محبوب شدن صفحه فیس‌بوک «مثل قدوس باش» در افغانستان – یادآوری و نهیب اجتماعی به کمک رسانه‌های اجتماعی

1

مدتی پیش یک میم Meme در شبکه‌های اجتماعی غربی فراگیر شد به نام #BeLikeBill که کاربران را تشویق می‌کرد که رفتارهای اجتماعی مناسبی در پیش بگیرند و حالا به تقلید از این مطلب، این هفته یک صفحه فیس‌بوک در افغانستان بسیار محبوب شده است به نام «مانند قدوس باش.»

گرچه دسترسی به فیس‌بوک در افغانستان آزاد است، ولی میزان دسترسی کلی آنها به اینترنت فراگیر نیست، بنابراین آمار 62 هزار لایک برای این صفحه بسیار چشمگیر است.

2016-01-27_19-57-30

این صفحه هم می‌خواهد در قالبی بسیار ساده و با الگو کردن یک شخص تخیلی به نام «قدوس»، رفتارهای مناسب را به افغان‌ها گوشزد کند.

افغانستان، کشوری که سال‌ها با جنگ و خشونت و محدودیت دسترسی به رسانه‌ها روبرو بوده است، از رفتارهای نامناسب و خشونت با زنان، رنج می‌برد. اما در این بین گروهی از فعالان اجتماعی، سعی می‌کنند با روش‌های مختلف، این روند را تغییر بدهند.

تلاش این فعالان قابل تقدیر است.

از زاویه دید دیگر، به نظر شما تغییر رفتارها و باورهای توده‌ها، با این حرکات تا چه حد امکانپذیر است؟ آیا این حرکات نمادین به جایی خواهند رسید؟

آیا لازم است که ما هم در قالب حرکات نمادین ابتکاری، احترام به ارزش‌ها و تغییر رفتارهای اشتباه را به مردم گوشزد کنیم؟ یا اینکه باید در انتظار روزهایی بنشینیم که با رسانه‌های همه‌گیرتر، یا در قالب شعر، موسیقی و ژورنالیسم واقعی، به صورت مؤثرتری، نهیب‌‌های اجتماعی بزنیم.

معادل زنانه این صفحه در افغانستان، صفحه مثل شگوفه باش، است.

این هم نوشته یک نویسنده افغان در مورد این صفحه.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…

این عکس‌ها راهنما و ایده‌ای برای شما برای تبدیل اشیای کهنه و دورریز به چیزهای جدید هستند

صرفه جویی «واقعا» یک هنر است. خیلی وقت‌ها ما به بهانه تغییر دکوراسیون یا قدیمی شدن چیزی یا نامتناسب شدن چیزی با وسایل تازه به سادگی دورش می‌اندازیم یا باقیمتی بسیاری نازل به سمساری می‌دهیم.البته این سال‌ها به خاطر فشارهای اقتصادی -چنان…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…

خارج از کادرهای عکس‌های مشهور چه گذشته؟ حالا کاربران می‌خواهد با هوش مصنوعی Generative Fill فتوشاپ…

هوش مصنوعی به سرعت در حال توسعه است و هر روز می بینیم که چقدر توسعه پیدا می‌کند. یکی از پیشرفت‌های تازهاخیراً ابزار جدید AI Generative Fill فتوشاپ بوده است.با کمک آن می‌توان بسیار ساده چیز ناخواسته‌ای را حذف کرد یا اشیایی را اضافه کرد…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند.برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. نبیل امیری می گوید

    ممنون از 1پزشک بخاطراشتراک این مطلب. راستش درافغانستان آزادی بیان ودرست کردن اینجورصفحات درشبکه های اجتماعی آزادتراست نسبت به کشورهای همسایه مان. برای همین بااستقبال خوبی همراه است .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.