30 سال از پخش تبلیغ 1984 اپل گذشت – نکات جالبی در مورد این تبلیغ مهم

6

تبلیغ ویدئویی 1984 شرکت اپل، یکی از بهترین تبلیغ‌های تلویزیونی این شرکت، و نیز یکی از بهترین تبلیغ‌های پخش شده در جریان مسابقه فینال فوتبال آمریکایی است. حالا دیگر 30 سال از زمانی که این تبلیغ پخش شد می‌گذرد، در آن زمان بیشتر از پنج- شش سال از تأسیس اپل نگذشته بود و این شرکت هنوز، یک شرکت استارت‌‌آپ محسوب می‌شد.

به تازگی عضو سابق شرکت تبلیغاتی Chiat/Day -استیو هایدن- در گفتگویی با نشریه فوریس، به نکات جالبی در مورد این تبلیغ اشاره کرده است.

نخست اینکه خود استیو جابز در محور ساخت این تیلغ قرار گرفته بود و حالت کلی تبلیغ را مشخص کرده بود. جابز می‌خواست که این تبلیغ کوتاه باشد و در عین حال باعث ایجاد وقفه در مسیری که دنیا در حال پیمودن آن بود، شود.

این تبلیغ در مورد کامپیوتر مکینتاش بود، در زمانی که کامپیوترهای مبتنی بر DOS صفحه آبی و خط فرمان C: داشتند، مکینتاش رابط کاربری گرافیکی داشت و می‌شد به آسانی با ماوس، با آن کار کرد. مکینتاش محصول مهمی بود و می‌بایست، تبلیغی درخور می‌داشت.

در عین حال باید در نظر داشته باشید که در سال 1984، یعنی زمانی که تبلیغ ساخته می‌شد، دنیا در جنگ سرد بود، به همین خاطر هایدن و کارگردان هنری‌اش «برنت توماس»، دنیاهایی مثل جوامع بسته شرقی و شوروی را تصور می‌کردند. آنها می‌دانستند که در آن جوامع ماشین‌های تکثیر زیراکس، نشر زیرزمینی کتاب‌ها -موسوم به سامیزتات- چه تأثیر عمده‌ای گذاشته‌اند، پس پیش خود تصور می‌کردند که کامپیوتر ممکن است در کل دنیا، روزی همین تغییر را ایجاد کند.

عبارت شاخص Why 1984 won’t be like 1984 را نویسنده‌ای اهل سانفرانسیسکو به نام گری گوسیک، در طی یک جلسه «توفان مغزی» brainstorming  نوشته بود.

در وهله نخست، اعضای گروه، از جمله «لی کلو» هیچ ایده برای تبلیغ ویدئویی نداشتند و تنها در نظر داشتند این جمله را روی تصویر کامپیوتر اپل بیندازند، ولی به این نتیجه رسیدند که این امر تأثیر لازم را در بر نخواهد داشت، تا اینکه «کلو» به فکرش رسید که صحنه‌ای از فیلم 1984 را بازسازی کنند، طوری که خانم جوانی به سمت سالنی که در آن برادربزرگ در حین سخنرانی برای عموم است بدود و کلاه بیسبال خود را به سمت دیکتاتور مسحور کننده مردم، پرتاب کند.

کمی بعد از اتخاذ این ایده، ملاقاتی با ریدلی اسکات – کارگردان مشهور هالیوود- انجام شد، در آن زمان او مشغول فیلمبرداری فیلم به‌یادماندنی Blade Runner بود. ریدلی اسکات گفت که به عقیده او یک کلاه بیسبال، خیلی «آمریکایی» است و برای ایجاد یک تأثیر بین‌المللی بهتر است که چکشی دست، بازیگر تبلیغ داده شود. اسکات توجه تیم تبلیغاتی اپل را به فیلم کلاسیک متروپولیس فریتز لنگ جلب کرد.

2-4-2014 10-29-43 AM

2-4-2014 10-28-09 AM

2-4-2014 10-30-36 AM

2-4-2014 10-28-58 AM

اینجا بود که تصویر نمادین دنیای دستوپیایی 1984 در این فیلم شکل گرفت.

پیشنهاد می‌کنم یک بار دیگر این تبلیغ زیبا را ببینید:

مشاهده تبلیغ 1984 اپل در یوتیوب

دانلود تبلیغ

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

25 آزمایش روانشناسی تاثیرگذار و به‌یادماندنی در تاریخ کدام‌ها هستند؟

تأثیرگذارترین آزمایش‌های روانشناختی در تاریخ رشته روانشناسی، یک رشته آزمایش گسترده هستند که هر یک در حیطه حوزه‌های تخصصی کوچکتر شکل گرفته‌اند. هر یک از این حوزه‌های تخصصی در طول سال‌ها با مطالعات و تحقیقات و آزمایش‌های به دقت طراحی شده،…

بازسازی چهره شاعران ایرانی به کمک هوش مصنوعی Midjourney (میدجرنی)

چه کسی می‌داند مولدهای متن به عکس هوش مصنوعی در آینده به کدام سمت خواهند رفت. به نظر من روز به روز پیشرفته‌تر و متنوع‌تر می‌شوند.امروز داشتم فکر می‌کردم گاهی لازم می‌شود که شما باری تصویرسازی بهتر به جای توصیف متنی، ترکیبی از توصیف متنی…

