد سال پیش، توی همین مملکت خودمان، نشستن توی درشکه‌هایی که با اسب جابه‌جا می‌شدند، هم عملی برای جابه‌جا شدن و هم یک تفریح بود. بخش تفریحی قضیه را این روزها می‌توان در اماکنی مثل میدان نقش‌جهان اصفهان یافت. شاید بیست سال بعد هم مردم برای لذتِ رانندگی به پیست کویر لوت بروند.

    2. حسین می گوید

      دوست عزیز شما انگاری فقط تو جاده شمال رانندگی کردی
      اگه 100 کیلومتر تو کویر یه جاده صاف بری و خواب آلودگی رو حس کنی اون موقع همچین چیزی رو نمیگی 🙂

  5. فرهاد می گوید

    “روزی همه ما از پشت فرمان نشستن معاف می‌شویم”
    چه روز غم انگیزی خواهدبود آن روز. البته می دانم که بسیاری خرسند خواهندبود، اگر این بسیار -که تنها می خواهند به مقصد برسند- نبودند توستر بیریختی با چهار چرخ به نام تویوتا کورولا پرفروش ترین خودرو نمی شد! اما برای آنها که رانندگی فراتر از رفتن از نقطه ی آ به ب لذتی یگانه است دریغ خواهد بود آن روز؛ ای کاش که هرگز چنین روزی نرسد…

  6. حمیدرضا می گوید

    بنظرم من خیلی عالیه .
    بهترین استفادش مسافتهای بین دو شهر ، آزادراه ها یا بزرگراهاست یا جاهایی که خیلی ترافیکه .
    هرچند بجای اینها، دولتها باید به فکر توسعه سیستم حمل نقل عمومی باشند، اتوبوسها و خطوط ریلی رو بهبود ببخشن و سیستم انتقال دوچرخه ای هم اضافه کنن. کشورهای دیگه 10 متر عرض پیاده روشونه، اینجا 4 ، 5 متر بیشتر نیست

  7. علی می گوید

    درسته که “همیشه پای گوگل در میان است” اما امیدوارم که این تکنولوژی در کشور عزیز خودمون هم جواب بده،هر چند که حالا حالاها فکر نمی کنم وارد ایران بشه.تحریمه دیگه …زیاد سخت نگیریم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.