راننده کامیون ۷۱ ساله‌ای که می‌تواند بمب‌های هسته‌ای ده‌ها برابر قدرتمندتر از بمب‌ هیروشیما یا بمب‌های کره شمالی بسازد

4

امسال، کره شمالی در دل یک کوه بمب اتمی بزرگی منفجر کرد.

گفته می‌شود این بمب ده‌ها بار قوی‌تر و مخرب‌تر از بمب‌هایی بوده که امریکا در اواخر جنگ جهانی دوم روی سر شهر هیروشیما ریخت. کره شمالی مدعی است این بمب‌های اتمی از یک طراحی ویژه و منحصربه‌فرد سود می‌برند.

برخی گزارش‌ها پیش از این آزمایش هسته‌ای کره شمالی؛ بیان می‌کرد این کشور به فناوری‌ها و تکنیک‌هایی رسیده است که با دستکاری و سفارشی‌سازی کلاه‌هک‌های هسته‌ای می‌تواند آن‌ها را روی هر موشکی سوار کند.

این پیشرفت کره شمالی در ساخت بمب‌های هسته‌ای باعث نگرانی در میان جوامع و به‌خصوص نیروهای نظامی امریکا شده است و آن‌ها را به تکاپو واداشت.

راننده کامیون اتمی

اما یک راننده کامیون ۷۱ ساله به نام «جان کستر مولن» John Coster-Mullen از این بمب‌های کره شمالی هیچ تعجب نکرده است. او اعتقاد دارد که ساختن چنین بمب‌های هسته‌ای اصلا سخت نیست و فناوری ساخت آن‌ها همانند فناوری ساخت یک لامپ است.

در واقع، جان مولن در صنعت بمب‌های هسته‌ای یک متخصص و پروفسور است اما هیچ‌گاه تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی نداشته و پیش از اینکه راننده کامیون شود؛ یک عکاس بوده است. کار وی این روزها جابه‌جایی بسته‌ها و محموله‌های بزرگ برای فروشگاه‌ها در طی شبانه‌روز است.

مولن در ۲۴ سال گذشته؛ تمام وقت و انرژی خود را روی مطالعه بمب‌های هسته‌ای امریکا در جنگ جهانی دوم و به‌خصوص بمب‌های استفاده شده برای نابودی دو شهر هیروشیما(بمب معروف به Little Boy) و ناکازاکی (بمب معروف به Fat Man) صرف کرده است.

او در این مدت برای مشاهده از نزدیک بمب‌های اتمی چه مدل‌های دانشگاهی و نمونه و چه مدل‌های واقعی و استفاده شده یا آزمایشگاهی به سراسر جهان سفر کرده است. تمام مطالعات‌اش و مشاهدات‌اش را در یک دفترچه جمع‌آوری کرده که اکنون به ۴۳۱ صفحه رسیده است و برخی اعتقاد دارند کامل‌ترین منبع و کتاب درباره بمب‌های هسته‌ای است.

در این دفترچه از تاریخچه انواع بمب‌ها تا جزیی‌ترین ریزه‌کاری‌های طراحی و ساخت بمب‌ها صحبت شده است. مولن در جای جای این دفترچه با طراحی‌هایی ساده نشان می‌دهد که چگونه یک بمب اتمی ساخته شده و باید قدرت و انرژی تخریب آن را بیشتر کرد.

علاقه مفرط او به ساخت بمب اتمی و سردرآوردن از نحوه کارشان باعث شده تا دانش و اطلاعاتی کمیاب درباره این بمب‌ها به دست بیاورد و بهتر از هر فیزیک‌دان یا استاد دانشگاهی درباره‌شان صحبت کند.

خیلی ساده بمب اتم بسازید!

دانشگاه‌های مختلف و برچسته امریکا از وی دعوت می‌کنند که برود و درباره بمب‌ها سخنرانی کند یا برخی مسایل پیچیده مربوط به این بمب‌ها را برای استادان و دانشجویان دوره‌های دکتری تشریح کند.

تا کنون چندین استاد تمام دانشگاه با وی روی پروژه‌های بزرگ تحقیقاتی‌شان همکاری کردند و اعتقاد دارند مولن بهتر از هر کسی بمب‌های هسته‌ای را می‌شناسد و از سازوکارشان سردرمی‌آورد.

مولن خودش را یک کمال‌گرا می‌داند. به همین‌خاطر وقتی در حال ساخت ماکت‌های کوچکی از بمب‌های امریکا در جنگ جهانی دوم بود؛ به خاطر یک طراحی ساده که سردرنمی‌آورد؛ ۱۱۰۰ مایل در امریکا سفر کرد تا به موزه آثار تاریخی امریکا و محل تولد و ساخت بمب‌های هسته‌ای آن زمان برود و از نزدیک درباره‌اش مطالعه کند.

البته، مولن در این راه سختی‌های بسیار زیادی متحمل شده و برای به دست آوردن برخی اطلاعات سری یا پیچیدگی‌های فناوری ماه‌ها و سال‌ها جست‌وجو کرده و به سراغ افراد و شرکت‌های مختلفی رفته است.

این راننده کامیون طراح بمب اتمی در مقطع‌های زیادی به بن‌بست برخورده و دست از کار کشیده و دوباره پس از چند ماه در ناامیدی کامل به یک کشف یا ایده جدید و همین‌طور سند محرمانه‌ای رسیده است.

