باراک اوباما دستور ساخت سریع‌ترین ابرکامپیوتر دنیا را صادر کرد

4

رئیس‌جمهور امریکا طی یک فرمان اجرایی از چندین مرکز تحقیقاتی و وزارت‌خانه این کشور خواست تا طرح پژوهشی ساخت سریع‌ترین ابرکامپیوتر جهان موسوم به NSCI یا National Strategic Computing Initiative با سرعت محاسباتی یک اگزافلاپ را شروع کنند. در حال حاضر، بزرگ‌ترین ابرکامپیوترهای دنیا سرعت‌هایی بین 50 تا 100 پتافلاپ دارند و سرعت محاسباتی یک اگزافلاپ حدود 30 برابر سریع‌تر از ابرکامپیوترهای کنونی است.

توسعه ابرکامپیوترها جزء مهمی از تحقیقات و پژوهش‌های دفاعی، انرژی و دانشگاهی مراکز مهم امریکا هستند و هر ساله طرح‌های زیادی برای ساخت یا افزایش توان محاسباتی این ماشین‌های عظیم‌الجثه به تصویب می‌رسد. از این ابرکامپیوترها در حوزه‌هایی مانند هواشناسی، هوافضا، انرژی، مدل‌سازی هواپیما و مباحث دفاعی استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین استفاده‌های ابرکامپیوترها تخمین وضعیت آب و هوا، سونامی و طوفان‌های با سرعت بالا است که ممکن است تاثیرات مخربی روی شهرها داشته باشند. محققان بخش پزشکی کاخ سفید تصور می‌کنند با داشتن یک ابرکامپیوتر با سرعت یک اگزافلاپی می‌توانند داروهایی بسیار نادر و شخصی بسازند. همچنین، کمیسیون Human Brain Project اروپا بر این باور است با این ابرکامپیوتر می‌توان اسرار مغز انسان را کشف کرد و به پروژه ساخت مغز مصنوعی شبیه مغز انسان امیدوارتر بود.

طبق دستور اوباما، برای اولین بار محققان و دانشمندان چندین سازمان و مرکز دولتی از جمله وزارت انرژی، وزارت دفاع و بنیاد ملی علوم یک گروه تحقیقاتی مشترکی تشکیل خواهند داد تا روی سریع‌ترین ابرکامپیوتر دنیا کار کنند. قبلاً هریک از این سازمان‌ها به طور جداگانه ابرکامپیوترهایی را می‌ساختند یا توسعه می‌دادند. مثلاً سازمان انرژی امریکا چندین ابرکامپیوتر بسیار سریع دنیا را در اختیار دارد و در طول چند دهه گذشته بزرگ‌ترین سازمان توسعه‌دهنده چنین سیستم‌هایی با کمک دانشگاه‌ها بوده است.

اطلاعات خیلی کمی درباره این پروژه به بیرون درز کرده است و هنوز مشخص نیست کار این ابرکامپیوتر دقیقاً چیست و مبتنی بر چه نوع فناوری‌های محاسباتی، ذخیره‌سازی، شبکه‌سازی و انرژی خواهد بود. فعلاً وزارت انرژی مشغول شناسایی چالش‌های عمده‌ای است که امکان ساخت کامپیوترهای با سرعت‌های اگزافلاپی را نمی‌دهند. دولت امریکا می‌گوید هدف اولویت‌دار تعریف این طرح پژوهشی، همکاری چندین مرکز بزرگ در امریکا برای ساخت چنین ابرکامپیوترهایی است. ولی به سختی می‌توان باور کرد در پشت پرده چنین طرحی، رقابت و مقابله با ابرکامپیوترهای ساخت چین نباشد. در چند سال اخیر، چین دارنده بزرگ‌ترین و سریع‌ترین ابرکامپیوترهای دنیا بوده است. امسال نیز در فهرست موسسه Top500 که ابرکامپیوترهای جهان را هر شش ماه یک بار رتبه‌بندی می‌کند، ابرکامپیوتر Tianhe-2 با سرعت 33.86 پتافلاپ در صدر قرار گرفته است. این رتبه‌بندی همین یک ماه پیش منتشر شد. البته، ایالات متحده تعداد ابرکامپیوترهای پرقدرت بیشتری در فهرست Top500 دارد ولی مشخصاً در رتبه‌های بالاتر سقوط داشته و جایگاهش را به کشور چین داده است. این موضوع می‌تواند یک علت انگیزشی بزرگ برای کاخ سفید باشد تا از سازمان‌های مختلف بخواهد به جای اینکه هریک برای خودشان ابرکامپیوتر بسازند، با همکاری یکدیگر اقدام به ساخت بزرگ‌ترین ابرکامپیوتر دنیا کنند.

