خبر جنجالی کور شدن نوزاد سه ماهه بر اثر نور فلش دوربین: یک مورد نادر یا شایعه کاذب شبکه‌های اجتماعی؛ چه میزان چنین خطری محتمل است؟

1

امروز در برخی کانال‌های تلگرام و سایت‌های اینترنتی خبری درباره کور شدن یک نوزاد بر اثر نور فلش دوربین منتشر شد که به سرعت هم دست به دست چرخید!

در این خبر کوتاه آمده، «یکی از اقوام و بستگان این نوزاد چند روزه از فاصله نزدیک و ۱۰ اینچی اقدام به عکس گرفتن از صورت و چهره این نوزاد می‌کند و چون فلش را خاموش نکرده است؛ نور فلش دوربین باعث نابینایی این نوزاد می‌شود.»

در این خبر منتشر شده آمده «والدین نوزاد پس از اینکه متوجه می‌شوند در حالت چشم نوزاد تغییراتی به وجود آمده است؛ سریعا به پزشک مراجعه می‌کنند که پس از بررسی اعلام می‌شود شبکیه چشم نوزاد آسیب دیده و دیگر قابل درمان نیست.»

این خبر به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر و حتا باعث نگرانی و تلاطم برخی والدین شده است. اولین پیغامی که خواندن این خبر به ذهن مخابره می‌کند؛ خطرناک بودن نور فلش دوربین و موبایل برای نوزادان و خطر نابینایی آن‌ها است.

چند ماه پیش؛ چنین خبری هم در کشور چین منتشر و انعکاس زیادی یافت که در نهایت مشخص شد صحت نداشته است (خبر امروز ایران هم یک کپی کامل از خبر چینی است). درباره خبر نابینا شدن نوزاد ایرانی چند روزه بر اثر نور فلش دوربین نیز هنوز هیچ منبع یا سایت معتبر و رسمی آن را منتشر نکرده و حتا نامی از شهر و استان محل وقوع آن یا نام بیمارستان و توضیحات پزشک معالج در دست نیست. فقط یک عکس همراه با خبر منتشر شده است که چیز خاصی هم نشان نمی‌دهد.

به همین خاطر؛ اولا باید در اصل خبر یا نحوه وقوع این حادثه شک و تردید داشته باشیم و همانند صدها خبر دیگر منتشر شده در فضای مجازی؛ به سرعت آن را باور و به ده‌ها مورد دیگر بسط و ربط ندهیم.

دوما؛ سوال جدی که اینجا مطرح می‌شود این است: «آیا اصلا از نظر علمی نور فلش دوربین می‌تواند برای چشم نوزاد و کودکان چند روزه تا چند ماهه خطرناک باشد به حدی که باعث آسیب جدی اجزای چشم و نابینایی آن‌ها شود؟»

شاید بیشتر از توجه و تمرکز روی اصل خبر؛ باید دنبال جواب این سوال باشیم.

متخصصان چشم می‌گویند نور شدیدی مانند نور خورشید اگر به طور مستقیم به چشم افراد یا نوزادان تابیده شود؛ باعث سوختگی چشم یا «Solar Burn» می‌شود. نور شدید خورشید باعث سوخته شدن ماکولا(لکه زرد) چشم می‌شود که می‌تواند در نهایت به نابینایی چشم منجر شود.

اما متخصصان چشم تاکید دارند که باید منبع نوری بسیار قوی و در حد تابش نور خورشید یا مانند آن باشد. نور فلش دوربین‌ها؛ حتا با تصور استفاده از قوی‌ترین دوربین‌ها و سیستم‌های فلش؛ بسیار کمتر و ضعیف‌تر از نور خورشید است. همین‌طور؛ طیف نوری فلش با نور خورشیدن بسیار متفاوت است.

به علاوه، چشم نوزادان تا چند ماهگی هنوز به تکامل نرسیده و قابلیت‌ها و مهارت‌های یک چشم انسان عادی را ندارد. نوزادان در چند روز یا ماه‌های اولیه زندگی نمی‌توانند مانند انسان به طور مستقیم به یک منبع نوری مثلا دوربین یا فلش خیره شوند یا فوکوس کنند تا بر اثر آن؛ نور فلش به طور مستقیم به چشم شان تابیده شود.

چشم نوزادان در روزهای اول زندگی غالبا بسته یا نیمه بسته است و بسیار بعید به نظر می‌رسد که نور فلش دوربین به طور مستقیم و آن هم با شدت بسیار زیاد حتا در نزدیک‌ترین فاصله به چشم نوزاد خورده باشد و باعث نابینایی او شود.

