عینک‌های ویژه‌ای که به آدم‌های کوررنگ کمک می‌کنند رنگ‌ها را طبیعی‌تر ببینند

6

کسانی که بیماری کوررنگی دارند، قادر به دیدن یک یا برخی از رنگ‌ها نیستند. آنها به صورت کامل یا نسبی، رنگ‌دانه‌های لازم برای حس کردن برخی از طول موج‌های نور را در سلول‌های مخروطی شبکیه‌ چشم ندارند.

و جالب‌تر این است که بسیاری از آنها، اصولا از کوررنگی خود بی‌اطلاع هستند تا اینکه به صورت تصادفی یک آزمایش کوررنگی را انجام بدهند.

کوررنگی یک بیماری ارثی وابسته به کروموزوم X مغلوب است که در مردان بیشتر دیده شده و تقریباً همیشه از مادر به پسر به ارث می‌رسد.

مدتی‌ است که در اینترنت ویدئوهایی منتشر می‌شود که در آنها حس و حال مردهایی که عینک‌های ویژه‌ای بر چشم می‌زننند که به بهبود دید رنگی آنها کمک می‌کند، نمودار است.

در این میان عینک‌های شرکت EnChroma شاخص هستند، آنها بر اساس فرمول‌های ریاضی برای بهبود دید رنگی درست شده‌اند و در عدسی‌های آنها از 100 سطح پوششی با نسبت‌های مخصوص استفاده شده، تا بتوانند دید درست را القا کنند.

یکی از ویدئوهای جالب از فردی به نام آرون-ویلیامز-مله گرفته شده است. او را در حالی می‌بینیم که در ساحلی در ویرجینیا، برای اولین بار این عینک را به چشم زده است. بالافاصله بعد از دید محیط پیرامون با عینک، او را می‌بینیم که نخست خشک‌اش می‌زند. او تازه می‌تواند رنگ‌ها را آنگونه که آدم‌های سالم از نظر دید  رنگی می‌بینند، مشاهده کند. او حالا دیگر می‌تواند رنگ گل‌ها و چمن و تی‌شرت آدم‌ پهلویی را به درستی ببیند.

8-18-2015 10-07-06 AM

از آنجایی که کورنگی معمولا اختلال چندانی در زندگی آدم‌ها ایجاد نمی‌کند، برخلاف بیماری‌های دیگر مثل اختلال شنوایی یا اختلال حدت بینایی، تلاش همه‌گیر در جهت اصلاح آن صورت نگرفته بود.

کوررنگی اصلا یک اختلال نادر نیست. اگر جمعیت ایران را 70 میلیون نفر در نظر بگیریم، حدود 2 میلیون و 800 هزار نفر از مردان ایران درجاتی از کوررنگی را دارند و حدود 175 هزار زن کوررنگ هم داریم.

حالا تصور کنید که بشود با فناوری ویژه این عینک به دسته بزرگی از این افراد کمک کرد و بعد بازار بزرگ این محصول را در نظر بگیرید!

8-18-2015 10-06-19 AM

توجه داشته باشید که کوررنگی از نظر بالینی انواع و درجات مختلفی دارد، بعضی‌ها کاملا کوررنگ هستند، اما کوررنگی برخی نسبی است، مثلا فقط نورر زرد-سبز یا آبی-زرد را نمی‌توانند ببینند. (دی کروماسی)

معمولا انواع نسبی کوررنگی به لنزهای اصلاحی پاسخ خوبی می‌دهند.

شما می‌توانید به صورت آنلاین، کوررنگی یا سالم بودن دید رنگی خود را با مراجعه به این صفحه آزمایش کنید.


در حالی که اصلاح نسبی کوررنگی با هزینه کردن چندصد دلار امکان‌پذیر شده، وقتی داشتم سطور بالا را می‌نوشتم به این فکر می‌کردم که ای کاش، دید کژ و معوج آدم‌ها از واقعیات را هم می‌شد با عینکی اصلاح کرد.

کم نیستند آدم‌هایی که ناخودآگاه، حسگرهای عقلی و وجدانی خود را از دست داده‌اند. آیا زمانی خواهد رسید که قرص یا لنز واقع‌بینی را هم بشود تجویز کرد؟!

منبع خبر


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

تصور کنید اگر این مکان‌های مشهور اصلا ساخته نمی‌شدند، منظره پیرامونی آنها چطور می‌شد؟

ساختمان‌های مشهور و بناهای زیبا یا کاربردی عظیم، شهرتی برای منطقه خود به ارمغان می‌آورند و سیل گردشگران را سرازیر می‌کنند و حتی پایشان به کرات به دنیای ادبیات و سینما هم باز می‌شود و باز بر شهرت مکان می‌افزایند.به همین خاطر است که ساختن…

معماری‌هایی که واقعا شایسته تحسین هستند و ستایش هنری ما را برمی‌انگیزند

تناسب اجزا، انحناها، هماهنگی با فرهنگ و شرایط اقلیمی، عظمت، رنگ‌ها یا نشانه‌های قدمتی که ما را به خلسه‌های پر از تخیل می‌برند، هر کدام از اینها ممکن است یک عمارت را شاخص و برجسته کنند.در این پست بناهایی را با هم مرور می‌کنیم که هر یک از…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…

بازیگران سریال به‌یادماندنی «آفیس» را در قالب تصویری گیم GTA یا سریال گیم آو ترونز ببینید!

سریال دفتر یا "The Office" یک سریال کمدی تلویزیونی محبوب آمریکایی بود که از سال 2005 تا 2013 پخش شد. این سریال توسط گرگ دانیلز ساخته شد و توسط ریکی جرویز و استفان مرچنت که در اصل نسخه بریتانیایی سریال را ایجاد کرده بودند، توسعه یافت. سریال…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. علی می گوید

    سلام دکتر
    این آدم ها وقتی سلول مخصوص تشخیص نور را ندارند،‌ چطور عینک به آن‌ها دید رنگی می دهد؟

    1. آرمین می گوید

      به سختی بوسیله سالها تجربه و دانش اندوزی و تکنولوژی که سالهای سال ازش عقبیم

  2. احسان می گوید

    در مورد پاراگراف آخر
    زهی خیال باطل دکتر جان

  3. mehdi می گوید

    کوری خود درد یا کمبودی جدی ست،اما کور رنگی هم حکایت تلخ دیگری ست.

  4. محمد می گوید

    از خواندن این خبر هیجان زده شدم. من خودم کورنگ تمام رنگ هستم تمام دنیا رو تا حالا سیاه و سفیددیدم. تصور اینکه با یک عینگ بشه دید رنگی داشت عالیه. ولی هنوز معلوم نیست که این عینک تا چه حدی از کورنگی رو برطرف میکنه و ایا تمام رنگی می بینیم یا نه. ایا عدسی این عینک به صرت لنز هم ارایه خواهدشد یا نه

  5. آرمین می گوید

    من هم دالتونیک هستم و 2سال پیش بطور اتفاقی فهمیدم. وقتی دبورا همسر برزیلی برادرم که از آمریکا به ایران امده بودند از من و بقیه تست گرفت، بخاطر اینکه متوجه شده بود برادرم دالتونیکه. جالب اینکه 3نفر از 6نفری که تست دادیم همینطور بودیم. اما پدرم تست رو درست جواب داد. حالا جالب اینجاست که من 20 ساله طراحی تبلیغاتی بقول عامه فتوشاپ کارم. خیلی خوشحالم این عینک درست شده و بسیار ممنونم که با توضیحات کامل و دقیق و علمیتون من رو مطمئن کردید واقعیت داره.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5