10 گجت برتر سال 2013، به انتخاب نشریه تایم
نشریه تایم به سنت هر ساله، فهرستهایی از «ترین»های سال را برگزیده است، در «یک پزشک» تلاش میکنم، در حد توان فهرستهای جالبتر و کاربردیتر برای مخاطب ایرانی را بازتاب دهم.
در قسمت اول، با هم برترین گجتهای سال را مرور میکنیم:
10- نوکیا لومیا 1020
داشتن یک دوربین خوب برای گوشیهای موبایل، خیلی وقت است که به یک چیز بدیهی تبدیل شده است، این دوربینها، حتی گاهی نیاز کاربران را به تهیه دوربینهای کمپکت هم کم میکنند، اما دوربین لومیا یک چیز دیگر است، با داشتن دوربین 41 مگاپیکسلی لومیا 1020، در واقع این گوشی را بهتر است دوربینی بگوییم که خصوصیات تماس هم دارد!
با این دوربین میشود زوم کرد، بدون اینکه تصویر محو شود.
گرچه حجم عکسها ممکن است آنقدر بالا باشد که برای انتقال به آن پیسی به جای ایمیل کردن، مجبور باشید از شیوه سنتی کابل USB استفاده کنید، اما کیفیت عکسها ارزش این زحمت اضافه را دارد.
دوربین لومیا، چیزی است که هنوز پرچمداران اندروید یا تازهترین نسخه آیفون با آن فاصله زیادی دارند.
9- کنترل «لیپ موشن»
خیلی جالب است که با وصل کردن دستگاهی به کوچکی «لیپ موشن»، به USB مک یا پیسی خودتان، بتوانید به سادگی با حرکات دست در هوا، گیم بازی کنید یا صفحات نشریات را ورق بزنید، آن هم در شرایطی که این وسیله حدودا 80 دلار قیمت دارد.
لیپ موشن، حتی جهت حرکت دستها شما و تعداد انگشتان باز شما را تشخیص میدهد!
بعضی از لپتاپهای مثل لپ تاپ Envy17 شرکت HP به صورت پیشفرض این وسیله را با خود دارند.
8- هشداردهنده «نِست»
استارتآپی به نام «نست» در سال 2012، یک ترموستات با صفحه لمسی به نام نست ساخت که به صورت آنلاین هم قابل پایش بود.
محصول تازه این شرکت، یک محصول 130 دلاری است که میتواند متوجه انتشار دود و مونواکسید کربن شود.
این وسیله به جای اینکه با صدای گوشخراش آژیر، پرده صماخ شما را پاره کند، با یک صدای لطیف زنانه که خونسردی را هم القا میکند مثلا به شما میگوید که در محیط مونواکسید کربن متصاعد شده است!
7- کیندل فایر HDX شرکت آمازون
سومین نسل تبلت کیندل فایر شرکت آمازون دو مدل 7 اینچی و 8.9 اینچی دارد که به ترتیب 239 دلار و 379 دلار قیمت دارند.
طراحی آنها بسیار خوب است و مشاهده محتواهایی مانند موسیقی، ویدئو، کتاب و یا گیم را بسیار ساده و دلپذیر میکنند.
یک ویژگی منحصر به فرد آنها Mayday است: شما میتوانید در صورت نیاز با بخش پشتیبانی آمازون تماس بگیرید، بلافاصله چهره یکی از کارکنان شرکت روی صفحه ظاهر میشود و شما را راهنمایی میکند، او حتی میتواند کنترل تبلت شما را از راه دور در دست بگیرد و همه چیز را برایتان اصلاح کند!
6- ایکس باکس وان شرکت مایکروسافت
ایکس باکس وان مایکروسافت، چیزی ورای یک کنسول ساده است. با این وسیله میتوان به صورت ویدئویی با اسکایپ تماس گرفت، کابلهای گیرندههای تلویزیونی را به آن وصل کرد، ظاهر ایکس باکس جدید، ملهم از رابط کاربری ونیدوز 8 است و به جرأت میشود به آن یک پیسی برای اتاق نشیمن لقب داد!
یکی از برترین فناوریهای ایکس باکس جدید، حسگر کینکت است که میتواند متوجه فرمانهای صوتی شود، چهرهها را تشخیص دهد و تعداد ضربان قلب شما را شمارش کند.
