ابرشهر رویایی Neom عربستان می‌تواند قوانین و زندگی شهروندان این کشور را نجات دهد

1

برخی از شرکت‌های استارتاپی دره سیلیکون به دنبال ساختن شهرهای آینده روی دریا هستند. جایی که از مرز کشورها فاصله دارد و مشمول قوانین محدودکننده دولت‌ها نمی‌شود.

در خاورمیانه؛ کشورهای حوزه خلیج‌فارس به سراغ بیابان‌ها رفتند تا شهرهای فناورانه آینده خود را آنجا بسازند. برخی کشورهای این حوزه از بیابان‌ها و زمین‌های بایر گسترده و وسیعی برخورداراند که برای ساخت یک شهر از ابتدا مستعد به نظر می‌رسند.

به‌ویژه اینکه شهرهای آینده قرار است از انرژی‌های پاک مانند باد، خورشید، آب و غیره بهره ببرند.

برای مثال، کشور عربستان در اوایل آبان ماه خبر ساخت یک مگاشهر ۵۰۰ میلیارد دلاری را در مساحتی بیابانی به متراژ ۲۶/۵۰۰ کیلومترمربع نزدیک مرز اردن و مصر رسانه‌ای کرد.

ابرشهر Neom از انرژی‌های پاک استفاده خواهد کرد و بسیاری از امور آن توسط روبات‌ها و پهپادها انجام می‌شود. دولت عربستان می‌گوید شهر «نئوم» به یک مرکز کسب‌وکار و بازار آزاد اقتصادی تبدیل خواهد شد. قرار است فاز اول این شهر در سال ۲۰۲۵ رونمایی شود.

چشم‌اندازی تیره یا روشن

از همان روزهای اولیه، یک سوال جدی در رسانه‌ها مطرح شده است. آیا شهر هوشمند جدید عربستان با قوانین و سیستم مذهبی اداری اجتماعی دولت مرکزی سعودی مدیریت می‌شود؟

مقامات سعودی اظهار کردند این منطقه و شهر آینده همانند دیگر مناطق آزاد تجاری دنیا اداره خواهد شد. آن‌ها می‌گویند در این شهر هیچ‌گونه محدودیتی برای زندگی افراد وجود ندارد و هر کسی از هر کشور، مذهب، قوم و ملیتی می‌تواند حضور داشته باشد.

به نظر می‌رسد عربستان به دنبال پیاده‌سازی مدلی است که در شهر دبی به نام DIFC پیاده‌سازی شده و نتیجه‌بخش بوده است.

توجه کنید داریم درباره عربستان صحبت می‌کنیم. یکی از بسته‌ترین حکومت‌های منطقه با مجموعه‌ای از قوانین غیربشردوستانه و محدودکننده برای سرمایه‌گذاری، زندگی، تجارت و روابط اجتماعی. هر سال‌ ده‌ها بیانیه و قطعنامه بر علیه این کشور در مجامع بین‌المللی صادر می‌شود. عربستان به تازگی در ماه‌های اخیر و تحت فشارهای شدید اجازه رانندگی و رای به زنان داده است.

اینجا است که باید در موفقیت ابرشهر رویایی «نئوم» شک کرد و چشم‌انداز خوبی، آن‌طور که خود مقامات سعودی انتظار دارند برایش متصور نشد!

اما اگر چنین شهری در عمل ساخته بشود؛ چه تاثیراتی روی دیگر شهرهای عربستان یا مجموعه قوانین و مناسبات اجتماعی آن خواهد گذاشت؟ دولت مرکزی تا چه اندازه مجبور به عقب‌نشینی و تغییر قوانین به نفع رشد و پویایی اقتصاد بدون نفت است؟ فراموش نکنیم یکی از اهداف اصلی ساخت این شهر؛ کاهش و قطع وابستگی به نفت و تسری آن به دیگر حوزه‌ها و بخش‌های این کشور است.

تغییر قوانین و سیاست‌ها

نباید در کوتاه‌مدت امیدی به تغییرات بزرگ در عربستان داشت ولی شاید در چشم‌انداز سال‌های ۲۰۳۰ و پس از آن شاهد دگرگونی‌های بزرگی در اقتصاد و قوانین این کشور باشیم و دولت سعودی با برخی واقعیت‌های جهانی روبرو شود.

واقعیت اول این است که هیچ کشور و دولتی بدون داشتن یک اقتصاد پویا و متنوع نمی‌تواند آرمان‌شهری برای شهروندان خودش بسازد. جوامع فقیر نمی‌توانند به دنبال عدالت، آزادی، توسعه مدنی، حقوق شهروندی و افزایش کیفیت زندگی باشند.

واقعیت دوم این است که قوانین و سیاست‌های محدوده‌کننده، سرکوب‌گر و بسته اجتماعی نمی‌توانند آینده‌ای همراه با فناوری، نوآوری، توسعه شهری و اجتماعی را رقم بزنند. معمولا نوآوری و شرکت‌های استارتاپی در محیط‌های با مجموعه قوانین انعطاف‌پذیر و باز رشد می‌کنند.