۱۰ واقعیت جذاب درباره جی رابرت اوپنهایمر -پدر بمب اتمی و سوژه فیلم جدید کریستوفر نولان

جولیوس رابرت اوپنهایمر بیشتر به عنوان فیزیکدانی شناخته می‌شود که به ساخت اولین بمب اتمی کمک کرد. اما سنگ‌ها و کانی‌ها عشق اول او بودند و او همچنین شاعرمسلک بود.اوپنهایمر آزمایشگاهی را رهبری کرد که اولین بمب اتمی را ساخت و با موفقیت…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

خانه‌های با مبلمان‌هایی از غذاهای خوشمزه

هانسل و گرتل، نام داستانی شاه‌پریانی با منشأ آلمانی است که برادران گریم آن را ثبت کرده‌اند. این داستان ماجرای یک برادر و خواهر کوچک به نام‌های هانسل و گرتل را روایت می‌کند که پس از رها شدن در جنگل به خانه‌ای که از کیک و آب‌نبات ساخته شده…

اگر در این لحظات تاریخی حساس، شخصیت‌های مهم عکس سلفی می‌گرفتند

عکس سلفی به مفهوم کنونی آن مدت یک دهه است که مرسوم شده و به مفهوم گرفتن عکس آینه‌ای یا تکنیک‌های گرفتن عکس با شاتر زمان‌دار قدمت آن به زمان عکاسی برمی‌گردد.اما تصور کنید که در این لحظات مهم تاریخی، شخصیت‌ها دست به دوربین می‌شدند و به…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. امین می گوید

    سلام دکتر مجیدی عزیز،
    به عنوان یکی از دنبال کنندگان همیشگی پست های شما ،یک درخواست داشتم از خدمدتان ، یه موضوع خیلی مهم در مورد وباگ شما هست که به شخصه برای بنده مشکل بزرگیه ، و ممنون میشم اگر مقدور باشه برطرف بشه
    قبلا همه ی پست های شما به راحتی داخل flipboard باز می شد(با همون فرمت خاص flipboard ) و این امکان وجود داشت که به صورت offline در فرصت مقتضی ،پست را مطالعه کنیم، ولی متاسفانه چند وقتیه که پست های شما در flipboard فقط به صورت online و اون هم با وارد شدن flipboard مشابه یک مرورگر به وبلاگتون باز می شه و به این ترتیب امکان مطالعه offline پست ها در flipboard ios , برای بنده و افراد زیادی که در ایران همیشه به net دسترسی نداریم مقدور نیست ، خواهشا در صورت امکان این مشکل را برطرف فرمایید
    البته این پست به خوبی داخل خود flipboard باز میشه و لی پست های قبلی خیر وفقط در حالت online و ارجاع flipboard به وبلاگتون . . .

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنونم از اطلاع شما.
      از علاقه من به فلیپ بورد علاقه دارین، متأسفانه تا حدی این امر که فرمودین شانسی هست و من تا حالا نتونستم، راه حلی برایش پیدا کنم، چاره کار تغییر فرمت فید وبلاگ به فرمت مناسب بهینه برای فلیپ بورد هست.
      اصلا در حالت مطلوب، همون طور که خودتان در سایتها دیگر دیدین، من دوست دارم که مطالب طولانی سایت ورق بخوره.
      متأسفانه هنوز کسی رو پیدا نکردم که بتونه این کار را برای من انجام بده والا خودم خیلی مشتاق هستم.

      1. علی اقدم می گوید

        سلام، جناب دکتر من می‌تونم اینکارو به راحتی آب خوردن براتون انجام بدم!

        1. علیرضا مجیدی می گوید

          لطفا با ایمیلم تماس بگیرین، ممنون
          alirezamajidi@gmail.com

  2. Aseman Nama می گوید

    در آن زمان شاید تبلیغ تاثیر گذاری بوده باشه. اما گذشت زمان نشان داد که 1984 دقیقا شبیه 1984 است.
    اپل یک کمپانی انحصاری است. هم سخت افزار انحصاری و هم سیستم عامل انحصاری.
    شما با خرید یکی از محصولات اپل حتی صاحب سخت افزار خودتون هم نیستید.
    چرا به این نکات اشاره ای نمی کنید که اپل ۳۰ سال پیش مردم را گمراه کرد.
    اصلا بحث کیفیت محصول و سیستم عامل نیست چرا که من هم معتقدم هر دو با کیفیت هستند. اما این تبلیغ کیلومتر ها که چه عرض کنم سالهای نوری با حقیقت کمپانی اپل فاصله داره.
    من تا ندونم داخل سیستم عاملم چی میگذره پس ۱۹۸۴ دقیقا همان ۱۹۸۴ است.
    از طرف دیگر سیستم عامل اندروید یا سیستم عامل گنو/لینوکس این آزادی رو به من میده که خودم صاحب سیستم عامل خودم باشم و مطمئن باشم که کدی داخل اون نیست که بر ضد خودم استفاده بشه و همچنین به من این توانایی رو میده که از هر قسمت سیستم عامل خوشم نیومد برای خودم تغییرش بدم.

  3. رضا می گوید

    ولی هیچی تبلیغ معروف think different نمی شه واقعا این تبلیغ اپل رو از سقوط نجات داد …

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5