5- آیفون 5s شرکت اپل
ما انتظار نداریم که در مدلهای s گوشیهای آیفون چیزهای خیلی انقلابیای ببنیم، اما مدل 5s آیفون، با داشتن ویژگیهایی مانند تشخیص اثر انگشت کاربر یا «تاچ آیدی« و نیز داشتن فلش LED دوتایی که منحصر به فرد است، در کنار چیزهایی مثل رنگها متنوع و قدرت پردازشی بیشتر، یک گوشی اغواکننده است.
4- ساعت هوشمند Pebble
آیا ممکن است که ساعتهای هوشمند روزی مبدل به رقیب گوشیها با تبلتها شوند؟!
شاید ساعت Pebble گامی ابتدایی در این مسیر باشد.، این ساعت 150 دلاری، در واقع یک وسیله جانبی برای آیفون یا گوشی اندرویدی شماست و میتواند چیزهایی مثل ناتیفیکیشنها یا پیامکها را از طریق بلوتوث بگیرد و روی صفحه نمایش «ای اینک» (جوهر الکترونیک) خود نمایش بدهد.
به علاوه توسعهدهندگان نرمافزارهای میتوانند برای آن اپلیکیشنهای جدیدی بنویسند تا گوشی مثلا تبدیل به وسیلهای برای گیم یا رصد کردن میزان فعالیت بدنی و ورزش شما شود.
اوه! فراموش کردیم، این ساعت هوشمند، زمان را هم نشان میدهد!
3- کیت توسعهای Oculus Rift
در حال حاضر این وسیله را میشود به صورت یک کیت با هزینه 300 دلار تهیه کرد. اکولوس، یک وسیله است که روی سر و در مقابل چشمان شما قرار میگیرد و میتواند واقعیت مجازی را به شما نشان بدهد.
انتظار میرود این وسیله در سال 2014 وارد بازار شود تا کاربران عادی هم بتوانند از آن استفاده کنند. در این صورت یک کاربر وسایل اندرویدی یا پیسی میتواند در حین گیم بازی کردن، با روی سر گذاشتن اکولوس، در یک دنیا سهبعدی سر کند و به جای اینکه با فرمان انگشتان خود، منظره جلوی چشم را تغییر بدهد، خیلی طبیعی با گردش سر و تنه، محیط پیرامون را خود نگاه کند.
2- مدلهای جدید آیپد
به گمانم اگر آیپد ایر را تنها یک بار به دست بگیرید، دیگر وزن و اندازه آیپدهای قبلی برایتان غیرقابل تحمل میشود و از خود میپرسید که تا حالا اصلا چطور آنها را تحمل میکردید!
آیپد ایر جدید بسیار سبکتر شده است و ضخامت آن به میزان قابل توجهی کمتر شده است، طوری که به دست گرفتن آن در همه شرایط بسیار سادهتر شده است.
اما مدل مینی آیپد با صفحه نمایش رتینا هم بسیار دلخواه است و مانند برادر بزرگش، باتریاش 10 ساعت تمام، دوام میآورد.
حالا اینها را در کنار 475 هزار اپ اختصاصی اپ استور اپل بگذارید، تا ببینید این تبلتها چقدر خواستنی هستند!
1- کرومکست گوگل
این بار گوگل به جای تجربه ناموفق گوگل تی وی، سراغ ساختن یک وسیله کوچک به اندازه انگشت شست رفت، آن هم با قیمتی باورنکردنی، تنها 35 دلار!
کافی است این وسیله را به پورتهای HDMI تلویزیون خود وصل کنید تا بتوانید ویدئوهای آنلاین یا محتواهای ذخیره شده در تبلت، گوشی یا لپتاپ خود را روی صفحه نمایش بزرگ ببینید.
گرچه برای ما کاربران ایرانی، خرید کرومکست، منطقی نیست، چون اصولا خیلی دشوار است که بتوانیم ویدئویی را به صورت جاری ببینیم! اما اگر کرومکست را با محصولات مشابه مقایسه کنیم، میبینیم که بسیار خوشساخت و کارا است.