البته؛ متخصصان چشم‌پزشکی توصیه می‌کنند برای احتیاط بیشتر؛ والدین و اطرافیان نوزادان رعایت کنند و از عکاسی نزدیک با فلش یا هرگونه منبع‌های نوری شدید در ماه‌ها پس از تولد نوزاد بپرهیزند.

بهتر است در ماه‌های اول؛ با نور عادی از کودک عکاسی شود تا چشم به مرور بتواند توانایی و رشد طبیعی و مراحل تکاملی خود را انجام بدهد.

جالب است بدانید دانشمندان با استفاده از تاباندن نور فلش دوربین به درون چشم و شبکیه کودکان؛ می‌توانند تومورهای خطرناک شبکیه به نام رتینوبلاستوما را کشف و برای درمان آن اقدام کنند. یک اپلیکیشن برای آیفون نوشته شده است که با تاباندن نور به چشم کودک؛ می‌تواند بازتاب نور سفید چشم کودک را شناسایی و به پزشکان یا والدین اطلاع دهد. متن کامل این یافته دانشمندان و معرفی این اپلیکیشن را می‌توانید در اینجا بخوانید.

در آخر؛ با حدس جعلی بودن خبر نابینا شدن یک نوزاد ایرانی بر اثر تابش نور فلش دوربین به چشمان وی و بعید بودن رخدادن این پدیده از نظر علمی؛ باز هم باید به خودمان و دیگران و کاربران شبکه‌های اجتماعی یادآوری کنیم که به سرعت هر خبری را باور و منتشر نکنند. یک خبر ساده اما دروغین می‌تواند اضطراب و نگرانی در پدر و مادرها ایجاد کند و فضای آرام یک خانه را به‌هم بریزد.

پس از خواندن هر خبری؛ ابتدا کمی درباره منطقی بودن آن و منابع معتبر یا صحت علمی‌اش بررسی و پرسش‌گری کنیم و تا مطمئن نشدیم برای دیگران فوروارد نکنیم. فقط این‌گونه می‌توانیم جلوی جاعلان اخبار در فضای مجازی را گرفته و فقط مطالب و خبرهای معتبر و علمی را اطلاع‌رسانی کنیم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

کودکی که از کتابخانه عمومی شهر می‌خواستند بیرون بیندازندش، اما فضانورد شد!

دو برادر به نام‌ها رونالد (چپ) و کارل مک نیر (راست) با 10 ماه اختلاف در جنوب جدا شده به دنیا آمدند. این دو در دوران کودکی تا بزرگسالی جدایی‌ناپذیر بودند.در سال 1959، رونالد مک نیر 9 ساله به یک کتابخانه عمومی در لیک سیتی در کارولینای…

چهره و شکل و شمایل یک شهروند کشورهای اسکاندیناوی یا منطقه نوردیک به چه صورت است؟

کشور‌های اسکاندیناوی که به عنوان کشورهای شمال اروپا یا منطقه نوردیک نیز شناخته می‌شوند، به گروهی از کشور‌های شمال اروپا اطلاق می‌شود. واژه نوردیک اغلب برای توصیف دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد که اعضای اصلی شورای شمال اروپا هستند،…

با این تصاویر کارت پستال خیلی قدیمی در دهه ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها، تصور خود از ۱۰۰ سال بعد را نشان داده…

مجموعه‌ای جذاب از کارت پستال‌های عجیب و غریب و در عین حال جذاب از استیون آر. شوک، دیدگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که در دهه ۱۹۰۰ تصور شده است و نشان می‌دهند که چگونه شهر‌ها، شهرک‌ها و دهکده‌ها در سراسر ایالات متحده ممکن است طی ۱۰۰ سال آینده…

ابر تورم آلمان در سال 1923 چه بر سر مردم آورد؟

به زمانی می‌رویم که یک آلمانی طبقه متوسط، ​​میلیاردها مارک در جیب خود حمل می‌کرد اما هنوز نمی‌توانست چیزی بخرد. یک قرص نان 200 میلیارد مارک قیمت داشت.با حقوق بازنشستگی یک هفته‌ای حتی یک فنجان قهوه را نمی‌شد خرید. سقوط آزاد ادامه داشت و…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. azinro می گوید

    انقد از بچه ها از کوچیکی عکس میگیرن واقعا معلوم نیست چه تاثیراتی روی جسم و روحشون میذاره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.