یک اگزافلاپ در حدود هزار پتافلاپ است. یعنی هدف ترسیم شده برای ابرکامپیوتر NSCI بسیار دور و غیرممکن به نظر می‌رسد و البته دستیابی به آن یک جهش و انقلاب بزرگ در این حوزه است. تنها راه ساختن چنین ابرکامپیوتری بهره‌گیری از سخت‌افزارهای مدرن‌تر و سریع‌تر است و همچنین استفاده از برنامه‌های کاربردی است که بتواند چنین سرعتی را جوابگو باشد. اینجا است که شاید در آینده شاهد همکاری شرکت‌های بزرگی از صنعت شبکه و مراکزداده مانند اینتل، آی‌بی‌ام، سیسکو، دل، اچ‌پی و غیره برای ساخت سخت‌افزارهایی مشترک و ایجاد معماری‌های مرکزداده در مقیاس‌های بسیار بزرگ باشیم و پشت‌بندش شرکت‌هایی مانند اوراکل، گوگل و مایکروسافت در حوزه نرم‌افزار و سرویس وارد این کارزار شوند. به هر حال، این دستور اوباما می‌تواند جنبش و انگیزه‌های زیادی برای سازندگان ابرکامپیوترها ایجاد کند و سال‌های آینده داغی را منتظر باشیم. این ابرکامپیوتر اگزافلاپی باید تا سال 2025 راه‌اندازی شود.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

تصور واقعیت دگرگون به کمک میدجرنی – گالری عکس

تاریخ دگرگون یک ژانر جذاب است که به بررسی چگونگی تغییر مسیر تاریخ در صورت رخ دادن برخی رویداد‌های کلیدی به گونه‌ای متفاوت می‌پردازد.یک تغییر جزئی یا یک واگرایی عمده می‌تواند تخیل ما را به کار بیندازد تا آینده‌ای کاملا متفاوت که الان جزو…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

همه چیز در مورد رمان رابینسون کروزوئه، نوشته دانیل دفو + روجلدهای خاطره‌انگیز این کتاب

رابینسون کروزوئه رمانی نوشته دانیل دفو است که اولین بار در سال 1719 منتشر شد. این رمان داستان مرد جوانی به نام رابینسون کروزوئه را روایت می‌کند که بر خلاف میل خانواده‌اش راهی دریا می‌شود و در جزیره‌ای متروک در سواحل آمریکای جنوبی غرق…

و باز هم قسمت دیگری از عکس‌های کمتر دیده شده تاریخی – گالری عکس

این عکس‌هایی که تحت عنوان عکس‌های کمتردیده شده درج میشوند، باز هم عکس‌های خوش‌شانس تاریخی هستند. لابد صدها برابر آنها عکس وجود دارد که اصلا فیلم آنها برای همیشه گم شده و خراب شده یا در آرشیو مجلات و روزنامه‌ها با تصور بی کیفیت بودن یا در…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. mehdi می گوید

    پروژه ای عظیم با اقیانوسی از بودجه!!
    چند تا کشور تو دنیا توان اجرای هچین پروژه هایی رو دارند!؟
    نمیشه عددی دقیقی گفت اما میشه با اطمینان گفت کمتر از انگشت های یک دست!.شاید بعضی کشورها خودشون رو به آب و آتش بزنند و از اولویت های دیگه کم کنند و به این اضافه کنند تا دست به اجرای چنین پروژه هایی بزنند اما واقعیت این که داشتن سرمایه ی هنگفت ملی تعیین کننده ترین عامل برتری در جهان امروز به حساب میاد.استفاده از بستر هایی که سال ها پیش با اهداف بزرگ ایجاد شده سبب میشه علاوه بر فاصله گرفتن از رقبای اندک،کشورهای زیادی رو اجبارا و لاینقطع نیازمند به اون ها می کنه.

  2. ن.م می گوید

    فردا بریزیم خیابون جشن بگیریم!!

  3. سیامک ساداتی می گوید

    قطعا جهش بزرگیه
    چالش اصلی ابعاد بزرگ ابرکامپیتر هست
    چون اگه خیلی بزرگ بشه ارتباطات بین اجزا کمی کند تر میشه
    با خبری که چند روز پیش از سوی اینتل مبنی بر ساخت حافظه جدید منتشر شد میشه به ساخت چنین چیزی امیدوار بود
    سرعت حافظه 1000 برابر nand باعت میشه که حافظه سرعتی بیشتر از ram و حتی cache پردازنده داشته باشه
    حالا اینو با فناوری arm ترکیب کنیم
    پردازنده های 16 هسته ای سرور آرم که روی این حافظه ها پیاده سازی بشن قدرت زیاد با مصرف و ابعاد کم ایجاد میکنه
    حدس من از آینده این پروژه استفاده از همین روشه

  4. 2vomin Pezeshk می گوید

    وااااااااای یک اگزافلاپ

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.