رباتی که با تماشای ویدیوهای یوتیوب آشپزی می‌کند

6

مرکز DARPA وزارت دفاع امریکا موفق شد زبان ریاضی پیشرفته‌ای را توسعه دهد که اجازه می‌دهد ربات‌ها با تماشای ویدیوهای یوتیوب، آموزش ببینند. در اولین نمونه، محققانی از دانشگاه مریلند یک ربات را طوری برنامه‌نویسی کردند که به طور خودآموز با مشاهده ویدیوی آموزشی آشپزی انسان روی یوتیوب، یاد بگیرد از ابزارهای آشپزخانه استفاده کند. این خبر را هم DARPA منتشر و تایید کرده است و هم به صورت یک مقاله پژوهشی در کنفرانس «هوش مصنوعی پیشرفته» آستین تگزاس چاپ شد. رهبری تیم برنامه‌نویسی این ربات را Yiannis Aloimonos از دانشمندان علوم کامپیوتر برعهده دارد. وی چندین تغییر در ربات‌ انسان‌نمای Baxter داده و یک جفت ماژول پردازش اطلاعات CNN بدان افزوده است. ماژول‌های Convolutional Neural Networks برای سیستم‌های شناسایی صدا روی اسمارت‌فون‌ها و سیستم‌های شناسایی دیداری در امنیت بیومتریک طراحی شده‌اند.

این ربات خروجی پروژه‌ای است که سال‌های پیش کلید زده شده است. آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته وزارت دفاع آمریکا یا همان DARPA در سال 2011 بود که اعلام کرد ردیف بودجه‌ای تصویب شده است تا برای تحقیق و توسعه یک زبان ریاضی برای ترکیب اطلاعات ویدیوهای هواپیماهای بدون سرنشین، ره‌گیری‌های اسمارت‌فون‌ها، رادارها و دیگر تجهیزات در دسترس دیگر برای سنجش جهان خارج صرف شود. در آن زمان، اطلاعات بیشتری درباره این پروژه منتشر نشد و بیشتر شبیه یک هدف درازمدت جلوه می‌کرد. در پس‌زمینه این پروژه، ساخت یک مدل ریاضی بود که به سنسورهای پیشرفته اجازه بدهد با تماشای تصاویر و ویدیو یا شنیدن صدا، هر چیز مهمی را استخراج و اطلاعات بی‌اهمیت را فیلتر کنند. ملاک اهمیت اطلاعات نیز فهم انسانی است. یعنی این سنسورها همانند ذهن یک انسان بتوانند اطلاعات و چیزهای بااهمیت را کشف و درک و ذخیره کنند و اطلاعات و چیزهای بی‌اهمیت را دور بریزند یا توجه‌ نکنند. در سال 2011، سنسورها فقط سیگنال‌هایی که دریافت می‌کردند را پردازش کرده و از فهم بااهمیت بودن یا نبودن آن‌ها عاجز بودند. این پروژه با نام MSEE یا Mathematics of Sensing, Exploitation, and Execution شناخته می‌شود.

ROBOTS

رضا قنادان، مدیر برنامه بخش علوم دفاعی DARPA درباره این پروژه می‌گوید: «برنامه MSEE در ابتدا روی سنسورهایی متمرکز شده است که بتوانند چیزهایی که می‌بینند را سنجش و درک کنند و فراتر از شناخت و شناسایی اشیاء پیش بروند. در گام بعدی، ربات‌ها نشانه‌های بصری را پردازش و با استفاده از ماژول‌های زبان ریاضی اکشن‌هایی را که اتفاق افتاده است ترجمه می‌کنند.» قنادان تاکید می‌کند در حال توسعه الگوریتمی هستیم که بتواند به طور موثر اشیاء و اکشن‌ها را شناسایی و بتواند کشف کند کدام‌یک پراهمیت و کدام‌یک بی‌اهمیت است. وی می‌گوید باید به جایی برسیم که ربات‌ها و ماشین‌ها نه تنها توانایی یادگیری بلکه توانایی یادگیری خودکار بدون دخالت سوپروایزر یا نیمه سوپروایزر را داشته باشند.

کورنلیا فرمولر از دانشگاه مریلند نیز می‌گوید: «ما به دنبال ساخت فناوری هستیم که ربات‌ها بتوانند با انسان‌ها تعامل برقرار کنند. ربات‌ها نیاز دارند چیزهایی را درک کنند که انسان می‌داند. ربات‌ها باید اکشن‌های انسان را متوجه شوند و آن‌ها را به صورت بلادرنگ پیگیری کنند.»

