آمار و ارقامی که تأییدکننده احتمال تبدیل چین به یک ابرقدرت علمی واقعی است

2

در برخی از برهه‌های تاریخی شاهد بوده‌ایم که اقتصاد یک کشور به صورت حبابی رشد کرده و بعد این رشد کند و حتی متوقف شده است.

اقتصاد شوروی می‌تواند یکی از این مثال‌ها باشد. کشوری که زمانی اقتصاددان‌ها تصور می‌کردند تا نیمه دهه 1990 میلادی، حتی از آمریکا هم پیشی بگیرد. اما عملا در دهه 1970 میلادی، رشد اقتصادی این کشور کند و سپس متوقف شد و بعد همه می‌دانیم که در دهه 90 سقوط کرد.

چرا چنین شد؟

از زوایایی مختلف می‌توان صحبت کرد. اما شاید شالوده این سخن‌ها این باشد که یک اقتصاد دولتی متمرکز، در تضاد با سنگ‌بنای نوآوری‌های بنیادی در عرصه صنعت و علم است. شوروی صنعتی‌نشده خواست به ناگاه از حالت فئودالی به صنعتی برسد. اقتصاد دولتی و دستوری تا مدت‌ها با سرازیر کردن منابع نهفته این کشور به بخش صنعت؛ یک رشد شتاب‌زده را باعث شد. حتی در برخی از زمینه‌های دانش مثل فضانوردی و صنایع نظامی؛ شوروی قطعا کشور پیشرفته‌ای بود. اما وقتی به عرضه محصولات مصرفی و رقابت با سایر تولیدکننده‌ها می‌رسیدیم، شوروی واقعا حرف زیادی برای گفتن نداشت. محصولات روسی در آن زمان به زمخت بودن معروف بودند …

بگذریم … من که نمی‌خواستم در مورد شوروی زیاد صحبت کنم!

اما به تازگی هیئت ملی دانش و بنیاد ملی علوم آمریکا، اعداد و ارقام جالبی منتشر کرده که اشاره‌ای به شرایط چین در میان این آمار می‌تواند جالب باشد:

-چین حالا دومین کشور دنیا از نظر میزان هزینه برای تحقیق و توسعه است! در واقع 21 درصد از کل هزینه 2 تریلیون دلاری که در سال 2015 صرف تحقیق و توسعه شد را چین هزینه کرده بود! آمریکا در مقابل، 26 درصد کل هزینه تحقیق و توسعه دنیا را دارد.

شتاب تخصیص بودجه در این بخش در چین واقعا مبهوت کننده است. بین سال‌های 2000 تا 2015، بودجه چین در این بخش سالانه 18 درصد بیشتر شده است که 4 برابر شتاب آمریکا است.

-مطلب جالب توجه دیگر انبوه مقاله‌های علمی ارائه شده توسط تیم‌های پژوهشی چین به خصوص در بخش‌های مهندسی است. البته توجه داشته باشید که هنوز مقاله‌های آمریکایی بنیادی‌تر هستند و تعداد ارجاعات بسیار بیشتر به مقالات امریکا، مؤید این مطلب است.

-نکته جالب بعدی تعداد فارغ‌التحصیل‌های فنی چین است. بین سال‌های 2000 تا 2014 تعداد فارغ‌التحصیل‌ها در چین از 359 هزار نفر به 1.65 میلیون نفر رسیده است. در صورتی که در آمریکا تعداد این عده، از 483 هزار نفر به 742 هزار نفر رسیده است.

همه اینها می‌توانند پیشبینی‌کننده شروع مسیر تبدیل چین به ابرقدرت علمی باشند. الان البته هنوز چین فاصله زیادی برای رسیدن به این مرحله دارد. تعداد پتنت‌های بسیار کمتر ثبت‌شده توسط چینی‌ها و اینکه چینی‌ها هنوز در دامنه‌های قله‌های مایه فخر آمریکا مثل صنایع روباتیک؛ زیست‌فناوری و رایانش هستند؛ نشاندهنده این مطلب است.

آمریکا هنوز می‌تواند با تمرکز روی صنایع بنیادی و فناوری‌های سطح بالا این فاصله را حفظ کند. اما تلاش چینی‌ها هم بسیار قابل توجه است. ضمن اینکه چینی‌ها با پیشرفت در صنایع مربوط به ماهواره؛ موشک و حتی جنگ‌های سایبری و هوش مصنوعی؛ زنگ خطر تغییر در موازنه راهبردی و حتی تهدید یک جنگ محتمال را به صدا درآورده‌اند.

منبع آمارها


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

نوستالژی: سیر در لوازم التحریر قدیمی

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…

پرتره‌های بیماران از بیمارستان روان‌پزشکی بدنامی در بریتانیا در قرن نوزدهم

‌ این عکس‌ها چهره بیمارانی را نشان میدهد که در بیمارستان سلطنتی بیتلم در لندن - که یکی از بدنام‌ترین بیمارستان روانپزشکی بریتانیا در قرن نوزدهم به شمار می‌رفت- تحت درمان قرار گرفتند.عکاسی به نام هنری هیرینگ از تعداد زیادی از بیماران…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد.این کاری است که مارگارت…

آیا چهره‌های مشهور، فرازمینی و بیگانه هستند؟! چرا چنین چیزهایی در شبکه‌های اجتماعی رواج می‌یابد +…

امروز صبح دوست گرانقدری ویدئویی از آنجلینا جولی را از یک صفحه اینستاگرام برای من فرستاد. در این ویدیو که ظاهرا از یک مصاحبه او انتخاب شده بود، روی چشم‌های او زوم می‌شد و این نکته القا می‌شد که چشمان او غیرطبیعی هستند و قرنیه و عنبیه او…

عکس‌هایی از طراحی‌های داخلی و خارجی بسیار زیبا و بی‌نظیر

طراحی‌های داخلی و خارجی هم این روزها بسیار تکراری شده‌اند و فاکتورهایی مانند هزینه مواد، هزینه طراح و تخیل او و انتظارات سطح پایین کارفرماها از نظر کاربرد یا زیبایی‌شناسی آنها باعث می‌شوند که شاهد طراحی‌های تقریبا همسان در مجموع باشیم.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. مجید می گوید

    در مطلبی در باره چین خوندم که سالی 10 میلیارد دلار فقط صرف فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ و زبان چینی در کل دنیا می کنه…
    {به نقل از سخنرانی دکتر سریع القلم}
    راستی اون پاراگراف ذکر شده درخصوص شوروی، اقتباسی از کتاب چرا ملتها شکست میخورند نبود؟
    سپاس از مطالب متنوع ارسالی

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      آفرین به شما که کتابخوان هستید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.