آیا باید از شبکه‌های اجتماعی خارجی متنفر باشیم و به شبکه‌های اجتماعی داخلی رو بیاوریم؟ منطق فناورانه و محتوایی این کار چیست؟

2

بر خوانندگان «یک پزشک» پوشیده نیست که من یکی از منتقدان «شیوه» استفاده از شبکه‌های اجتماعی هستم و بارها ابراز شگفتی خودم را از مصرف این همه محتوای سطح پایین در کانال‌ها و اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی ابراز کرده‌ام. اما این انتقاد مسلما تفاوت دارد با نفی شبکه‌های اجتماعی یا گردش آزاد اطلاعات.

دغدغه‌ای که امروزه مسئولان عالی کشور، در سطح وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم دارند، این است که آیا می‌توانند با جانشین کردن شبکه‌های اجتماعی داخلی و کنترل نوع کاربری کاربران، پاسخ انتقادات را داد و در سطحی والاتر شاهد تولید محتوای بهتری توسط آنها بود.

مصاحبه امروز وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات البته از زویایای مختلف قابل بررسی است که من تنها آن قسمت‌هایی را که «می‌شود» به آن پرداخت را مطرح می‌کنم.

توان و ظرفیت شبکه‌های اجتماعی داخلی

آیا «سلام»، «سروش»، «ویسپی» و «بیسفون پلاس»، شبکه‌های اجتماعی که این روزها به عنوان آلترناتیو تلگرام هم از آنها یاد می‌شود، می‌توانند جانشین شایسته‌ای برای آنها باشند؟

در شرایطی که ما در هنگام مرور اخبار فناوری فرنگی، هنگامی که به تصادف متوجه می‌شویم یکی از مؤسسان یک شرکت خوب استارت‌آپی سیلیکون‌ولی ایرانی است، سرشار از غرور می‌شویم، بعید است از داشتن یک شبکه اجتماعی قدرتمند داخلی، ناراحت بشویم.

منتها مشکلات یکی دو تا نیستند.

مشکل اول در همان نگاه اول ما مستتر است. وقتی که از لفظ «جانشین» استفاده می‌کنیم. هنگامی که شما بخواهید که یک «جانشین» یا «کلون» باشید، در همان گام اول خلاقیت و توان خود را انکار می‌کنید.

متأسفانه توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان ما فاقد آن اعتماد به نفس لازم برای طراحی مستقل شبکه‌های اجتماعی هستند. این امر هم برای خودش دلایلی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها این است که بین توان مهندسی، با توان و نگرش و بینش بازاریابی محتوایی و فراست پیشبینی نیازهای مردم، تفاوت زیادی وجود دارد.

اما منأسفانه ما در قسمت کلون کردن یا کپی برابر اصل کردن هم مشکل داریم. آیا شبکه‌های اجتماعی پیشنهادی داخلی می‌توانند از الان api در اختیار توسعه‌دهندگان ثالث قرار بدهند یا رمزنگاری خوب و امنیت اطلاعات را تضمین کنند؟


مهندسی مردم ممکن نیست!

دسته دوم مشکلات برمی‌گردد به این نگاه رایج که می‌توان با کارهای ساده، نوع کاربری و ترجیحات مردم را عوض کرد. مطابق این نظریه شما با داخلی کردن سرویس‌ها، می‌توانید سطح کاربری مردم را فاخرتر کنید یا کاری کنید که اخبار را از منابعی که به زعم کسانی دیگر، معتبر و دقیق نیستند، نخوانند و به منابع خوب داخلی رو بیاورند.

این نگرش هم به نظر من مشکلاتی دارد.

یک خوبی محیط آزاد شبکه‌های اجتماعی این است که آنها را می‌توان به مثابه «مشتی از خروار» و یا «از کیسه همان برون تراود که در اوست»، در نظر گرفت!

