چرا باید نوشتن و خواندن را در صبحگاه‌ها تجربه کرد

4

این سوژه‌ای بود که به تازگی شاهین کلانتری هم در مورد آن دیدگاه خود را ابراز کرده بود. ایشان البته شب‌هنگام را بسیار مناسب نوشتن، یافته بود.

باید اعتراف کنم که با اینکه نسبتا سحرخیز هستم. اما کمتر پیش می‌آید که قبل از ساعت شش از بستر برخیزم و به سراغ نوشتن یا نرمش صبحگاهی بروم. هر دوی این فعالیت‌ها را من معمولا می‌گذارم برای عصر.

چرا؟

چون این تلقین از کودکی در ذهنم وجود داشته که عصر، بعد از چرت بعد از ظهر و نوشیدن یکی دو لیوان چای، هم ذهن و هم بدنم به اوج آمادگی برای کارها می‌رسند.

اما زمانی هم بود که در همین سایت از فرط مشغله‌های شخصی، مجبور شدم، یک ماهی صبح‌ها زود از خواب بلند شوم و در کمال تعجب شرایط و محیط را دارای آنچنان خصوصیاتی یافتم که به نوشتن و اندیشه‌های متفاوت کمک می‌کرد.

صبح که از خواب برمی‌خیزید، معمولا کوچک‌ترین صدای محیطی وجود ندارد. اندیشه‌های مزاحم روزانه به صورت پارازیت، مانند برنامه‌های مزاحم کامپیوتری، فضای رم شما را اشغال نکرده‌اند و به جای آن ذهنتان این جسارت را می‌یابد که بی‌دغدغه به مسیرهایی وارد شود که در حالت معمول به آنها نمی‌رفت. (رفتن به مسیرهای متفاوت ذهنی مترادف است با خلاقیت)

بامدادان، هیچ خبرگزاری یا شبکه‌ای، پخش اخبار غالبا یأس‌آور روزانه را آغاز نکرده و شما هم با چک ایمیل، تلگرام و اینستاگرام، مغز را دچار پرش‌های کوچک که انرژی‌گیر هستند، نکرده‌اید.

از همه دلپذیرتر صدای تایپ کردن یا ورق زدن صفحات کتاب توسط شما هنگام نوشتن و خواندن است که اگر عاشق این دو باشید، گویی یک نوای موسیقی هستند.

صدای مختصر تایپ روی کیبورد را دوست دارم. راستش من کیبوردهایی که طوری ساخته شده‌اند که کم صدا باشند، دوست ندارم. برای همین یک کیبورد فراسو انتخاب کرده‌ام که هم کیفیت خوبی دارد و هم لذت شنیدن صدای تایپ را از من دریغ نمی‌کند. (داخل پرانتز تا یادم نرفته باید بگویم که سال‌هاست هوس داشتن یک ماشین تحریر قدیمی به سرم زده)

همه اینها کارایی پنهان نوشتن در صبحگاهان را خیلی افزایش می‌دهند.

اما چیزی که می‌ماند برنامه‌ریزی است. اینکه شما بتوانید شب‌هنگام به موقع بخوابید و از چک کردن تکانه‌ای شبکه‌های اجتماعی با موبایل و تبلت بپرهیزید. همان طور که قبلا در مقالاتی در یک پزشک، اشاره کرده بودم، هم پرش‌های مغزی این کار و هم نور تابیده شده از صفحات موبایل و تبلت، به صورت فیزیولوژیک برهم‌زننده خواب طبیعی شما هستند و کیفیت آن را کاهش می‌دهند.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

در مورد این عکس‌ها فقط می‌توانیم بگوییم چیزها به نحو عجیب یا خنده‌داری، سر جای خودشان نیستند!

ما در طول زندگی آدم زیاد دیده‌ایم که سر جای خود نبوده، اما در مورد اشیا، گاهی نبودن آنها در سر جای خودشان یا کاربرد بدیع آنها برای خودش یک طنز و شگفتی می‌شود، در این سری عکس‌های می‌خواهیم تعدادی از این موارد را با هم مرور کنیم:راهی…

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…

عکس‌های بی‌نظیر از آبشارهای رنگارنگ دریاچه‌های پلیتویس در کرواسی و مقایسه آنها با فصل یخ‌زده

نوشته: تاماس دومبورا توثمن چهار سال پیش در فصل زمستان از دریاچه‌های پلیتویس بازدید کردم و از دنیای زیبا و یخ زده آنها با آبشارهای یخی و مناظر سفید عکس گرفتم.اخیراً دوباره به این دریاچه‌ها بازگشته‌ام تا از همان منظره خیره‌کننده عکس…

اگر این سلبریتی‌ها به همان سبک و سیاق و بزرگسالی کوچک می‌شدند

البته سلبریتی‌ها مسلما عکس‌های اصلی دوران کودکی دارند. هر چند در مورد برخی ممکن است این عکس‌های کودکی اندک یا کم‌کیفیت باشند.اما تصور کنید برای بازتاب دادن وجود همان عوالم بزرگسالانه در دنیای کودکی یا همان اجزای مهم چهره، چهره بزرگسالان…

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند.دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
4 نظرات
  1. مهران می گوید

    پیشنهاد می کنم یک کیبورد مکانیکی تهیه کنید تا لذت تایپ کردن براتون دو چندان بشه 🙂

  2. علیرضا معظمی می گوید

    سلام. متشکر از این مطلب خوبتون. بله صبح و شب بستگی داره به آدمش. من هم صبح رو ترجیح میدم.
    جا داشت در این مطلب اشاره بشه به مطلب خوب زیر
    1pezeshk.com/?p=57354
    یا اون چک‌کردن تکانه‌ای رو بهش لینک میدادین

  3. حامد می گوید

    من آخر‌ شب بهتر‌ می‌نویسم. درست قبل از خواب

  4. مجید می گوید

    لذت بیداری در ساعت 3:30 برای حداقل 5 یا 6 روز در هفته رو برای چند ماهه دارم تجربه می کنم.حرف نداره، کاملا تجربه ای خاص از دنیای متفاوت رو میشه تجربه کرد. وقتی میری سرکار، اینگار یه خواب قشنگ دیده بودی و در طول روز با اون خاطره سر کیفی. فقط مدیریت مدت خواب و زمان به خواب رفتنش خیلی مهم و البته سخته. اکیدا توصیه می کنم مطالعه شب رو به صبح منتقل کنید. ویا اگه تونستید، کمی در شب و بیشتر در صبح مطالعه کنید 🙂

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.