آیا اگر وبلاگ‌ها و سایت‌های تحلیلی به جای تلگرام 60 درصد پهنای باند کشور را اشغال می‌کردند، آماردهی مسئولان اینقدر خونسردانه بود؟!

11

این روزها هر چند وقت یک بار، مقامات مختلف آمارهایی در مورد میزان نفوذ تلگرام و میزان استفاده از آن ارائه می‌دهند.

تازه‌ترین آمار ارائه شده توسط آنها به این صورت است:

بیش از ۶۰ درصد پهنای باند کشور توسط تلگرام اشغال‌شده است. این شبکه پیام‌رسان در حال حاضر نزدیک به ۴۰ میلیون کاربر دارد که ساعت ۲۲ تا یک شب بیشترین ساعت ترافیکی آن است.

 ۵۸۰ هزار کانال در تلگرام در حال حاضر در کشور وجود دارد که در این‌ بین ۱۶ کانال تلگرامی بالای یک میلیون نفر عضو دارد.

بیشترین تعداد عضو یک کانال تلگرامی ۳میلیون ۴۰۰ هزار نفر است و بیشترین بازید از یک پیام نیز در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر است.


از آنجا که هر آماردهی، باید ما، مسئولان و کارشناسان را به یک نتیجه‌گیری، تغییر روند و اخذ سیاستی نو برساند، سؤال این است که اصلا آمارهایی که حاوی هیچ کدام از این ارکان نیستند، به خودی خود چه فایده‌‌ای دارند؟ افزایش اطلاعات عمومی؟ تأکید بر چیرگی یک پیام‌رسان فرنگی در کشورمان؟

سؤال بعدی این است که واقعا این آمار چطور گرفته می‌شوند و از چه متد علمی‌ای تبعیت می‌کنند؟ در مورد آمار کلی، مثل درصد اشغال پهنای باند کشور، البته نباید دشواری خاصی وجود داشته باشد، اما شیوه رسیدن به برخی از اعداد و ارقام، جای سؤالاتی را باقی می‌گذارد؟

از همه مهم‌تر سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا تخصیص این همه پهنای باند و وقت کاربران اینترنت به تلگرام، باید خوش‌وقتمان کند یا ما را به فکر وادارد. فکر از آن جهت که ما حتی در کانال‌های خبری فعال که به صورت سنجیده و پیراسته‌تر خبر می‌گذارند، آن محتوای خامی که کاربران را به فکر و اندیشه وادارد، مشاهده نمی‌کنیم.

بنابراین به نظر هراسناک می‌آید که این همه کاربر به جای مداقه در منابع اصلی، صرف وقت با خانواده و کتاب خواندن، کاربر تکانه‌ای و وقت‌گذران تلگرام بشوند.

تازه در آمار به تخصیص 60 درصدی پهنای باند کشور اشاره شده و این به معنای آن نیست که 40 درصد باقیمانده صرف وب‌گردی‌های هدف‌مندتر می‌شوند. قطعا درصد قابل توجهی هم صرف گشت و گذار در اینستاگرام یا دانلودها می‌شوند و از اینجا به این حقیقت تلخ می‌رسیم که در شرایط حاضر میزان مشاهده سایت‌ها و وبلاگ‌ها نبایستی از چند درصد حقیر بیشتر باشند.

البته چنین چیزی مسلما منحصر به کاربران ایرانی نیست و مطابق تازه‌ترین آمار اسنپ‌چت هم در مغرب‌زمین برای خود، جایگاه معتبری کسب کرده است و وقت قابل توجهی از کاربران را می‌بلعد.

شوربختانه، تجربه نشان داده است که کاربر تلگرامی را نمی‌توان حتی با دادن مشوق‌ها و انگیزه‌هایی هم به یک کاربر ویژه‌تر تبدیل کرد.

