آمریکا واقعا نفت خود را از کدام کشورها وارد می‌کند؟

12

اطلاع از بعضی حقایق، ممکن است به کلی نظر شما را نسبت به برخی سیاست‌ها و رویدادها عوض کند.

اگر شهروندان کشورهای خاورمیانه بپرسید که آمریکا نفت و کلا انرژی خود را چطور تأمین می‌کند، پاسخ خواهید شنید که از کشورهای خاورمیانه.

خود شهروندان آمریکایی هم چنین باوری دارند، طوری که مطابق نمودار زیر، آمریکایی‌های عقیده دارند که بیشتر نفت وارداتی این کشور از عربستان و عراق وارد می‌شود:

9-30-2014 10-05-37 AM

اما نمودار زیر، نشان می‌دهد که حقیقت چیزی دیگری است و آمریکا فقط اندکی بیشتر از یک چهارم نفت خود را از کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد می‌کند!

9-30-2014 10-06-08 AM

و نمودار زیر احتمالا برایتان شگفتی‌آور خواهد بود، چون نشان می‌دهد که میزان نفت واردتی امریکا از کانادا، حدود 1.1 میلیارد بشکه در سال 2013 بوده است، این در حالی است که عربستان در همین سال تنها 458 میلون بشکه نفت به آمریکا صادر کرده است! مطابق همین نمودار واردات نفت آمریکا از روسه، حتی از عراق و کویت بیشتر بوده است!

9-30-2014 10-07-10 AM

نمودار زیر هم نشان می‌دهد که برخلاف تصور برخی، آمریکا 60 درصد نفت مورد نیازش را خودش تولید می‌کند!

9-30-2014 10-07-43 AM

به عبارت دیگر، در صورت قطع کامل واردات نفت آمریکا از خلیج فارش و کشورهای خاورمیانه، آمریکا تنها در تأمین 11 درصد از نفت مورد نیاز خود درمانده می‌شود و تازه باید ذخایر راهبردی نفت این کشور را در نظر گرفت که می‌توانند تا سه چهار ماه، این بخران را تعدیل کنند.

نمودار جالب دیگر، نمودار زیر است که به روشنی نشان می‌دهد از سال 2005 بعد، شاهد یک تغییر رویه در تأمین انرژی در آمریکا هستیم، بر این اساس میزان مصرف نفت کاهش یافته، تولید نفت افزایش یافته و واردات کاهش یافته است.

9-30-2014 10-08-35 AM

در تفسیر باید گفت که آمریکا و احتمالا کشورهای صنعتی دیگر به انرژی‌های تجدیدشدنی اهمیت بیشتری داده‌اند، از سوی دیگر افزایش قیمت نفت باعث شده است که استخراج نفت Shale مقرون به صرفه شود.

واژه شیل نفتی یا Oil Shale به هر صخره رسوبی (Sedimentary Rock) که شامل مواد جامد قیری مانند است که به آنها، کروژن (Kerogen) هم گفته می شود اشاره دارد . به نفت خام غیرمتعارفی که از این شیل‌های نفتی با کمک انحلال حرارتی، پیرولیز و یا هیدروژن‌دهی استخراج می گردد اصطلاحاً نفت شیل (Shale Oil) یا نفت کروژن هم گفته می شود.

ایالات متحده آمریکا بزرگترین ذخایر شیل نفتی جهان را داراست که در منطقه Green River Formation که ۳ بخش کلرادو، یوتا و وایومینگ را در برمی کیرد واقع شده است . ذخایر نفت شیل ایالات متحده ۶۲ درصد از منابع جهان را در بر می‌گیرد. روسیه، برزیل و ایالات متحده روی هم رفته ۸۶ درصد از ذخایر نفت شیل دنیا را در اختیار دارند. باقیمانده ذخایر نفت شیل بطور عمده در شمال غربی چین واقع شده است. تحقیقات نشان داده است که ذخایر منطقه Green River Formation در محدوده ۱.۲ تا ۱.۸ تریلیون بشکه است . اگر چه همه این نفت قابل استحصال نیست با این وجود با یک تخمین منطقی حتی اگر ۸۰۰ میلیارد بشکه آن قابل استحصال باشد، این به این معناست که میزان نفت قابل استفاده از شیل نفتی ایالات متحده ۳ برابر بیشتر از کل ذخایر نفت اثبات شده عربستان سعودی (دارنده بزرگترین ذخایر نفتی دنیا) است .

