هشدار در مورد بیمارانی که طولانی‌مدت داروهایی مثل امپرازول، پنتوپرازول، اسموپرازول را می‌خورند: افزایش دست‌کم دو برابری احتمال ابتلا به سرطان معده

2

پژوهشگران به تازگی دریافته‌اند که دارویی که به صورت روتین در درمان مشکلات معده و بیماری برگشت اسید معده به مری یا ریفلاکس استفاده می‌شود، احتمال ابتلا به سرطان معده را دو برابر می‌کند.

این دسته دارویی موسوم به داروهای مهارکننده پمپ پروتون هستند که میزان ترشح اسید معده را کاهش می‌دهند. داروهایی مثل امپرازول، پنتوپرازول، اسموپرازول و لانسوپرازول در این دسته قرار می‌گیرند.

اما بر اساس پژوهشی که نتایج آن به تازگی در مجله Gut منتشر شده است، در صورت مصرف طولانی‌مدت داروهای مهارکننده پمپ پروتون، خطر ابتلا به سرطان معده 2.4 برابر می‌شود.

در انگلیس سالانه در نسخه‌های پزشکی، داروهای این دسته دارویی، 50 میلیون بار نسخه می‌شوند. در ایران هم مصرف این داروها چه به صورت تجویز پزشکی و چه به صورت درمان خودسرانه و تجدید نسخه بدون مشاوره مجدد با پزشک، بسیار زیاد است.

البته این یافته که بین مصرف طولانی‌مدت مهارکننده‌های پمپ پروتون و سرطان معده ارتباطی وجود دارد، چیز تازه‌ای نیست، اما تفاوت این تحقیق تازه این بود که در کسانی که تحقیق روی آنها انجام شده بود، نخست یک عامل عمده دیگر ابتلا به سرطان معده، یعنی عفونت معده با باکتری هلیکوباکتری پیلوری، درمان شده بود و به این ترتیب این عامل جانبی، دیگر یک عامل خارجی مخدوش‌کننده نتایج به شمار نمی‌رفت.

این تحقیق به صورت مشترک توسط دانشگاه هنگ کنگ و دانشگاه کالج لندن انجام شد و نشان می‌دهد که حتی در صورت ریشه‌کن کردن هلیکوباکتری پیلوری، در آن دسته‌ای از بیماران که مهارکننده پمپ پروتون می‌خورند، ریسک ابتلا به سرطان معده بالا است و این خطر با دوز و طول مدت مصرف دارو، تناسب دارد.

در این راستا، آنها مصرف مهارکننده‌های پمپ پروتون را با داروی ضد اسید دیگری موسوم به مهارکننده‌های گیرنده H2 مقایسه کردند.

در این تحقیق بیش از 3200 بیمار مصرف کننده مهارکننده پمپ پروتون با بیش از 21 هزار بیمار مصرف‌کننده مهارکننده‌های H2 مقایسه شدند.

در این تحقیق مشخص شده که کسانی که روزانه این داروها را می‌خورند 4.55 بار احتمال ابتلایشان به سرطان معده بیش از کسانی است که هفتگی مصرف دارو دارند. همچنین مشخص شد که کسانی که مصرف مدام یک ساله و مصرف مداوم سه ساله و بیشتر این داروها، احتمال ابتلا را به ترتیب 5 و 8 برابر می‌کند.

نتیجه نهایی این تحقیق این است که پزشکان و نیز خود بیماران در مصرف طولانی‌مدت داروهای دسته مهارکننده‌های پمپ پروتون باید احتیاط کنند.

البته باز هم در تفسیر نتایج این تحقیق باید دقت کرد و چه بسا مصرف طولانی‌مدت این داروها، فقط «همراهی» با ازدیاد سرطان معده داشته باشد. به این معنی که خود دارو مسبب افزایش خطر سرطان نباشد، بلکه آن دسته افرادی که نیاز به مصرف طولانی‌مدت این داروها پیدا می‌کنند، بیمارتر هستند و به همین خاطر مستعد سرطان معده هستند. این نظری بود که استفان ایوانس- استاد داروشناسی دانشکده بهداشت لندن- هم ابراز داشته است.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

شوخی با بناهای معروف و عجائب معماری دنیا یا میدجرنی – گمشده در ترجمه!

کاریکاتور شخصیت‌های مشهور را بسیار کشیده‌اند و دیده‌ایم، اما کشیدن کاریکاتور بناهای معروف زحمت بیشتری دارد. اما میدجرنی می‌تواند این زحمت را بسیار کمتر کند.کاربر شبکه اجتماعی دریت به نام mossymayn به تازگی این کار را کرده است:دروازه…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

جورج اسپنسر میلت: مرگ دردناک به خاطر فرار از بوسیده شدن!

جورج اسپنسر میلت یک پسر 15 ساله که در ساختمان متروپولیتن لایف نیویورک در سال 1909 کار دفتری می‌کرد. در پانزدهمین سالگرد تولدش، همکاران زنش او را مسخره کردند و تظاهر کردند که در نظر دارند که برای هر سال زندگییک بار او ببوسند. میلت به شوخی از…

حداقل مجازات کسانی که این چیزها را طراحی کرده‌اند، زندان است!

طراحی خوب در هر عرصه‌ای چه فضای وب، معماری، وسایل خانگی و صنعتی و گجت‌ها مهم است. یک طراح باید بتواند خود را جای کاربران نهایی بگذارد و حدس بزند که در استفاده از وسیله یال محل چه مشکلاتی پیش خواهد آمد یا در شرایط مختلف و با گذشت زمان چه…

تصور کنید که در یک دنیای تخیلی، هری پاتر را استودیو جیبلی می‌ساخت

استودیو جیبلی یک استودیوی مشهور انیمیشن‌سازی ژاپنی است که به دلیل سبک هنری متمایز، داستان‌سرایی پر از تخیل و انیمیشن‌های هیجان‌انگیزش مشهور است. استودیو جیبلی که توسط هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا تأسیس شد، تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. Parnia می گوید

    واقعا متاسف شدم چون بچه های من رفلاکس داشتند و چند سال مجبود بودند امپراطور بخورند

  2. جلیل می گوید

    سلام من سه سال پیش اندوسکوپی کردم دکتر گفت یه زخم بوده خوب شده ولی پنتوپرازول ۲۰ تجویز کرد روزی یکی خوردم راهنایی فرمایید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5