طراحی‌های منحصربه‌فرد

یک متخصص موسسه فناوری «استیونس» که روی بمب‌های هسته‌ای کار می‌کند؛ اعتقاد دارد جام کستر مولن نشان داده چگونه به طور خیلی ساده‌ای می‌توان یک بمب هسته‌ای ساخت. بنابراین؛ اصلا جای تعجب ندارد که کشوری مانند کره شمالی یا هر کشور بسیار کوچک و ضعیف دیگری بتواند یک بمب هسته‌ای بسازد. مولن می‌گوید چالش واقعی در ساخت یک بمب هسته‌ای نه طراحی آن، بلکه تامین اورانیوم و پلوتونیوم مورد نیاز است.

مولن می‌گوید می‌تواند چندین مدل بمب اتمی را در کارگاه‌اش ساخته  به فروش برساند ولی هیچ‌گاه چنین کاری نکرده است.

مولن پدیده‌ای جذاب و نادر هم برای رسانه‌ها و هم برای جامعه دانشگاهی و متخصص است. گویی که یک راننده کامیون ۷۱ ساله بهترین متخصص بمب هسته‌ای در دنیا است!

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

Fotomat: یادآوری غرفه‌های پردازش عکس دهه 1980 آمریکا که با خودرو از کنار آنها می‌گذشتند و فیلم‌…

در دوران قبل از عکاسی دیجیتال و آپلود آسان عکس‌ها (در این دومی شک دارم که فعلا در ایران ساده باشد!)، یک راه حل جذاب و نوآورانه برای ظاهر کردن فیلم‌های آنالوگ وجود داشت:  Fotomat.در طول دهه 1980، این غرفه‌های پردازش عکس در سراسر آمریکا،…

بال‌های پرنده نورثروپ: کاوشی در هواپیمای XB-۳۵ افسانه‌ای با عکس‌های کمتر دیده شده

نورتروپ XB-۳۵ گواهی‌ای بر روح پرشهامت نوآوری در صنعت هوانوردی در اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.XB-۳۵ که توسط شرکت نورتروپ Northrop با همکاری نیروی هوایی ارتش ایالات متحده توسعه یافت، یک هواپیمای آزمایشی بود که مرز‌های مهندسی هوانوردی را جابجا کرد.…

اگر در زمان این شخصیت‌های معروف مجله تایم وجود داشت و قرار بود روجلد شماره شخصیت سال شوند!

مجله تایم یک نشریه خبری هفتگی معروف است که طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله سیاست، رویداد‌های جهانی، علم، فناوری، سرگرمی و غیره را پوشش می‌دهد. اولین بار در سال 1923 منتشر شد و از آن زمان به یکی از تأثیرگذارترین و شناخته شده‌ترین مجلات در…

تصور کنید که در یک دنیای تخیلی، هری پاتر را استودیو جیبلی می‌ساخت

استودیو جیبلی یک استودیوی مشهور انیمیشن‌سازی ژاپنی است که به دلیل سبک هنری متمایز، داستان‌سرایی پر از تخیل و انیمیشن‌های هیجان‌انگیزش مشهور است. استودیو جیبلی که توسط هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا تأسیس شد، تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های…

۲۵ صدای نوستالژیک فناورانه قدیمی که کودکان امروزی به صورت معمول هرگز نمی‌شنوند!

یک ستاره سینمای کلاسیک را در نظر بگیرید مثلا همفری بوگارت را. تلفن را با یک دست در دست می‌گیرد، سیگاری به لب دارد و بعد با افه خاصی شماره‌گیر را می‌چرخاند و با صدای بم مردانه‌اش می‌گوید که نلفنچی فلانجا را برایم بگیر!چنین منظره‌ای دیگر…

۱۱ رخدادی که تاریخ دنیا را تغییر دادند به روایت میدجرنی

گرچه از اکثر این وقایع تاریخی عکسها و فیلم‌های زیادی وجود دارد، اما می‌خواهیم با میدجرنی آنها را بازسازی کنیم. شاید تمرینی شود برای بازافرینی رخدادهایی که از آنها عکسی گرفته نشده یا عکاسی در زمان آنها اصلا اختراع نشده بود.شروع جنگ جهانی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. اصغر می گوید

    بنده خدا احمدی نژاد حق داشت ( در مورد دختربچه شیرازی)

  2. zhilevan می گوید

    چقدر جالب بود این مطلب. بیشتر از خود طراحی بمب اش علاقه یه فرد و تمایل به خواستن یه امرش برام جالب بود. مرسی بابت انتشار

  3. محمد می گوید

    قسمت سخت ماجرای ساختن بمب اتمی به دست اوردن پلوتونیوم یا اورانیوم با غنای بالا هست که بیش از اونکه به دانش فنی نیاز داشته باشه به تجهیزات عظیمی نظیر آنچه که در نطنز و فرودو وجود داره نیاز هست، پروسه تولید ماده اولیه بمب اتم اونقدر هزینه بر و پیچیده هست که وقتی بهش رسیدید دست یافتن به بمب اتم تنها به ساختن یک محفظه و چاشنی خلاصه میشه! چاشنی هم در اصل یک شتابدهنده پروتونی هست که ساختن اون از عهده یک نفر هم برمیاد!

  4. sohrab می گوید

    یا از زلزله میمیریم یا با بمب اتم یا از گرونی یا از آلودگی هوا.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.