یعنی در شرایطی که وضعیت رفاه، اخلاقیات و رویکرد و احترام به دانش در جامعه‌ای پایین می‌آید، با کارهای سطحی یا برنامه‌های شتاب‌زده انقلابی نمی‌‌توان به یک باره مردمی را فرهیخته کرد.

فرهنگ و دانش، ثمره دهه‌ها تلاش در عرضه‌های مختلف از آموزش ابتدایی تا عالی و چکیده عرضه آزاد و بی‌دغدغه کار نویسندگان، روزنامه‌نگاران، فعالان اجتماعی، فیلسفوف‌ها، رادیو و تلویزیون است و به صورت غیرمستقیم مسلما با سطح رفاه اقتصادی مردم تناسب دارد.

بدون برنامه‌ریزی خوب برای اینها بعید است که شما مثلا با سد کردن مسیر تلگرام و اینستاگرام و رو آوردن به نمونه‌های وطنی، به ناگاه با انبوه مردم با کاربری بهتر روبرو شوید.

اگر می‌بینیم که رویکرد مردم به یک منبع اطلاعاتی، صرف‌نظر از اینکه ممکن صادق نباشد یا یک‌سویه مسائل را تحلیل کند- بهتر از مجموع خبرگزاری‌های پرهزینه داخلی است، مسلما با یک تعویض ساده و «اجباری» پیام‌رسان آنها نمی‌توانید ترجیح خبری آنها را تغییر بدهید.


دیدگاه استارت‌آپی ما

مشکل سوم هم به این برمی‌گردد که ما هنوز در کشورمان دید استارت‌آپی درست نداریم. یعنی به اندازه کافی مطالعه نکرده‌ایم که ببینیم استارت‌اپ‌ها شانسی و خلق الساعه، پدیدار نمی‌شوند.

استارت‌آپ‌ها یا شرکت‌ها و سرویس‌های نوگام موفق، ثمره بینش عمیق مؤسسان آنها به نیازهای پیدا یا ناپیدای جامعه، طراحی محتوایی عالی، رابطهای کاربری انقلابی، توسعه و پشتیبانی خوب و یک اتمسفر مناسب برای بالندگی هستند.

بدون اینها، دل بستن به کلون‌های ناقص شبکه‌های اجتماعی -در عین اینکه برای توسعه‌دهندگان آنها احترام قائلم- عبث خواهد بود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

لوگو‌های جالب و دیدنی بر اساس ابرقهرمانان و تبهکاران محبوب که این طراح ایجاد کرده

طراح گرافیک، سرگئی کرمانوف، طرح‌های لوگوی برخی از محبوب‌ترین ابرقهرمانان، تبهکاران و دیگر شخصیت‌ها را ایجاد کرده که تایپوگرافی را به طرز شگفت‌آوری در خود جای داده‌اند.«برای من جالب بود که تصاویر شخصیت‌ها را با متن نوشته‌هایشان ترکیب…

سلبریتی‌ها از کودکی تا پیری در این ویدئوهای جالب – از ویل اسمیت تا کیانو ریوز

چطور می‌شود که ما پیر می‌شویم. این تغییر بسیار تدریجی رخ می‌دهد، اما قطعی است. با کارهایی می‌شود کندش کرد اما مسلما نمی‌توان به کی جلوی آن را گرفت.پیری یک فرآیند زیستی پیچیده است که در موجودات زنده از جمله انسان اتفاق می‌افتد. در حالی…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    نقد کاملاً بجا و بی نقصی بود!
    من شخصاً از اینکه اطلاعاتم شنود بشه هیچ شبکه اجتماعی یا پیام رسان یا مکمل تلگرامی رو استفاده نمیکنم. بقیه دلایل بماند.

  2. احمد می گوید

    مقاله خیلی خوبی بود، آفرین به نویسندگی شما
    یک اشتباه تایپی پیدا کردم، لطفا اصلاح بفرمایید
    در قسمتی از مقاله نوشته اید « اما منأسفانه » ایراد مشخص است، لطفا کلمه منأسفانه رو به متاسفانه تبدیل کنید، متشکرم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.