انبوهی از سیاست‌های تنگ‌نظرانه که برای مثال سرویس‌های وبلاگ‌نویسی رایگان و یا حتی اپ‌های گردآوری خبری مثل فلیپ‌بورد را محدود کرده‌اند، بر دشواری سوق دادن این کاربران به سمت یک کاربری ژرف‌، می‌افزایند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

آخرین «نمونه» مقاوم – هر یک از اینها، آخرین چیزهای سالم به جا مانده در طول تاریخ هستند

از برخی جنبه‌های تاریخی چیزهای قالب توجهی به جا مانده، مثلا هزاران سکه از یک دوره تاریخ یا ده‌ها زره یا شمشیر یا کتاب‌های پوستی فراوان. اما برخی چیزها هم آنقدر نادر از بلایایی طبیعی و فساد و آتش‌سوزی‌های در امان مانده‌اند که تبدیل به آخرین…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده‌اند و نگرش جدیدی نسبت به تاریخ در ما ایجاد می‌کنند

عکس‌های تاریخی بسیار هستند. برخی از آنها از فرط تکرارِ دیگر روتین می‌شوند و نکته جدیدی به ما نمی‌افزایند. متاسفانه برخی از آنها در بایگانی‌های فراموش می‌شوندو کسی متوجه نکته‌شان نمی‌شود و به تدریج نابود می‌شوند و برخی هم کمتر از بقیه بها…

چند بار می توانید یک تکه کاغذ را از وسط تا کنید؟

به راحتی می‌توان یک تکه کاغذ را یک، دو بار یا حتی سه یا چهار بار از وسط تا کرد. اما بیشترین تعداد دفعاتی که یک تکه کاغذ را می‌توان از وسط تا کرد چقدر است؟بر اساس یک ادعای رایج، یک ورق کاغذ را نمی‌توان بیش از هفت بار از وسط تا کرد. اما…

کشف خانه‌ای متروکه در فرانسه که پر از عروسک‌های به ظاهر شیطانی است!

برایان سانسیرو می‌نویسد که خانه‌ای متروک در فرانسه کشف کرده که به‌طور کامل توسط درختان انگور پوشانده شده  بود و گویی از دنیا پنهان بود. خود خانه عادی است، اما برخی آن را می‌توانند بدترین کابوس خود بدانند. اتاق‌ها مملو از چیزهای غیرعادی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
11 نظرات
  1. مصطفی می گوید

    به نظرم آمار بسیار نادرست هست. برای مثال در یکی از استان های کشور ترافیک مصرفی برای یکی از ISP ها که ضریب نفوذش هم قابل قبوله، حدود ۷% برای تلگرام رو نشون میداد که منطقی به نظر میرسه.

    1. افشین می گوید

      بر عکس نظر شما دوست عزیز به نظر من آمار کاملن درست هست. بیشترین ترافیک مصرفی ایران در ساعات اداری و مربوط به تلگرام هست. شاید اون آی.اس.پی که شما برسی کردین به ادارات سرویس دهی چندانی نداره. حتما ماجرای اون اداره رو شنیدید که در اینترنت داخلیشون تلگرام رو مسدود کردن و تعداد زیادی از کارمندان شاکی شدن که چرا اینترنت ما رو قطع کردین (!).

  2. فرشاد می گوید

    بنظرم یکی از دلایل اینکه کاربرها به تلگرام پناه میبرن دسترسی آزاد به اطلاعات هست. از اونجایی که سرویس تلگرام رمزنگاری شده هست و امکان دخل و تصرف در دیتای در حال رفت و آمد وجود نداره به هر نوع محتوایی میشه دسترسی داشت. ولی در دنیای وب دوستان هر سایتی رو که نپسندند و مطابق منافع یا صلیقه خودشون ندونند میتونند فیلتر کنند!

  3. اراز می گوید

    دکتر جان همینه که هست. واقعا کاری نمیشه کرد. کل دنیا و تمام بشریت دارند به سمت مینیمالها حرکت میکنند. خود شما هم نسبت به چند سال قبل قطعا تغییر کردی

  4. وحید می گوید

    یکی از افسوس‌هایی که در مورد تلگرام می‌خورم، اینه که چرا داره توش تولید محتوا می‌شه؟ چرا این تولید محتوا رو روی وب نمیارن؟ قبلاً در پستی با عنوان «چرا تلگرام برای تولید محتوا مناسب نیست؟» توی وبلاگم دلایلم رو گفتم.
    همین موضوع در مورد اینستاگرام هم صدق می‌کنه.

