شما چه فکر می‌کنید؟ راز لکه‌های سفید سیاره کوتوله سِرِس چیست؟!

8

سال‌های زیادی از کشف سیاره کوتوله سرس می‌گذرد، این سیاره در سال 1801 کشف شده بود. ابتدا دانشمندان مردد بودند که آن را سیارک بدانند یا سیاره، اما زمانی که دسته‌بندی جدید سیاره کوتوله در تعاریف به وجود آمد، سرس را که در فاصله حدود 498 میلیون کیلومتری زمین، بین مریخ و مشتری قرار دارد، در این دسته جدید سیارات کوتوله قرار دادند.

از انتهای سال شمسی گذشته، فضاپیمای داون ناسا به مدار سرس رسیده است. اما همچنان یکی از رازهای سرس، کشف‌نشده باقی مانده است:‌ لکه‌های سفید روی این سیاره چه چیز هستند؟

این لکه‌ها در درون یک حفره قرار دارند، یکی از آنها در مرکز حفره قرار دارد و دو برابر درخشان‌تر از دیگری است.

شانزدهم ماه می، یعنی همین چند روز پیش، فضاپیمای داون، توانست از فاصله نزدیک 7200 کیلومتری، عکس‌های باکیفیت بالا از سری بگیرد، که در آن هر پیکسل، نماینده 700 متر است.

5-21-2015 7-26-37 PM

البته پیش از این فضاپیمای داون مدت 14 ماه بین سال‌های 2011 تا 2012، در مدار سیارک وستا بود.

فضاپیمای داون، در ماه‌ها بعد، به یاری سیستم پیشرانش یونی خود به مدارهای پایین‌تری هم خواهد رفت و عکس‌های دقیق‌تری هم خواهد گرفت.

اما هنوز علیرغم این همه تلاش، هنوز دانشمندان نمی‌توانند با یقین بگویند که لکه‌های سفید روی سری چه چیزی هستند.

حدس‌های عمده اینها هستند: آتشفشان، آب‌فشان، صخره‌های خاص، یخ و منطق پر از نمک.

شاید این حدس آخر، محتمل‌تر باشد. اصلا اگر به تمایل و تخیل ما واگذار کنند، شاید دوست داشته باشیم، یک تمدن بزرگ و شهرهای مدرن را در این قسمت،  تصور کنیم.

فعلا ناسا در این صفحه اقدام به برپایی یک نظرسنجی کرده است، تا همه بتوانند حدس خود را اعلام کنند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سری جدیدی از عکس‌های جذاب مقایسه‌ای زمان قدیم و جدید مکان‌ها و شهرها

عکس‌های «قبل و بعد» یا عکس‌های یک مکان بعد از گذشت زمان مدید، به چند دلیل جالب از آب درمی‌آیند:دگرگونی دیداری: انسان‌ها به طور طبیعی به سمت تغییرات و دگرگونی‌های بصری گرایش دارند. عکس‌های قبل و بعد تصویری واضح و قابل توجه از پیشرفت،…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده: یک عکس ارزش هزار کلمه را دارد!

شاید این گفتار مشهور فرنگی‌ها که می‌گویند که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن می‌گوید، غلو باشد. گاهی در یک عکس فقط زیبایی می‌بینیم. گاهی هم داخل آن چیزی نیست. بدتر از همه، گاهی چون یک عکس برش محدودی از زمان و مکان است، به نوعی حاوی دروغ است…

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال 1923 توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد.سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید.حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
8 نظرات
  1. مریم می گوید

    چه جالب … البته حیف که واقعیت اغلب معمولی و کسل کننده از آب درمیاد و به گرد پای خیالات متنوع و افسارگسیخته ما هم نمی رسه!
    یاد یکی از داستانهای کوتاه هیجان انگیز آرتور سی. کلارک افتادم، درباره یکی از قمرهای کوچیک مشتری که مشخص میشه در واقع سفینه نژاد دیگه ای بوده برای اومدن به منظومه شمسی (توی کتاب «آیا فردا»)

  2. ابراهیم می گوید

    از اونجایی که قسمت عمده ماده سفید در وسط دهانه قرار دارد پس مواد حاصل از بر خورد هستند از طرفی بقیه لکه ها هم در یک جهت خاص نسبت به مرکز پخش شده اند که مشخص کننده جهت برخورد هست و این فرض را تقویت می کند.
    در برخورد حرارت زیاد تولید می شود پس ماده یخ یا آب نیست از طرفی نمک هم نیست چون نمک در اثر گرما برخورد سفیدی مورد نظر را از دست می دهد. شاید ماده ای است که تشکیل دهنده شهاب سنگ بوده است یا شاید هم یک سطح صیقلی در اثر برخورد ایجاد شده.

  3. مسعود می گوید

    احتمالا با توجه به اینکه ماهواره ها تو باندهای مختلف( مولتی یا هایپر اسپکترال) تصویر برداری میکنند و انالیز باندها اطلاعات دقیقی میده خود ناسا دقیقا میدونه جنس ماده مورد نظر چیه
    اینجور نظرسنجی ها بیشتر جنبه تبلیغاتی داره

  4. mehdi می گوید

    اقدام ناسا قابل توجه بوده که نظر همه ی آدم های روی زمین،حتی افراد عامی و عادی هم براش مهم و شاید بتونه سریع تر به جواب قابل قبولی اونا رو برسونه.

  5. mupm می گوید

    شاید گچ باشه

  6. حسن دی می گوید

    سلام
    چرا پستهای یک پزشک اینقدر آبکی شده!؟

  7. seedni می گوید

    صخره صیقلی ، نمک ، آبفشان یا یخ ( آنهم در این سیاره کاملا خشک ) ، آتشفشان ( که هیچ دودی و گازی در این عکس از آن مشاهده نمیشه ) ، نمیتونه باشه . مگر ما در روی زمین این موارد بالا رو نداریم ؟ آیا در شب و در جو بدون ابر و صاف که ماهواره ها که از زمین عکسبرداری میکنند قطب شمال و جنوب پر از یخ و معادن نمک و صخره ها و آتشفشان های فعال ، اینگونه هستند ؟
    شاید این یا یک منبع نور است بر اساس مواد شیمیائی متمرکز شده . و مهمتر اینکه آیا زمانی که این قسمت از سیاره پشت خورشید قرار میگیره ( تاریک میشه ) باز هم چنین نوری مشاهده میشه ؟

  8. ایمان می گوید

    من و دوستام اون شب چراغ روشن کردیم . ماییم . به تمام دنیا اعلام میکنم ما یه سفر رفتیم اونجا اما نمیدونستیم اینقدر رسانه ای میشه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.