پیامک‌های خالی که ۱۵۰ تومان روی دست مشترک هزینه می‌گذارند و صدها میلیون تومان برای دیگران درآمدزایی دارند

6

به نظر می‌رسد با موج جدیدی از ترفندهای درآمدزایی ارسال پیامک به مشتریان و مشترکان روبرو هستیم.

چند هفته پیش؛ در مطلب «هزینه «خدمات ارزش افزوده» در قبض‌های موبایل چیست و چگونه می‌توان آن را حذف کرد؟» به بررسی موضوع هزینه‌های خدمات محتوایی و خدمات ارزش افزوده در قبوض موبایل پرداختیم و انواع روش‌های کلاه‌برداری و درآمدزایی کاذب از طریق عدم آگاهی یا اغفال کاربران و مشترکان اپراتورهای موبایل را مرور و نسبت به چگونگی عضویت در سرویس‌های اینچنینی هشدار دادیم.

اکنون، در فضای مجازی تصاویر جدیدی منتشر شده است که نشان از موج جدید درآمدزایی با پیامک‌ دارند و غالبا از سوی شرکت‌های کارگزاری و مجری خدمات شهری و الکترونیکی هستند. دفاتر صدور گواهی‌نامه، دفتر ثبت اسناد و دفترخانه، صدور گذرنامه و موارد مشابه با ارسال پیامک‌هایی به مراجعه‌کننده‌های خود؛ بدون اجازه آن‌ها ۱۵۰ تومان یا مبالغی دیگر بابت هزینه ارسال پیامک از حساب مشترک کسر می‌کنند یا در نهایت روی قبض موبایل آن‌ها کشیده می‌شود.

چند ماه پیش؛ چنین اتفاقی برای پیامک‌های بانک‌ها رخ داد و سروصدای زیادی به‌پا کرد. هر یک از بانک‌ها بدون رضایت مشتریان؛ بابت ارایه سرویس پیامکی خود مبلغی چند هزار تومانی از حساب مشتری برداشت کردند و فقط با دادن یک پیامک به وی اطلاع دادند.

در چندین گزارش جدید؛ حتا دیده شده پیامک خالی برای مشترک ارسال شده ولی قید گردیده است که هزینه این پیامک ۱۵۰ تومان و برعهده دریافت‌کننده پیامک است!

با یک حساب سرانگشتی ساده می‌توان فهمید که دریافتی این پیام‌ها روزانه ده‌ها یا شاید صد میلیون تومان است که مشخص نیست دقیقا به دست چه کسی می‌رسد و چگونه مصرف می‌شود.

سوال‌های متعددی در این زمینه مطرح است:

۱- آیا این دفاتر کارگزاری و مجری خدمات الکترونیکی مجوز چنین کاری دارند؟ آیا قانون‌گذار و دولت دست‌شان را برای اخذ هزینه ۱۵۰ تومانی یا غیره از مشترک و مراجعه‌کننده باز گذاشته است؟

۲- هزینه ارسال یک پیامک چگونه محاسبه می‌شود که ۱۵۰ تومان از حساب مشتری کسر می‌گردد؟

۳- پول و درآمد حاصل از این طریق به چه حسابی وارد و به دست چه کسی می‌رسد؟

۴- آیا تمام این هزینه‌ها ما به ازای خدمات و هزینه‌ای است که برای مشتری انجام شده است؟

۵- آیا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همین‌طور رگولاتوری در جریان این پیامک‌ها هستند و چه تمهیداتی برای جلوگیری از سوءاستفاده در این بازار دارند؟

۶- اگر یک مشتری بابت پرداخت این هزینه رضایت نداشته باشد و نخواهد برایش پیامک زده شود؛ چه اتفاقی می‌افتد و به چه مراجعی می‌تواند شکایت کند؟

در موضوع خدمات ارزش افزوده موبایل؛ مشترک می‌توانست سرویس‌های خود را تعلیق یا حذف کند و از اپراتور موبایل خود بخواهد او را از عضویت در این سرویس‌ها خارج کند و در نتیجه؛ دیگر هزینه‌ای بابت چیزی که نمی‌داند چیست یا رضایت ندارد؛ نپردازد اما در مورد جدید چه راهکاری پیش پای مردم وجود دارد؟

