انتخابات و هشدار در مورد «اخبار کاذب»، یعنی همان چیزی که سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر داد

3

اگر کاربری باشیم که هر روز چند ساعت از وقت خود را صرف وب‌گردی کنیم، گاهی این تصور کاذب در ما ایجاد می‌شود که اشراف و شناخت خوبی از جو عمومی اینترنت پیدا کرده‌ایم.

اما به باور من در حال حاضر وب فارسی، مجمع الجزایر پراکنده و دور از همی از شیوه‌های اندیشه‌ها و کاربری‌های مختلف شده است:

1- ما در یک سو  وبلاگ‌های قدیمی را با حلقه‌های مخاطبان وفادار خود داریم. به تناسب پا به سن گذاشتن وبلاگستان فارسی، هم نویسندگان این وبلاگ‌ها و هم مخاطبان آنها یک تا یک و نیم دهه مسن‌تر شده‌اند. آنها در این زمان، حوادث اجتماعی – سیاسی زیادی را ملاحظه کرده‌اند و تجارب شخصی زیادی اندوخته‌اند. کم‌شورتر و محافظه‌کارتر از رسانه‌های نو هستند، اما سعی می‌کنند پردازش بهتری روی اخبار و تحلیل‌ها و داشته باشند.

2- از سوی دیگر ما رسانه‌های اجتماعی قدیمی مانند توییتر را داریم. جو توییتر به کلی با جو تلگرامی متفاوت است. افراد تأثیرگذار شناخته‌شده در توییتر، بسیار بیشتر از صاحبان بی نام و نشان کانال‌های تلگرامی پرمخاطب تفریحی هستند. منتها در حال حاضر میزان برد و جمعیت تحت پوشش توییتر، بسیار کمتر از تلگرام شده.

3- از سوی دیگر رسانه‌های نوین مثل تلگرام و اینستاگرام وجود دارند. بیشتر مردم ایران عضو این شبکه‌های اجتماعی هستند. تعداد اعضای کانال‌های محبوب در تلگرام معمولا چند صد هزار نفری است که خیلی بیشتر از مخاطبان توییتری یا وبلاگی است.

حالا ما به تناسب کاربری، خودمان را معمولا محدود به یکی از این جزیره‌های بالا می‌کنیم و تصور می‌کنیم که خبر و تحلیل فقط در پیرامون ما شکل می‌گیرد.

اما کدام رسانه‌های می‌توانند ورق انتخابات را در ایران برگردانند؟

در ایران البته علیرغم گسترش اینترنت، به باور من هنوز هم شیوه‌های سنتی و تبلیغات سینه به سینه بسیار تأثیرگذارند. چه بسا هنوز هم پیام یک شخصیت سیاسی محبوب در واپسین روزهای مانده به انتخابات، از برآیند همه تبلیغات رسانه‌های اینترنتی مؤثرتر باشد.مردم ما هنوز مبتنی بر گواهی قلب‌های خود و تجارب شخصی خود رأی می‌دهند.

اما مثل همیشه در این انتخابات هم ما جمعیت مرددی از کسانی خواهیم داشت که تا آخرین روز هم مردد هستند که رأی بدهند یا نه و اصولا برخی‌ها همیشه به صورت تکانه‌ای و بر اساس وعده‌های دم انتخاباتی و اخبار نه چندان مهم انتشار یافته در این زمان رأی می‌دهند.

این جمعیت مردد در تعیین سرنوشت همه انتخابات‌های مهم دنیا مؤثر بوده‌اند.

حالا سؤالی که مطرح می‌شود این است که رسانه‌های اجتماعی مستقل یا رسانه‌های اجتماعی وفادار به یکی از نامزدها و نیز رسانه‌هایی که آگهی انتخاباتی قبول می‌کنند، تا چه حد روی این جمعیت مردد تأثیر می‌گذارند؟

تجربه انتخابات آمریکا نشان داد که با استفاده هوشمندانه از یک ارتش سایبری و انتشار اخبار کاذب و ایجاد هاله‌ای از شک پیرامون یک نامزد، می‌توان رأی مورد نظر را به جمعیت مردد القا کرد.

حالا ما می‌خواهیم بدانیم که تا چه حد آگهی‌های تلگرامی یا انتشار زیرپوستی اخبار سفارشی، در روزهای آینده می‌توانند در مقابل جریان مستقلی که به میل خود خبر و تحلیل منتشر می‌کند، بایستد و حرف خود را بر کرسی بنشاند.

اگر در انتخابات دوره‌های قبلی، مثلا توییتر متهم به تأثیرگذاری می‌شد، آیا این بار کانال‌های تلگرامی خواهند بود که نقش مهم را در جلب آرای مردم مردد بازی خواهند کرد؟

و اصولا طیف‌های وابسته به نامزدها، چقدر دستکاری آرای عمومی با انتشار زمان‌بندی شده اخبار جهت‌دار یا حتی کاذب را بلد هستند؟


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های جالبی از ساخت و سازها و اقدامات معماری نافرجام

مجموعه زیر به ظاهر مفرح یا حتی خنده‌دار است اما هر یک گویای نبود نقشه، مغز طراح یا ذهنی است که به صورت ساده کار را در ذهن شبیه‌‌سازی کند.مشابه این جمله مشهور را که عیب برنامه، در حین انجام آن بیرون می‌آید را در عمرمان زیاد شنیده‌ایم و…

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

Fotomat: یادآوری غرفه‌های پردازش عکس دهه 1980 آمریکا که با خودرو از کنار آنها می‌گذشتند و فیلم‌…

در دوران قبل از عکاسی دیجیتال و آپلود آسان عکس‌ها (در این دومی شک دارم که فعلا در ایران ساده باشد!)، یک راه حل جذاب و نوآورانه برای ظاهر کردن فیلم‌های آنالوگ وجود داشت:  Fotomat.در طول دهه 1980، این غرفه‌های پردازش عکس در سراسر آمریکا،…

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…

خانه‌هایی با طراحی عجیب که باید در مورد فلسفه وجودی‌شان فکر کرد!

سلیقه است دیگر. وقتی که کسی پول کافی داشته باشد و تنها حرف و سلیقه خودش برایش مهم باشد و اعتمایی به مد روز و حرف مردم نکند، ممکن است خانه‌اش را عجیب و غریب طراحی کند.البته گاهی این کاربری‌های متفاوت هستند که باعث ایجاد این خانه‌های عجیب…

سفری در شهرهای باستانی دنیا به یاری تخیل میدجرنی

از شهرهای باستانی دنیا بقایایی مانده و بر اساس همین یقایا و توصیف‌ها و تحلیل مورخان، برخی‌ها اقدام به بازسازی رایانه‌ای شهرهای قدیمی کرده‌اند تا شکوه و عظمت آنها را به ما بنمایانند.اما میدجرنی هم راهی آسان برای این تصور بدون نیاز به…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. ف می گوید

    سلام
    چطور میتونم خبرنامه رو دریافت کنم؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.