چگونه ابوریحان بیرونی یک هزار سال پیش و بسیار زودتر از کریستف کلمب، قاره آمریکا را کشف کرد!

13

کریستف کلمب، سوداگر و دریانورد اهل جنُوا در ایتالیا بود که بر حسب اتفاق قارهٔ آمریکا را کشف کرد. او که از طرف پادشاهی کاستیل (بخشی از اسپانیا) مأموریت داشت تا راهی از سمت غرب به سوی هندوستان بیابد، در سال ۱۴۹۲ میلادی با سه کشتی از عرض اقیانوس اطلس گذشت اما به جای آسیا به آمریکا رسید.

اما یک هزار سال پیش، ابوریجان بیرونی، دانشمند همه‌چیزدان ایرانی به شیوه‌ای دیگر وجود خشکی‌ها و قاره‌های پهناور را پیشبینی کرده بود.

او که در فلسفه، صاحب آرای متفاوت بود، در زیست‌شناسی، ریشه‌هایی از اندیشه فرگشت را مطرح کرده بود، در فیزیک چگال‌سنج را اختراع کرده بود، در کتاب «الاسطرلاب» خود روشی برای محاسبهٔ شعاع زمین ارائه کرده بود و باور داشت که این زمین است که به دور خورشید برمی‌گردد، مسلما از کشتی‌های چوبی بزرگ با بادبان و مردان پاروزن برای کشف آمریکا استفاده نکرده بود، او قاره آمریکا را با استفاده از دانش و استدلالش کشف کرد.

6-30-2014 8-10-25 AM

در همایشی که به تازگی در واشنگتن برگزار شده شد، پروفسور فردریک استار -رئیس بخش مطالعات آسیایی مرکزی دانشگاه جانز هاپکینز- این مسئله را عنوان کرد. مجله معتبر ساینس هم سخنرانی او را بازتاب داده است:

بیرونی به منظور تعیین دقیق جهت قبله، مختصات شهرهای زیادی را ثبت کرده بود و به علاوه به مختصات یک هزار مکان دیگر از روی منابع دیگر دسترسی داشت.

با استفاده از این اطلاعات او روی یک کره به قطر پنج متر، نقشه دنیای کشف‌شده تا آن روز را ایجاد کرد. بعد از اتمام کار او متوجه شد که سه پنجم کل دنیا خالی مانده است.

در این سه پنجم خالی، چه چیز را می‌شد جا داد؟

خیلی‌ها بر این باور بودند که اقیانوس بزرگی این خشکی را احاطه کرده است، اما بیرونی استدلال کرد که همان نیروهایی که در دو پنجم کره زمین خشکی‌ها را از دل زمین بیرون آورده‌اند، در سه پنج دیگر هم باید فعال باشند، او حدس زد که در آن پهنه عظیم خالی، یک یا دو خشکی بزرگ باید وجود داشته باشد.

6-30-2014 8-11-17 AM

البته بعضی از دانشمندان با پررنگ شدن این امر موافق نیستند و می‌گویند که همان گونه که نباید کوپرنیک را صرفا با داشتن فرضیه گردش زمین به دور خورشید، کاشف حرکت زمین به دور خورشید دانست، فرضیه بیرونی هم نمی‌تواند او را به عنوان کاشف آمریکا مطرح کند.

اما رابرات فان گنت که یک متخصص در زمینه تاریخ ستاره‌شناسی در دانشگاه اوترخت است، می‌گوید که در صورتی که عبارات گفته‌شده از کتاب‌های بیرونی به درستی تفسیر شده باشند، هیچ دلیلی وجود ندارد که بیرونی را از فهرست کاشفان زودهنگام آمریکا، حذف کنیم.

6-30-2014 8-20-04 AM

منبع و + (PDF مقاله)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

21 مهارتی که ای کاش در مدرسه یا جای دیگر مقدمات آنها را به ما می‌آموختند!

