بازی با نقشه: اگر ایران در نزدیک قطب شمال بود، روی نقشه، چقدر بزرگ‌تر دیده می‌شد؟!

4

در قرن 16 میلادی، یک جغرافی‌دان فنلاندنی به نام گراردوس مرکاتور، تعدادی نقشه مسطح از کره زمین را رسم کرد. زمین در عمل کروی است و شیوه تسطیح مجازی کره زمین توسط مرکاتور، برای ممکن کردن نمایش آن روی یک صفحه کاغذ، عملا مشکلات زیادی داشت، به صوری که هر کشور و سرزیمنی نزدیک‌تر به دو قطب کره زمین بود، روی نقشه بزرگ‌تر دیده می‌شد، گاهی خیلی بزرگ‌تر!

یکی از واضح‌ترین نمونه‌ها، گرینلند است. این کشور عملا روی نقشه‌های مسطح مرکاتور، خیلی بزرگ‌تر از چیزی که هست، دیده می‌شود.

از زمان مرکاتور، قرن‌های زیادی سپری شده است، اما ما هنوز هم در پستوی ذهنمان، کشورها را با همان شکل و وسعتی تصور می‌کنیم که در زمان کنجکاوی‌های بی‌پایان دوران کودکی، روی نقشه‌های مسطح می‌دیدم و با اینکه الان دسترسی به کره‌های جغرافیایی داریم و از طریق اینترنت، تصاویر بسیار دقیق‌تر و اصلاح‌شده‌تری را می‌توانیم ببینیم، باز هم آن سابقه ذهنی، حاوی اطلاعات و قضاوت‌های پاک‌نشدنی برای ماست.

اما جالب است که به تازگی، یک سایت یا اپلیکیشن تحت وب، درست شده است که به کمک آن می‌توانید به تصورات اشتباه خودتان پایان بدهید و کلی هم تفریح کنید.

شما می‌توانید به سادگی نام کشوری را جستجو کنید و بعد با ماوس کشور مورد نظر را به موقعیت نظر خود ببرید تا متوجه شوید که تغییر جغرافیایی فرضی، چقدر باعث تغییر مساحت ظاهری کشور روی نقشه مسطح می‌شود.

بر این اساس اگر ایران در موقعیت فعلی گرینلند بود، این طور دیده می‌شد!

6-4-2016 10-16-42 AM

به تغییر اندازه توجه کنید:

6-4-2016 10-42-47 AM

و اگر گرینلند در موقعیت ایران بود، این طوری دیده می‌شد!

6-4-2016 10-17-33 AM

در مورد گراردوس مرکاتور، کتاب ارزشمندی به زبان فارسی ترجمه شده است:

گراردوس مرکاتور، پدر علم نقشه‌کشی نوین/ آن هاینریش/ ترجمه: شیوا مقانلو / ناشر: ققنوس

6-4-2016 10-31-43 AM

نسخه الکترونیک این کتاب را می‌توانید از فیدیبو بخرید.

نسخه کاغذی کتاب را هم می‌توانید از دیجی‌کالا بخرید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

روسای جمهوری آمریکا به صورت تصاویر خیالی شبیه گیم‌های رل پلیینگ ژاپنی!

توجه: تصاویر را میدجرنی ساخته و سازنده ظاهرا فارغ از سمت و سوی سیاسی و فقط یک نوع بیان هنری دست به این کار زده است.جو بایدن:دونالد ترامپ:باراک اوباما:جورج دبلیو بوش:بیل کلینتون:جورج بوش پدر:…

ژاک شارل: کسی که اولین بالون هیدروژنی تاریخ را به پرواز درآورد

در 4 ژوئن 1783، برادران مون‌گلفیه اولین بار یک بالون هوای گرم را در جنوب فرانسه به نمایش گذاشتند. این بالون که از گونی محکمی پوشیده شده با کاغذ ساخته شده بود و تا نزدیک به 2 کیلومتر بالا رفت و به مدت 10 دقیقه در هوا باقی ماند.خبر موفقیت…

Fotomat: یادآوری غرفه‌های پردازش عکس دهه 1980 آمریکا که با خودرو از کنار آنها می‌گذشتند و فیلم‌…

در دوران قبل از عکاسی دیجیتال و آپلود آسان عکس‌ها (در این دومی شک دارم که فعلا در ایران ساده باشد!)، یک راه حل جذاب و نوآورانه برای ظاهر کردن فیلم‌های آنالوگ وجود داشت:  Fotomat.در طول دهه 1980، این غرفه‌های پردازش عکس در سراسر آمریکا،…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. آنتی ویروس می گوید

    جالب بود! مرسی

  2. فرشاد می گوید

    احتمالاً نویسنده اصلی این موضوع هیچ علمی به ریاضیات و بخصوص مختصات قطبی نداشته! اینکه یک مساحت روی یک کره به سمت راس منتقل بشه و برعکس هیچ تغییری نمیکنه. صرفاً این یک جور بازی و توهم هست که بخوایم تصور کنیم اگر مساحت محدود به مرز ایران به قطب منتقل بشه جمع تر میشه یا باز تر! این تازه یک دیدگاهه. نقدهای بیشتری به این موضوع وارده.

  3. نیما می گوید

    بعد یک یا دوسال دوباره به اینجا اومدم
    دنیای جدید ارتباطات و کنار گذاشتن وبگردی به شکل سنتی من رو از یک پزشک دور کرده بود

  4. زهرا می گوید

    چرا مساحت سرزمینهای قطبی برروی نقشه بزرگتر از اندازه واقعی است ؟ لطفا هرکس مطلبی داره درج کنه ممنون میشم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5