چالش نهنگ آبی و حس اشتباه امنیت

3

مدتی است که پدیده‌ی «چالش نهنگ آبی» به یکی از موضوعات داغ تبدیل شده و مطالبی حاکی از یکسری خودکشی‌ها منتشر می‌شود که علت را بازی جدیدی به نام نهنگ آبی معرفی می‌کنند و هشدار می‌دهند که خیلی «مواظب باشید» تا در فضای مجازی، طعمه این بازی نشوید.

واقعیت این است که گزارش‌های مستقل، وجود چیزی به اسم بازی نهنگ آبی رو اصلاْ تایید نمی‌کنند و  موضوع نهنگ آبی، به طور کامل زاده هیجانی است که روزنامه‌ها و رسانه‌ها دوست داشتند سوارش شوند و مخاطب جذب کنند.

این موضوع تا جایی پیش رفت که در برنامه‌های خبری صدا و سیما کارشناسان توضیح می‌دادند که چقدر این اتفاق هولناک است و مراقب باشید که نوجوانانتان این بازی را بر روی تلفن‌هایشان نصب نکنند. بسیاری از رسانه‌ها پا را فراتر گذاشته و بدون بررسی‌های درست و کارشناسی، علت خودکشی دو دختر نوجوان اصفهانی را که در آخرین روزی‌های مهرماه اتفاق افتاد، بازی نهنگ آبی عنوان کردند.

بزرگترین آفتی که پدیده‌های این‌چنینی  می‌توانند داشته باشند این است که باعث شکل‌گیری آگاهی غلط در شما می‌شود و این آگاهی غلط می‌تواند امنیت شما را با خطر مواجه کند. چرا؟ چون گفتن این موضوع که «بازی نهنگ آبی علت خودکشی است» باعث می‌شود ریشه اصلی خودکشی را دنبال نکنید تا رفتار مناسب برای پیگشیری انجام دهید. این خشت‌های کج، همچنین تصویر اشتباهی از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای شما می‌سازد.

در مباحث امنیتی نیز این آفت وجود دارد و با عنوان «حس اشتباه امنیت» (False Sense of Security) شناخته می‌شود. «حس اشتباه امنیت» به این معنی است که با اطلاعات غلطی که به شما داده می‌شود، به جای رسیدن به امنیت واقعی تنها حس امنیت به شما منتقل می‌شود و شما با تکیه بر این حس اشتباه، دیگر به دنبال امنیت واقعی نخواهید رفت.

یک نمونه خوب از حس اشتباه امنیت در پرداخت اینترنتی را می‌توانید در بلاگ باهمتا بخوانید. در این مطلب در خصوص عملکرد امنیتی صفحه کلیدهای مجازی، توضیح داده شده که نه تنها کمکی به امنیت شما نمی‌کند، که تنها حس اشتباه امنیت در شما بوجود می‌آورد.

توصیه می‌کنیم برای افزایش آگاهی امنیتی خودتان همیشه روحیه‌ی کنجکاوی و پرسش‌گری داشته باشید، منابع و مستندات مطالبی که به دستتان می‌رسد را بررسی کنید و با مطالبی که در حوزه امنیت و از جنس «مواظب باشیدها» منتشر می‌شود، هیجانی برخورد نکنید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

خانه‌هایی با طراحی عجیب که باید در مورد فلسفه وجودی‌شان فکر کرد!

سلیقه است دیگر. وقتی که کسی پول کافی داشته باشد و تنها حرف و سلیقه خودش برایش مهم باشد و اعتمایی به مد روز و حرف مردم نکند، ممکن است خانه‌اش را عجیب و غریب طراحی کند.البته گاهی این کاربری‌های متفاوت هستند که باعث ایجاد این خانه‌های عجیب…

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

عکس‌هایی که جادوی پرسپکتیو را نشان می‌دهند

عکاسی به نام هوگو سوئیساس، یک عکاس خلاق مستقر در لیسبون پرتغال است. او از دوربین و مغزش برای فریب چشم بینندگان عکس‌هایش استفاده می‌کند. او کاملاً خودآموخته، اشیاء روزمره را در صحنه‌هایی که به نظر نمی‌رسد متعلق به آن‌ها هستند، قرار می‌دهد، و…

عکس‌هایی که به ما جلوه‌ای عجیب و جالب از دوره ویکتوریایی و ادواردین در انگلیس می‌دهند

دورهٔ ویکتوریا یا دورهٔ ملکه ویکتوریا، که گاهی دورهٔ ویکتوریایی نیز گفته می‌شود، دورهٔ اوج انقلاب صنعتی در بریتانیا و اوج امپراتوری بریتانیا بود.پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت…

یک عکاس از هوش مصنوعی برای تصور اینکه شخصیت‌ها و سلبریتی‌های تاریخی امروز چه شکلی می‌شدند، استفاده…

یک عکاس از هوش مصنوعی (AI) استفاده کرده است تا تصور کند شخصیت‌های تاریخی مانند آل کاپون، بنجامین فرانکلین و شارون تیت اگر امروز به دنیا می‌آمدند چه شکلی بودند.این عکاس به نام آلپر یسیلاتس که در استانبول ترکیه زندگی می‌کند، پرتره های فوق…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
3 نظرات
  1. امین عزیزی می گوید

    با سلام
    گویا دکتر فراموش کردند که حدود 9 روز قبل ، در اقدامی عجیب که از وبسایت وزین شما بعید بود، یکی از همین مطالب زرد و بی پایه در باره بازی خیالی نهنگ آبی در وبلاگ شما درج شد.
    لینک مطلب جهت یادآوری :
    http://www.1pezeshk.com/archives/2017/10/blue-whale-game.html

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      زیر همان خبر اطلاع رسانی و پی نوشت درج شده.

  2. فرزانه علیزاده می گوید

    باسلام
    به نظرم بهتره در مورد بازی نهنگ آبی تحقیق بیشتری انجام بدین

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.