این نوشتهها را هم بخوانید
یک اشتباه کوچک در معرفی Oculus Rift دارید. این دستگاه برای واقعیت مجازی(1) است نه واقعیت افزوده(2). در محصولات واقعیت افزوده مانند گوگل گلس شما مناظر طبیعی جلوی چشمتان را میبینید و علاوه بر آن دستگاه اطلاعات اضافه را به شما نشان میدهد. در حالی که در دستگاههای واقعیت مجازی وقتی آن را بر چشم میگذارید دیگر مناظر را نمیبینید و تنها صحنهی بازی یا فیلم را در نمایشگر دستگاه میبینید.
1. virtual reality
2. augmented reality
ممنون
کلا جوان هایی ایرانی دیگه آرزوشون از مثلا ماشین رسیده به گوشی :||:
واقعا خسته نباشید ای … :D
فقط سونی باو ایکس باکس که اشغاله
نه باب سونی هم خوبه
http://www.jili.ir/
جالب بود ، در مورد کرومکست ، چیز مشابهی قبلا دیده بودم بنام mK808 که به hdmi وصل میشد و آندروید رو لود میکرد. تجربه جالی بود، من از فروشکاه کویر خریدم، ولی اونطور که باید واقعا کاربردی نیست
انقدر محو اینا شدم چاییم یخ شد :|
آی پد ایر واقعا عالیه.من یکی خریدم.و البته مدل جدید آی پد مینی رتینا رو هم امتحان کردم.اما آی پر ایر واقعا بهترینه.بعد از یک هفته،اصلا باورم نمیشه که چطور قبلا بدون وجودش میشد زندگی کرد! یعنی واقعا وسیله پر کاربرد و عالی ای هست.تبلتهای اندورید رو هم امتحان کردم که در مقایسه واقعا مزخرف بودن.
سلام
اپل هم یه چیزی داره به اسم اپل تی وی. همین کارو می کنه منتها صد دلاره!
این سیم داره؟ مال اپی بی سیم هستش
سلام آقای مجیدی یه سوال نسبتا بیربط داشتم.امیدوارم ناراحت نشید و در صورت امکان جواب بدین و از جواب تون پیشاپیش تشکر کامل دارم.
مدتیه این سوال واسم پیش اومده که تبلت بدرد کتاب خوندن طولانی میخوره یا نه ؟! رشته م عمرانه و مطالب زیاد و جدیدی که غالبا منتشر میشه pdf هست .ipad2 زیاد سنگینه و 7 اینچی کوچیکه.بعضیا میگن تبلت چشم رو خسته میکنه و پیشنهادشون خرید یه پرینتره.خلاصه میخواستم از شما که هم دستی تو گجت ها دارید هم تحصیل کرده هستید نظر بخوام.ممنون
p.s.راستی مطالبی که میخونم هو فارسیه هم انگلیسی.
p.p.s. اگه بازهم تبلت پیشنهاد میدید کیفیت صفحه در خستگی چشم چقدر تاثیر داره.
p.p.p.s. مهمترین و تنها دلیل تبلت ebook هست واسم.
سلام، راستش من با آیپد زیاد کتاب خوندم. تا ماه پیش نیو آیپد داشتم، الان آیپد ایر.
آیپد ایر که برای مطالعه کتاب فوقالعاده است. با آیپد قبلی من شاید سی چهل تایی کتاب خوندم. هیچ مشکلی نداشتم و چشمهام هم طور خاصی نشد.
بعضیها کتابخوانها را ترجیح میدن که جوهر الکترونیک دارن، اونها از نظر خسته نکردن چشم بهترن، اما مشکلاتی هم دارن، مثلا کارایی روتین یک تبلت را ندارن، یا مثلا کتابهایی که تکست نیستن و اسکن شدهان را راحت باهاشون نمیشه خوند.
ممنون آقای مجیدی
جناب آقای مجیدی یه سوال دیگه هم دارم.یکی از دوستام iphone داره و میگه app store با ایران مشکل داره و با فیل هم هل نمیشه.گاهی بازه و گاهی هم بسته.آیتیونز میخواد و … .راه حلی وجود داره ؟ اگه تحریم هستیم آپدیت ها چی میشن ؟ واسه ریختن pdf مشکلی به وجود نمیاد ؟
مرسی
این مشکل که هست متأسفانه و اپ استور دوباره آیپیهای ایران را بسته، اما بعد از «تغییر آیپی» همون … شکن، اپهای دانلود میشن.
برای ریختن پی دی اف اما مشکل خاصی نیست.
مجددا ممنونم . بهترین ها رو برای شما آرزو دارم.