همه مردم می‌خواهند گذرنامه بگیرند، گواهی‌نامه خود را تمدید کنند، مرسولات پستی و ده‌ها کار مشابه دیگر دارند و ناچار به انجام‌اش هستند. آیا این پیامک‌ها همانند «آش کشک خاله» هستند و بخشی از هزینه‌های استفاده از خدمات الکترونیکی محسوب می‌شوند یا با شگرد غیرقانونی جدیدی در بازار برای خالی کردن جیب مردم روبرو هستیم و باید هرچه زودتر دستگاه‌های نظارتی به این مسئله ورود پیدا کنند؟


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

یادآوری داستان تصویر تولیدشده زنی که در اینترنت وحشت آفرید و تفسیر کنونی آن ماجرا در عصر انفجار…

او در جایی بیرون است و در جهان موازی احتمالا به کمین شما نشسته. تنها کاری که باید انجام دهید تا او را به وجود بیاورید این است که دستور درست را در یک تولید‌کننده تصویر هوش مصنوعی تایپ کنید!مانند یک طلسم دیجیتالی، کلمات شما مانند یک «ورد…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

مجموعه‌ای از تصاویر عجیب و غریبی که در گوگل مپ و گوگل استریت دیده شده‌اند!

گوگل مپ بسیار کار راه‌انداز است و گوگل استریت اصلا اگر سرعت اینترنت اجازه بدهد، اجازه جهانگردی مجازی به ما می‌دهد.اما برخی اوقات اشخاص به صورت تصادفی و یا حین وب‌گردی‌های طولانی تصاویری در این سرویس‌های گوگل شکار کرده‌اند که بسیار بامزه…

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند.دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…

عکس‌های قدیمی از یخ‌فروش‌های آمریکایی

یخ‌فروش‌ها در دوران قدیم اهمیت زیادی داشتند. قبل از رواج یخچال‌های مدرن، زندگی بدون آنها مختل می‌شد.عکس‌های این نوشته نگاهی اجمالی به دوران گذشته می‌اندازند، زمانی که صدای یخ‌فروش‌ها و شکستن بلوک‌های یخی در خیابان‌ها طنین‌انداز می‌شد.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
6 نظرات
  1. ZigOoL می گوید

    آیا این پیامک‌ها همانند «آتش کشک خاله» هستند…

    1. علی می گوید

      انقدر بدم میاد وقتی به روح قضیه ای که گفته میشه توجه نمیشه، اون موقع به یه چنین موارد سطحی در این حد توجه میشه که بابتش کامنت گذاری بشه. شایدم به روح قضیه توجه بشه، ولی وقتی در مورد یه چنین چیزی (ایراد نوشتاری خیلی سطحی و ساده) دیدگاه درج می کنید، اینطور برداشت میشه که گویا این مشکل بزرگتر از قضیۀ اصلی بوده که بهش اشاره شده!

  2. بهرام می گوید

    من چند وقت پیش برنامه آیو رو برای پخش فیلم نصب کردم و حین ثبت نام ازم شماره موبایل خواست و بعد از اتمام ثبت نام پیغام داد که این سرویس ماهانه 12 تومن داره. جالبه که از من برای این هزینه تایید نگرفت و سرخود
    بلافاصله اکانت و حذف کردم برنامه رو غیر فعال کردم ولی روی قبضم تا دو ماه 12000 تومن هزینه دادم و کلی پیگیری کردم که حذف شد. بعد از طریق سامانه 195 شکایت کردم و اپراتور هزینه رو بهم پس داد

  3. پیمان اسدی می گوید

    من این مطلب رو تو چندتا کانال تلگرام هم دیدم. چند وقت پیش که برای تمدید گذرنامه به مرکز پلیس + 10 مراجعه کرده بودم بندی رو تو قسمت مربوط به هزینه ها دیدم که به هزینه ی مشخصی برای پیامک اطلاع رسانی اشاره کرده بود. خاطرم نیست که این هزینه رو در همان زمان همراه با سایر هزینه های صدور گذرنامه ی جدید با دستگاه POS پرداخت کردم یا بعدن روی قبض موبایل برام اومده. البته برای من هم سوال هست که مبنای این مبلغ 150 تومن روی به چه شکلی محاسبه کرده اند و چرا گزینه ای برای لغو درخواست اطلاع رسانی پیامکی در فرم وجود نداره.

  4. pedram می گوید

    منتظر نظر دادستان کشور و آقای وزیر هستیم

  5. ihnd می گوید

    مملکت بی صاحب همینه دیگه.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.