مجموعه قوانین حقوقی و اقتصادی فعلی عربستان امکان رشد و توسعه هیچ فعالیت اقتصادی طولانی‌مدت و ماندگاری را نمی‌دهند. نه تنها کشور عربستان؛ بلکه سایر کشورهای جهان نیز گرفتار اختلاف عمیق زیرساخت های حقوقی خود با رشد سریع فناوری، جهانی شدن و دیجیتالی شدن هستند.

به همین دلیل است که شاید ساخت شهر «نئوم» برای عربستان یک تجربه جدید در ساخت یک جامعه با مجموعه‌ای از قوانین حقوقی آزادتر و بهتر باشد. دولت عربستان این فرصت را دارد که تغییر و دگرگونی را ابتدا از یک منطقه محدود و شهر جدید شروع کنند و به تدریج پس از مشاهده نتایج؛ قوانین جدید را به شهرهای دیگر و کل کشور بکشانند.

اتفاقی که کشور امارات در شهر دبی با پروژه DIFC از سال ۲۰۰۴ شروع کرد و اکنون ثمره‌اش را می‌بیند. امارت این شهر را منطقه آزاد و ویژه اقتصادی و قانونی اعلام کرد. معافیت‌های مالیاتی و مجموعه‌ای از قوانین شتاب‌دهنده اقتصادی برای شرکت‌های خارجی در نظر گرفت. تلاش کرد سیستم نظارتی و قوانین حقوقی، تجاری و دادگاهی خود را براساس کشور انگلیس و به زبان انگلیسی بازنویسی و پیاده‌سازی کند.

امارت به تدریج چابکی، شفافیت و کارایی را در مجموعه‌های مختلف اقتصادی و حقوقی خود پیاده‌سازی کرد تا اکنون به یکی از بزرگ‌ترین مناطق برای حضور شرکت‌ها تبدیل شده است و رتبه هفتم جهانی را در میان مراکز مالی بین‌المللی دارد.

چشم‌انداز بلندپروازانه مقامات کشور عربستان هم فراهم کردن یک زندگی راحت‌تر برای مردم با استفاده از پروژه «نئوم» است. نئوم می‌تواند در قوانین و ارتباطات شهروندان عربستانی تغییراتی ایجاد کند که در نهایت به کسب‌وکار، اقتصاد و شرایط زندگی بهتر بیانجامد.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

روجلدهای قدیمی مجله‌های کیهان بچه‌ها

کیهان بچه‌ها مجله‌ای بود که در دوران کودکی می‌خریدیم. برای من کیهان بچه‌ها بوی نان می‌دهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نان‌ها را لای مجله می‌گذاشت و وقتی به خانه می‌آمد من دوان دوان می‌رفتم و مجله را از او می‌گرفتم.منابع…

نمونه‌های جالبی از اختراعاتی که فراموش شدند، یا تکامل یافتند یا به کلی به صورت دیگری تغییر پیدا…

در طی دهه‌ها و قرن‌های انسان‌های اختراعات گوناگونی کرده‌اند. از برخی از آنها در ابتدای امر تصور می‌شد که استقبال خوبی شود، اما در نهایت فراموش شدند، برخی با تغییرات نه چندان بنیادین همچنان به همان صورت تولید می‌شوند، برخی با تغییرات جدی و…

این عکس پرنده واقعا فتوشاپی نیست و ترکیبی هم نیست و در یک جلسه گرفته شده است!

این عکس شگفت‌انگیز از یک پرنده در حال شگفت‌زده کردن کاربران در اینترنت است و مغز مردم از پردازش آنچه در عکس می‌بینند، ناتوان شده است!اگرچه این یک عکس ویرایش نشده و ترکیبی هم نیست و به صورت روتین با یک بار شات و نوردهی گرفته شده است.…

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…

اولم، یکی از عجیب‌ترین جانداران روی زمین – شبیه جنین نارس یا موجودات سری فیلم‌های بیگانگان

جانداری به نام Proteus anguinus که همچنین به عنوان اولم olm شناخته می‌شود، گونه‌ای سمندر است که بومی آب‌های زیرزمینی آلپ در جنوب شرقی اروپا است. این جاندار از معدود مهره‌داران غارنشین است و به دلیل شکل سر و دست‌ها  رنگ سفید مایل به صورتی و…

روش‌های بد نشستن روی صندلی و شیوه نشستن سالم روی صندلی در محیط کار

در موقعیت‌های مختلف یا در هنگام خستگی، روش‌های مختلفی برای نشستن روی صندلی از سوی ما استفاده می‌شود که برای بدن مفید نیستند. برخی از این موارد عبارتند از:خم شدن روی صندلی: وقتی روی صندلی خمیده می‌شوید، ستون فقرات شما به درستی حمایت…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. مسعود می گوید

    دوست دارم به فیلم سیریانا فکر کنم
    ولی همش به یاد خانه پوشالی می افتم!
    فعلا من به جای سریال و فیلم اخبار میبینم???

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.