رباتی که توانست حرکات درون فیلم یوتیوب را تقلید کند یا به نوعی آموزش ببیند، نیاز به هیچ‌گونه راهبری و کمک انسان یا افزودن برنامه‌ای ندارد و این نکته بسیار مهمی است. ربات‌های باکستر بدون نیاز به نرم‌افزار یا سخت‌افزار اضافی، می‌توانند رفتار انسان یا ربات‌های دیگر اطرافشان را تجزیه و تحلیل و تقلید کنند (مانند تلویزیون) و خیلی ساده‌تر آموزش ببینند چگونه باید یک کار را به خوبی انجام دهند. مزیت این پروژه و استفاده از ربات‌های باکستر در این است که فرآیند پیچیده و سخت برنامه‌نویسی و کدزنی برای آموزش یک ربات آسان شده و از نظر هزینه‌ای نیز بسیار ارزان‌قیمت خواهد بود. اکنون، ربات‌ها می‌توانند بسیار سریع‌تر آموزش ببینند و دانش خود را با دیگر ربات‌ها به اشتراک بگذارند. این ربات‌ها پیش‌درآمدی برای ساخت ربات‌های هوشمند خودکار است که می‌توانند یک انبار یا محیط صنعتی را به طور کامل مدیریت کنند و انسان دیگر دخالتی نکند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

داستان واقعی اسکینر: روانشناس مشهور دهه ۱۹۴۰- آیا او واقعا دخترش را در داخل یک جعبه برای آزمایشاتش…

بوروس فردریک اسکینر معروف به بی‌اف اسکینر یک روانشناس، رفتارشناس، نویسنده، مخترع و فیلسوف اجتماعی آمریکایی بود. او در ۲۰ مارس ۱۹۰۴ در Susquehanna در پنسیلوانیا به دنیا آمد و در ۱۸ اوت ۱۹۹۰ در کمبریج، ماساچوست درگذشت.اسکینر بیشتر به خاطر…

شوخی با بناهای معروف و عجائب معماری دنیا یا میدجرنی – گمشده در ترجمه!

کاریکاتور شخصیت‌های مشهور را بسیار کشیده‌اند و دیده‌ایم، اما کشیدن کاریکاتور بناهای معروف زحمت بیشتری دارد. اما میدجرنی می‌تواند این زحمت را بسیار کمتر کند.کاربر شبکه اجتماعی دریت به نام mossymayn به تازگی این کار را کرده است:دروازه…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

ایده‌های خوب و خلاقانه برای دکوراسیون و منظره‌سازی فضای بیرونی خانه‌های و مجتمع‌های مسکونی و اداری

آیا تا به حال به دنبال الهام گرفتن برای دکوراسیون و منظره‌سازی فضاهای بیرونی منزل خود بوده‌اید. آیا دوست داشته‌اید بتوانید به نوعی طبیعت را در فضاهای کوچک حیاط آپارتمان یا خانه ییلاقی خود ادغام کنید.در این صورت مجموعه این پست می‌تواند…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

خودکشی دسته جمعی در دمین آلمان در پایان جنگ جهانی دوم

خودکشی دسته جمعی در دمین به رویداد غم‌انگیزی اشاره دارد که در پایان جنگ جهانی دوم در شهر دمین آلمان رخ داد. در اواخر‌آوریل و اوایل ماه مه 1945، هنگامی که نیرو‌های شوروی در حال پیشروی به سمت شهر بودند، بسیاری از ساکنان آن، از جمله زنان،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. آپلود عکس می گوید

    ممنون خانم کیانی واقعا جالب بود ، این ربات به تولید انبوه برسه و در هر منزل یکی باشه خیلی کار انسان ها راحت تر میشه

    1. پژمان می گوید

      راحتی زیادیشم خوب نیستا
      یعنی همین الان انسان خیلی سختی داره که بازم راحت ترش کنیم؟

  2. یاسر می گوید

    با سلام
    به نظرمن سرعت پیشرفت هوش مصنوعی بسیار شده و این چیزی هست که باید نسل بشر با نگرانی بیشتری بهش بپردازه!!!

  3. مجید می گوید

    آینده مال ربات هاست در بهترین حالت باید بتونیم از جسم خودمون به بدن یه ربات سفر کنیم به نظر میاد تنها دلیل شتاب هوش مصنوعی هم همینه، عمر نامحدود ،خداحافظی با بیماری ها و از بین رفتن جنسیت،اما سوال بزرگ اینه که ایا خود طبیعتم علاقه ای به همچین فرایند دگرگونی نداره؟میشه کمی به سلولهای سرطانی هم فکر کرد

  4. mehdi می گوید

    در ظاهر شاید پذیرش تکنولوژی های این چنینی سخت باشه اما با گذشت زمان کمی تو زندگی روزمره مون ازشون استفاده خواهیم کرد.

  5. مجله آشپزی می گوید

    آشپزی کردنش باید دیدنی باشه.
    البته هرچند نمیشه روی کیفیت حساب کرد اما واقعاً به نظر من ربات خیلی پیچیده ایه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5