9-30-2014 9-58-38 AM

خب، همه اینها را اصلا نباید به این حساب بگذارید که خاورمیانه برای آمریکا غیراستراتژیک شده است، اما می‌شود اینها را به این حساب گذاشت که که مدت‌هاست آمریکا برنامه‌هایی برای امنیت انرژی خود داشته است و از سوی دیگر، آثار زودهنگام یک بحران صادرات انرژی در خاورمیانه، نمی‌تواند آمریکا را وارد یک تنگنای آزاردهنده کند.

منبع: + و +


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

حومه‌نشینی چرا شکل می‌گیرد و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟ + گالری عکس‌هایی از زشتی‌های این پدیده

مناطق حومه شهر، جوامع مسکونی هستند که در حومه مناطق بزرگتر شهری قرار دارند. آن‌ها ویژگی‌های متمایزی دارند که آن‌ها را ازمحیط روستایی و شهری متمایز می‌کند. شکل‌گیری حومه‌ها و مشکلاتی که با آن‌ها مواجه هستند را می‌توان به عوامل متعددی نسبت…

اگر این سلبریتی‌ها تا به امروز زنده بودند …

عوامل مختلفی روی طول عمر انسان‌ها تاثیر می‌گذارد. سبک زندگی، تعذیه سالم، ورزش، پیشگیری از بیماری‌ها، پرهیز از مصرف مواد، خواب و آسایش کافی، ژنتیک، هشیاری برای پیشگیری از حوادث.اما به هر حال طول عمر برخی از انسان‌ها کوتاه‌تر از امید به…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

عکس‌های جالبی که مردم را در «گوگل مپ» به راستی شگفت‌زده کرده است!

گوگل مپ راه خوبی است برای آشنایی با شهرهای نام‌آشنا و یا دورافتاده‌ترین نقاط جهان. اما هر از چند گاهی در گوگل مپ، عکس‌هایی پیدا می‌شود که توجیه‌شان دشوار است یا بسیار خنده‌دار و جالب هستند.این پست مجموعه‌ای است از این عکس‌ها:دورهمی…

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند:دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
12 نظرات
  1. Ali می گوید

    مطلب سیاسی اقتصادیه تکان دهنده ای بود.
    تشکر از ترجمه روانتون.

  2. احسان می گوید

    مطلب سیاسی از شما بعید بود دکتر 🙂

    1. یکی می گوید

      چه ربطی به سیاست داره؟ حالا اگر به جای آمریکا از عربستان گفته بود سیاسی نبود؟!

  3. مهدي قره خانيمهدي قره خاني می گوید

    من برعکس سایر خواننده های محترم ، از این مطلب و مطالبی از این دست که یکسری دانسته های تاریخ انقضا گذشته ما رو زیر سوال می بره استقبال می کنم , چه علمی و فرهنگی ، چه سیاسی .
    با تشکر از شما

  4. dr t می گوید

    این مطلب اصلش مال کجاست دکتر عزیز؟

  5. DJ DOUBLE می گوید

    عالی بود
    از پست هایی که شایعه زدایی میکنه خیلی خوشم میاد
    ستاد مبارزه با چرندیات و سایت گمانه رو احتمالا دیگه همتون میشناسید
    اگه هم نمیشناسید حتما الان سرچش کنید بزنید جزو بوک مارک هاتون :d

  6. فرشاد می گوید

    سرمایه‌گذاری امروز کشورهایی مثل امریکا دیگه بر پایه‌ی نفت نیست، بلکه برپایه فروش جنگ‌افزار هست 😉

  7. رضا می گوید

    ممنون . مطلب بسیار آموزنده ای بود . از این نوع پستها با تاکید بر مسایل اقتصادی و مالی که باورهای غلط را به چالش میکشند بیشتر بنویسید .

  8. علی می گوید

    این مقاله جالب رو هم که خیلی به این موضوع بی ربط نیست بخونید حتما.
    http://www.impactlab.net/2014/09/18/100b-invested-in-wind-or-solar-will-produce-more-energy-than-oil/

  9. محسن برجی می گوید

    مطلب خیلی خوب و متفاوتی بود.

  10. سیاوش می گوید

    سلام
    دکتر جان مطلب بسیار بسیار عالی ای بود
    واقعا لذت بردم
    به ارائه مطالب تک مثل این مورد ادامه بدید
    با آرزوی موفقیت

  11. کیارش می گوید

    امیدوارم روزی برسه که مصرف سوخت های فسیلی قطع بشه و همه ما به مصرف انرژی های تجدید پذیر روی بیاریم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.