  5. علی احسان می گوید

    با درود
    آن طور که بنده از اطرافیان برداشت میکنم.یک نسل تازه ای شکل گرفته که اطلاعات کمی از وب دارند.
    و مستقیم وارد سوشیال نتوک ها و مسنجر ها شدن، همین کمبود اطلاعات اساسی از وب یا کل شبکه اینترنت باعث به وجود اومدن کاربران چیپ میشه که سلیقه محتوای زرد دارند!

  6. مهدی می گوید

    وقتی همه چیز فیلتره غیر از تلگرام طبیعیه که همه به اون سمت گرایش پیدا کنن و بعدا تغییر مسیر و فرهنگ سازیشون هم هزینه های سرسام آور داشته باشه..

    و البته سادگی و همه پسندی تلگرام و ضعف شدید سواد رسانه ای مردم ما هم بی تاثیر نیست..

  7. ihnd می گوید

    خیلی دوست دارم بدونم اون مطلبی که 20 میلیون بار دیده شده چی هست.
    در رابطه با نویسنده های این مطالب بی ارزش: https://goo.gl/F722xS

  8. حمیدرضا می گوید

    من خودم یک وبسایت دیدم که از طریقش میشه توی کانالهای تلگرامی سرچ کرد! فکر کنم حتی آمار بازدید مطلب رو نشون میداد.
    چندان کار سختی نیست آمار کانالهای تلگرامی رو بدست آورد.

  9. pejman می گوید

    قبل از این چند ساله اخیر … نفوذ اینترنت بسیار کمتر از الان و در اختیار قشری بود که سواد کار با کامپیوتر ها رو داشته باشند . از وقتی که موبایل ها رشد کرده اند ، همه اقشار جامعه آنلاین شده اند .
    ده در صد الان ، معادل 60 درصد ده سال قبل هستش.

    به علاوه . همیشه تو هر جامعه انسانی ، خواس وجود داشته اند . چند دهه پیش ، عوام بی سواد و خواص کتاب خوان بوده اند . چند ده بعد اما عوام مجله خوان و خواص وبلاگ خوان بوده اند . الان هم خواص وبلاگ خوان اند و عوام تلگرام خوان .
    و احتمالا دو فردا دیگه ، عوام مستقیما مغز خود را به شبکه متصل کرده اند و خواص کسانی هستند که نمیگذارند تکنولوژی بیش از حد به تار و پود رندگیشان وارد شود.

    خیلی دوست دارم که همین الان همه مردم جهان رو متقائد میکردم که یک نفر هم به دنیا نیارید . چرا که دیگه 8 میلیارد برای همه بسه . برای کره زمین بسه . برای ما آدم ها بسه . متقائد میکردم که بابا جان همین الان محیط زیست رو جدی بگیرید . درخت بکارید و بکارید . انرژی کمتر مصرف کنید .. اصلا مصرف نکنید چرا که همین مصرف گرایی ما رو اینقدر بدبخت کرده …
    ولی خوب .. روند مردم اینه … کل مجموعه ما آدم های هوشمند در کنار هم تشکیل دهنده یک جامعه احمق هستش . جامعه احمقی که داره سعی میکنه تک تک اعضا شو وادار کنه مزخرف ترین کار ممکنه رو انجام بدند …
    وادارشون کنه به جای اینکه اولویت اول و دوم و سوم خودشون رو روی درست کردن اقلیمشون بگذارند ، روی توسعه هوش مصنوعی بگذارند .. چیزی که تنها فایده اش بیکار کردن نسل بعده .

    این جامعه انسانی احمق ، بله ، تلگرام و مطالب سرسری رو به مطالب جدی ترجیه میده . نه میخواد فکر کنه و نه میخواد بدونه … و نه میخواد خودشو بهتر کنه .
    وادار به بهتر شدنش هم بکنی بهت لگد میزنه .

  10. l می گوید

    با سلام.
    به نظر می‌آید استفاده از واژه‌ی «شوربختانه» (در معنای موردنظر شما) درست نباشد:
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=373124369707790&id=100010306908649
    با تشکّر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.