عربستان به روبات خانمی به نام «سوفیا» حقوق شهروندی عطا کرد و خشم زنان سعودی را برانگیخت

1

این روزها هر خبر باورنکردنی درباره کشور عربستان سعودی شنیدید؛ تعجب نکنید!

در ادامه دگرگونی‌ها و اصلاحات در عربستان طی ماه‌های اخیر؛ پس از خبر ابرشهر رویایی ۵۰۰ میلیارد دلاری نیوم؛ اکنون نوبت به روبات سوفیا است.

در کنفرانس سرمایه‌گذاری آتی ریاض؛ وقتی خانم سوفیا (روبات انسان‌نما) پشت تریبون برای سخنرانی می‌رود؛ مجری ایشان را این‌طور معرفی می‌کند: «ما همین الان فهمیدیم، سوفیا اولین روباتی است که حقوق شهروندی عربستان گرفته است.»

جالب‌تر اینکه روبات سوفیا با یک روزنامه معروف ریاض نیز گفت‌گوی مفصلی انجام داده است و ضمن ابراز خوشحالی بابت «اولین روبات دارنده حقوق شهروندی در دنیا»؛ آن را اتفاق تاریخی می‌خواند.

از واقعیت تا شایعه؟

اهمیت این خبر در این است که کارگران ماهر خارجی در عربستان حقوق شهروندی ندارند و نمی‌توانند چنین حقوقی داشته باشند. این کارگران تحت تکلف کارفرما هستند و با قانون «نظام کفالت» در این کشور زندگی می‌کنند.

خبر دریافت حقوق شهروندی سوفیا؛ شبکه‌های اجتماعی را به هم ریخته است و برخی کاربران سعودی به‌خصوص زنان و دختران را به واکنش وا داشته است. از سوی دیگر؛ بزرگانی مانند ایلان ماسک هم واکنش منفی داشتند.

زنان سعوی می‌گویند چگونه یک روبات زن بی‌حجاب می‌تواند شهروند سعودی باشد در حالی که آن‌ها نمی‌توانند بدون حجاب یا روبنده و تنها در خیابان‌های این کشور دیده شوند. زنان عربستانی در اماکن و مجامع عمومی باید همراه با یک مرد محرم باشند.

ایلان ماسک هم اعتقاد دارد به کسی حقوق شهروندی داده شده است که بزرگ‌ترین قاتل انسان در آینده است.

سوفیا کیست و از کجا آمده است؟

سوفیا توسط یک شرکت هنگ‌کنگی به نام هنسون رباتیکس ساخته شده است. این روبات انسان‌نما می‌تواند به زبان انگلیسی محاوره‌ای صحبت کند و پاسخ سوالات را بدهد.

عربستان سعودی اولین کشوری در دنیا است که چنین حرکتی کرده است و به یک روبات انسان‌نما حقوق شهروندی داده است. به همین دلیل؛ برخی از رسانه‌ها این حرکت را یک بازی رسانه‌ای و برای تبلیغات می‌دانند.

سایت تک‌کرانچ درباره این خبر می‌نویسد: «چگونه این خبر را باور کنیم در حالی که زنان سعودی از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی محروم هستند؟»

درباره چگونگی شهروندی سوفیا ابهام‌های زیادی مطرح است. مثلا در عربستان به عنوان یک زن دارای چه حقوقی خواهد بود؟ در صورت مرتکب شدن خلافی؛ کدام دادگاه به پرونده وی رسیدگی می‌کند و اگر بخواهد خاک عربستان را ترک کند؛ چه وضعیتی خواهد داشت؟

آیا این اقدام عربستان شروعی بر سوءاستفاده از روبات‌ها و هوش مصنوعی برای مقاصد تبلیغاتی است؟

به هر حال؛ واکنش‌ها درباره حقوق شهروندی سوفیا ادامه دارد و باید دید در آینده چه می‌شود!

نظر شما درباره این کار دولت عربستان سعودی چیست؟ مانند ایلان ماسک؛ بیشتر نگران آینده می‌شوید یا برای اولین روبات شهروند دنیا آرزوی موفقیت می‌کنید؟

منبع: + و +


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

عکس‌هایی از ترسناک‌ترین ساختمان‌های دنیا – آلبوم عکس

چرا برخی از ساختمان‌ها و خانه‌ها خیلی ترسناک به نظر می‌رسند. اینها دسته از سکونت‌گاه‌ها طیف گسترده‌ای دارند:- آنهایی که سایه روشن شب ترسناک‌شان می‌کند و هنگام روز یک ساختمان تقریبا عادی هستند.- آنهایی که مدت‌ها متروک مانده‌اند و…

جالب و گاهی خنده‌دار: آدم‌هایی که خیلی شبیه تابلو یک آگهی کنارشان هستند!

گاهی شباهت آدم‌ها به هم عجیب به نظر می‌رسند. حالا در نظر بگیرید که کاملا تصادفی اشخاصی در کنار تابلویی یا آگهی دیواری ایستاده باشند و چهره آنها به یکی از شخصیت‌های تابلو یا آگهی شباعت زیادی داشته باشد یا اصلا فرد افزونه‌ای برای مفهوم تبلیغ…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. ihnd می گوید

    در این که عرب ها از روی جو گیری این کار را کرده اند زیاد شکی نیست، ولی بالاخره باید در این روزگار یک کشور پیشقدم این حرکت میشد.
    به نظر من اصلن مهم نیست که کدام کشور و با چه نیتی حقوق شهروندی به یک ربات بدهد، مهم این است که حقوق شهروندی به ربات دادن، باید یک روزی بالاخره در یک کشوری رخ میداد.
    چرا؟
    چون بعضی اتفاقات علمی در جهان ناگزیر به رخ دادن هستند.
    مثل بمب اتمی که باید استفاده میشد تا دنیا با خطرات آن آشنا شود. بخت با ژاپن یار نبود که روی آنها این بمب استفاده شد.
    یا جنگ جهانی باید رخ میداد که ملل دنیا در یک زمینه هایی اتحادیه و سازمان های بین المللی تشکیل دهند و با جنگ مقابله کنند، حالا قرعه به نام چند کشور افتاده بود که در جنگ جهانی خسارت زیادی بدهند.
    من فکر میکنم حقوق شهروندی به ربات دادن هم باید اتفاق می افتاد. یا حماقت، یا شجاعت، یا هرچیز دیگر، عربستان پیش قدم شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.