آیا «نقشه گوگل» می‌تواند به کاهش فقر در دنیا کمک کند؟ مپتیویست‌ها چه کسانی هستند و چه هدفی دارند؟

4

سال پیش در یکی از شهرهای هند به نام «چنای»، ناگهان نیم میلیون نفر از ناکجا آباد ظاهر شدند! این مردان و زنان و کودکان، افرادی نبودند که از مناطق دورافتاده به شهر مهاجرت کرده باشند. آنها زاغه‌نشین‌هایی بودند که چندین نسل‌ در حاشیه شهر زندگی می‌کردند، اما گویا هیچ کس آنها را آدم حساب نمی‌کرد و وجودشان جایی ثبت نشده بود!

این نادیده گرفتن ادامه داشت تا زمانی که گروهی به نام «شفاف‌سازان چنای» تصمیم گرفتند که پراکندگی زاغه‌نشین‌های شهر را روی یک نقشه ثبت کند.

ابزار آنها برای این کار یک نرم‌افزار کُدباز، گوگل مپ و نیز کفش‌هایشان و حرکت با پای پیاده در سطح حومه شهر بود.

به این ترتیب این فعالین نقشه‌بردار را که می‌توانیم بر وزن واژه (اکتیویست) آنها را «مپتیویست» maptivist بنامیم، به امید متقاعد کردن شخصیت‌های سیاسی هند، پرتره از شهر ترسیم کردند، پرتره‌ای که صادقانه چهره زشت فقر را به نمایش می‌گذاشت.

2-2-2014 6-25-20 PM

کار آنها گروه‌های مبارزه با فقر را در هند، تحت تأثیر قرار داد و به صورت همزمان دانشگاهیان آمریکایی از آنها الهام گرفتند تا به انجام کار مشابه در سایر نقاط جهان، کمک کنند.

«نیتیا وی رامان» که گروه شفاف‌سازی چنای را تأسیس کرده است، بر این باور است که نقشه‌ها می‌توانند ابزاری برای توانمند کردن باشند، ایشان در زمینه تئوری اجتماعی در هاروارد تحصیل کرده است و در زمینه طراحی شهری از MIT فارغ‌ااتحصیل شده است. او معتقد است که این نقشه‌های فرصتی برای مردم هستند تا واقعیات را با دستان خود ترسیم کنند و روایت شخصی را خود در برابر روایت رسمی و دولتی بنهند.

البته پیش از کار این گروه هندی، کارهای مشابه دیگری هم صورت گرفته بود، برای مثال در سال 1995، نانسی پلوسو، اصطلاح «نقشه‌های متقابل» یا counter mapping را ایجاد کرد که اشاره به کارزاری برای تعیین حدود مناطق بومی اندونزی و محافظت از آنها از دست زمین‌خواران دارد. نقشه‌برداری از کشورهای در حال توسعه به محافظت از دارایی‌ها، منابع آب و قلمرو خاکی کمک کرده است.

اما در سال‌های اخیر، فناوری‌هایی مثل نرم‌افزارهای نقشه‌برداری کدباز که با کمک آنها می‌شود به صورت مشارکتی، نقشه ایجاد کرد، به این فرایند کمک زیادی کرده است. این امر در کشورهای در حال توسعه، اهمیت بیشتری دارد.

سال پیش شرکت نوکیا در هند، برنامه‌‌ای را راه انداخت و با تشویق هزار داوطلب کاری کرد تا آنها با استفاده از اپلیکیشن Map Creator خیابان‌ها و نقاط مورد علاقه خود را به نقشه‌های ناقص اضافه کنند. سازمان ملل متحد هم با استفاده از نیروی جمعی یا اصطلاحا crowdsourcing نقشه‌های دقیق‌تری از کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است، تا در وقت لزوم بتواند کمک‌های خود را به نقاط مورد نظر برساند.

اما نقشه‌سازان هندی، فقط نمی‌خواستند که نقشه‌ای ایجاد کنند و بعد همه چیز را فراموش کنند، آنها می‌خواستند عملا چهره فقر را ثبت کنند، بنابراین روی نقشه میزان دسترسی به سرویس‌های بهداشتی، منایع آب و فاضلاب را هم آوردند.

2-2-2014 6-26-46 PM

پیش از کار آنها، دولت هند، عملا روی خوشی به کسانی که می‌خواستند به آمارهایی اینچنینی دسترسی پیدا کنند، نشان نمی‌داد. آنها به بهانه ترس از تروریسم یا حملات هسته‌ای پاکستان، اطلاعاتی مثل این را پنهان می‌کردند، ههمین اطلاعات در آمریکا و بریتانیا، به راحتی برای هر شهروندی، قابل دسترسی هستند.و

گروه نقشه‌ساز چنای، بدون دسترسی به هیچ نقشه رسمی، عملا تنها به کمک داوطلب‌ها، وابسته بود. داوطلب‌ها با ورقه‌های ثبت آمار به گوشه گوشه شهر سر می‌زدند، اطلاعات را ثبت می‌کردند و بعد این اطلاعات با کامپیوتر روی نقشه آورده می‌شد.

مقامات رسمی در هند علاقه دارند که به صورت سیستماتیک، تعداد زاغه‌نشین‌ها را کمتر از میزان واقعی، نشان بدهند، بنابراین تعداد تخمینی بین 44 تا 65 میلیون نفر متغیر است.