درس و دانشگاه بسیارند، اما وقتی وارد کار واقعی و زندگی می‌شوید می‌بینید که مهارت‌های زیادی لازم دارید تا تبدیل به یک آدم موفق شوید یا به آرامش و خوشبختی بیشتری در زندگی برسید. گاهی دوره‌های آموزشی خوبی برای آنها وجود دارد و گاهی هم باید…

یادآوری داستان تصویر تولیدشده زنی که در اینترنت وحشت آفرید و تفسیر کنونی آن ماجرا در عصر انفجار…

او در جایی بیرون است و در جهان موازی احتمالا به کمین شما نشسته. تنها کاری که باید انجام دهید تا او را به وجود بیاورید این است که دستور درست را در یک تولید‌کننده تصویر هوش مصنوعی تایپ کنید!مانند یک طلسم دیجیتالی، کلمات شما مانند یک «ورد…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

عکس‌هایی که به ما جلوه‌ای عجیب و جالب از دوره ویکتوریایی و ادواردین در انگلیس می‌دهند

دورهٔ ویکتوریا یا دورهٔ ملکه ویکتوریا، که گاهی دورهٔ ویکتوریایی نیز گفته می‌شود، دورهٔ اوج انقلاب صنعتی در بریتانیا و اوج امپراتوری بریتانیا بود.پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
13 نظرات
  1. رضوان می گوید

    سلام اقای دکتر، نمی دونم این کمک تون میکنه یا نه؟!

    http://www.mediafire.com/view/ajo2u7z7j7akx5l/stone2014.pdf

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      از شما و همه دوستانی که لینک مقاله را برایم فرستادند، بسیار ممنونم.

  2. محمد می گوید

    سلام
    از شما برای این مطلب جالب سپاسگذارم.
    مقاله‌ای را که ذکر کردید، می‌توانید از لینک زیر دانلود کنید:

    Was America ‘discovered’ in medieval Central Asia?
    http://www.mediafire.com/?datctrjnra4y71w

  3. ds می گوید

    این که کشف نیست فقط یه حدسِ… در ضمن مقایسه کوپرنیک با بیرونی اشتباه است چرا که کوپرنیک با فرمول‌بندی ریاضی نظریه خورشید مرکزی را ثابت کرد وگرنه که این نظریه سالیان طولانی مطرح بود.

  4. افشین می گوید

    مطلب واقعاً جالبی بود…
    متشکرم.

  5. ااا می گوید

    این که عکسه خیامه اون بالا گذاشتی.. هر سایتی میری اینو جای ابوریحان زدن واقعا متاسفم

    1. دکتر بهزاد می گوید

      دوست عزیز !
      تقصیر از عکاس های اون زمان بوده که اسم طرف رو پشت نویسی نمیکردن و باعث مشکل در آینده شدن !!
      😜😅😅

  6. شهریار می گوید

    این کشف نیست٬ در واقع تئوری‌ای بود که بیرونی در آن زمان مطرح کرد و استدلالات قوی‌ای بکار برد.

  7. فؤاد می گوید

    دقیقاً. این رو نمی شه “کشف” نامید. فقط یه “استبعاد و حدس” بوده. هر چند همین که این حدس رو زده نشانگر ذهن بازش بوده، ولی خب نباید بیش از حد هم بزرگنمایی کرد.

  8. نیلوفر می گوید

    ابوریحان بیرونی یک دانشمند همه چیزدان و بی نظیر و شگفت انگیز بوده
    خوشا به آن روزگاران که ایرانشهر مهد دانش بود

  9. دکتر بهزاد می گوید

    جالب بود
    البته همانگونه که دوستان گفتند نمیشود نام کشف
    را روی آن گذاشت
    بلکه همان حدس دست تر است

    به هرحال دانشمندان عجیبی داشته ایم

    روی همان تصویر که مربوط است به گردش کرات و توضیحات خوش خط آن ، تمرکز کنید
    واقعا زیبا و نبوغ آمیز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.