پیرمرد دانای پارسیکس منتشر شد؛ گنو/لینوکس هنوز نفس می‌کشد

5

کاربرانی که لینوکس‌باز هستند، توزیع پارسیکس و توسعه‌دهنده آن، آلن باغومیان و تیم همراهش را به خوبی می‌شناسند. پارسیکس اولین توزیع لینوکس دسکتاپ ایرانی و فارسی کاملاً اوپن‌سورس و آزادی است که برخلاف دیگر توزیع‌های لینوکس روند توسعه و انتشارش بیش از یک دهه است ادامه یافته و متوقف نشده است. و اکنون وقتی خبر انتشار نسخه جدیدی از این توزیع به نام Parsix GUN/Linux 7.0r1 را در سایت آشنای دیستروواچ خواندم؛ در پوستم نمی‌گنجیدم. خیلی وقت بود ازش خبری نداشتم و فکر کنم سایت‌های ایرانی نیز چندان پیگیر خبرهای انتشار و توسعه آن نباشند. در گذشته، وقتی خود آقای باغومیان ایران بود برای هر انتشار یک جشن کوچک می‌گرفتیم و با کامپیوتر خودمان سی‌دی رایت می‌کردیم و به دیگران پیشنهاد می‌دادیم. توزیعی سبک، جمع‌وجور و دوست‌داشتنی بود که از پس کارهای معمولی روزانه برمی‌آمد و مهم‌تر اینکه بدون مشکل می‌توانستیم فارسی تایپ کنیم و از فونت‌های فارسی بهره ببریم. آخرین نسخه پارسیکس 9 نوامبر 2014 منتشر شده است.

7.0-desktop

نسخه جدید پارسیکس، براساس هسته توزیع لینوکس Debian GNU/Linux 7 است اما از دسکتاپ گنوم و با ترمینال خط فرمان GNOME Shell 3.12 بهره می‌برد. باغومیان درباره انتشار نسخه جدید می‌گوید: «ما خوشحال‌ایم که اولین نسخه اصلاح‌شده از Parsix GNU/Linux 7.0 به نام Nestor را منتشر کردیم و اکنون برای دانلود و نصب آماده است. این نسخه با GNOME Shell 3.12.2 و به‌روزرسانی هسته برپایه هسته لینوکس 3.14.32 منتشر شد. در این نسخه تمامی به‌روزرسانی‌های امنیتی و منجر به باگ را روی ایمیج ISO اعمال کردیم. مهم‌ترین ویژگی‌های نسخه جدید، مدرنیزه کردن سیستم ساخت هسته، بهبود سیستم بوت زنده و نصب برای پشتیبانی از محیط‌های UEFI و جای‌سازی رده بالای پلتفرم 7.0 Debian Wheezy است. همچنین، مهم‌ترین برنامه‌های نصب شده روی نسخه جدید توزیع لینوکس آزاد پارسیکس X.Org Server 1.14.7، GRUB 2، GNU Iceweasel (Firefox) 35.0.1، GParted 0.12.1، Empathy 3.12.7،  LibreOffice 3.5.4 و VirtualBox 4.3.18 هستند. دانلود و تجربه کار با یک توزیع لینوکس فارسی و البته ایرانی حرفه‌ای حس و حال عجیبی دارد که دعوت‌تان می‌کنم یک بار امتحان کنید. پارسیکس توزیعی سبک و مناسب برای کامپیوترهای خانگی و به‌خصوص نوت‌بوک‌ها است.

اطلاعات بیشتر درباره Parsix GUN/Linux 7.0r1

دانلود نسخه DVD برای معماری 32 بیتی (حجم 1.2 گیگابایت)

دانلود نسخه DVD برای معماری 64 بیتی (حجم 1.2 گیگابایت)


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

نمونه‌های جالبی از اختراعاتی که فراموش شدند، یا تکامل یافتند یا به کلی به صورت دیگری تغییر پیدا…

در طی دهه‌ها و قرن‌های انسان‌های اختراعات گوناگونی کرده‌اند. از برخی از آنها در ابتدای امر تصور می‌شد که استقبال خوبی شود، اما در نهایت فراموش شدند، برخی با تغییرات نه چندان بنیادین همچنان به همان صورت تولید می‌شوند، برخی با تغییرات جدی و…

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…

کارخانه متروکی در پرتغال با ماشین‌های کلاسیک قدیمی در آن کشف شد و سوژه عکاسی شد

متروک بودن هم زیبایی خاص خودش را دارد. خانه و هتل و امارت متروک انگار یک تونل زمان است. یک موزه خاک گرفته دست نخورده.اما این بار کارخانه‌ای با ده‌ها ماشین کلاسیک رها شده در پرتغال با کوشش عکاسان سوژه شده.«داخل این ساختمان صنعتی دو…

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
5 نظرات
  1. فرهاد می گوید

    اگه یه روزی قرار باشه ما هم مثل سایر مردم دنیا فرهنگ کپی رایت رو رعایت کنیم متوجه می شیم که چه اندازه کار این گروه های نرم افزاری که تو این زمینه فعالیت دارند و بی هیچ چشم داشتی به مادیات این کارهای عظیم رو برای استفاده عموم ارائه میدن بزرگ و شایسته تقدیره ، شاید در آینده پاسخ قانع کننده ای برای بچه هامون نداشته باشیم که چرا کاری برای رعایت فرهنگ کپی رایت نکردیم!!

  2. مصطفی فریدی می گوید

    یادش بخیر من لینوکس را با آقای باغومیان آغاز کردم و هیچ وقت یادم نمی ره که برای دبیان به محل کار ایشان در یوسف اباد تهران رفتم و سی دی های فراوانی را از ایشا ن گرفتم و مدتی باهم صحبت کردیم . ایشان مرد محترم و با ادبی هستند . هر کجا که هستند موفق باشند .

    در راه لینوکس و BSD موفق باشید
    فریدی

  3. فرزاد می گوید

    خیلی خوشحال شدم که این توزیع هنوز هم زنده است. کارای آلن باغومیان برای کاربران پارسی زبان خیلی ارزنده هستند.

  4. Tireng می گوید

    تا حالا از توطیع های متفاوتی استفاده کردم اما از پارسیکس نه.مهم ترین اشکال در عدم ساپورت فارسی در وبسایت رسمیشه.
    میرم برای دانلود مرسی خانم کیانی

  5. فرهاد می گوید

    این چه نوزیعی هست . مثلا فارسیه ولی سایت رسمیش از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه ، واقعا خنده داره ، هه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.