به بهانه سالروز مرگ الکساندر پاولوف دانشمند روسی ; شخصی که اولین مخترع ضبط صوت نبود!

11

چند روز پیش که از خواب بیدار شدم و طبق روال هر روز شروع به خواندن اخبار روزانه کرده بودم به تیتر جالبی برخوردم.

” سالروز مرگ الکساندر پاولوف, دانشمند روسی که ضبط صوت را برای اولین بار اختراع کرد “

با دیدن این تیتر خیلی تعجب کردم چون تا همین چند روز پیش فکر می کردم ادیسون ضبط صوت را اختراع کرده پس تصمیم گرفتم قبل از خوردن صبحانه در اینترنت سرچ کنم و به یک نتیجه گیری مستند برسم. اول از همه سراغ اطلاعاتی از الکساندر پاولوف رفتم چون هیچ شناختی از این دانشمند نداشتم و در توضیحات مختصری که پیدا کردم نوشته شده بود : الکساندر پاولوف دانشمند و مخترع روسی در 16 مارس 1855 در روسیه به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود، در رشته فیزیک فارغ‏ التحصیل شد و به تدریس پرداخت و ضبط صوت را برای اولین بار اختراع کرد.

شروع به جستجو در مورد مخترع دستگاه ضبط صوت کردم که دوباره با دیدن نتیجه متوجه شدم داستان کمی از آنچه که تصور می کردم پیچیده تر است : نه پاولوف و نه ادیسون، هیچکدام اولین مخترع ضبط صوت نبودند.

phonautograph_2

در حقیقت تاکنون اعتقاد بر این بود که اولین فنوگراف تاریخ را ادیسون اختراع کرده است اما اکنون گروهی از دانشمندان آمریکایی لابراتوار ملی لارنس برکلی که نتایج تحقیقات خود را در کنفرانس سالانه انجمن کلکسیونهای صداهای ضبط شده در “پالو آلتو” کالیفرنیا ارائه کرده اند، در یک بایگانی در پاریس صدای ضبط شده 10 ثانیه ای را کشف کردند که در تاریخ 9 آوریل 1860 ضبط شده است.در این صدای ضبط شده، قطعه کوتاهی از یک آهنگ محبوب فرانسوی با عنوان “در روشنایی ماه” (Au Clair de la Lune) خوانده می شود که با دستگاهی که تنها می توانست صدا را ضبط کند و توانایی پخش آن را نداشت، ضبط شده است. این قطعه ضبط شده 10 ثانیه ای که کتابهای تاریخ را تغییر می دهد اثر “ادوارد – لئون اسکات دو مارتین ویل” است. دستگاهی که این مخترع ساخته است از شیپوری ساخته شده است که به قلم فلزی متصل شده و این قلم امواج صوتی را روی برگه های کاغذی که با دود یک چراغ روغنی سیاه می شوند، حک می کند.به هر حال این دستگاه توانایی بازتولید و پخش صدا را ندارد، شاید به این دلیل که اسکات تصور می کرده است فنوگرافش باید تنها همانند یک سیستم آرشیوسازی عمل کند.این دانشمندان آمریکایی موفق شدند با کمک یک قلم مجازی این صدا را به صورت دیجیتال بازسازی کنند.

می توانید این صدای ضبط شده را از این لینک دانلود کنید و بشنوید .

edison

توماس ادیسون هم در 21 نوامبر 1877 یعنی 17 سال پس از اسکات دستگاه ضبط صدایی را اختراع کرد که به نوعی تکمیل کننده دستگاه اسکات بوده و مزیت اصلی اش این بوده که می توانست صدای ضبط شده را پخش کند.

می توانید صدای ضبط شده توسط ادیسون را از این لینک دانلود کنید و بشنوید .

موزه ملی تاریخ آمریکا٬ حدود ۴۰۰ فنوتوگراف در اختیار دارد که توسط محققان آن زمان از جمله الکساندر گراهام بل و امیل برلینر اهدا شده بودند. در مارس سال ٬۲۰۰۸ کتابدار این موزه ­کارلین استفنس­ مشغول خواندن نیویورک تایمز بود که ناگهان٬ به مقاله بازیابی صدا از فنوتوگراف ها برخورد و متعاقب تماس او با کتابخانه کنگره آمریکا و یاری جستن از برکلی٬ تعداد بیشتری از صداهای ضبط شده در در سالهای ۱۸۸۱ الی ۱۸۸۵ بازیابی شد.

