شیشه‌گری: هنری چندهزارساله در قالبی مدرن

5

شیدا شریف‌پور: شیشه‌گری، تکنیک فرم‌دهی شیشه با دمیدن است که سال‌ها پیش از میلاد مسیح احتمالا در ایران بوجود آمده است. قدیمی‌ترین نشانه‌های شیشه‌گری را رومن گیرشمن باستان‌شناس و ایران‌شناس مشهور در ویرانه‌های معبد چغازننبیل یافته است. در این سایت که قدمتش به بیش از ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد تعداد زیادی بطری‌های شیشه‌ای یافت شده است.

اما رونق این هنر به استقرار امپراطوری روم باز می‌گردد که در آن دوران برای ساخت ابزار و وسایل معمول از شیشه‌های دمیده شده به وفور استفاده می‌شده است. هنر و صنعت شیشه‌گری از پدر به پسر و از استاد به شاگرد منتقل می‌شد. در ابتدا روش‌ها و فرمول‌های مورد استفاده در شیشه‌سازی محرمانه نگهداشته می‌شد و حتی در بازه‌ای برای افشای این اسرار مجازات اعدام در نظر گرفته شده بود. اما به تدریج این هنر در بسیاری از نقاط جهان گسترش یافت.

Shayna-Leib-Glassblowing (1)

برای دیدن جلوه‌ای مدرن از این هنر کهن بد نیست با شاینا لیب (Shayna Leib) آشنا شویم. شیشه‌گر آمریکایی که هنرش قلب شما را از حیرت متوقف می کند. او در ساخت آثارش از مواد مختلفی استفاده می‌کند اما خود می‌گوید که شیشه را ترجیح می‌دهد. شاینا در توضیح علاقه‌اش به شیشه می‌گوید:

«این انتخاب من نه به خاطر کیفیت شکل‌گیری شیشه است که می‌تواند ظاهر مواد دیگر را تقلید کند، بلکه به خاطر توانایی این ماده در بیان و نمایش حرکت، منجمد کردن و مجسم کردن یک لحظه از زمان و دستکاری نور است»

شاینا  یک غواص پرشور است و عشق خود را به شیشه و دنیای زیر آب با هنر خود به تصویر کشیده است. او می‌گوید: «اقیانوس همواره منبع الهام بخش و پر رمز و رازی برای من بوده است و هدف بلند مدت من این است که همه دریاهای زمین را غواصی کنم»

بنابراین اجازه دهید ما هم در دنیای خیره‌کننده و شیشه‌ای او غواصی کنیم.

Shayna-Leib-Glassblowing (2)

Shayna-Leib-Glassblowing (3)

Shayna-Leib-Glassblowing (4)

Shayna-Leib-Glassblowing (5)

Shayna-Leib-Glassblowing (6)

Shayna-Leib-Glassblowing (7)

Shayna-Leib-Glassblowing (8)

Shayna-Leib-Glassblowing (9)

Shayna-Leib-Glassblowing (10)

Shayna-Leib-Glassblowing (11)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…

تخیل: تصور کنید که یک موجود هوشمند فرازمینی از زمین بازدید می‌کرد و در اینستاگرام پست به سبک…

ما نمی‌دانیم که هیچ وقت بیگانگانی که می‌گویند اینقدر وجودشان محتمل است، از زمین بازدید خواهند کرد یا آیا آشکارا رخ خواهند نمود یا نه.فعلا در حد داستان‌های علمی تخیلی به قضیه نگاه می‌کنیم.اما تصور کنید که یک موجود هوشمند فرازمینی…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. ساره می گوید

    خداى من….. چه کرده…. یعنى خود خدا هم که موجودات رو از خاک افریده فکرشو نمیکرده یکى از موجودات خاکیش (انسان) بتونه با شن (شیشه) مخلوقات خاکى زیر دریاهارو اینطورى دوباره خلق کنه! فتبارک الله احسن الخالقین!
    اصن انرژى گرفتم!

  2. امید مصدق - Grahamsms.com می گوید

    با دیدن تصاویر Shayna Leib که الهام گرفته از دنیای زیرآب ( مرجان و … ) است این جمله در ذهنم شکل گرفت :
    هنر باسازی دوباره طبیعت ، اتفاق ، احساس و … به وسیله دستان و ذهن پیچیده ما با توجه به برداشت ما از آن جهت ماندگار نمودن و دم دست قرار دادن آنهاست.

  3. Rahim می گوید

    خلق این آثار انسان را به حیرت می بره!

  4. سهیل می گوید

    واقعا خلاقیت خوبیه ولی به نظر من می تونستند چشم نوازتر باشند. مثلا تصویراصلی و اول و دوم واقعا چشم نوازند اما بقیه تصاویر که فکر می کنم از مرجان ها الهام گرفته شدند آدم را یاد کلونی موجودات چندش انگیز کشنده تو فیلم های علمی تخیلی می ندازه و می توانند آزار دهنده باشند.

  5. خاک 61 می گوید

    به این میگن نوآوری … همون چیزی که ما بهش احتیاج داریم و نداریم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.