ساختمان‌های بزرگ و آسمانخراش‌ها جزئی از تاریخ ما هستند: فراموشی تاریخی ساختمان‌ها از سوی ما در مقابل تاریخ مدون آسمانخراش‌های نیویورک!

1

وقتی پلاسکو، فروریخت، خیلی‌ها به درستی اشاره کردند که این ضایعه، محدود به نابودی یک ساختمان تجاری و یک فاجعه انسانی نیست و با این نابودی، بخشی از تاریخ ما هم نابود شده است.

این چند روزه من داشتم به این مسئله فکر می‌کردم که ما مثل بسیاری دیگر از جنبه‌های تاریخی‌مان، توجهی هم به تدوین تاریخ آسمانخراش‌ها نداریم. یعنی گرچه تلاش‌هایی برای ثبت و مرمت خانه‌های تاریخی کرده‌ایم، اما توجه نکرده‌ایم که بسیار از ساختمان‌های بزرگ و آسمانخراش‌های اداری، مسکونی و تجاری هم بعد از گذشت دو سه دهه، جزئی از تاریخ و فرهنگ ما می‌شوند و می‌توانند بیانگر بخشی از حافظه جمعی ما و رخدادهای تاریخی پیرامونی و تغییر سلایق ما باشند.

اما جالب است بدانید که در مورد نیویورک – شهر آسمانخراش‌ها- کسانی هستند که سعی می‌کنند تاریخی مدونی از آسمانخراش‌ها موجود و تخریب شده را گرد آوردند.

در سال‌های پایانی قرن نوزدهم، آسمانخراش تعریف دیگری داشت و هر ساختمانی که 10 طبقه و بیشتر داشت یک ساختمان بلندمرتبه در نظر گرفته می‌شد، اما حالا با توجه به رشد فناوری، تنها ساختمان‌هایی که بیش از 100 طبقه دارند، در این شهر آسمانخراش لقب می‌گیرند.

برخی از ساختمان‌های نیویورک، آنقدر تاریخ و خاطره در پشت سر خود دارند و آنقدر از نظر ظاهر شاخص هستند که هیچگاه فراموش نمی‌شوند و حتی در کتاب‌های ادبی و فیلم‌ها هم به کرات از آنها یاد شده است. در مقابل برخی از ساختمان‌های نیویورک فراموش شده‌اند.

به تازگی شخصی به نام کارول ویلیس، مدیریت موزه آسمانخراش نیویورک را برعهده گرفته است و نمایشگاهی به نام بلند و بلندتر در این مورد برگزار کرده است.

طبق اظهارات او نیمی از آسمانخراش‌هایی که در نیویورک در بین سال‌های 1874 تا 1900 ساخته شدند، هنوز هم سر پا هستند و نیم دیگر از بین رفته‌اند.

البته روند، ثبت تاریخ آسمانخراش‌ها را یک مهندس ساختمان به نام دونالد فریدمن آغاز کرد و ویلیس این پژوهش بزرگ را تکمیل کرده است.

آنها به سختی عکس‌هایی از ساختمان‌هایی که سال‌ها و دهه‌ها بود بعد از تخریب، به فراموش سپرده شده بودند، تهیه کرد.

نگاهی به تغییر شکل ظاهر آسمانخراش‌ها واقعا جالب است.

مثلا آسمانخراشی به نام تریبون را در نظر بگیرید که در سال 1875 توسط ریچارد موریس هانت ساخته شد. این آسمانخراش زمانی، بلندترین ساختمان نیویورک بود، جزو نخستین ساختمان‌های دارای آسانسور بود و نخستین ساختمانی بود که در هر طبقه آن یک سرویس بهداشتی برای خانم‌ها وجود داشت! این ساختمان در دهه 1960 تخریب شد.