225px-Ivan_Pavlov_LIFE

و سرانجام می رسیم به کسی که باعث شد قبل از خوردن صبحانه من به این اطلاعات باارزش دست پیدا کنم یعنی الکساندر پاولوف. او در کنار تدریس، به تحقیق و مطالعه برای ساخت دستگاهی پرداخت که بتواند صدا را ضبط و پخش کند. پاولوف در 7 مه 1895 میلادی یعنی 35 سال بعد از اسکات و 18 سال دیرتر از ادیسون موفق به اختراع چنین دستگاهی شد که صدا را به خوبی ضبط می کرد. پاولوف سرانجام در 13 ژانویه 1906م در 51 سالگی درگذشت.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

صخره‌های عجیب فنلاندی موسوم به کوماکیوی – هزاران سال تعادل و مبارزه با جاذبه

کوماکیوی Kummakivi یک کلمه فنلاندی است که در انگلیسی به معنی "سنگ عجیب" است. این کلمه اغلب برای توصیف نوعی تشکیل سنگ که شکلی عجیب یا غیرعادی دارد استفاده می‌شود. این نوع سنگ‌ها در سرتاسر فنلاند یافت می‌شوند و به دلیل ظاهر منحصر به فردشان…

مجموعه‌ای از «توتورو»های دست‌ساز در ستایش نماد استودیو جیبلی

تعدادی «توتورو»ی شکم گرد نمادین در انیمه My Neighbor Totoro از استودیو جیبلی به عنوان بخشی از مجموعه وسیعی از مجموعه‌ جدید کلکسیونی است که به احترام این شرکت رویاساز ساخته شده.این مجموعه که توسط تیم‌هایی از صنعتگران همکار ناکاگاوا…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

نقاشی‌هایی که به بالاترین رقم‌ها قیمت‌گذاری و فروخته شده‌اند

در اینجا می خواهیم لیستی از گران‌ترین نقاشی هایی که در بازار حراجی‌ها به فروش رسیده اند را با هم مرور کنیم. البته هر لحظه امکان تغییر این لیست و جایگزینی نقاشی های دیگری وجود دارد ولی در آن صورت هم می توان نقاشی های زیر را جزء گرانترین های…

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
11 نظرات
  1. مهدی می گوید

    پشتکار و پی گیریتون قابل ستایش

  2. saghi می گوید

    این پست از همون پست های مخصوص سایت بود
    باتشکر از اقای ضیا با مطالب اموزندشون ….

  3. محمد می گوید

    جالب بود پاولف همیشه به سگش میشناختیم

  4. هو می گوید

    ادیسون به این معروفه که اختراعات قبلی رو تکمیل کرده یا بصورت قابل استفاده برای همه درآورده. در مورد لامپ برق که بابتش مشهورتره هم همینطوره

  5. فرهاد H می گوید

    بر خلاف برخی نویسنده های تازه ی یک پزشک که مطالب سطحی و ترجمه های ناشیانه ای دارند، پست های آقای ضیا قابل تامل اند و جای سپاس دارد.

    1. سعید ضیاء می گوید

      سپاس فرهاد عزیز

  6. علی می گوید

    آقای ضیا پست های خیلی عالی ای میذارن که به سبک دکتر مجیدی خیلی نزدیکه . تشکر میکنم از ایشون

    1. سعید ضیاء می گوید

      ممنون از شما علی عزیز

  7. احسان می گوید

    وقتی نمیتونسته صدارو پخش کنه اصن از کجا میفهمیده که ضبط شده؟

    1. حامد می گوید

      احتمالا نمی دونسته.
      چون اگه میدونست میگفت.
      شایدم گفته و جوابش دادن:
      پس کجاست صدای ضبط شد.

  8. حسین می گوید

    پس آهنگسازان معروف دنیا مثل بتهوون که قبل از تاریخ ذکر شده بوده یا jan pieterszoon sweelinck که فقط سال مرگش ۳۹۴ سال پیش بوده و تمامی آهنگهاشون در spotify موجود هست چجوری این آهنگها ضبط شدن ؟ یا بعدا نتهای موسیقی شون نواخته شده ؟!!!!!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5