هدف این بود که این قشر عظیم محروم به رسمیت شناخته شوند و خدمات پایه‌ای دولت را دریافت کنند.

پانصد سال پیش، تنها پادشاهان به نقشه‌ها دسترسی داشتند، اما حالا همه ما می‌توانیم نقشه درست کنیم.

منبع: فوربس

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بازیگران سریال به‌یادماندنی «آفیس» را در قالب تصویری گیم GTA یا سریال گیم آو ترونز ببینید!

سریال دفتر یا "The Office" یک سریال کمدی تلویزیونی محبوب آمریکایی بود که از سال 2005 تا 2013 پخش شد. این سریال توسط گرگ دانیلز ساخته شد و توسط ریکی جرویز و استفان مرچنت که در اصل نسخه بریتانیایی سریال را ایجاد کرده بودند، توسعه یافت. سریال…

مشهورترین ستاره‌های هالیوود قبل از اینکه مشهور شوند (طنز!)

با میدجرنی می‌شود چهره‌ها را جوان کرد، اما تصور کنید که این کار را در مورد شخصیت‌های تخیلی فیلم‌ها انجام بدهیم و تصور کنیم آنهایی که جوانی‌شان را ندیده‌ایم، قبل از پا به سن گذاشتن چگونه بوده‌اند.یودادوایت شروتتانوس…

هوش مصنوعی کودکی بازیگران سریال فرندز Friends را بازسازی کرد!

هوش مصنوعی این روزها کارهای عجیب و غریبی می‌کند و حالا به یاری آن چهره کودکی بازیگران سریال فرندز Friends بازسازی شده است. این فناوری عجیب و غریب، نسخه‌های کودکی شش بازیگر معروف را ایجاد کرده.صفحه فیس بوک the_ai_dreams این کار را کرده،…

بهترین سریال های هندی | 49 سریال هندی تماشایی به همراه توضیحات

محتوای شرقی به صورت عام و فیلم‌ها و سریال‌های هندی به صورت خاص طرفداران خاص خودشان را دارند. به خصوص با توجه به کم‌مایه شدن سینما و تلویزیون آمریکا روز به روز افراد بیشتری رو به سریال‌های کره‌ای یا سینمای مستقل‌تر کشورهایی مثل اسپانیا و…

عجیب ولی واقعی: چشم‌های این زن در این عکس آبی نیست! + ویدئو

در یک خطای دیداری بسیار جالب که به تازگی دین جکسون در تیک تاک منتشر شده، چهره عادی زنی را می‌بینیم که برخلاف ظاهر امر، چشمان او آبی نیست و در واقع حاکستری است.دین جکسون در زمینه ایجاد خطاهای دیداری، یک حرفه‌ای محسوب می‌شود. ویدئوی او در…

سخت است باور کنیم که این عکس‌ توهم‌برانگیز، واقعا عکس است و نقاشی نیست – چرا علیرغم هوش مصنوعی…

اخیراً توجه زیادی به جهان‌های فانتزی ایجاد شده در هنر هوش مصنوعی شده است. با این وجود عکاسی هنوز قدرت و تازگی خاص خودش را دارد و می‌تواند جادو کند و صحنه‌های فانتزی خیره‌کننده ایجاد کند.برخی از عکس‌های تارین گلدمن -عکاس آفریقای جنوبی-…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / خدمات فیزیوتراپی /لیفت صورت در تهران / کمربند طبی / زانوبند زاپیامکس / فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن / biniclinic.com / کمربند پلاتینر / مراقبت پوست / مهدکودک فلکه اول تهرانپارس / سایت نوید / روپوش پزشکی / سرور مجازی ایران /بای پپ / ویدیوهای دیدنی /بهترین فیزیوتراپی تهران /خرید سیفتی باکس / کمربند پلاتینر / محصولات پوستی بیوآکوا رو تا 60 درصد تخفیف از فروشگاه رومدباش بخر / ویکی درمان / عمل بینی /خرید پروتز مو /حرف آخر /کاندوم / خرید سرور مجازی / بهترین کلینیک زخم تهران /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی / مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو /آموزش تزریق ژل و بوتاکس /چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم /شیشه اتومبیل /درمانکده / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز /پزشک زنان سعادت آباد / ایمپلنت دندان /خرید خودنویس /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت /سریال ایرانی کول دانلود /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش /فروشگاه اینترنتی زنبیل /خرید ساعت دیواری /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /چاپ کلاه /کاشت مو /کاشت مو /پزشکا /قیمت ساک پارچه ای /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /مجتمع فنی ونک /داروخانه آنلاین تینا /
4 نظرات
  1. siamak gol می گوید

    پانصد سال پیش، تنها پادشاهان به نقشه‌ها دسترسی داشتند، اما حالا همه ما می‌توانیم نقشه درست کنیم. …… خخخخخخخخخخخ

  2. سید عماد رضوی می گوید

    هنوزم زیاده چیزایی که فقط پادشاها بهش دسترسی دارن !!

  3. همراه سنتر می گوید

    این امور واقعا میتونه به مردم نیازمند کمک کند

  4. رها می گوید

    یه همچین چیزی تو همین ایران خودمون هم هستا، کلی بچه که شناسنامه ای ندارن بچه های کار رو میگم.

    کافیه یه سر به محله ی لب خط و شوش و این جورجاها بزنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5