1-24-2017 7-31-59 AM

البته دلیل سرپا ماندن 132 ساختمان قدیمی نیویورک، به جز استحکام آنها، جنبه‌های اقتصادی و قوانین محکمی است که شهرداری نیویورک گذاشته است که بر اساس آن با توجه به میزان عقب‌نشینی و مقدار مجاز تراکم، تخریب آنها و ساخت دوباره‌شان، غیرممکن می‌شود یا از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

شما می‌توانید به رفتن به این صفحه به اطلاعات بسیار جالب در مورد آسمانخراش‌های قدیمی نیویورک برسید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

برآورد میزان موفقیت قرارهای عاشقانه زوج‌ها با هوش مصنوعی و اندازه‌‌گیری میزان همسانی پاسخ‌های سیستم…

در حین یک قرار آشنایی پاسخ‌های فیزیولوژیکی دو نفر حین گفتگو و دیدار با هم هماهنگ می‌شود، این پدیده‌ای است که از آن با نام همسانی فیزیولوژیکی یاد می‌شود.درجه این همگامی با تعامل در مکالمه و کیفیت همکاری همبستگی دارد و بنابراین می‌تواند…

250 فیلم برتر imdb به همراه معرفی و خلاصه و بررسی آنها + 23 فیلمی که حیف بود در این فهرست نباشند

مسلم است که آرای IMDB به خصوص از دید فیلم‌بین‌های حرفه‌ای فقط چیزی نسبی برای پی بردن به محبوبیت نسبی فیلم‌ها هستند. چه بسیارند فیلم‌هایی که نمره بالای 7 دارند، اما ارزش واقعی‌شان خیلی کمتر است و چه بسیارند فیلم‌هایی که آدم درمی‌ماند چرا…

داستان گنبد بتنی در جزایر مارشال که پر از زباله‌های مرگبار هسته‌ای است

یک گنبد بتنی یا اصطلاحا Runit Dome بین سال‌های 1977 و 1980 به منظور مهار زباله‌های رادیواکتیو حاصل از آزمایش‌های هسته‌ای جنگ سرد آمریکا ساخته شد. اما شروع به ترک خوردن کرده است.جزایر مارشال یک کشور جزیره‌ای زیبا است که در اقیانوس آرام…

یادآوری داستان تصویر تولیدشده زنی که در اینترنت وحشت آفرید و تفسیر کنونی آن ماجرا در عصر انفجار…

او در جایی بیرون است و در جهان موازی احتمالا به کمین شما نشسته. تنها کاری که باید انجام دهید تا او را به وجود بیاورید این است که دستور درست را در یک تولید‌کننده تصویر هوش مصنوعی تایپ کنید!مانند یک طلسم دیجیتالی، کلمات شما مانند یک «ورد…

درخت‌هایی که با شیواترین زبان می‌گویند: می‌خواهم زنده بمانم!

درخت‌ها از 370 میلیون سال پیش بر روی کره زمین بوده‌اند و گرچه ما انسان‌ها با همه امکانات خود سعی در از بین بردن آنها داریم، آنها تا جایی که می‌توانند مقاومت می‌کنند.برآورد می‌شود که روی زمین علیرغم همه جفاهایی که ما به طبیعت وارد…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. محمد می گوید

    ساختمانها موزه های رایگانی برای دیدن و بوییدن و لمس و حتی نوازش هر جامعه و فرهنگی هستن.
    موزه هایی که باعث غرور، اشتیاق و حتی تنفر از اون محیط میشن. اینکه درست جلوی چشمامون ببینیم یه روزگاری مدرن شدن جامعه ها چطور و به چه شکل و با چه شتابی انجام شده و سلیقه معمارها چ جوری بوده.
    ساختمانها حتی طرز فکر مردم یه دوره از یه جامعه رو هم نشون میده. پوسیدن فرهنگهای قدیمی تر و زاییده شدن فرهنگهای تازه تر.
    فکرشو بکن چه آدمهایی توش رفت و آمد کردن. چه اتفاقایی که نیفتادن. چه حرفهایی که توی اون راهروها زده نشده.
    حتی چه بوسه هایی که توی اون راه پله ها یا آسانسورها گرفته نشده!
    یاد ترانه پیکان افتادم که رضا یزدانی خونده بود..بی شباهت به حادثه پلاسکو نیست…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.